Katon huolto pitää katon terveenä ja toimivana

Katon huolto, tarkistukset ja puhdistaminen muodostavat katon kuntoa ja toimivuutta edesauttavan ylläpitorutiinin. Meiltä Kattokorjauspalvelusta saat kattavasti kaikki kattohuollot, jotka tukevat kattosi toimintaa ja pidentävät sen elinikää. Voimme tarjota asiakkaillemme monia etuja, joista paras on luja ja pitkä kokemuksemme oikeastaan kaikkien mahdollisten kattojen hoitamisesta. Tunnemme kaikki suomalaisilta katoilta löytyvät kattomateriaalit kuin omat taskumme. Tiedämme tarkalleen mitä huolenpitoa mikäkin katto vaatii ja kuinka sen toimintavarmuus saadaan ylläpidettyä niin, että katto voi saavuttaa ihanteellisen käyttöiän.

Teemme kaikkien kattotöiden yhteydessä katon kokonaisvaltaisen kuntokartoituksen. Se auttaa hahmottamaan sitä, millaisia korjaustarpeita katolla on juuri nyt. Sekä sitä, mitä mahdollisia riskejä tai pikkuhiljaa ajankohtaisemmiksi muuttuvia korjaustarpeita on näkyvillä. Kattoa meillä tarkistaa aina kokenut ammattilainen, joka mielellään katsastaa tilanteen kevyesti myös tarjousta varten. Kun työt sitten alkavat ja katolle kiivetään, tutkitaan se läpikotaisin niin ettei mitään jää huomaamatta ja hoitamatta. Katon huolto- ja korjaustoimenpiteet mitoitetaan aina tapauskohtaisesti, eli paneudumme juuri sinun kattosi tilanteeseen ja korjaamme vain sen, mikä on tarpeen korjata, jotta kattosi on jälleen toimintakykyinen ja siistin näköinen vuosiksi eteenpäin. Emme jätä rakenteisiin heikkoja tai viallisia kohtia korjaamatta, sillä sellainen aiheuttaisi vain pian lisää korjaustarpeita ja rahanhukkaa.

Katon kunnon tarkistaminen kuuluu asiaan joka kerta, kun joku meistä kiipeää katollesi. Vaikka tilaisit meidät tekemään vain piipun pellitystä, saat sen yhteydessä ilman erillistä maksua myös kattavan kuntokartoituksen katollesi. Se on rahanarvoinen etu, joka auttaa sinua ennakoimaan ja säästämään rahaa. Löydökset ovat vaihdelleet katolta toiselle melkoisesti pikkukorjauksista uusittaviin saumauksiin, mutta joskus myös laajojakin korjaustarpeita löytyy. Neuvottelemme aina kanssasi katon kunnossapidosta ja annamme tarkistuksen yhteydessä sitten tarjouksemme korjausten hoitamisesta. Sinä tietysti päätät, mihin toimiin ryhdytään ja milloin.

Kartoituksemme voi sisältää myös ennakoivia seikkoja, eli asioita, jotka todennäköisesti tulevat korjattaviksi lähivuosina. Esimerkiksi katteen pinnan kunnosta voi ennakoida sen kunnostustarvetta, vaikka tilanne ei vielä olisikaan hälyttävä. Pientenkin vikojen korjaaminen ja suurempien remonttien, kuten vaikkapa katteen pinnoitukset ennakointi auttavat sinua ennaltaehkäisemään kalliiden ja laajojen kattosaneerausten tarvetta. Viat eivät pääse pahenemaan omassa rauhassa, kun niihin puututaan nopeasti. Voit jopa ryhtyä keräämään kattorahastoa tulevaa suurempaa korjausta varten, jos sellainen alkaa vääjäämättä olla edessä. Ellet ole onnistunut keräämään katonkorjauksiin säästöjä, voit onneksi hakea kotisivujemme kautta myös rahoitusta töiden teettämiseen. Niin tai näin, voit aina kuitenkin hakea meillä teetetyistä kattotöistä kotitalousvähennyksiä omassa henkilöverotuksessasi remontin jälkeen.

