Katon korjaus Petäjävesi

Myös isot ja haastavat katon korjaukset Petäjävedellä kannattaa tilata Kattokorjaus-palvelulta. Tällainen voi olla vaikkapa kattovuodon korjaus, jos katto on vuotanut pitkään, eikä katonpaikkaus enää riitä. Vuotavan katon alle on voinut syntyä laho- ja homevaurioita, ja yläpohjan korjaus edellyttää homeisten eristeiden vaihtoa sekä lahojen puuosien vaihtamista. Jos katonkorjaus tulisi kovin kalliiksi, mutta sillä ei saataisi enää merkittävästi pidennettyä katon elinkaarta, suosittelemme kattoremonttia. Uusi katto suojaa omakotitalon, rivitalon, kesämökin tai kerrostalon rakenteita taas neljästäkymmenestä jopa sataan vuotta, riippuen tietenkin katon materiaalista. Pitkäikäisimpiä katteita ovat konesaumakatot ja savitiilikatot.

Kattoremontti ei kuitenkaan ole ensimmäinen asia mitä tarjoamme, kun otat yhteyttä oman tai taloyhtiön katon korjaamisen tiimoilta. Ensiksi selvitämme mahdollisuudet tehdä katonpaikkaus. Mitä pienempi vaurio ja mitä nopeammin otat yhteyttä, sitä varmemmin katto saadaan kuntoon tekemällä täsmäpaikkaus. Erityisen paljon meillä on tietämystä huopakattojen ja palahuopakattojen korjauksista, mutta älä epäröi ottaa yhteyttä tiilikaton tai peltikatonkaan korjauksia tarvitessasi. Vaihdamme rikkinäiset kattotiilet, uusimme aluskatteen, kunnostamme ruostevauriot ja kiinnitämme irronneet peltilistat paikalleen kerrassaan mallikelpoisella tavalla.

Vanha katto alkaa vuotaa herkemmin kuin uusi, mutta uusikin katto saattaa tarvita erilaisia vuotokorjauksia ja muita kattopaikkauksia. Kattoikkunan tiivisteet haurastuvat ajan myötä, ja kattoikkuna voi alkaa vuotaa vettä katon alle. Näin voi käydä myös kattoluukulle. Aina ei ole kyse pelkästään vanhoista tiivisteistä, joita ei ole aikanaan uusittu. Lumikin saattaa painaa katon läpivientejä niin, että piipun tai vaikka antennin juuri alkaa vuotaa. Lumi aiheuttaa toisinaan muitakin korjaustarpeita. Kattoon syntyy reikiä, jos alas putoava kattolumi repii lumiesteet ja lapetikkaat irti talon katosta. Lumen paino voi myös saada jiirit tai saumat pettämään. Ota silloinkin yhteyttä Kattokorjaus-palveluun – myös Jyväskylässä, Jämsässä, Keuruulla, Multialla ja Uuraisissa.