Mökin katon huolto ja korjaus ammattilaisella säästää lomasi

Mökin katon huolto ja korjaus tuleva vääjäämättä jossain vaiheessa vastaan, oli kyseessä sitten askeettisempi ja yksinkertaiseen elämään tähtäävä mökki tai sitten luksusmökki kaikilla herkuilla. Vaikka välillä vitsaillaan työleiristä niin kyllä mökin on monille kuitenkin tarkoitus olla levon ja rentoutumisen tyyssija. Harva haluaa itse ryhtyä kattohommiin, jotka helposti vievät ison siivun lomasta. Ellei lujaa osaamista kattotöistä itseltä löydy niin katon laittoon saa helposti käytettyä koko lomankin, niin monta asiaa joutuu siinä opiskelemaan ja ottamaan huomioon.

Ellet halua ryhtyä opiskelemaan katontekoa, vaan menet mieluummin kalastamaan tai lojut rannalla niin ainahan voit delegoida mökkisi kattotyöt meille. Lupaamme pitää hyvää huolta mökin katosta, toimia nopeasti ja tehokkaasti sekä kunnostaa katon taas vuosien käyttöön toimivaksi. Käymme siis laittamassa kattosi kuntoon, jotta voit viettää lomasi muita asioita ajatellen. Mökin huoltotyöt jäävät harmillisen usein tekemättä, koska se ei ole ensisijainen asuinpaikka. Mökin katon hyvinvointi ja sisäilman terveys ovat kuitenkin tärkeitä asioita, jotka voivat vaarantua mikäli katon huolloista tai korjauksista luistetaan. Saat meiltä kattavat katon kevät- ja syyshuollot, joilla varmistat että mökkisi sääsuoja on aina kunnossa ja mökki pysyy asumiskunnossa pitkään.

Mökin katolla voi ilmetä monia ongelmia, ihan kuten minkä tahansa muunkin rakennuksen katolla. Materiaalit kuluvat, rakennus elää ja luonnonilmiöt kuluttavat katteen pintaa. Joskus mökillä pääsee asumattomien kuukausien aikana isompiakin ongelmia syntymään, jos siellä ei käydä eikä vahinkoja huomata heti. Pyydä meidän kuitenkin heti mökkisesongin alussa apuun, jos katto tai läpiviennit ovat vuotaneet, lumi repinyt täystäitä tai jotain muuta vahinkoa on tapahtunut. Harvoin on myöhäistä minimoida vahinkoja ja tehdä tarvittavia kunnostustöitä. Mökin katon huolto onnistuu kyllä ja me saamme kattosi kuntoon.

Mökin katon huolto tai vaikka uusiminen lähtee käyntiin sinun yhteydenotostasi. Soittele tai lähetä tarjouspyyntölomake niin me otamme yhteyttä sinuun. Jatko riippuu hieman sitten siitä, millaista kunnostusta katto arviosi mukaan vaatii ja mitä toivoisit sille tehtävän. Mikäli kaavailet jo mökin katon uusimista, silloin pyrimme käymään paikan päällä jo tarjousvaiheessa, jotta voimme kartoittaa mökin kunnon ja korjaustarpeet. Lisäksi tarjousvaiheen kartoitukseen kuuluu aina myös asiakkaan kanssa keskusteleminen, eli kartoitamme sinun toiveesi ja ajatuksesi. Kun nämä on tehty, teemme korjausehdotuksen ja laadimme tarjouksemme mökin katon kuntoon laittamisesta. Jos tilaat meidät vuotopaikkausta tai vaikkapa vesikourujen kunnostusta tekemään, tarkistamme kattosi ammattilaisen toimesta ainakin siinä vaiheessa, kun töihin tullaan. Jos sitten löytyy jotain muutakin korjattavaa, kuin sovitut työt niin raportoimme korjaustarpeista sinulle ja jätämme tarjouksemme niidenkin hoitamisesta.

Jos mökin katon huolto ja korjaus vaativat rahoitusta, voit hakea sitä kätevästi kotisivujemme kautta. Pääsääntöisesti työmme ovat myös kotitalousvähennyskelpoisia, myös omassa käytössä olevan mökin kunnostuttaminen kuuluu kotitalousvähennysten piiriin.

