Kattohuolto Helsinki – Huollettu katto luotettava suoja

Teetä omakotitalon, kesämökin, autotallin, taloyhtiön (rivitalon, kerrostalon tai paritalon) tai jonkin muun kiinteistön seuraava kattohuolto Helsingissä meillä. Kun huomaat, miten sujuvasti, edullisesti ja asiantuntevasti kaikki etenee, rohkenet jättää seuraavatkin kattohuollot vastuullemme.

Kaikki katot tarvitsevat huoltoja Helsingissä, Espoossa, Vantaalla ja Sipoossa. Huollettu katto kestää paremmin (todennäköisesti myös pidempään) erilaisia rasituksia. Huollettu katto tarjoaa siis luotettavaa suojaa ja huolettomia käyttövuosia.

Roskien poisto on yksi tärkeimmistä kattohuolloista. Roskien poisto mahdollistaa katon nopean kuivumisen sadekelien jälkeen. Pitkiä aikoja märkänä lilluva katto sammaloituu tai ruostuu, ja molemmat ilmiöt nopeuttavat katon kulumista.

Roskien poisto katolta tarjoaa myös tilaisuuden tarkastaa katon kunto. Kaikkiin pieniinkin muutoksiin ja vaurioihin kannattaa puuttua ajoissa, sillä viattoman oloinen ryppy voi saada aikaan kattovuodon ja katon vesivahingon.

Muita kattohuoltoja, joita kaikki katot voivat tarvita, ovat esimerkiksi lumenpoisto, jääpuikkojen pudotus ja rännien sulatus vesihöyryllä. Lienee tarpeetonta sanoakaan, että näitä kattohuoltoja tehdään vain talvisin.

Ota yhteyttä, niin jutellaan lisää juuri sinun kattosi tarvitsemista huolloista tai paikkauksista. Meihin saa yhteyttä puhelimitse tai sähköisesti. Kauttamme tarjotun rahoituksen hakeminen onnistuu verkossa, eikä kotitalousvähennystäkään tarvitse enää hakea paperilla, vaan sen voi tehdä kätevästi netissä.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Katon puhdistus Helsinki – Pidä hyvä huoli katosta puhdistamalla se säännöllisesti

Kun tahdot pitää hyvän huolen katostasi, puhdista se säännöllisesti. Omin päin sitä ei tarvitse tehdä, sillä meidän kattofirmamme palvelee kaikkialla Helsingissä ja sen naapurikunnissa.

Katto kannattaa puhdistaa joka kevät ja syksy, eli siis kaksi kertaa joka ikinen vuosi. Jos roskia (kuten lehtiä ja neulasia) ei poistettaisi katolta, voisi katon kunto alkaa heiketä pikavauhtia. Roskat varjostavat omakotitalon, paritalon, kerrostalon ja ulkorakennuksen kattoa. Voisi ajatella, että tällainen varjo tarjoaisi hyvän suojan auringon ultraviolettisäteiltä, mutta roskakerros onkin huono juttu katon kannalta. Roskat estävät kattoa kuivumasta. Katto voi olla pitkään märkä, mikä saa katon kulumaan ja muuttumaan vuotoalttiiksi. Peltikatto reagoi jatkuvaan kosteuteen ruostumalla, monet muut katot sammaloitumalla.

Katon puhdistus kaksi kertaa vuodessa on tarpeen siitäkin syystä, että se tarjoaa oivallisen tilaisuuden puhdistaa vesikourut ja tarkastaa katon ehjyys sekä tiiviys. Vesikouruihin kertyy aina roskia. Jos rännejä ei puhdisteta (turvallisuussyistä katon päältä käsin), voivat rännit alkaa vuotaa. Vuotavat rännit laskevat vedet aivan talon kivijalan viereen, ja kosteus voi lähteä kiipeämään ylöspäin huokoisissa rakenteissa. Roskaiset vesikourut ovat vaarassa myös ruostua ja jäätyä.

Katon kunnon tarkastaminen on tärkeä toimenpide, sillä muuten tieto kattorei’istä, huonossa kunnossa olevista saumoista ja jo vuotavista läpivienneistä voisi jäädä matkan varrelle. Kun olemme tarkastaneet kattosi (työ, minkä teemme ilmaiseksi jokaisen tekemämme kattotyön yhteydessä), kerromme mahdollisista korjaus- ja huoltotarpeista reilun tarjouksen kera.

Oikeiden työvälineiden ja -metodien valinta on tärkeää. Rivitalon, huvilan tai esimerkiksi paritalon kattoa ei kannata puhdistaa miten tahansa, jotta ei mentäisi ojasta allikkoon.

Huopakatot kannattaa puhdistaa poistamalla roskat ilmapuhaltamalla. Mekaanista puhdistusta, eli katon erittäin kevyttä harjausta, voidaan harkita vain joissain tilanteissa.

Peltikatto ei ole turhan nuuka sen suhteen, miten se puhdistetaan. Aaltopeltikatto, lukkosaumakatto, suoraprofiilinen tai tiilikuvioinen peltikatto tai konesaumakatto voidaan puhdistaa niin ilmapuhaltamalla kuin harjaamalla.

Onko rakennuksessasi tiilikatto? Siinä tapauksessa katon kevät- ja syyshuolloissa kannattaa käyttää harjaa. Rivakka harjaus poistaa niin katupölyn, neulaset ja lehdet, siitepölyn kuin nuoret sammaleetkin.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Helsingissä ei onnistu kaikilla aineilla

Oikean puhdistusaineen valinta takaa parhaan lopputuloksen. Olet ehkä saattanut ihmetellä markettien siivousainehyllyjen pituutta. Jokaiselle kodin pinnalle tuntuu olevan oma puhdistusaineensa. Olipa kyseessä muovimatto, kahvinkeitin, astianpesukone, hopealusikka, puinen pöytä, kaakeliseinä, vessanpytty, sohva tai kristallikruunu, löytyy sille oma puhdistusaine.

