Kattohuolto Kirkkonummi – Huoltamamme katto viittaa kintaalla koiranilmoille

Roskien poisto katolta on yksi niistä kattohuolloista, mitkä saavat katon kestämään kaikista kamalimmatkin ilmat ongelmitta. Me huollamme omakotitalojen, mökkien, paritalojen, piharakennusten ja taloyhtiöiden (rivitalojen sekä kerrostalojen), autotallien ja muiden kiinteistöjen katot niin Kirkkonummella kuin Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa ja Inkoossakin. Ota siis yhteyttä ja usko tiilikaton, peltikaton tai huopakaton huollot ammattilaisillemme. Näin sinunkin kattosi voi saavuttaa maksimaalisen käyttöikänsä.

Katon huoltaminen palkitaan myös matalilla korjauskuluilla. Osa kattohuolloista lisää katon kykyä kestää myrskytuulia, rankkasateita, täydeltä terältä porottavaa aurinkoa ynnä muita rasituksia. Osa kattohuolloista tekee heti tehtävänsä, eli vapauttaa katon välittömästi turhien kuormitusten alta. Jälkimmäiseen sarjaan kuuluvat muun muassa se roskien poisto katolta, koska roskainen katto kuivuu hitaasti voiden siksi sammaloitua ja rapautua.

Välittömästi katon tilannetta helpottavia kattohuoltoja ovat myös lumenpoisto sekä jäänpudotus. Myös jääpuikot kannattaa poistaa ränneistä ja räystäiltä, vaikka ne eivät uhkaa katon kuntoa. Jääpuikkojen poistaminen parantaa pihamaan turvallisuutta saman tien, voivathan jääpuikot irrota ja pudota katon reunalta, ja siitä voi koitua monenlaista harmia.

Meillä on työvoimaa, kalustoa ja välineistöä kaikenlaisiin kattohuoltoihin. Pyydä kilpailukykyinen tarjous tasakattosi, aumakattosi tai esimerkiksi mansardikattosi huoltamisesta vaikka saman tien, niin saavumme kohentamaan kattosi kuntoa.

Kaikki Kirkkonummella ja sen ympäristössä tekemämme kattohuollot voi maksaa yhteistyökumppanimme tarjoamalla rahoituksella, ja yksityisasiakas pystyy hakemaan kattohuolloista verovähennyksiä. Helpoin tapa saada kotitalousvähennystä katon harjaamisesta, lumenpudottamisesta tai vaikka rännien sulattamisesta vesihöyryllä on täyttää hakemus Verohallinnon verkkopalvelussa.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Katon puhdistuskin Kirkkonummella on tehtävä oikein

Katon puhdistus Kirkkonummella voi kääntyä itseään vastaan, jos se tehdään katolle sopimattomin ottein. Kattohuoltajan tulee muistaa, ettei huopakattoa voida huoltaa samalla tavalla kuin tiilikattoa. Myös tiili- ja peltikattojen huolto-ohjelmissa on eroavaisuuksia, joten jokainen kattohuolto tulee suunnitella ja toteuttaa räätälöidysti.

Huopakaton pinnoitteella on tärkeä rooli. Sitä tarvitaan suojaamaan kattoa auringolta, sammaleilta ja esimerkiksi ilmansaasteilta. Jos katon puhdistus vaurioittaa pinnoitetta, voi katon kunto alkaa heiketä suorastaan silmissä. Siksi huopakatot ja palahuopakatot kannattaa puhdistaa ilmapuhaltamalla sen sijaan, että ne harjattaisiin. Jos on perusteltua harjata huopakatto, tulee se tehdä todella hellävaraisesti, mutta parempi on vältellä mekaanisia puhdistuskeinoja.

Peltikattokin voidaan puhdistaa ilmapuhaltamalla, mutta puolivuosittaiseen puhdistukseen voidaan käyttää myös harjoja. Harjat ovat paras vaihtoehto katon kevät- ja syyspuhdistuksiin, jos kyseessä on tiilikatto. Harjakset irrottavat tiilikatolta myös pintasammaleet.

Katto kuin katto tulee puhdistaa puolivuosittain, jotta sen kuivuminen olisi aina mahdollisimman vaivatonta. Suomessa sataa usein, mutta se ei haittaa, jos aurinko pääsee kuivattamaan katon heti sateen jälkeen. Jos katolla on paksu kerros roskia, ei katto kuivu tarpeeksi nopeasti. Katolla voi olla kosteutta viikkotolkulla, ja tämä ruokkii peltikattojen ruostumista ja muiden kattojen sammaloitumista.

Sekä ruoste että sammaleet tulisi saada pian pois katolta, koska ne haurastuttavat kattoa. Katon haurastuminen johtaa vääjäämättä kattovuotoihin, ja kattovuoto saattaa pilata katon alta löytyvät rakenteet. Tilanne voi olla lopulta se, että katto on rakenteineen päivineen niin huonossa kunnossa, että se pitää uusia.

Kattopuhdistuksista kannattaa pitää kiinni myös sen takia, että niiden yhteydessä puhdistetaan rännit. Muutoin sadevesikourujen puhdistus Kirkkonummella voisi unohtua, vaikka niin ei saisi käydä. Jos ränneissä on roskia, heikkenee sadevesijärjestelmän veto, ja tämä voi näkyä vuotavina räystäinä sekä ruostuvina ja vääntyvinä kouruina. Myös rännien jäätyminen ja ränneistä roikkuvat jääpuikot ovat yleensä seurausta rännien puhdistamisen unohtamisesta.