Säännölliset kattohuollot auttavat katetta tekemään tehtävänsä

Säännöllinen katon huoltaminen, puhdistaminen ja tarkastaminen siis kannattaa. Jotkin huoltotoimenpiteet olisi hyvät toteuttaa keväällä pakkasten väistyttyä ja syksyllä, kun puut ovat pudottaneet lehtensä, mutta lunta ei vielä ole tullut. Eli kaksikin kertaa vuodessa. Tällaisia kausitöitä ovat erityisesti katon puhdistaminen. Varsinkin syksyisin puhdistukselle onkin tarvetta, jos katon lähimaastossa on yhtään lehtipuuta. Tosin hakuneulasista, kävyistä ja muustakin puun roskasta kasaantuu helposti biomassaa erityisesti sadevesijärjestelmään, joka paikoilleen jäädessä imee kosteutta ja sitten pakkasten tullen jäätyy. Sillä on ikävä taipumus lopulta aiheuttaa ruostetta kaikkiin metalliosiin niin katolla kuin sadevesijärjestelmässäkin, sillä mitään katetta ei ole tarkoitettu yhtäjaksoiseen veden vallassa olemiseen. Ideaalisti katto siis poistaa kosteuden, ei kerää sitä pinnoilleen. Säännöllisiin puolivuosittaisiin huoltoihin lukeutuu siis katon ja rännien puhdistus roskasta sekä kiinnitysten ja kaadon tarkistaminen. Talvisin on hyvä myös seurata lumitilannetta, jos lunta alkaa kertyä runsaammin, kannattaa tilata meiltä lumenpudotus jo ennen pahinta ruuhkahuippua. Me suoritamme ammattitaidolla, kattoa suojellen ja hyvää työturvallisuusetikettiä noudattaen kaikki lumenpudotukset ja jäänsulatukset katoilta ja sadevesijärjestelmistä.

Kun me tutkimme ja huollamme kattoasi, tarkistamme ja kunnostamme myös katolla usein vuotojen kannalta kriittisimmät seikat, kuten läpivientien ja saumausten kunnon. Lisäksi tähän samaan luokkaan kuuluvat myös katon jiirien tarkastukset ja tiivistykset. Mahdollisia vuotoja tutkimme käymällä yläpohjassa. Siellähän usein näkyykin veden jättämiä jälkiä, kosteita eristevilloja sekä tummia, kostuneita ja jopa lahoja puuosia silloin kun katto on päässyt vuotamaan yläpohjaan saakka. Vuotohan ei läheskään aina näy ollenkaan tai kovin pian vielä varsinaisten asuintilojen sisäpinnoilla, kuten seinissä ja katoilla. Yksi tärkeä, mutta yleisellä tasolla yllättävän helposti unohtuva tarkistus, jonka me aina suoritamme, on kattotuotteiden kiinnitysten ja toimivuuden tarkistus. Tutkimme siis tikkaat, kuten palo- ja lapetikkaat, sekä kattosillat ja tietysti myös lumiesteet kattotarkistuksissamme.

Ammattitaitoinen kattoasentaja kuitenkin tutkii muutakin kuin katon ulkopinnan. Vesikaton alapuolisten rakenteiden, eli yläpohjan tarkastus on tärkeää, jos sinne vain on pääsy. Siellä tutkitaan mahdolliset vuodot ja aluskatteen kunto, myös katon tuulettuvuuden tutkiminen on tärkeää. Kattotarkistusta suorittavan asentajan materiaalitietoudesta on paljon apua, sillä hän ymmärtää kattoa huoltaessaan, millaiset muutokset katteessa ovat merkki vahingoista ja mikä vaatii tarkempia tutkimuksia. Meidän asentajiemme ammattitaitoa kannattaakin hyödyntää joka kerta, kun tulemme katollesi hommiin.

Kuinka eri kattojen, kuten tiilikaton, huopakaton tai peltikaton huollot eroavat toisistaan?

On ensisijaisen tärkeää huoltaa ja puhdistaa eri katemateriaalit nimenomaan kyseisen katteen vaatimalla tavalla. Vääränlainen, esimerkiksi liian voimallinen huoltotoimi voi helposti pilata katon pinnan, saumaukset ja muutakin, eli aiheuttaa mittavat vahingot hetkessä. Ammattilaisemme tuntevat eri kattomateriaalit ja niiden erityisominaisuudet hyvin. Tämä helpottaa myös oikeiden ja tehokkaiden huoltometodien valintaa.

Peltikaton erityistöihin kuuluvat katteen pinnan tarkastus. Tutkimme, näkyykö siinä merkkejä esimerkiksi ruosteesta tai katteen pinnoitteen kulumisesta tai muusta eroosioista. Tutkimme peltikatteen kiinnityksen, sillä kiinnittimet voivat löystyä ajan saatossa. Näin voi tapahtua muun muassa tuulen päästessä tarttumaan mihinkään pellinreunaan, vuosien rasitus sitten nitkuttaa kiinnittimiä irti, vaikka kyse on hyvin pienestä liikkeestä itse katteessa. Tarvittaessa suoritamme naulojen vaihdon kateruuveihin tai vaihdamme vanhat ruuvit uusiin, kestäviin ruuveihin. Tarvittaessa tehdään myös lisäkiinnityksiä. Peltikaton puhdistuksessa käytämme sekä harjaa että pesuja. Peltikatolle tärkeintä huolenpitoa on se, ettei pintaa naarmuteta tai maalia irroteta liian rajulla harjaamisella tai liian kovalla vedenpaineella. Peltikaton uusi pinnoite muodostuu maalaamalla, erityisesti silloin kun ruoste on pesiytynyt peltikatolle, on ruoste huolella poistettava ja kate suojamaalattava. Peltikatto tarvitsee hyvin harvoin sammaleenpoistoa, koska se on melko huono kasvualusta sammaleelle. Jos sammalta kuitenkin ilmaantuu, on yleensä pesu riittävä toimenpide irrottamaan kasvuston peltikatteesta.

