Asukasystävällisesti toteutettu rivitalon katon huolto ja korjaus

Rivitalon katon huolto ja korjaus vaikuttaa aina useiden ihmisten elämään ja vaatii remontoijaltakin hieman pelisilmää erilaisten ihmisten huomioimisessa. Kun rivitalon katto kaipaa luotettavaa ja kokenutta kattofirmaa, voit kääntyä huoletta meidän puoleemme. Korjaamme ja huollamme rivitalojen katot kustannustehokkaasti laadukkailla tuotteilla ja varmalla ammattitaidolla. Kattokorjauspalvelu on kaikenlaisiin kattoihin erikoistunut, pitkän linjan remonttiyritys. Olemme kunnostaneet lukuisia rivitaloja ja pienkerrostaloja eri vuosikymmeniltä. Työt hoituvat niin tasakatoilla, pulpettikatoilla kuin kaikilla muillakin kattomalleilla rakennuksen koosta riippumatta. Kattoammattilaisemme hallitsevat kaikki katot peltikatosta, tiilikattoon ja huopakattoon. Eri ikäisissä rivitaloissa voi olla hyvin vaihtelevia kattoratkaisuja niin rakenteiden, katon mallien kuin katemateriaalienkin suhteen. Usein myös haastavia tasaisia kattomalleja, joissa tekijältä vaaditaan erityistä huolellisuutta ja myös lujaa materiaalituntemusta, jotta kattoon saadaan valittua sekä sopiva aluskate että vesikate.

Me lähdemme kattoremontin tekoon täyden palvelun periaatteella. Saat kaikki katon työt avaimet käteen -palveluna, rivitalon katon huolto ei ole poikkeus. Me tuomme mukanamme osaavat työmiehet ja tarvittaessa erityisosaajiakin kattoasentajien kaveriksi. Esimerkiksi peltiseppää, tai vaikka kirvesmiestä voidaan tarvita eri kohteissa ja meiltä löytyy kaikkea. Asiakkaan ei tarvitse itse etsiskellä osaa tekijöistä. Tuomme myös kaikki tarvittavat työkalut ja tarvikkeet, esimerkiksi sovitut katemateriaalit ja muut tarvittavat tarvikkeet tilaamme valmiiksi suoraan valmistajilta. Kaiken kukkuraksi meiltä löytyy välineistö vaativaankin kattotyöhön, kaikki työkalut, turvavarusteet, mutta myös mahdolliset henkilönostimet tai rakennustelineet kuuluvat pakettiin.

Katon kunnon tarkistus sisältyy myös muiden tilattujen töiden hintaan, meillä katto siis tutkitaan aina kun sinne kiivetään. Esimerkiksi katon puhdistuksen yhteydessä silmäilemme läpi katteen ja katon yksityiskohtien, kuten läpivientien kunnon sekä mahdollisuuksien mukaan jopa yläpohjaa, aluskatetta ja eristeidenkin kuntoa. Jos katolta löytyy kunnostusta vaativia vikoja, kerromme niistä taloyhtiön edustajalle ja jätämme tarjouksemme kunnostustöiden tekemisestä. Mutta katto tarkistetaan meillä yleensä aina myös silloin, kun saamme tarjouspyynnön. Käymme tarvittaessa siis jo tarjousvaiheessa tarkistamassa katon yleiskunnon, ehkä hieman rakennuksen ympäristöäkin. Kuulemme aina mielellään myös asiakkaiden toiveet katon kunnostuksen suhteen. Näihin kahteen alkukartoituksen toimeen pohjautuu sitten tekemämme kunnostussuunnitelma ja tarjouksemme. Kotisivujemme kautta voi myös hakea rahoitusta tarpeen vaatiessa.

