Katon korjaus Espoo – Katon paikkausta sinne, missä sille on tarvetta

Ota yhteyttä meihin, niin omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katon korjaus järjestyy nopealla tahdilla. Paikkaamme katot paitsi nopeasti, myös erityisen ammattitaitoisesti. Katon korjaajat kiirehtivät sinne, missä pulpetti- tai esimerkiksi tasakaton korjausta tarvitaan. Toimimme Espoossa, mutta myös Nurmijärvellä, Vantaalla, Helsingissä, Kirkkonummella ja esimerkiksi Kauniaisissa.

Espoossa voidaan tarvita vaikkapa myrskyvaurioiden korjausta. Kova tuuli on voinut irrottaa kattopeltejä tai kattotiiliä. Katto pitää paikata pian, jotta katon vesivahinkojen korjaukselta voitaisiin välttyä. Joskus myrsky saa aikaan isompia ongelmia. Periaatteessa on mahdollista, että tuuli kaataa puun katolle, joten ainakin lahot puut kannattaa poistaa talon välittömästä läheisyydestä.

Lumivaurioitakin voi syntyä talven mittaan. Jos lunta on paljon tai se on jakaantunut katolle epätasaisesti, voi katto alkaa vuotaa esimerkiksi jiirin kohdalta. Alas katolta valuva lumi voi irrottaa esimerkiksi tikkaat mukaansa. Tikkaiden irtoaminen jättää kattoon reikiä. Jos reikiä ei saada pian paikattua, voi edessä olla esimerkiksi kastuneiden yläpohjan eristeiden vaihto.

Katonkorjaus ja katon paikkaus ovat sekä edullisimmillaan että helpoimmillaan pian vaurioiden syntymisen jälkeen. Onkin fiksua tarkastaa katto jokaisen isomman rajuilman jälkeen. Muistathan myös katon kevät- ja syystarkastukset. Katon kunnon tarkastus kertoo mahdollisista korjaus- tai huoltotarpeista, joten niin tiilikatto, peltikatto kuin huopakattokin on hyvä tarkastaa talven molemmin puolin. Meiltä saat katon tarkastuksen ilmaiseksi, jos teetät samalla katon puhdistuksen, kattoreikien paikkauksen, kuprujen tasoittamisen tai jonkin muun kattotyön.

Kattopalvelumme kannattaa valita jo siitäkin syystä, että yksityisasiakas saa töistämme kotitalousvähennystä, ja että kaiken kokoisille kattokorjauksille löytyy kauttamme rahoitus. Yhteistyökumppanimme tarjoaa lainaa myös kattoremontille, jos tilanne on sellainen, ettei kattoa enää kannata korjata. Katon nopea ja asiantunteva korjaus on kuitenkin meille se ensisijainen vaihtoehto.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Huopakaton korjaus Espoossa ripein ja kätevin ottein

Tavoitteemme on aina korjata huopakatto Espoossa niin ripeästi kuin mahdollista. Olemme käteviä ja kokeneita kattoammattilaisia, joilta onnistuu niin palahuopakaton korjaus ja paikkaus kuin kolmiorimahuopakatonkin kunnostus. Vuotaako huopakatto? Ota silloinkin yhteyttä, niin huolesi pyyhitään pois.

Joskus omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen kattokorjaukseksi riittää huopakaton reikien paikkaus. Reikiä voi löytyä vaikka sammalmättään alta. Reiän on voinut aiheuttaa myös katolta tuulen tai lumen mukana irronnut kattoturvatuote. Reikä voidaan saada paikattua tiivistysaineella tai liimaamalla katolle paikkapala. Joskus päädymme vaihtamaan huonokuntoisen vuodan uuteen. Jos katto ei ole ehtinyt vuotaa reiän takia, ei muuta tarvitse tehdä. Tarjoamme kuitenkin katon yleiskuntotarkastuksen kaupan päälle. Näin mikään muukaan paikkaustarve ei jää huomaamatta. Tarvittaessa osaamme tarjota myös jotain kattohuoltoa, mikä kohentaisi tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi taitekaton kuntoa.

Katon ongelmat voivat liittyä myös läpivienteihin. Läpivienti on katossa oleva reikä, minkä tiivisteet kuluvat muun muassa ulkolämpötilavaihteluiden takia. Jonain päivänä piipun juuri tai esimerkiksi antennin läpivienti voi alkaa vuotaa, mutta me löydämme siihenkin parhaat korjausratkaisut.

Pieniinkin muutoksiin ja puutteisiin on hyvä puuttua heti. Mikään kattokorjaus ei ole meille liian pieni, joten otathan yhteyttä myös irronneiden paanujen liimaamisen, ryppyjen tasoittamisen ja vesikourujen saumojen korjaamisen tiimoilta.

