Kattohuolto Espoo – Tapauskohtaisia kattohuoltoja meidän ammattilaisiltamme

Katon materiaali ratkaisee sen, miten roskien poisto katolta tulee tehdä. Aina ei riitä pelkkä lehtien ja neulasien poisto, vaan katto vaatii perusteellisempaa puhdistusta – esimerkiksi sammaleenpoistokäsittelyä. Sammaleen poisto katolta on sellainen omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon, kerrostalon tai paritalon) tai jonkin muun kiinteistön kattohuolto Espoossa, mikä voi pidentää melko tavalla katon käyttöikää. Sammaleinen katto haurastuu sammaleetonta kattoa nopeammin, ja haurastuneisuus voi saada aikaan kattovuodon. Aikaisessa vaiheessa korjattu kattovuoto voi olla suhteellisen harmiton, mutta pitkään jatkuessaan kattovuoto voi romahduttaa katon kunnon.

Myös lumenpudotus Espoossa, Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella ja Kauniaisissa on tehtävä tapauskohtaisesti. Meidän on selvitettävä jo etukäteen, miten kattolumet tulee pudottaa. Lunta ei voi pudottaa milloin tahansa tai minne hyvänsä. Myös ohikulkijoiden turvallisuus ja katon kunnon säilyminen on otettava huomioon, samoin se, tuleeko samalla tehdä jääpuikkojen poistaminen tai rännien sulatus vesihöyryllä.

Kattohuolloissa tarvittava ammattiosaaminen löytyy kauttamme. Tilaa meiltä kattohuollot jokakeväisistä ja -syksyisistä kattopuhdistuksista lumenpoistoihin, niin kattosi on hyvissä käsissä. Aina kun teemme jonkin palahuopakattohuollon, peltikattohuollon tai vaikka betonitiilikattohuollon, tarjoamme kaupan päälle kattotarkastuksen. Katon kunnon tarkastus kertoisi katon muista tarpeista, jos sellaisia olisi. Näin mikään kattotyö ei jäisi roikkumaan – ei edes otsalautojen maalaus!

Kattohuollotkin oikeuttavat hakemaan kotitalousvähennystä. Kaikkiin kattotöihin löytyy kauttamme myös rahoitus, minkä järjestäminen on luotettavan yhteistyökumppanimme vastuulla.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Katon puhdistus Espoossa on avain auvoiseen tulevaisuuteen

Katon puhdistus Espoossa on kattohuolto, mitä voidaan pitää avaimena auvoiseen tulevaisuuteen – ainakin katon osalta. Jos omakotitalon, kerrostalon, kesämökin tai rivitalon kattoa ei pidetä puhtaana, voi katon kunto heiketä huomattavasti nopeammin. Katon kunnon heikkeneminen näkyy tihenevinä vaurioina ja vesivuotoina. Katto, mikä on altis vaurioitumaan ja vuotamaan, voi olla pian niin huonossa kunnossa, että se on paras uusia. Mikä tahansa kattovuoto voi johtaa katon vesivahinkoon, eli katon rakenteiden ja eristeiden kastumiseen. Katon vesivahinko voidaan korjata, mutta joskus meidän on todettava, että kokonaisuutta tarkastellen parhaaksi vaihtoehdoksi on tullut katon purku ja vaihto.

Katon puhdistus pitää tiilikaton, huopakaton, peltikaton ja palahuopakaton hyvännäköisenä. Jos katto on roskainen, alkaa se ennen pitkää ruostua tai sammaloitua. Ruoste ja sammaleet syövät katon kuntoa, mutta ne pilaavat myös katon ulkonäön.

Katto kuin katto tulisi puhdistaa kaksi kertaa vuodessa. Samalla kertaa tulee puhdistaa myös sadevesikourut tai kattokaivot, sillä sadevesijärjestelmä ei vedä, jos se on täynnä roskia. Kurkkaamme, onko roskia päätynyt myös alastuloputkiin. Vesikourujen puhdistus auttaa välttymään myös ränneissä muutoin esiintyä saattavilta ruoste- ja jäätymisvaurioilta.

Rännit puhdistetaan käsityönä. Roskat kerätään suoraan roskapusseihin sotkuisen pihan välttämiseksi. Miten peltikate, huopakate tai tiilikate puhdistetaan? No, huopakattoa ei kannata puhdistaa mekaanisesti, joten (kevyttä) harjausta suositellaan vain poikkeustapauksissa. Ilmapuhallin on paras väline tiivissaumakaton, palahuopakaton tai kolmiorimahuopakaton puhdistamiseen.

Lehdet ja neulaset voidaan poistaa peltikatolta kattohuoltajan parhaaksi katsomalla tavalla. Ilmapuhallin irrottaa roskat ja katupölyn, mutta peltikaton puhdistaminen voidaan kaikin mokomin tehdä myös harjaamalla. Painepesuri kannattaa kuitenkin unohtaa.

Tiilikaton puhdistus, mikä kannattaa tehdä joka kevät ja syksy, on syytä hoitaa harjaamalla. Harjaus on juuri sopiva tapa irrottaa lehdet ja muut epäpuhtaudet omakotitalon tai esimerkiksi rantahuvilan tiilikatolta. Neulasten ja muiden roskien ohella harjaus poistaa katolta myös nuoret sammaleet. Jos katolla on sammaleita, joihin pelkkä harjaus ei enää tepsi, on aika tehdä katon kemiallinen puhdistus. Siitä kerromme seuraavaksi.