Säännölliset ja laadukkaat rivitalon katon huollot Kattokorjauspalvelusta

Rivitalon katon huolto pitää asukkaat terveen katon alla ja varmistaa, että katto toimii moitteetta. Eipä sillä juuri ole väliä mikä rakennus tai millainen katto on kyseessä, kaikki katot hyötyvät säännöllisistä huolloista. Rivitalon katon huolto on siinä mielessä ihan sama asia, kuin muidenkin rakennusten katot. Katon malli ja katemateriaali tietysti vaikuttavat aina hieman siihen, kuinka huollot suoritetaan, ja millaisia tyypillisiä huoltotarpeita katoille tulee varsinkin ajan kuluessa.

Tavallisia tekemiämme rutiinihuoltoja ovat muun muassa erilaiset puhdistustyöt. Esimerkiksi katon puhdistus roskista on hyvä rutiini. Puhdistus ehkäisee katteiden eroosioita, sillä bioroska sitoo helposti kosteutta, joka kuluttaa katetta. Peltikatolla se lopulta aiheuttaa ruostetta, huopa- ja tiilikatteilla puolestaan sammal saa mahdollisuuden katon valtaukseen. Me suoritamme katon puhdistuksen yhteydessä usein myös räystäskourujen puhdistukset, mutta niitä teemme tilauksesta myös muuten. Samalla on kätevää suorittaa myös rännien kiinnitysten ja kaadon tarkistus. Kaikki sadevesijärjestelmän asennukset ja kunnostustyöt teemme tietysti myös erillisinä töinä, talvisin myös rännien sulatukset höyryllä sekä lumenpudotukset koko katolta kuuluvat kokonaisvaltaiseen palvelutarjontaamme.

Erilaisten katon yksityiskohtien käyminen läpi on tärkeää. Niitä huollamme tarpeen vaatiessa sekä erillisinä tilaustöinä, että esimerkiksi kausihuoltojen yhteydessä. Varsinkin jiirien, läpivientien ja saumausten tarkastukset ja tiivistykset ovat keskeisiä, säännöllisesti suorittamiamme rutiinihuoltoja kaikilla katoilla. Esimerkiksi pitkän rivitalon katolle mahtuu paljon läpivientejä ja saumoja, ne kuitenkin aiheuttavat aina omat vuotoriskinsä ja siksi tarkkailemme niitä usein. Vähän samaan luokkaan kuuluvat myös erilaisten kattotuotteiden kiinnitysten ja toimivuuden tarkistus. Käymme läpi tikkaat, kulkusillat ja lumiesteet.

Vesikaton alapuolisten rakenteiden, eli yläpohjan tarkastus kuuluu meillä asiaan aina kun sinne vain pääsee millään keinolla kiipeämään. Yläpohjassa tarkastamme katon rakenteet, aluskatteen kunnon sekä eristeet. Jo ihan silmämääräisessä tutkimuksessa voimme havaita merkkejä mahdollisista vuodoista ja muista ongelmista, jotka voivat vaatia puuttumista. Yläpohjassa usein näkyykin vuotojälkiä ensimmäisenä, jos katto tai esimerkiksi läpiviennit vuotavat. Suurempien vesivahinkojen ehkäisemiseksi yläpohjan tarkistus onkin kannattava toimenpide.

Katteiden pintojen tarkistaminen on myös yksi hyvä rutiini, jota noudatamme mielellään. Huopakatolla tutkimme katteen pinnan ja saumaukset, joita voimme saumata uudestaan aina tarpeen vaatiessa. Tiilikatolla suoritamme tiilien kunnon tarkistuksen ja rikkinäisten tiilten vaihdon. Peltikatolla voi puolestaan olla monenmoista edessä, kun tarkistamme katteen pinnan, tutkimme samalla peltien kiinnitykset. Peltikatolla on toisinaan tarpeen vaihtaa naulat kateruuveihin. Myös ruuvien vaihto uusiin on toisinaan kannattava toimenpide. Me tutkimme aina myös sen, olisiko katteen lisäkiinnityksistä hyötyä.

