Kattohuolto Kajaani

Eniten tarvitut kattohuollot Kajaanissa ovat katon harjaus ja rännien puhdistus, olipa kyse taloyhtiön, omakotitalon tai vaikka kesämökin katosta. Rännit on puhdistettava roskista joka kevät ja syksy, muussa tapauksessa rännit voivat alkaa vuotaa yli. Seurauksena voi olla jopa homevaurioita! Tiilikaton, peltikaton, palahuopakaton ja huopakaton puhdistus ylläpitää katon kuntoa, ja vähentää kattokorjausten sekä muiden kattohuoltojen tarvetta, joten katon harjaus tai ilmapuhallus on katon huollon aa ja oo. Mitä säännöllisemmin ja perusteellisemmin katto puhdistetaan, sitä vähemmän tarvitaan sammaleentuhokäsittelyä ja kattopesuja, tai ruostevaurioiden korjausta.

Tiilikattojen, peltikattojen ja huopakattojen huolloissa on paljon keskinäisiä eroja. Esimerkiksi lumenpudotusta ja sammaleenpoistoa tarvitaan lähinnä kerrostalojen, rivitalojen ja pientalojen tiili- ja huopakatoille. Sammaloitumista ja rapautumista voidaan estää pinnoittamalla tiili- tai peltikatto uudestaan.

Peltikatolle riittää usein se, että se (säännöllisen harjauksen lisäksi) maalataan 10 tai viimeistäänkin 25 vuoden välein. Näin vähennetään ruostevaurioita. Kaikkien kattojen huollot saat tältä samalta toimijalta, myös Kajaanin naapurikunnissa Paltamossa, Pyhännällä, Siikalatvassa, Sonkajärvellä, Sotkamossa, Vaalassa ja Vieremällä.