Kattohuolto Sipoo – Kaksi kattohuoltoa vuodessa voivat lykätä kattoremonttia

Toivot varmasti kattosi kestävän mahdollisimman pitkään. Pidä kiinni katemateriaalin huolto-ohjelmasta, niin kattosi kestää erilaisia rasituksia vuosikymmenen toisensa perästä. Katemateriaalillasi voi olla pitkä takuu. Olet saattanut saada sille esimerkiksi 50 vuoden teknisen takuun ja 20–25 vuoden esteettisen takuun, mutta takuut pysyvät voimassa vain, jos kattoa huolletaan asianmukaisella tavalla. Tilaa omakotitalon, paritalon, kesämökin, autotallin tai vaikka taloyhtiön kattohuollot Sipooseen meiltä, niin kattosi pysyy hyvässä kunnossa!

Osa kattohuolloista tilataan vain silloin, kun tilanne niin vaatii. Tällainen kattohuolto Sipoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa tai esimerkiksi Mäntsälässä on vaikkapa lumenpudotus. Lumenpoistoa tarvitaan vain silloin, jos katolla olevista lumimassoista on vaaraa joko katon rakenteille tai talon läheisyydessä liikkuvilla ihmisille. Teemme lumenpoistot rakenteita rikkomatta ja turvallisuus etusijalla, joten tämäkin katon huolto kannattaa tilata ammattilaisiltamme. Samalla voimme toteuttaa vaikkapa jääpuikkojen pudotuksen ja rännien sulatuksen vesihöyryllä.

Sammaleenpoistokin tilataan vain silloin, kun tiilikatolla tai huopakatolla kasvaa sellaista sammalta, mikä ei lähde katon tavanomaisen puhdistuksen yhteydessä. Sammaleista ei ole pelkästään kosmeettista haittaa, sillä sammalten juuret ja sammalkasvustoon sitoutunut kosteus voivat vaurioittaa talon kattoa monin eri tavoin. Sammaleinen katto voi muuttua niin huonokuntoiseksi, että se vuotaa, ja korjaamattomasta kattovuodosta voi koitua vaikka ennenaikainen kattosaneeraus.

Jotta katto ei sammaloituisi, suosittelemme roskien poistamista katolta aina puolen vuoden välein. Roskien poisto kannattaa tehdä tai teettää, vaikka katto ei olisi silmiinpistävän likainen, sillä katon kevät- ja syyspuhdistuksella on muitakin funktioita. Samalla saadaan hoidettua vesikourujen puhdistus, mikä on olennaisen tärkeää tiilikaton, peltikaton tai esimerkiksi tiilikaton sadevesijärjestelmän toiminnalle. Jos vesikouruissa on roskia, voivat rännit mennä tukkoon ja alkaa vuotaa. Roskatukkeet aiheuttavat myös ruostevaurioita ja rännien jäätymistä, mikä muodostaa uhan sekä sadevesijärjestelmälle että talon vieressä liikkuville ihmisille (ai miksi? Siksi, että jäinen ränni voi pudota alas jääpuikkoineen päivineen tai siksi, että rännien yli vuotava vesi voi muuttaa pihan jääkentäksi). Katto tulee puhdistaa joka kevät ja syksy myös siksi, että katon kunto ja tiiviys tulisi käytyä läpi.

Kattohuoltomme voi maksaa yhteistyökumppanimme myöntämällä rahoituksella. Rahoitus järjestyy riittävän nopeasti esimerkiksi lumenpoistoa varten (sillä onkin lähes aina kiire). Tiesithän, että kattohuolloistamme voi hakea kotitalousvähennystä? Kotitalousvähennyksen hakeminen onkin helppoa, koska kaikki sitä hakiessasi tarvitsemasi tiedot löytyvät laskustamme.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!
 

Katon puhdistus Sipoossa auttaa aurinkoa kuivattamaan märän katon

Katot eivät tykkää pitkäaikaisesta kosteudesta. Siksi katot asennetaan niin, ettei vesi jää asumaan niiden päälle. Näin katto pääsee kuivumaan auringossa pian sateen tai talven jälkeen. Jos katolla on kerros roskia, ei katto kuivu tarpeeksi nopeasti. Kosteus voi alkaa haurastuttaa omakotitalon, mökin, kerrostalon, paritalon tai esimerkiksi autotallin kattoa.

Kosteus ja likaisuus voivat houkutella myös sammaleita – tai ruostetta, jos kyseessä on peltikatto (esimerkiksi aaltopeltikatto). Sammaleet ja ruostevauriot nopeuttavat katon kulumista, ja jos näihin ilmiöihin ei ajoissa puututa, voi kattoremontti aikaistua.

Totta kai likainen katto on myös epäsiistin näköinen, ja epäpuhtauksien (kuten katupölyn ja neulasten) poistamatta jättäminen saa lian pinttymään kattoon. Jotta katto voitaisiin saada puhtaaksi, saatetaan tarvita jotain perusteellisempaa kattopuhdistusta kuin katon harjaus tai ilmapuhallus.

Milloin lehdet ja neulaset voidaan poistaa katolta harjaamalla? Entä milloin kannattaa valita ilmapuhallus? Nyrkkisääntö on se, että kaikki muut katot voidaan harjata, mutta huopakatolle ei mielellään suoriteta mekaanista puhdistusta. Paras tapa puhdistaa bitumi- tai bitumipaanukatto on ilmapuhallus, mutta jos harjaus on ehdottoman välttämätöntä, tulee se tehdä todella kevyesti.