Kattohuovan osalta erityisen tärkeää saumauksien tarkistus ja tarvittaessa uudelleensaumaus. Huopakatteissa tutkitaan ja korjataan myös mahdolliset katteen vauriot, kuten repeämät ja kuplat sekä tietysti katteen sammaltilanne. Sammal voi vaatia katolle pesiydyttyään erityisen huopakatolle tehtävän sammaleentuhokäsittelyn, jotta sammal häviää ihan kokonaan katteesta. Työ viimeistellään sopivalla suoja-aineella. Huopakatto puhdistetaan meidän toimestamme yleensä ilmapuhaltamalla. Tämä on kattoystävällinen tapa, eikä vaurioita huopakaton herkkää sirotepintaa. Liian kovakouraisissa menetelmissä katteen pinta kärsii, eli katon pinnalla oleva sirote irtoaa. Huopakaton huoltotöissä on hyvä muistaa se, ettei katolle kiivettäisi kesän kuumimmassa paahteessa, kun lämpötila katolla on kirjaimellisesti saunan luokkaa. Kuumuuden pehmentämä kate antaa helposti periksi ja vaurioituu katolla työskentelystä, vaikka se muuten ehjä ja käyttökelpoinen olisikin.

Tiilikatolla tärkeää on kattotiilten kunnon tarkistus, tarvittaessa vaihdamme rikkinäiset tiilet sitten uusiin. Tiilikatolla myös sammaltilanteen tarkistus kuuluu erityisesti ikääntyvän katteen kunnossapitoon. Sammaleentuhokäsittely on hyvin usein tarpeen, jos sammal on tiilikaton päässyt jo valtaamaan, sillä se on käytännössä ainoa tapa saada sammal juurineen hävitettyä katteesta. Tuhokäsittelyn jälkeen tiilikate on tärkeää suojakäsitellä, sillä sammal palaa kiihtyvällä tahdilla katteen pinnalle, kun se on kerran löytänyt tiensä sinne. Tiilikatto kestää astetta kovemman harjauksen ja hieman vedenpainettakin. On kuitenkin mahdollista saada varsinkin jo valmiiksi heikommassa kunnossa olevat tiilet rikki liian kovalla painepesulla tai harjauksella. Tiilikatto voi saada jatketta elinvuosiinsa uudella pinnoitteella.

Katon huollon yhteydessä on helppo havaita muutkin ongelmat

Sen lisäksi, että saat meiltä markkinoiden parasta, ammattitaitoista katon huoltoa, palvelemme aina kokonaisvaltaisesti kattosi hyvinvointia ja toimintakykyä ajatellen. Meille hyvin tehty ja kestävä katto on tärkein päämäärä, samoin tyytyväiset asiakkaat. Palvelumme sisältää aina kattotarkistuksen, joka kuuluu työn hintaan. Aina kun kiipeämme katollesi, oli kyseessä sitten rännien tyhjennys tai kattotiilen vaihto, katsastamme samalla kattosi koko yleisilmeen täysin veloituksetta. Se onkin hyvä esimerkki asiakaspalveluhenkisyydestämme. Kokeneet kattotöiden konkarimme löytävät katoltasi piilevätkin ongelmat, jotka voisivat todella ikävästi yllättää mittavalla kattovauriolla, ellei niitä huomattaisi ajoissa ja hoidettaisi kuntoon hyvän sään aikana.

Tällä menettelyllä haluamme varmistaa, että kattosi palvelee sinua yhtä hyvin kuin me. Jos löydämme tarkistuksessa katoltasi jotain korjattavaa tai muuta huomautettavaa, annamme mielellämme myös näiden ongelmien paikkaamisesta sinulle aina kilpailukykyisen tarjouksen. Säännöllinen katon tarkastus ja hoito mahdollistavat nopean reagoinnin erilaisiin ongelmiin ja lopulta pieni vaivannäkö säästää kattoa, sinun hermojasi sekä rahojasi.