Peltikaton korjaus Espoossa vaikuttaa katon käyttöiän pituuteen

Peltikaton korjaus Espoossa on tarpeen silloinkin, kun katolle on jo kertynyt ikää. Vanhankin peltikaton reiät on syytä paikata, jotta yläpohjarakenteet eivät kastu sateella tai talvella. Jos katon alle pääsee kosteutta, alkavat kattorakenteet lahota. Eristeisiin voi syntyä hometta, mikä tunnetaan huonosta vaikutuksesta sisäilman laatuun. Katon alla olevat kosteusvauriot kasvattavat peltikattoremontin kustannuksia, joten vanhakin katto kuuluu tiivistää. Toinen vaihtoehto on se, että peltikaton uusimista aikaistetaan. Tiesitkö, että tietyissä tilanteissa peltikatto voidaan uusia osittain? Jos peltikaton aluskatetta ei tarvitse korjata eikä kattorakenteissa ole mitään vikaa, voi pelkkien kattopeltien vaihto Espoossa riittää.

Kattopeltejä voidaan vaihtaa myös kesken peltikaton elinkaaren. Jos reikää ei kannata paikata, on yksi ratkaisu irrottaa ja uusia huonossa kunnossa oleva kattopelti. Näin voidaan estää se, että peltikatto vuotaa – tai ainakin saada peltikattovuoto loppumaan heti alkuunsa.

Peltikattovuoto voi lyhentää peltikaton elinkaarta. Jotta peltikatto kestäisi mahdollisimman pitkään, kannattaa tehdä kaikki voitava peltikaton pitämiseksi mahdollisimman tiiviinä. Tässä auttaa esimerkiksi vanhojen ja törröttämään ruvenneiden peltikattonaulojen vaihto kateruuveiksi. Tämä auttaa estämään myös sen, että tuuli irrottaisi kattopellit ja peltilistat (tätä ehkäisevät myös kattopeltien lisäkiinnitykset).

Myös vanhojen kateruuvien kuntoa kannattaa seurata. Jos tiivisteet ovat turhan kuluneet, voi vettä päästä kattopeltien alle. Anna meidän vaihtaa vanhat kateruuvit uusiksi ruuveiksi, joissa on leveät ja hyväkuntoiset tiivisteet – näin kattosi on taas tiivis ja rasituksensietokykyinen.

Myös kattohuoltojen avulla voidaan kohentaa rivitalon, omakotitalon, kerrostalon tai kesämökin peltikaton kuntoa. Monet reiät johtuvat ruosteesta. Katon puhdistus ja naarmujen paikkamaalaus ehkäisevät ruostevaurioiden syntymistä. Muutamaan kertaan kannattaa maalata koko aaltopeltikatto, lukkosaumakatto tai esimerkiksi tiilikuvioinen peltikatto. Me olemme luottokumppani peltikaton paikkaamiseen, korjaamiseen, huoltamiseen, uusimiseen ja varustelemiseen, joten tilaa kaikki peltikattotyösi meiltä.

Tiilikaton korjaus Espoossa tarjoaa katolle varsinaisen voimaruiskeen

Meidän ammattilaisillamme on vankka kokemus kaikenlaisista tiilikattotöistä. Tiedämme, miten tiilikatto kuuluu asentaa ja uusia. Tunnemme myös tavat tiilikaton kunnon kohentamiseen, joten meiltä kannattaa kysyä tiilikaton huoltamisesta – sekä tietenkin tilata kaikki tiilikaton huollot katon maalaamisesta lumen pudottamiseen. Olemme aina valmiita tekemään tiilikaton korjauksen ja paikkauksen, mikä antaa katolle uutta puhtia ja rasituksensietokykyä.

Tiilikaton korjaus voi estää tiilikattovuodon, joten katon mahdolliset paikkaus- ja tiivistystarpeet kannattaa tarkastaa kahdesti vuodessa. Mitä uudempi katto, sitä vähemmän sitä tarvitsee paikkailla. Kannattaa kuitenkin käydä katsomassa, onko kaikki kunnossa, onhan esimerkiksi kova tuuli tai lapetta pitkin liukunut lumi voinut heikentää katon kuntoa jollain tavalla.

Kun katto vanhenee, voidaan keväällä tarvita rikkinäisten kattotiilien vaihtoa. Vanhat kattotiilet tapaavat imeä vettä, mikä jäätyy talvella. Jään syntyminen murentaa kattotiilien rakennetta vähän kerrallaan, kunnes tiili hajoaa. Sammaloituminen pahentaa tiilien pakkasrapautumista ja hajoamista Espoossa. Vanhalla katolla pitää katsoa, mihin astuu, jotta ei särkisi haurastuneita tiiliä. Tiilien ehjyys kannattaa varmistaa myös syksyllä, samoin kaikkien jiirien ja läpivientien kunto, sillä tiilikatto voi vuotaa myös sisätaitteen tai vaikkapa piipun juuren kohdalta.

