Katon korjaus Kirkkonummi – Kattopaikkaus aina kiireellinen työ kattokokonaisuuden kannalta

Katonkorjaus ja katon paikkaus Kirkkonummella voi tarkoittaa ilmakuplan tasoittamista, saumojen kohdalta vuotavan tasakaton korjausta tai vaikka peltikaton reikien paikkausta. Katon paikkaus on aina kiireellisesti tarvittu kattotyö, sillä pienikin vaurio vaikuttaa kattokokonaisuuden kuntoon. Jos lumi irrottaa lumiesteet tai tikkaat, voivat kattoon syntyneet reiät saada katon vuotamaan. Kattovuotoa voi seurata katon vesivahinkojen paikkaus Kirkkonummella, Espoossa, Vihdissä, Siuntiossa tai Inkoossa. Vaikka meiltä sujuu luotettavasti niin lahovaurioiden korjaus kuin kastuneiden yläpohjan eristeiden vaihtaminenkin, kannattaa katto paikata ennen kosteuden pääsemistä katon alle.

Jotta lumen aiheuttamien tuhojen tai esimerkiksi myrskyvaurioiden korjaus päästäisiin aloittamaan jo varhaisessa vaiheessa, kannattaa katto tarkastaa kahdesti vuodessa. Vain harvat vauriot näkyvät kauas. Jos puu kaatuu katon päälle, erottaa sen jopa satojen metrien päästä, mutta katon vauriot ovat yleensä – onneksi – huomattavasti pienimuotoisempia.

Katossa voi olla ruosteen aiheuttama reikä, tai kenties jokin tiili on haljennut. Huopakaton jiiri voi olla vaurioitunut, tai kenties kattoikkunan, kattoluukun tai kattovalokuvun tiivisteet ovat sanoneet sopimuksensa irti. Myös törröttävät peltikattonaulat tai esimerkiksi huopakatteen kuprut ovat ongelmia, joihin kannattaa puuttua saman tien. Katto voi alkaa vuotaa kaikista pienimpienkin vaurioiden takia.

Tilaa meiltä katon puolivuotishuollot, niin saat katon tarkastuksen niiden yhteydessä ilman eri veloitusta. Muista meidät myös silloin, jos katto vuotaa piipun juuresta tai jos tuuli irrotti peltilistat. Me tarjoamme nopeaa, asiantuntevaa ja vertailukelpoisen hintaista katonkorjauspalvelua. Omakotitalon ja kesämökin katon paikkaukset voi vähentää verotuksessaan. Kotitalousvähennystä saisi myös kattoremontista, jos tiilikatto, huopakatto tai peltikatto olisi niin huonossa kunnossa, että sitä ei enää kannata korjata. Yhteistyökumppanimme avulla järjestät katon paikkauksen, katon tiivistyksen tai katon osittaisen korjauksen rahoituksen. Tuon remonttilainan hakeminen on helppoa, ja sen takaisinmaksaminen on joustavaa.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Huopakaton korjaus Kirkkonummi – Kattopaikkaukset kattokaltevuudesta riippumatta

Huopakatto on erittäin monikäyttöinen, sillä se sopii niin tasakatolle, jyrkälle harja- tai pulpettikatolle kuin monimuotoisellekin katolle. Huopakatto voidaan asentaa kerrostalon, rivitalon, paritalon, kesämökin, saunarakennuksen, koirankopin tai vaikka roskakatoksen katolle. Huopakaton rasituksensietokyky on suorastaan erinomainen, mutta on mahdollista, että huopakatto vuotaa jossain elinkaarensa vaiheessa. Siksi huopakaton (ja palahuopakaton) kuntoa kannattaa tarkkailla.

Tiivissaumakatto, kolmiorimahuopakatto ja palahuopakatto on hyvä tarkastaa kahdesti vuodessa, jotta esimerkiksi huopakaton reikien paikkaukseen päästäisiin tarttumaan ajoissa. Reikiä on voinut syntyä sammaleiden takia – tai siksi, että katolta on irronnut kattotarvikkeita joko lumen mukana tai kovan myrskytuulen takia.

Kevättarkastus voi kertoa myös kattoläpivienneistä, mitkä ovat alkaneet vuotaa talven aikana. Kattolumen paino on voinut rasittaa vaikka piipun juurta, mistä vuotaa nyt vettä katon alle. Kevättarkastuksen ansiosta katto saadaan kuntoon ennen kesää.

Syystarkastus voi kertoa jostain muusta tarpeesta korjata ja paikata palahuopakatto. Ehkä jokin paanu repsottaa, tai kenties katto vuotaa ilmanvaihtoputken kohdalta?