Mökin katon huolto sisältää katon ja rännien puhdistuksen

Moni haluaa kesämökkinsä luonnon helmaan, rantaan tai metsän reunaan. Mökin läheisyydessä on usein paljon kasvustoa ja esimerkiksi puut saavat usein kasvaa mökillä rauhassa verrattuna kaupunkipihoihin, se näkyykin suoraan katolle päätyvien roskien määrässä. Lehtiä, havunneulasia, oksia ja muuta katolle päätyvää ja lopulta sinne myös bioroskaa tulvillaan oleva katto vaatii ensisijassa säännöllistä puhdistusta. Mutta se vaatii myös katon kunnon tarkkailua ja kyllin tiheää huoltoväliä, jotta katon vuodot, sammalkasvustot ja muut vaivat saataisiin pidettyä aisoissa.

Ellei kattoa puhdisteta tai huolleta, moska liimaantuu katolle täyttäen sadevesikourut ja poistoputket. Vesi ei pääse mihinkään eikä katto pääse kunnolla kuivumaan vesisateen jälkeen. Rännit patoutuvat lehdistä, vesi valuu, minne ikinä pääsee ja lopulta pihakin näyttää ihan hirveältä. Onko tuttua? Mökillä katon säännölliset, ihanteellisesti tehtynä puolivuosittaiset huollot ovat todella tärkeitä. Näitä ei kannata jättää tekemättä, jos haluaa pitää mökin pitkäikäisenä, kuivana ja terveenä. Ehkä säilyttää käyttö- ja tunnearvon lisäksi myös paikan myyntiarvon. On helppo ajatella, ettei muutaman kuukauden vuosikäytöllä tarvitse panostaa mökin kunnossapitoon. Totuus on kuitenkin se, että mökin katto voi vaatia jopa suurempia huoltotoimia kuin ympärivuotinen asuintalo. Jos mökki muuttuu käyttökelvottomaksi, siitä ei ole iloa enää kenellekään, ei omaan käyttöön, perinnöksi, vuokralle tai myyntiinkään.

Anna meidän huoltaa kattosi. Saat meiltä laadukkaasti kaikki kattohuollot, mitä mökkisi katto voi vaatia. Teemme kaikki puhdistukset roskasta, liasta ja lumesta. Teemme myös jäiden sulatukset tehokkaasti, mutta kattoa ja rännejä suojellen. Rännien putsauksen yhteydessä tutkimme niiden kiinnitykset ja kaadot, tarvittaessa ne saadaankin huollettua nopeasti, jotta katon vedenpoistojärjestelmä pysyy toiminnassa.

Mökin katolla on tarpeen käydä läpi ihan vastaavia yksityiskohtia ja ihan samoista syistä, kuin omakotitaloissa ja muissakin rakennuksissa. Tutkimme ja kunnostamme aina läpivientien, saumausten sekä jiirien kunnon, niiden korjaukset ovat usein tiivistyksiä ja uudelleensaumakausia. Myös kattotuotteet lumiesteistä tikkaisiin ja kulkusiltoihin huolletaan rutiinihuolloissa, niiden hyvät kiinnitykset ja toimivuus auttavat toki meitäkin tekemään työmme turvallisesti ja sujuvasti. Tarkistamme vesikatteen pinnan kunnon sekä saumaukset ja kiinnitykset. Näissä töissähän katon vesikate vaikuttaakin aika pitkälle siihen, mitä teemme ja miten. Peltikatto vaatii usein peltien kiinnitysten tutkimista ja parantelua. Voimmekin tarvittaessa vaihtaa naulat kateruuveihin tai vaikkapa kateruuvit uusiin ruuveihin sekä tehdä peltien lisäkiinnitykset. Kattohuovan saumauksien tarkistus ja uudelleensaumaus ovat puolestaan rutiinityötä kaikilla erilaisilla huopakatteilla bitumikermeistä palahuopiin. Tiilikatolla tärkeimpiin toimenpiteisiin lukeutuvat kattotiilien kunnon tarkistus ja tarvittaessa rikkinäisten tiilten vaihto ehjiin.