Tietysti rivitalon katon huolto voi vaatia vähän järeämpiäkin keinoja varsinkin katon jo ikääntyessä. Esimerkiksi erilaiset puhdistukset ja pinnoituksen voivat olla tarpeen jossain vaiheessa katon käyttöikää, vaikka ne eivät ihan rutiinihuoltoihin kuulu. Ne voivat kuitenkin auttaa katon kunnossa pysymistä ja pitkittää sen käyttöikää. Esimerkiksi kunkin katteen tarpeiden mukaan suoritetut pesut, sammaleenpoistot ja suojakäsittelyt kuuluvat Kattokorjauspalvelun palveluihin. Teemme kattojen pinnoitustyöt, eli katteesta riippuen kyseessä on tiilikaton ja huopakaton pinnoitus tai peltikaton maalaus.

Meillä katon korjaustyöt tehdään aina viimeisen päälle

Myös rivitalon katolle voi sattua kaikenlaista, mikä vaurioittaa vesikatetta tai katon muita kerroksia tai rakenteita. On tärkeää hoidattaa korjaustyöt heti, kun vikoja huomataan, sillä se auttaa pitämään vahingot pienempinä ja kulut kurissa. Esimerkiksi kattovuodot on syytä tyrehdyttää heti, kun niitä havaitaan sillä ajan kanssa vesi tekee todella pahaa jälkeä kattorakenteissa. Meiltä saatkin asiantuntevat, aina kunkin katteen huoltotapoja noudattavat katon vuotokorjaukset sekä reikien paikkaukset. Suoritamme peltikatoilla katteen paikkaukset, silloin kun ne ovat mahdollisia, sekä katteen vaihdot, ellei kattoa enää muilla keinoilla saada kuntoon. Huopakatteella suoritamme laatutyönä reikien paikkaukset ja huovan vaihdon sekä tiilikatolla rikkinäisten tiilien vaihdon. Samoin usein vuotoja aiheuttavien läpivientien korjaukset, saumojen ja jiirien tiivistykset hoituvat aina. Vuotokorjauksia teemme eri syistä melko usein, ne ovatkin aika tavallisia kattojen ongelmia myös rivitaloissa.

Sadevesijärjestelmän kunnostukset ja uusimiset kuuluvat Kattokorjauspalvelun palveluihin, sillä sadeveden poistossa katto tarvitsee aina myös sadevesijärjestelmän apua. Onkin ihan loogista yhdistää näiden kahden huollot yhteen. Suoritamme vesikourujen korjauksia ja kiinnityksiä, tarvittaessa myös kourujen kiinnityspintana toimivien räystäslautojen kunnostusta. Muutkin peltisepän työn ovat sangen tavallisia, joten meiltähän saa muun muassa irronneiden peltilistojen kiinnitykset ja vaihdot, mutta myös kaikki räystäspeltien, päätypeltien, jiiripeltien sekä seinällenostopeltien asennukset ja korjaukset. Varsinkin peltikatoilla tällaisia yksityiskohtia riittää, mutta peltituotteita käytetään jonkin verran myös muiden katemateriaalien katoilla.

Kattotuotteita rivitalojen katoilta löytyy, kuten muiltakin katoilta, sillä tietyssä määrin varsinkin turvatuotteissa on pakollisia osia. Riippuu hieman katon mallista ja muista tekijöistä, millaisia kattotuotteita milläkin katolla on tai vaaditaan rakennusmääräysten mukaan. Meiltä saa muun muassa kaikki lumiestet, lapetikkaat, kattosillat ja oikeastaan ihan kaikkien muidenkin kattotuotteiden korjaukset sekä kiinnitykset. Kunnostamme myös muut kattotuotteet, vaikkapa kattoikkunat ja valokuvut uuteen kukoistukseensa Katon tarkistusluukut voimme vaihtaa ja tiivistää, jos vanhoissa on jo vikoja tai vuotoja.