Entäpä sitten kosmetiikkaosasto? Rasvaiselle, kuivalle, pintakuivalle, atooppiselle ja sekaiholle on omat puhdistusaineensa. Löytyypä erikseen nuoren ja vanhenevan ihon puhdistustuotteitakin.

Pyykinpesuainehyllylläkin on pituutta. Ilmeisesti kukaan itseään kunnioittava pyykkäri ei pese urheiluvaatteita, mustia vaatteita, farkkuja ja vauvanvaatteita samalla pesuaineella. Vaikka et olisikaan innokas pyykkien lajittelija, kannattaa valkopesuainetta käyttää vain valkoisille vaatteille niiden sisältämän valkaisuaineen takia (tai sitten voit pestä valkoiset vaatteet tavallisella kirjopyykinpesuaineella). Noudata erityistä tarkkuutta villavaatteita pestessä, sillä villapaita voi pesun jälkeen olla useita numeroita liian pieni ja huopaantunut.

Se kotitaloustöistä – kattotöitähän tässä oli tarkoitus käsitellä. Tahdoimme vain alustaa sitä, että joskus on tärkeää valita oikeat puhdistustuotteet ja -metodit. Edellä jo kerroimmekin, ettei kaikkia kattoja voi harjata. Nyt on aika kertoa sammaleista.

Nuoret sammaleet saa tiilikatolta pois harjaamalla. Huopakatto voidaan puhdistaa tuoreista sammaleista ilmapuhaltamalla. Jos sammaleet ovat ehtineet saada kunnon otteen katosta, ei harjasta tai ilmapuhaltimisesta ole enää iloa. Vaikka näkyvä kasvusto saataisiin kuolemaan, on katon sisässä juuria, joista katon vihertyminen alkaa uudestaan.

Ota siis yhteyttä meihin. Tulemme tekemään tiilikaton tai huopakaton sammaleentuhokäsittelyn Helsinkiin tapauskohtaisesti valituilla aineille. Aineet saavat kaikki sammaleet kuolemaan, aina juuria myöten. Sammaleenpoisto katolta ulottuu pintaa syvemmälle, sillä aine saa rauhassa imeytyä syvälle katteeseen. Aineen vaikutuksesta katosta tulee supersiisti, eikä uusia kasvustoja synny omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai kerrostalon katolla pitkiin aikoihin.

Kerromme mielellämme lisää sammaleen poistosta, käyttämistämme (biohajoavista) sammaleenpoistoaineista, ympäristön suojauksesta ja siitä, miten uusien sammaleiden kasvamisesta voitaisiin tehdä mahdollisimman epätodennäköistä. Ota siis meidät avuksi taistelussa ei-toivottuja kasvustoja vastaan!

Tiilikattosi harjaus Helsingissä – Näin se etenee

Tiilikatto on komea katto, mikä kestää suhteellisen vähällä vaivalla jopa 70 vuotta. Savitiilikatto kestää pisimmillään 100 vuotta, mutta savitiilikatoista on tullut aina vain harvinaisempi näky. Olipa rakennuksessasi sitten betoni- tai savitiilistä ladottu katto, ota yhteyttä kaikkien kattotöiden tiimoilta.

Meiltä sujuu turvallisesti ja tehokkaasti niin lumen pudotus tiilikatolta kuin vaikkapa sammaleentuhokäsittely. Toteutamme erinomaisella hinta-laatusuhteella rikkinäisten tiilien vaihdot ja muut kattopaikkaukset kuin isoimmatkin kattokorjaukset. Kun katto viimein on aika uusia, olemme valmiit sen tekemään. Luota meihin myös silloin, kun haluat katollesi uusia läpivientejä, tai kun on aika asentaa kattotikkaita, kattosiltoja, lumiesteitä ja muita kattoturvatuotteita.

Kattotikkaiden uusiminen tai lumen pudottaminen on suhteellisen harvinaista hommaa. Tiilikattohuolto, mitä tarvitset Helsingissä kaksi kertaa vuodessa, on tiilikaton harjaus. Harjaus on esimerkiksi painepesua huomattavasti hellävaraisempaa ja turvallisempaa. Katon pinta ei kulu, vaikka kaikki epäpuhtaudet aina nuorimpia sammaleita myöten saadaankin poistettua.

Yhtään tiukemmin kattoon tarttuneet sammaleet tulee poistaa sammaleentuhokäsittelyn avulla.

Tiilikaton harjaus Helsingissä alkaa siitä, että kiipeämme katolle. Käytämme tietenkin asianmukaisia työturvallisuustuotteita. Sitten harjaamme katon reippaasti puhtaaksi siitepölystä, neulasista ja muista roskista.

Seuraavaksi on vuorossa rännien puhdistus, sillä onhan enemmän kuin todennäköistä, että ne ovat katon harjauksen jälkeen täynnä roskia. Tarvittaessa avaamme myös tukkeutuneet alastuloputket (eli syöksyputket).

Kun katto ja vesikourut on puhdistettu, teemme ilmaiseksi kattokokonaisuuden kunnon tarkastuksen. Jos katolla on vaikka rikkinäisiä tiiliä tai huonokuntoisia kattoturvatuotteita, annamme lopuksi tarjouksen tarpeellisista kattotöistä. Kaikkiin tarjouksiimme on helppo tarttua niiden kotitalousvähennyskelpoisuuden ja tarjolla olevan rahoituksen vuoksi.