Katon korjaus Päijät-Häme

Kun tilaat katon korjauksen Päijät-Hämeessä, et saa vielä puhelimessa kiinteää tarjousta katonkorjauksesta. Sovimme kanssasi arviointikäynnistä, minkä jälkeen tiedämme, miten omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai kesämökin katonpaikkaus kannattaa suorittaa. Esitämme asiakkaalle kilpailukykyisen urakkatarjouksen katon korjaamisesta ja suunnitelman sen suorittamiseksi. Suunnitelmassa on huomioitu se, tarvitseeko yläpohjan rakenteita samalla korjata tai uusia, ja onko katolla esimerkiksi sellaisia läpivientejä, mitkä kannattaisi tiivistää kattovuotojen ehkäisemiseksi. Teemme kaikkien taloyhtiöiden ja yksityisasiakkaiden kattokorjaukset ympäri Päijät-Hämettä, eli sekä Asikkalassa, Hartolassa, Heinolassa, Hollolassa, Kärkölässä, Lahdessa, Orimattilassa, Padasjoella että Sysmässä.

Joskus joudumme kertomaan, ettei kattoa enää kannata korjata, vaan rakenteiden säilyminen kuivina on paras taata purkamalla ja uusimalla katto. Vaikka olemme erittäin käteviä korjaamaan huopakatot ja palahuopakatot, emme voi saada kattoa kestämään yli 40 vuotta. Myös silloin, jos lumi, myrsky tai kosteus on vaurioittanut kattoa poikkeuksellisen pahasti, voi olla taloudellisesti kannattavinta uusia katto. Peltikaton tekninen käyttöikä on hieman pidempi, eli 50 vuotta – tänä aikana katon tiiviys voidaan varmistaa korjaamalla repeytynyt aluskate, tiivistämällä vuotava piipun juuri tai paikkaamalla lumen irrottamista lumiesteistä tai kattotikkaista kattoon jääneet reiät. Tiilikatto kaipaa noin seitsemän vuosikymmentä pitkän elinkaarensa aikana rikkinäisten tiilien vaihtoa ehkä useinkin, mutta ehjä aluskate estää katon vesivahingot ja esimerkiksi yläpohjan homevauriot. Kattovuodon korjaus on helppo toteuttaa, jos aluskate on ohjannut veden katon räystäille, eikä katon alla ole kosteusvaurioita.

Aluskate estää myös läpivientivuotoja aiheuttamasta isompia ongelmia. Kattoikkuna tai kattoluukku voi alkaa vuotaa jossain vaiheessa katon elinkaarta, samoin esimerkiksi antennin juuri. Aluskatteen kunto onkin tärkeää tarkastaa samalla, kun tarkastetaan kattoläpivientien ja koko katon kunto. Suosittelemme teettämään kattotarkastukset joka kevät ja syksy.