Erityisosaajiemme, kuten peltiseppien ja kirvesmiesten osaamista voit hyödyntää muun muassa savupiipun ja hormien usein mittatilaistyötä vaativissa peltitöissä. Tai katon puuosien lahovaurioiden korjauksessa sekä puuosien vaihdossa. Saat meiltä nopeasti ja luotettavasti myös akuuttikorjaukset, kuten painuneen katon oikaisun ja myrskyvauriokorjaukset. Tarpeen vaatiessa voimme tutkia katon aluskatteen tilannetta ja kartoittaa sen korjausmahdollisuuksia. Esimerkiksi silloin, kun katolle myrskyssä kaatunut puu on tehnyt hyvin paikallista tuhoa, voi katon kunnostus onnistua katon ruodeväleittäin.

Säännöllisillä huolloilla pitkäikäinen rivitalon katto

Sen lisäksi, että saat meiltä osaavaa ja ammattitaitoista rivitalon katon huoltoa, saat sen täyden palvelun periaatteella. Hyvä esimerkki tästä periaatteesta on käytännössä se, että aina kun kiipeämme katollesi tarkistamme samalla kattosi koko yleisilmeen täysin veloituksetta. Palvelemme näin kaikissa kattotöissä, riippumatta siitä, oliko kyseessä rännien tyhjennys vai kattotiilen vaihto. Kokeneet kattoasiantuntijamme havaitsevat katolta orastavatkin viat ja ongelmat, jotka voisivat aiheuttaa pikkuhiljaa kehittyessään mittavia kattovaurioita. Jos tarkistuksessamme löytyy vikoja, joista emme ole sopineet mitään korjausta, annamme tietysti kilpailukykyisen tarjouksemme töiden hoitamisesta ja katon kunnostamisesta samalla kertaa.

Tällä tarkistuspalvelulla haluamme varmistaa, että kattosi pysyy kunnossa ja meillä riittää töitä. Enemmän kyseessä kuitenkin on eräänlainen win-win-tilanne. Me saamme ehkä hieman lisää korjattavaa, asiakas saa hyvää palvelua ja katto pysyy paremmassa kunnossa. Panostamme mielellämme pidempiinkin asiakassuhteisiin, jolloin hyvä palvelu ja hyvin hoidetut työt ovat avainasemassa sen yhteistyösuhteen rakentumisessa. Jos käsiä yhteen hieroskellen jättäisimme kattovuodot muhimaan ja ajattelisimme, että vuoden kuluttua käärimme ison urakan tästä, olisimme melko keikkuvassa veneessä. Kyllä sen rivitalon kattosaneerauksen aika koittaa jossain vaiheessa, mutta jos se on meistä kiinni, niin vanha katto vaihtuu uuteen hyvin pidettynä ja loppuun palvelleena.

Kun katto tarkistetaan säännöllisesti ja pikkuhuollot hoidetaan ajallaan, moni isompi ja kalliimpi vaiva jää edes syntymättä. Lisäksi täyteen palveluun kuuluu se, että tarvittaessa autamme asiakkaitamme erilaisissa lupa-asioissa. Työt hoidamme niin, ettei asiakas joudu turhia kärsimään epätietoisuuden vallassa sen vaiheista tai kuluista. Loppuhuipennuksena siivoamme itse työmaan ja kuskaamme purku- ja rakennusjätteetkin hävitettäväksi. Rivitalossa ei tarvitse ryhtyä kutsumaan talkoita koolle ainakaan meidän jälkiemme vuoksi.

