Katon korjaus Hämeenlinna

Katon korjaus Hämeenlinnassa voi tulla yllättävän kalliiksi. On kuitenkin useampiakin eri tapoja ennakoida katon rakenteiden ikääntyminen ja kuluminen, ja tästä mahdollisesti seuraavat vauriot. Lisäksi on otettava huomioon, että uusikin katto voi vuotaa esimerkiksi lumen tai myrskytuulen aiheuttamien vaurioiden tähden. Kesämökin, omakotitalon, rivitalon ja kerrostalon katto kannattaakin tarkastaa jokaisen isomman rajuilman jälkeen, sekä heti katon paljastuttua lumen alta. Lumi on saattanut irrottaa lumiesteet tai kattotikkaat taloyhtiön tai pientalon katolta, ja katolla on kiireesti paikattavia reikiä.

Katonkorjauksista selviää vähemmillä kustannuksilla, jos ne teetetään mahdollisimman pian vaurioiden synnyttyä. Katonpaikkaus on kiireellinen, vaikka kyseessä olisi pienenpieni reikä huopakatossa. Mistä vain reiästä voi päästä kosteutta katon alle, ja silloin ei riitä pelkkä huopakatteen tai muun vesikatteen tiivistys. Jos yläpohjarakenteet ovat kastuneet, liittyy kattovuodon korjaamiseen myös eristeiden uusimista ja puurakenteiden kuivattamista tai vaihtoa – sekä tietenkin aluskatteen korjaus. Jos aluskate on pysynyt ehjänä, voit huokaista helpotuksesta: kattovuoto saadaan korjattua ilman mittavia yläpohjan korjauksia.

Jotta huopakaton, palahuopakaton, peltikaton ja tiilikaton korjaustarpeet tulisivat huomattua ajoissa, on katto tarkastettava puolivuosittain. Näin huopakaton huonokuntoiset saumat tulevat tiivistettyä ja tiilikaton rikkinäiset tiilet saadaan vaihdettua jo ennen, kuin katon alle pääsee vettä. Tarkastus paljastaa myös tarpeen korjata peltikaton ruostevaurioita, joista katto voisi pian alkaa vuotaa. Kattotarkastus ulottuu aina katon varusteisiin asti. Näin ollen katon varusteiden kiinnikkeet on mahdollista kiristää ennen kuin ne irtoavat katosta, ja katon läpivientien tiivisteet voidaan uusia ennen kuin läpivienti rupeaa vuotamaan. Esimerkiksi piipun tai antennin juuri, kattoikkuna ja kattoluukku voivat alkaa vuotaa, ellei asiaa ennakoida ja tiivisteitä vaihdeta.

Erityisen innokkaita olemme korjaamaan huopakattoja ja palahuopakattoja, mutta käänny puoleemme kaikkien katon korjauksien tiimoilta niin Hämeenlinnassa kuin Akaassa, Asikkalassa, Hattulassa, Hausjärvellä, Hollolassa, Janakkalassa, Kärkölässä, Lopella, Padasjoella, Pälkäneellä, Tammelassa, Urjalassa ja Valkeakoskellakin.