Vuotava räystäs on ikävä asia, voihan sadevettä päästä vaikka takinkauluksesta sisään. Vielä ikävämpää on se, että maaperän kastuminen aivan kivijalan vierestä voi johtaa talon rakenteiden kastumiseen ja vaurioitumiseen. Tietyissä tilanteissa kosteus voi nimittäin kiivetä ylöspäin talon rakenteissa.

Katon ja sadevesikourujen puhdistus täydentyy ilmaisella kattotarkastuksella, mikä auttaa saamaan kokonaiskuvan kattosi kunnosta. Jos katot tarvitsee jotain muuta huoltoa tai jotain kattopaikkausta, saat siitä sekä tiedon että oivallisen tarjouksen. Mikään ei jää haukansilmiltämme huomaamatta – ei edes pieni pinnoitevaurio tai törröttävä peltikattonaula.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Kirkkonummella voi olla osa isompaa kokonaisuutta

Sammaleet, jäkälät ja levät eivät kuulu talon katolle. Jos rivitalon, kerrostalon, omakotitalon, ulkorakennuksen tai vaikka kesämökin katolla kasvaa joitain kasvustoja, ota yhteyttä meihin. Tulemme joutuin paikan päälle poistamaan sammaleet harjakatolta, tasakatolta, pulpettikatolta tai joltain muulta kaltevalta tai loivalta katolta.

Sammaleenpoisto katolta voidaan yhdistää moniin muihin kattotöihin, kuten vaikka katon syyshuoltoon, kattoikkunoiden uusimiseen tai rikkinäisten tiilien vaihtoon. Kattotöiden yhdistäminen on fiksua, säästäähän siten aikaa ja rahaa.

Sammaleentuhokäsittely on niin tärkeä kattotyö, että se kannattaa tilata saman tien. Ei siis kannata jäädä odottamaan joidenkin muiden kattohuoltojen tai -korjausten ajankohtaistumista.

Emme poista sammaleita Kirkkonummella painepesurilla, vaan sammaleenpoistoaineilla. Kemiallisesti tehty sammaleentuhokäsittely on turvallinen, nopea ja tehokas. Miten se etenee? Siten, että ensin poistamme katolta karkean lian – joko harjoilla tai ilmapuhaltimilla. Sitten levitämme katolle sammaleentuhoainetta, mikä saa rauhassa imeytyä aina vain syvemmälle huopakattoon tai tiilikattoon. Aine tuhoaa sammaleet juurineen päivineen, joten katto pysyy pitkään siistinä. Siisteys ei ole ainoa hyöty. Sammaleenpoisto ehkäisee kaikki ne ongelmat, joita sammaleet voivat katolle aiheuttaa, kuten saumavuodot ja kattoreiät.

Harjaus saa tiilikatot kestämään Kirkkonummella todella pitkään

Toivottavasti kaikki tiilikattojen omistajat ovat kuulolla, kun kerromme tiilikaton pitkän iän salaisuuden.

Tiilikaton saa kestämään todella pitkään (niin Kirkkonummella kuin muuallakin Suomessa), kun se huolletaan kaksi kertaa vuodessa.

Hyvin ylläpidetty betonitiilikatto voi kestää jopa 70 vuotta, mutta savitiilikaton kattohuollot voivat saada kestämään peräti sadan vuoden ajan.

Tiilikaton kevät- ja syyshuollot ovat pääpiirteissään identtisiä keskenään. Ensin tiilikatto harjataan. Harjaus on hellävarainen ja turvallinen tapa poistaa katolta katupöly, neulaset, kävyt ja muut roskat, sillä se ei kuluta katon pintaa. Painepesuria ei kannata hankkia, sillä se veisi mennessään tiilien suojapinnoitteen.

Painepesuria ei kannata käyttää sammaleenpoistoonkaan. Harjaus irrottaa pintasammaleen, ja muu kasvusto kannattaa poistaa tekemämme sammaleentuhokäsittelyn avulla.

Kun olemme harjanneet paritalon, huvilan tai vaikka omakotitalon tiilikaton, poistamme kaikki roskat vesikouruista. Vesikouruissa on voinut olla vanhastaankin roskia (etenkin, jos tontilla kasvaa paljon puita), mutta katon harjauksen jälkeen ne saattavat olla ääriään myöten täynnä. Jos rännejä ei puhdisteta, häiriintyy sadevesijärjestelmän veto, ja räystäät voivat alkaa vuotaa. Vuotava räystäs voi (pahimmillaan) johtaa talon alaosien kastumiseen. Vesikourujen puhdistus ehkäisee myös rännien ruostumisen ja jäätymisen, joten tuon toimenpiteen avulla voidaan pidentää sadevesijärjestelmän ikää.

Miksi tiilikaton harjaus pidentää katon ikää? Siksi, että roskat voisivat ruokkia katon sammaloitumista sitomalla vesikattoon kosteutta. Sammaleet voivat vaikka puolittaa katon elinkaaren pituuden, koska kasvustot kuluttavat ja haurastuttavat kattoa aivan liian tehokkaasti.

Katon puolivuotishuollot auttavat pidentämään tiilikaton ikää myös siksi, että niiden yhteydessä teemme aina ilmaisen kattotarkastuksen. Sen avulla osaamme tarjota rikkinäisten tiilien vaihtoa, piipunjuuren tiivistämistä ja kaikkia muita kattotöitä, joilla estetään kattovuodot ja katon vesivahingot Kirkkonummella.