Tarpeen mukaan teemme muutakin huoltoa, vaikka kaikki ei ihan rutiinityötä olekaan. Moni katto varsinkin ikääntyessään hyötyy katteen mukaisista puhtaanapidoista, eli pesuista, sammaleenpoistoista ja suojakäsittelyistä. Lisäksi ainakin kerran kunkin katon käyttöiän kuluessa voidaan tehdä maalausta tai pinnoitusta ja näin uusia katteen pinta taas kestäväksi ja uuden näköiseksi. Katosta riippuen teemme tiilikaton ja huopakaton pinnoituksen tai peltikaton maalauksen. Katon ehkä tärkeimpiin, vaikkakaan ei läheskään vuosittaisiin kunnostuksiin kaikissa varsinkin lämmitetyissä ja kiinteissä rakennuksissa kuuluu vielä vesikaton alapuolisten rakenteiden, eli yläpohjan tarkastus ja kunnossapito. Jos pääsemme vesikaton alapuolisiin rakenteisiin, tarkastamme rakenteet, aluskatteen sekä eristeet silmämääräisesti vuotojen ja muiden ongelmien varalle. Yläpohjaa ja aluskatetta voimme tarpeen mukaan myös kunnostaa eri tavoin, jos siellä ongelmia ilmenee.

Kun mökin katto hajoaa lumen tai myrskyn runtelemalla tai se vuotaa, anna meidän hoitaa se kuntoon

Sen lisäksi, että mökin kattoa uhkaavat kaikki samat ongelmat kuin esimerkiksi omakotitalon kattoa, on mökki usein ympäristössä, jossa monien vahinkojen todennäköisyys suurempi. Puiden ympäröimä katto voi joutua tippuvien oksien kohteeksi ja joskus katon päälle voi kaatua kokonainen puu. Korkeiden puiden oksilta voi myös tipahtaa aimo kasa painavaa nuoskalunta kertarysäyksellä katon niskaan. Lumi voi mökin talvikuukausina kertyä valtavaksi taakaksi katolle ja monenlaista muutakin voi sattua.

Me korjaamme kaikki mökkien kattovauriot, riippumatta niiden laadusta tai mittakaavasta. Mökillä voi tulla vastaan kattovuoto tai katon paikkausta vaativa reikä, jonka huollamme aina kullekin katteelle sopivimmalla menetelmällä. Mikäli kate on jo niin huonossa kunnossa, ettei paikkaus enää oikein pelasta tilannetta niin voimme myös vaihtaa koko katteen ja tehdä samalla vaikka uuden aluskatteenkin tai kunnostaa vanhaa. Vuoto voi sattua yhtä hyvin kuitenkin myös katon läpivienneistä. Mökillä usein onkin muun muassa savupiippu, jonka läpivienti voi vaatia kunnostusta ja tiivistämistä sekä pellityksiä, jotka saat kaikki meiltä, vaikka yhdellä kertaa. Muutkin läpiviennit hoituvat yhtä vakaalla osaamisella, myös sisätaitteiden eli jiirien sekä katon saumojen kunnostukset tiivistämällä ja pellityksillä löytyvät palveluvalikoimastamme.

Kaikkien rakennusten, myös mökkien sadevesijärjestelmät vaativat mielellään tasaisin väliajoin huolenpitoa. Teemme vesikourujen korjaukset ja kiinnitykset, puhdistamme ne roskista, sulatamme jäät ja korjaamme kaadotkin kuntoon. Mökin käyttöjaksojen välillä on voinut sattua yhtä sun toista katon notkahduksista myrskyvaurioihin ja salaman iskuista katolta lähteneen lumen repimiin ränneihin ja katteisiin. Huollamme kaikki vahingot asiantuntemuksella kuntoon.