Ei ole kovin tavallista, että huopakatto vuotaa Kirkkonummella, tai että siinä on joitain muita vaurioita. Huopakatot eli bitumikatot kestävät hyvin erilaisia rasituksia – siksi ne ovatkin niin suosittuja kattoja Suomessa. Kannattaa kuitenkin varmistaa tilanne aika ajoin, eli siis joka kevät ja syksy. Näin katon mahdolliset puutteet saadaan kuntoon heti, ja katon yleiskunto pysyy vuodesta toiseen erinomaisena. Kattotarkastukset (saat sellaisen ilmaiseksi kaikkien muiden kattotöidemme yhteydessä) kannattaa teettää myös siksi, ettei mikään huopakattohuolto jäisi roikkumaan. Huopakattohuollot parantavat katon rasituksensietokykyä entisestään, joten sammaleentuhokäsittelyt ja muut huopakaton huollot kannattaa teettää ajallaan.

Peltikaton korjaus Kirkkonummella liittyy joskus koviin tuuliin

Peltikaton korjaus on yksi niistä peltikattotöistä, mitkä kannattaa tilata meiltä. Me tiedämme, miten omakotitalojen, kesämökkien, ulkorakennusten, taloyhtiöiden (rivitalojen ja kerrostalojen) tai esimerkiksi autotallien peltikatot kannattaa korjata Kirkkonummella. Tiedämme, missä vaiheessa kannattaa tehdä esimerkiksi peltikaton reikien paikkaus tai kattopeltien vaihto, ja missä vaiheessa peltikatto on parasta uusia.

Peltikattoja ei tarvitse olla kovin usein korjaamassa, sillä ne kestävät erinomaisella tavalla pohjoisia olosuhteitamme. Ruoste on kuitenkin vakavasti otettava vihollinen. Jos ruostevauriot etenevät pitkälle, peltikatto vuotaa Kirkkonummella. Ruostetta voidaan torjua peltikattohuoltojen avulla. Peltikattohuolloista on suurin hyöty, kun ne ovat säännöllisiä. Tämä tarkoittaa muun muassa katon harjaamista joka kevät ja syksy. Peltikaton maalipinta kannattaa uusia heti sen muututtua huonokuntoiseksi, sillä ohentunut tai hilseilevä maalipinta ei anna riittävää suojaa ruosteelta.

Joskus peltikaton korjaustarpeet liittyvät koviin tuuliin. Tuuli voi irrottaa kattopellit tai peltilistat – etenkin, jos kaikki peltikattonaulat eivät ole kunnolla paikoillaan. Kattopeltien naulat kannattaakin vaihtaa uusiksi kateruuveiksi, jos ne ovat alkaneet törröttää. Näin vältetään myös monet kattovuodot peltikatolla.

Myös kateruuvit voidaan joutua uusimaan ennen peltikattoremonttia. Kateruuvien tiivisteet kuluvat hitaasti, mutta varmasti. Jonain päivänä saatetaan huomata, että ruuvit ovat miltei kokonaan tiivisteitä vailla. Katto on tuolloin vaarassa vuotaa. On enemmän kuin luultavaa, että katon alle on jo päässyt kosteutta. Ruuvit kannattaa vaihtaa saman tien, jotta katon vesivahinkoja ei pääsisi syntymään. Tarkkaillemme kattojen kiinnikkeiden kuntoa ja sitä, tarvitaanko katolle kattopeltien lisäkiinnityksiä.

Vaikka katon alle pääsisi jonkin aikaa kosteutta törröttävän naulan tai vuotavan piipun juuren takia, voivat kattorakenteet säilyttää kuivuutensa aluskatteen ansiosta. Aluskate kuuluu jokaisen peltikaton alle, ja sen(kin) kuntoa kannattaa tarkkailla korjaustarpeiden varalta. Peltikaton aluskatteen korjaus ei ole se yleisin peltikattokorjaus, mutta jos aluskatteeseen on syntynyt esimerkiksi repeämä, kannattaa se tiivistää välittömästi. Olipa sinulle huopakatto tai peltikatto, neuvomme tarkastamaan kattokokonaisuuden kunnon kahdesti vuodessa, jotta katon kunto ei suotta alkaisi heiketä.

Tiilikaton korjaus Kirkkonummi – Tiilikattoihin erikoistuneet ammattilaisemme ovat palveluksessasi

Tiilikatto on mitä oivallisin valinta rakennuksen uudeksi katoksi, sillä se on kustannustehokas, tyylikäs ja pitkäikäinen. Kun huolehdit tiilikaton kevät- ja syystarkastuksista, kestää tiilikattosi vuosikymmenestä toiseen. Kevät- ja syystarkastukset kertovat siitä, pitääkö tiilikattoa korjata tai paikata, tai onko se vailla jotain huoltoa. Me teemme niin kattotarkastukset kuin kaikki tiilikaton kuntoa kohentavat ylläpitotoimenpiteet, joten käänny puoleemme kaikkien tiilikattotöiden tiimoilta.

