Katon korjaus Pyhäntä

Mietitkö, miten katon korjaus Pyhännällä kannattaa hoitaa? Ensimmäinen askel on soittaa tai laittaa verkkoviestiä Kattokorjaus-palvelulle, jotta voimme sopia kanssasi arviointikäynnistä ja muista katonkorjauksen yksityiskohdista. Paikan päälle päästyämme arvioimme koko katon kunnon ja esitämme sen jälkeen suunnitelmamme omakotitalon, kesämökin, rivitalon tai kerrostalon katon korjaamiseksi. Samalla olemme valmiita esittämään tarjouksen yksityisasiakkaan tai taloyhtiön katon kunnostamisesta. Ensisijaisesti etsimme tavat korjata huopakaton, palahuopakaton, peltikaton tai tiilikaton. Kattoremonttia tarjotaan vain silloin, jos se on katon ikä ja sen vauriot huomioon ottaen taloudellisesti kannattavin tapa toimia. 

Jos katon paikkaus on tilattu heti vaurioiden havaitsemisen jälkeen, ei kattoremonttia todennäköisesti tarvita, vaan esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihto riittää. Jos kosteus on jo päässyt katon alle ja yläpohjassa on paljon korjattavaa, tilanne voi olla toinen. Lisäksi on otettava huomioon se tosiasia, että mekään emme voi tehdä ihmeitä. Vaikka korjaammekin huopakatot mestarillisesti, on kypsään 40 vuoden ikään ehtinyt huopakatto jo uusittava, sillä vanhoihin rakenteisiin ei enää voi luottaa. Tiilikatto on nähnyt parhaat päivänsä, kun se täyttää 70 vuotta. Peltikaton reiät ja muut vauriot kannattaa korjata, kunnes katto on noin viisikymppinen – silloin aluskatteen korjaus tai ruostevaurioiden kunnostus ei enää tuo haluttua lopputulosta, vaan katon tiiviys on paras taata kattoremontin avulla.

Uusikin katto voi reikiintyä, jos lumi repii lumiesteet tai esimerkiksi lapetikkaat irti katosta. Myös läpivientivuodot, esimerkiksi vuotavat antennin tai piipun juuret, voivat uhata uudehkon katon kuntoa. Kaikki läpiviennit, myös kattoikkunat ja kattoluukut, kannattaakin usein tarkastaa vuotojen tai vuodon uhkien varalta. Tilaa kaikenlaiset katon paikkaukset ja korjaukset meiltä myös Kajaanissa, Kiuruvedellä, Kärsämäellä, Pyhäjärvellä ja Siikalatvassa.