Katon korjaus Hyvinkää

Katon korjaus Hyvinkäällä on varmasti edessä joskus, vaikka kattoa huoltaisi kuinka hyvin. Katon rakenteet kuluvat ajan kanssa, ja kuluminen lisää esimerkiksi kattovuotoriskiä. Myös myrsky tai katolta alas valuva lumi voi rikkoa omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai rivitalon kattoa. Lumi voi esimerkiksi kiskoa lumiesteet tai kattotikkaat irti taloyhtiön katosta. Syntyneet reiät on pian korjattava, jotta katon alle ei pääsisi kosteutta. Tämän lisäksi kiinnitämme irronneet kattotarvikkeet takaisin omalle paikalleen huopa- tai esimerkiksi palahuopakatolle.

Nopea toiminta onkin avainsana katonkorjauksissa. Mitä pikemmin esimerkiksi kattovuoto korjataan, sitä edullisemmin siitä on mahdollista selvitä. Aluskatteen korjaamistakaan ei kannata pitkittää. Jos katto alkaa vuotaa jonkin läpiviennin kohdalta, esimerkiksi kattoikkunan kohdalta, estää aluskate yläpohjarakenteiden kastumisen. Kastuneiden rakenteiden ja eristeiden uusiminen lisäisi kattokorjauksen kustannuksia, joten aluskatteesta on suunnaton hyöty.

Kattohuollot vähentävät katon korjausten tarvetta

Toinen tapa vähentää katonpaikkauksia ja niihin kuluvaa rahaa on huoltaa kattoa säännöllisesti. Esimerkiksi huopakatto ja palahuopakatto pysyvät paremmassa kunnossa ja vaativat vähemmän korjaamista, kun ne puhdistetaan kahdesti vuodessa. Tämä auttaa kattoa kuivumaan nopeammin sateen jälkeen. Myös sammalet tulee poistaa, sillä ne pitävät katon entistä kosteampana, ja se saa katon haurastumaan. Sammalet voivat myös avata huopakatteen saumoja ja lisätä saumavuotoriskiä.

Tärkeä kattohuolto on katon puolivuosittainen kuntotarkastus, mikä auttaa havaitsemaan huopakaton huonokuntoiset saumat ja muut korjaustarpeet ajoissa. Muutkin katot pitää tarkastaa, jotta ne voitaisiin korjata ennen ongelmien pahenemista. Tiilikatolla voi olla rikkinäisiä tiiliä, ja peltikatolta voi löytyä vaikka mitä korjattavaa – esimerkiksi ruosteen syömiä reikiä. Erityisen tarkasti tutkimme antennin ja piipun juuren sekä esimerkiksi kattoluukun läpiviennin, sillä nämä kohdat alkavat vuotaa erityisen helposti. Teetä kaikki kattotarkastukset ja katon paikkaukset meillä myös Riihimäellä, Hausjärvellä, Mäntsälässä, Tuusulassa, Nurmijärvellä, Vihdissä sekä Lopella!