Säännöllisesti puhdistettu katto on siisti ja kivalta näyttävä. Sitä ei koetella sen paremmin ruosteen kuin sammaleidenkaan toimesta – tai jos koetellaan, tulee ongelma pian huomattua ja poistettua päiväjärjestyksestä. Katon kunnon tarkastus onkin tuiki tärkeä osa tasakaton, aumakaton, pulpettikaton ja esimerkiksi harjakaton puolivuosittaista puhdistusta. Saat kattotarkastuksen kaupan päälle. Kattosi kunto tarkastetaan kaikkia jiirejä ja katon läpivientejä myöten myös muiden kattotöiden yhteydessä. Jos kattoa olisi syytä paikata tai esimerkiksi lisävarustella, saisit asiasta heti tiedon (sekä hyvän tarjouksen).

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Espoossa – Katon puhdistamiseen ei käy mikä aine tahansa

Sammaleenpoisto katolta on ratkaisu silloin, jos rivitalon, ulkorakennuksen tai esimerkiksi vapaa-ajan rakennuksen katolle on ilmestynyt näyttäviä sammalkasvustoja. Tilaa sammaleentuhokäsittely Espooseen meidän ammattilaisiltamme, niin työ tehdään juuri oikein työkaluin ja kemikaalein. Onkin tärkeää, että huopakaton tai tiilikaton puhdistukset tehdään asiantuntevin ottein, sillä katto voi vaurioitua epäasianmukaisessa käsittelyssä. Tämä koskee niin roskien poistoa, lumenpudotusta kuin sammaleiden poistoakin. Mikäli bitumikatto harjattaisiin, voisi sen pinta vaurioitua, ja koko katon kunto sekä tiiviys olisi silloin vaakalaudalla. Jos lumenpudottajan lapio käy liian lähellä katteen pintaa, voi kate vaurioitua alkaen jopa vuotaa. Sammaleenpoistokin voi saada katon kunnon romahtamaan – ainakin, jos se tehdään painepesurilla. Pelkkää harjaustakaan ei kannata suosia, ei edes tiilikatolla. Vaikka tiilikatto kestää harjaamista, ei harjaamalla saada poistettua sammaleiden juuria tiilien sisältä ja niiden välistä. Katto voi pian olla yhtä sammaleinen kuin ennen urakan aloittamista.

Tiilikaton ja huopakaton päällä mahdollisesti kasvavat sammaleet kannattaa poistaa kemiallisesti, mutta sammaleentuhokäsittelyyn ei käy mikä aine tahansa. Me osaamme valita sopivat aineet, mitkä ovat samalla myös biohajoavia. Levitämme sammaleenpoistoaineen katollesi ja annamme sen vaikuttaa jonkin aikaa. Tuona aikana sammalkasvusto tuhoutuu itiöitä myöten. Lopputulos on katto, millä ei kasva sen paremmin sammaleita, jäkäliä kuin leviäkään. Kasvustoja ei ole luvassa pitkään aikaan, kuten ei myöskään kasvustojen mukanaan tuomia ongelmia, kuten saumavuotoja. Samalla kun teemme sammaleentuhokäsittelyn, voimme tehdä monet muutkin katon kaipaamat toimenpiteet, kuten jiirien tiivistyksen, rännien korjaamisen, piipunhatun asentamisen, kattoreiän paikkaamisen tai vaikka lumiesteiden uusimisen.

Tiilikaton harjaus Espoossa on katon kunnon kulmakivi

Tiilikaton harjausta voidaan pitää katon kunnon kulmakivenä, koska se ehkäisee katon sammaloitumista, pakkasrapautumista ja vuotamista. Harjauta tiilikattosi pari kertaa vuodessa, niin kattosi on hyväkuntoinen ja helppohoitoinen myös tulevaisuudessa! Tiilikaton harjaus ylläpitää katon ulkonäköä (sammaleinen katto ei olisi kovin kivaa katseltavaa), eikä sitäkään pidä unohtaa, että teemme samalla ilmaisen kuntotarkastuksen. Jos kattoa ei tarkastettaisi joka kevät ja syksy (eli talven molemmin puolin), voisi jokin paikkaus tai kattotiivistys (kuten rikkinäisten tiilien vaihto) jäädä tekemättä ajoissa.

Harjaaminen on kaikin puolin turvallinen tapa puhdistaa savitiilikatto tai betonitiilikatto. Harjakset eivät kuluta katon pintaa painepesun lailla. Harjat irrottavat myös pintasammaleen. Jos katolla olisi tiukasti kattoon juurtunutta sammalta, auttaisi asiaa sammaleentuhokäsittely. Me teemme Espoossa niin tiilikattojen harjaukset, sammaleenpoistot, lumenpudotukset kuin kaikki muutkin tiilikattoihin liittyvät työt.

Tiilikaton harjauksen jälkeen on aika poistaa ränneihin päätyneet roskat, jotta mikään ei estäisi omakotitalon tai jonkin muun rakennuksen sadevesijärjestelmää vetämästä. Jos rännit ovat täynnä roskia, vesi ei päädy alastuloputkiin ja sadevesiputkiin (tai esimerkiksi loiskekouruihin), vaan räystäs vuotaa sateella. Tilanne on silloin sama kuin rännien puuttuessa, eli vesi kastelee taloa ympäröivän maaperän. Tämä voi johtaa talon rakenteiden kastumiseen, joten rännien puolivuosittaisen puhdistamisen merkitys on helppo ymmärtää.