Tyypillisin tiilikaton paikkaus Kirkkonummella on rikkinäisten kattotiilien vaihto. Jos rikkinäisiä tiiliä ei vaihdeta, tiilikatto vuotaa. Tiiliä menee rikki muun muassa asennusvirheiden, pakkasrapautumisen, liian painavan lumitaakan tai huolimattomien huoltotoimenpiteiden takia. Myös myrskyn katolle paiskomat roskat voivat rikkoa tiiliä, joten on hyvä idea tarkastaa tiilikaton kunto ja ehjyys jokaisen isomman myrskyn jälkeen.

Pakkasrapautumista tapahtuu, kun tiilen sisään päässyt vesi jäätyy. Sammaleet pahentavat pakkasrapautumista, joten tiilikatto kannattaa puhdistaa usein. Roskat ja pintasammaleet lähtevät harjaamalla, kun taas kunnolla kattoon juurtuneet sammaleet vaativat kemiallista sammaleenpoistokäsittelyä. Meihin voit luottaa kaikissa tiilikattohuolloissa, sillä tunnemme tiilikatot ja niiden tarpeet kuin omat taskumme.

Meiltä sujuu loistavasti myös tiilikaton pinnoitus, mikä estää vanhoja tiiliä imemästä vettä sisäänsä. Hoidamme onnistuneesti tiilikattojen lumenpudotuksetkin. Aina ei ole kyse siitä, että katolla olisi liikaa lunta. Lunta joudutaan pudottamaan joskus myös sen takia, että kattolumi ei ole jakaantunut tasaisella tavalla – tai siksi, että kattolumet meinaavat pudota itsekseen katolta.

Totta kai toteutamme pesunkestävällä tavalla niin tiilikaton korjaukset ja paikkaukset Kirkkonummella. Vaihdamme rikkinäiset tiilet ja korjaamme vuotavat läpiviennit. Usko kokeneisiin käsiimme myös tiilikaton aluskatteen korjaus. Ehjä aluskate voi estää kattorakenteiden kastumisen ja lahoamisen, vaikka ulkokaton läpi tihkuisikin tilapäisesti vettä. Aluskate suojaa yläpohjan rakenteita myös kondenssivedeltä, mitä saattaa tiivistyä katon alle kevättalven pakkasilla.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus – Läpivientien tiiviyden merkitystä ei voida vähätellä

Kattoläpivientien tiiviyden merkitystä ei voida vähätellä, onhan melko tavallista, että katto vuotaa esimerkiksi savupiipun juuresta. Piipunjuurivuoto tai esimerkiksi vuotava kattoikkuna voivat johtaa pahaankin katon vesivahinkoon.

Koska kattosi voi tarvita korjausta viemärintuuletusputken, ilmanvaihtoputken tai savupiipun kohdalta, kannattaa katto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa myös läpivientien osalta.

Tilaa katon kevät- ja syyshuollot meiltä, niin saat kaupan päälle asiantuntijan tekemän kattotarkastuksen. Tuon tarkastuksen aikana selvitetään myös se, pitääkö kattoa korjata TV-antennin tai esimerkiksi kattoluukun kohdalta.

Katon korjaus kattoikkunan tai kattovalokuvun kohdalta Kirkkonummella voi tarkoittaa läpiviennin tiivistämistä, kattoikkunan uusimista, kattovalokuvun eristeiden korjaamista tai vaikkapa aluskatteen ylösnostojen korjausta. Onkin tärkeää, että aluskatetta on nostettu kaikkia läpivientejä vasten, koska näin kattovuotoa voidaan estää aiheuttamasta katon vesivahinkoa.

Aluskate on olemassa siksi, että se ottaisi vastaan katon läpi mahdollisesti vuotavat vedet vieden ne heti räystäille (ja kokonaan pois katon alta). Jos aluskate on repeytynyt tai sitä ei ole nostettu kaikkia omakotitalon, paritalon, kesämökin tai vaikka luhtitalon läpivientejä vasten, ei se voi hoitaa kunnialla tehtäväänsä kattorakenteiden suojelijana.

Ota yhteyttä aina, kun tarvitset katon korjausta viemärintuuletusputken, ilmanvaihtoputken, savupiipun, TV-antennin, kattoluukun, kattoikkunan, kattovalokuvun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta. Me korjaamme kattosi nopeasti ja erinomaisella hinta-laatusuhteella, joten pian ei enää tarvitse olla huolissaan vuotavasta piipunjuuresta tai kondenssivettä tihkuvasta ilmanvaihtoputkesta.