Palveluumme kuuluu aina myös työtakuu, joka takaa tehdyn työn korkean laadun. Jos mitään korjattavaa työn jäljessä ilmenee, hoidamme korjaukset itse. Meidän töitämme ei muiden tarvitse tulla korjaamaan ja se onkin meille kunnia-asia. Kattava työtakuu kerto korkeasta laadusta toteutuksissa, sekä meidän korkeasta vaatimustasostamme kattomateriaaleja kohtaan. Kun kaikki on tehty viimeisen päälle hyvin, on helppo niitä takuita myönnellä koska korjattavaa harvemmin ilmenee.

Meiltä saat koko katon remontit, kun huolto ja korjaus menettävät tehonsa

Meiltä saat laadukkaat rivitalon kattoremontit täyden palvelun pakettina, suunnittelusta aina toteutukseen. Rivitalon katon huolto voi tapahtua monessa mittakaavassa, meillä on tapana räätälöidä työt kyseisen katon tarpeisiin sopiviksi. Näin valmiiden pakettiratkaisujen myyminen on mahdotonta, mutta katto saa aina arvoistaan kunnossapitoa, siinä mittakaavassa kuin se tarvitsee ilman turhia töitä ja kuluja. Toisaalta räätälöintimme takaa myös sen, että katto korjataan aina kuntoon eikä sinne jää esimerkiksi viallisia aluskatteita tai pilaantuneita eristeitä, kun vesikate pistetään kuntoon.

Kun urakka alkaa, saavumme paikalle osaavan henkilökunnan voimin ja laadukkaat kattotuotteet mukana. Meiltä löytyy autosta kaikki tarvittava ammattikalusto vasaroista nostimiin ja työntekijöidemme henkilökohtaisiin kattoturvavälineisiin. Näin työt saadaan toteutettua sujuvasti, aikataulussa ja turvallisuudesta tinkimättä. Toteutamme kattoremontin asiakasta ajatellen, aikataulussa, edullisesti ja kerralla kuntoon. Omat työtakuumme ohessa myös katevalmistajien tuotetakuut pysyvät voimassa, kun kate asennetaan oikein, valmistajan ohjeiden mukaan. Oikean asennuksen ohessa katon säännöllinen ylläpito katteenvaihdon jälkeen tulee suorittaa katteelle sopivilla tavoilla tuotetakuiden voimassa pysymisen, mutta myös itse materiaalin kunnossa pysymisen kannalta.

Hoidamme kattojen huoltoja aina viimeiseen asti kaikissa katon elinkaaren vaiheissa. On kuitenkin aina vastassa se piste, kun voimme vai todeta, että katon saneeraaminen olisi turvallisin ja pitkäkestoisin ratkaisu koko rakennuksen kunnon näkökulmasta. Kun kate alkaa tulla keskimääräisen käyttöikänsä loppupäähän, joskus puutteellisesta hoidosta tai rakennuksen lähiympäristöstä johtuen jo aiemminkin, katteen korjaustahti kiihtyy. Ongelmia alkaa ilmetä yhtä tihenevään tahtiin myös muun muassa aluskatteessa, katon läpivienneissä, jiireissä ja kattotuotteissa. Sadevesijärjestelmäkin voi jo vedellä viimeisiään. Tällöin korjattavaa alkaa löytyä jo kuukausittain.

Rivitalon katon huolto vaatiikin jossain vaiheessa luovuttamista ja uuden katon toteuttamista. Me toteutamme uuden katon aina rakennuksen vaatimassa mittakaavassa. Toisinaan se vaatii lähinnä vesikatteen vaihtoa, mutta usein tarvitaan myös uusi aluskate, koska katteet yleensäkin ikääntyvät samaan tahtiin. On kustannustehokasta pistää samalla kuntoon myös yläpohjan asiat, eristeet, tuuletukset ja muut. Samalla saat vaikka upouuden sadevesijärjestelmän ja katon turvatuotteetkin laatuasennuksena ja työtakuumme alaisuudessa. Uusi katto katevalinnasta riippuen palvelee sitten rivitalon asukkaita hyvin hoidettuna kymmenistä vuosista jopa lähemmäs sataan vuoteen.