Peltikaton voi puhdistaa harjaamalla tai ilmapuhaltamalla – tärkeintä on, että kaikki roskat saadaan pois ruostevaurioita tai saumavuotoja aiheuttamasta. Siisti peltikatto kuivuu nopeasti, joten ruostumisen uhka väistyy taka-alalle. Joskus roskia kertyy kattopeltien väleihin. Jos roskia on tarpeeksi, voivat kattopeltien yhtymäkohdat raottua sen verran, että katon alle pääsee kosteutta.

Tiilikatto kannattaa puhdistaa aina harjaamalla. Harjaaminen on yksiselitteisesti se paras tapa tehdä tiilikaton puolivuosittainen puhdistus.

Kun loiva tai kalteva katto on puhdistettu, teemme vesikourujen puhdistuksen Sipoossa. Jos sadevesikouruja ei puhdistettaisi kahdesti vuodessa, voisivat ne lakata vetämästä. Jos sadevesijärjestelmä ei vedä, päätyvät katolta alas virtaavat sade- ja sulamisvedet kokonaan väärään paikkaan (eli aivan liian lähelle talon perustuksia).

Kaupanpäällinen on aina sama, olipa kyse palahuopakaton, lukkosaumakaton tai vaikka kolmiorimahuopakaton puhdistamisesta. Saat kaupan päälle koko katon yleiskunnon tarkastuksen, mitä tarvitaan muiden huolto- tai paikkaustarpeiden havaitsemiseksi (ja siksi, että saisit mahdollisesti tarvituista lisätöistä oivallisen tarjouksen).

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Sipoo – Sammaleenpoistoaineemme on katolle hellävarainen

Teemme sammaleenpoiston katolta nopeasti ja asiantuntevasti, olipa kyseessä sitten taloyhtiön tai vaikka kesämökin katto. Sammaleentuhokäsittely Sipoossa antaa pitkäkestoisen lopputuloksen, koska käyttämämme kemikaali tappaa myös kasvustojen juuret ja itiöt. Vaikka sammaleista kannattaakin hankkiutua eroon nopeasti, ei ole samantekevää, miten sammaleet, jäkälät ja muut kasvustot katolta poistetaan. Esimerkiksi painepesu voisi saattaa katon entistä huonompaan kuntoon, joten siksi emme poista sammaleita painepesurin avulla. Paras vaihtoehto on biohajoava sammaleenpoistoaine. Katon kannalta meidän tekemämme sammaleentuhokäsittely on hyvin hellävarainen – toisin kuin sammal!

Sammal ei tee hyvää katolle. Tiilikatolla kasvava sammal nopeuttaa ja pahentaa tiilien rapautumista. Sammalten myötä kattoon sitoutuu paljon kosteutta, minkä jäätyminen talvella voi rikkoa tiiliä. Huopakattokaan ei pidä sammaleista, niiden imemästä kosteudesta ja sammalten juurista, mitkä voivat availla vuotien saumoja Sipoossa. Sammaleet voivat saada katon vuotamaan, ja kattoremonttikin saattaa aikaistua.

Sammaleet kannattaa poistaa tasakatolta, pulpettikatolta, harjakatolta sekä esimerkiksi pulpettikatolta myös sen takia, että ne tekevät koko rakennuksesta vanhan ja huonokuntoisen näköisen. Se, miltä katto näyttää, vaikuttaa paljon koko omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai muun rakennuksen yleisilmeeseen.

Tiilikaton harjauksien ei soisi unohtuvan Sipoossa

Tiilikaton harjaaminen parantaa katon ulkonäköä ja voi pidentää sen ikää, joten kattoharjausten ei soisi unohtuvan.

Tiilikaton harjaukset ehkäisevät lian pinttymistä ja sammaleiden muodostumista, joten pitävät katon helppohoitoisempanakin.

Samalla kun harjaamme tiilikaton, teemme kaksi muutakin kattokokonaisuudelle tärkeää työtä, eli vesikourujen puhdistuksen ja kattotarkastuksen. Viimeksi mainittu ei edes maksa mitään, joten kannattaa olla yhteydessä tiilikaton jokakeväisten ja -syksyisten harjausten tiimoilta!

Tiilikaton harjaus on hyvä tapa poistaa katolta roskat ja pintasammaleet, sillä se on turvallinen ja hellävarainen puhdistusmetodi, mikä ei kuluta katon pintaa (esimerkiksi painepesun tavoin). Kun lehdet, neulaset ja muut roskat on poistettu, putsaamme vesikourut, joihin osa roskista on kerääntynyt. Näin rännit eivät mene tukkoon Sipoossa.

Kattotarkastuksen aikana panemme merkille kaikki omakotitalon, huvilan tai muun rakennuksen katon korjaus- ja huoltotarpeet. Jos katolla kasvaa sammaleita, joiden juuret ovat tarttuneet kattoon oikein kunnolla, tarjoamme sammaleentuhokäsittelyä.

Jos katolla on rikkinäisiä tiiliä, lupaamme vaihtaa ne uusiin, sillä katto voi vuotaa rikkinäisten tiilien kohdalta. Rikkinäistä tiiltä ei kannata liimata yhteen, sillä huonokuntoinen tiili voisi hajota pian uudelleen. Varmin tapa on siis poistaa haljennut tiili ja asentaa sen tilalle uusi.