Meillä katon kunnossapitotyöt ja remontit mitoitetaan aina vastaamaan sinun kattosi tarpeita. Emme myy turhaa tavaraa katon koristeeksi emmekä liioittele ja paisuttele katon korjaustarpeita. Toisinaan työmaa on iso ja saneeraus mittava, mutta aina näin ei ole. Emme korjaa asioita, joissa ei ole oikeasti mitään korjattavaa. Toisaalta, meillä ei ole myöskään tapana jättää ongelmia ratkaisematta. Joskus jopa joudumme kieltäytymään työstä, jos meidän halutaan rakentavan vaikkapa uuden vesikatteen ihan laholle pohjalle. Tällainen toimintatapa on kestämätön ja vesikatteen alaiset rakenteet on huolehdittava kuntoon, sillä niiden päälle uuden katteen tekemisessä ei ole mitään järkeä. Uusi kattoremontti voi olla vain vuosien päässä, ellei töitä tehdä kerralla kunnolla. Teemme mieluummin kaiken kuntoon ja kestävän uuden katon kuin pelkän uudenkiiltävän vesikatteen huteralle pohjalle.

Kun huolto ei tuo enää merkittävää apua, on aika uusia katto kattoremontilla

Jossain vaiheessa tulee hetki minkä tahansa katteen kohdalla, että katon huoltotoimet alkavat muuttua tehottomiksi. Vaikka kattoa huollettaisiin ja puhdistettaisiin säännöllisesti, tulee jossain vaiheessa vastaan se piste, kun huoltaminen tulee kalliimmaksi ja aiheuttaa vain lyhytkestoisen hyödyn kasvavien riskien keskellä. Mikään kate ei kestä ikuisesti. Esimerkiksi huopakate vääjäämättä alkaa venymään, kupruilemaan tai repeilemään. Peltikatto ruostuu ja pellit vääntyilevät sekä kiinnittimet irtoavat. Paras ja pitkäikäisin tiilikin murenee. Tällöin onkin hyvä aika ryhtyä suunnittelemaan katon uudistamista.

Meiltä Kattokorjauspalvelusta saat laadukkaat kattoremontin kokonaisvaltaisena pakettina, suunnittelusta aina toteutukseen ja loppusiivoukseen. Saavumme työmaalle osaavin ottein, pitkän työkokemuksen varmuudella ja parhaiden valmistajien laadukkaat kattotuotteet olalla. Meiltä löytyy kaikki tarvittava ammattikalusto vasaroista nostimiin, työntekijöiden henkilökohtaisia kattoturvavälineitä unohtamatta. Harvoista kotitalouksista löytyykään läheskään kaikkea kattoremontissa tarvittavaa, meidän kanssamme asioidessa sinun ei tarvitse ostaa tai vuokrata yhtään mitään. Et tarvitse edes peräkärryä roskien kuskaamiseen sillä me hoidamme nekin pois tontiltasi, kun remontti on valmis.

Toteutamme kattoremontin asiakasta ajatellen. Kuuntelemme sinun toiveesi katon ja työn suhteen. Sitten toteutamme remontit aikataulussa, edullisesti ja kerralla kuntoon. Meidän remonttiamme ei tarvitse muiden tulla korjaamaan. Sehän onkin asiakkaalle painajaismainen tilanne. Me nimittäin tiedämme, sillä olemme käyneet hoitamassa kesken jätettyjä ja ihan vikaan menneitä kattoremontteja kuntoon jo monet kerrat. Me emme jätä asiakkaita sellaiseen pulaan. Kaiken päälle pistämme jokaiselle remontille reilun työtakuunkin. Sellainen onkin helppo myöntää, kun tietää tekevänsä hyvää jälkeä. Kun kattoalan ammattilainen asentaa katon, myös katevalmistajan ja muiden tuotevalmistajien omat takuut pysyvät voimassa. Olemme nimittäin tarkkoja siitä, että kaikki tuotteet asennetaan valmistajan ohjeistusta noudattaen ja materiaaleja kunnioittaen.

Kun työ on tehty, viemme mukanamme vanhan katteen rojut ja muut rakennusjätteet. Teemme lopputarkistuksen, siivoamme paikat ja lähdemme kohti jäteasemaa, jonne roskat loppusijoitetaan asianmukaisesti. Jätämme hymyn huulillesi, sillä hyvin palveltu ja tyytyväinen asiakas on paras asia mitä me tiedämme.

Meiltä saat kaikkia näitä kattohuoltopalveluja, joilla pidennät kattosi ikää ja toimivuutta.

Laadukkaat kattohuollot ja muut kattotyöt koko Suomen alueella