Kaikenlaista pikkuvaivaa ilmenee kuitenkin useammin, kuin mitään kovin suurta ja dramaattista. Varsinkin silloin, kun pikkukorjauksia alkaa kasaantua ja katon tarkistuksin olisi hyvä taas tehdä niin soittele meille Kattokorjauspalveluun. Tulemme hoitamaan kuntoon irronneiden peltilistojen kiinnitykset ja vaihdot. Samaan luokkaan kuuluvat räystäslautojen, räystäspeltien ja päätypeltien sekä seinällenostopeltien korjaukset sekä vaihdot. Kattotuotteetkin pistetään kuntoon lumiesteistä lapetikkaisiin ja kattosiltoihin. Meiltä luonnistuvat myös muiden kattotuotteiden korjaukset sekä kiinnitykset. Eli jos katolta löytyy vaikka kattoikkuna, joka vaatii tiivistystä tai vaihtoa tai jopa aurinkopaneeli, jonka kiinnitysruuvit ovat löysällä niin me hoidamme kaiken kuntoon.

Pitkällä aikavälillä savupiippu voi kärsiä eroosiosta ja myrskyjenkin tekosista, pistämme savupiipun uuteen kukoistukseen tuuletushormien ohessa, myös sujuva lahovaurioiden korjaus sekä puuosien vaihto löytyvät aina räätälöitävissä olevista palveluistamme. Hoidamme siis hyvin monen näköisiä kunnostustöitä ja monen kokoisia urakoita. Ei kannata epäröidä, vaikka korjauslistaa olisi vioista jo kertynytkin. Yhdessä urakassa on kustannustehokasta pistää montakin vikaa kuntoon, kun paikalle jo kaikkien tarvikkeiden kanssa ollaan kerran saapumassa.

Me teemme pikkuhuollot mutta tarvittaessa saneeraamme myös koko katon

Meiltä saat laadukkaat kesämökin kattoremontit täysivaltaisena pakettina, suunnittelusta toteutukseen. Täyden palvelun periaate kattaakin kaiken, mitä mökkisi katto vaatii saadaksemme sen taas kuntoon ja toimivaksi. Tulemme paikalle ammattitaitoisen työvoiman ja pitkän kokemuksen rakentamalla varmuudella. Tuomme mukanamme laadukkaat kattotuotteet katemateriaaleista turvatuotteisiin, mitä ikinä tarvitaan tai katollesi sitten haluatkin. Meiltä löytyy ammattikalusto vasaroista nostimiin, henkilökohtaisia kattoturvavälineitä unohtamatta. Sinun hankintalistallasi on sitten nolla kohtaa, vaikka vikalista olisi pitkäkin. Toteutamme kattoremontin asiakasta ajatellen, aikataulussa, edullisesti ja kerralla kuntoon.

Meillä on se periaate, että jokainen työ hoidetaan viimeisen päälle hyvin riippumatta työn laadusta tai työmaan koosta. Meidän tekemää remonttiamme ei tarvitse muiden tulla korjaamaan, sillä myönnämme jokaiselle remontille työtakuun. Se on helppo myöntää, kun meidän vaatimustasomme on jo valmiiksi todella korkealla sekä työn laadun että käyttämiemme materiaalien ja työvälineiden suhteen. Mukava lisävarmuusbonus on katetta uusiessa se, että katevalmistajan omat tuotetakuut pysyvät voimassa, kun kattoalan ammattilainen asentaa katon virallisten asennusohjeiden mukaan. Kun työ on tehty, viemme mukanamme vanhan katteen rojut, siivoamme paikat ja jätämme hymyn huulillesi. Kyllä, sinun riesaksesi ei jää edes roskia ja siivousta, kun olemme saaneet homman hoidettua. Täysi palvelu tarkoittaa meillä siis juuri sitä, eli kaikki tarvittava yhdellä kertaa yhdestä paikasta.

Älä jää odottelemaan, jos mökin katon kunnostus vaivaa mieltä. Remontti voi hyvin olla mahdollista myös talvella tai kuumimman lomasesongin ulkopuolella. Voit saada jopa paremman tarjouksen, kun tilaat työn ruuhkakuukausien jälkeen tai ennen niitä. Mikäli mökille vain jollain opilla pääsee, niin meiltä työt sujuvat ihan mihin tahansa vuodenaikaan. Voit viettää rauhassa kesälomasi ja syyslomasikin mökillä ja hoitaa remontin tuoksinnan joskus muulloin, ellet halua olla juurikin tapahtumien keskipisteessä.