Kattotarkastuksen aikana kannattaa käydä myös katon alla, sillä jos tiilikaton aluskate tarvitsee korjaamista, on asiaan puututtava pian. Aluskatteen tehtävä on simppeli, mutta tärkeä. Sen on otettava vastaan rikkinäisten tiilien kohdalta tai esimerkiksi viemärintuuletusputken juuresta katon alle valuva vesi. Koska aluskate asennetaan melko kireälle, valuttaa se kosteuden pois katon alta, joten katon vesivahingolta voidaan välttyä satunnaisista ja lyhytaikaisista vesivuodoista huolimatta. Aluskatteet eivät niin vain hajoa, mutta jos se on aikoinaan asennettu väärin tai pitkäaikainen kosteusrasitus on heikentänyt sen kuntoa, tilaa aluskatteen korjaus meiltä. Tarvittaessa uusimme aluskatteen kattotuoliväli kerrallaan. Meiltä löytyy ammattitaitoa myös kaikkien kattovarusteiden uusimiseen ja korjaamiseen, joten soita vaikkapa vääntyneiden rännien tai lumiesteiden takia.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus – Perimmäinen idea on estää kattorakenteiden kastuminen

Aina kun teemme jonkin kattokorjauksen, on kaiken takana halu estää kattorakenteita kastumasta. Kattoa kannattelevat puurakenteet lahoavat kastuttuaan. Lahot puuosat eivät jaksa kannatella kattoa, joten kastuneet puurakenteet kannattaa pian kuivattaa. Lahot rakenteet on vaihdettava uusiin. Yläpohjan eristeetkin pitää uusia, jos niihin pääsee kosteutta, onhan vaarana homehtuminen. Vielä parempi on, jos omakotitalon, rivitalon tai esimerkiksi kesämökin katon alle ei missään vaiheessa pääse kosteutta.

Katon tiiviydestä pidetään huolta asianmukaisten kattotöiden avulla. Kun katto kaikkine läpivienteineen on oikein asennettu, ei ole kovin todennäköistä tarvita katon korjausta viemärintuuletusputken tai kattovalokuvun kohdalta – ainakaan niin kauan kuin katto on vielä melko uusi. Ikä haurastuttaa läpivientienkin tiivisteet, ja jossain vaiheessa saatat tarvita katon korjausta esimerkiksi ilmanvaihtoputken kohdalta. Kattoa voi olla syytä korjata myös savupiipun kohdalta.

Jos aluskate on asennettu oikein, ei katon korjaus esimerkiksi TV-antennin kohdalta sisällä katon vesivahingon korjausta. Siinä tapauksessa, ettei kattokorjausta huomata aloittaa ajoissa, voi aluskate antaa periksi.

Tilaa katon korjaus kattoluukun tai jonkin muun läpiviennin kohdalta meiltä, niin saat kattosi kuntoon Espoossa erinomaisella hinta-laatusuhteella. Kunnostamme myös katon alle mahdollisesti syntyneet kosteusvauriot. Kaupan päälle saat tiilikaton, peltikaton tai huopakaton kunnon tarkastuksen. Sen perusteella osaamme kertoa siitä, jos kattoa on korjattava myös kattoikkunan kohdalta. Huolehdimme siis siitä, että kattosi tulee kerralla kuntoon, eikä sinun tarvitse pelätä kattosi vuotavan sateella.

Jotta mahdolliset läpivientivuodot, rikki menneet kattotiilet, irrota meinaavat lumiesteet tai esimerkiksi sammaleiden avaamat saumat tulisivat huomattua nopealla tahdilla, kannattaa katto tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Syystarkastuksen ansiosta katto ehdittäisiin tiivistää ennen talvea, ja kevättarkastus aikaistaisi talvisiin vaurioihin puuttumista.

Kattotarkastukset voivat pelastaa ikävältä yllätykseltä

Katon tai yläpohjan korjaustöiden tarve havaitaan puolen vuoden välein tehtyjen kattotarkastuksien avulla. Tarkastuksen avulla kattopellit osataan kiinnittää paremmin jo ennen, kun peltikattoa on korjattava uusimalla irronneet kattopellit tai peltilistat. Tarkastuksen ansiosta myös esimerkiksi rikkinäisten tiilien vaihtotyöt saadaan tehtyä ennen, kuin tarvitaan kattovuodon korjaus. Tarkastuksen aikana tutkimme huolella kaikkien läpivientien tiivisteet, jotta ne voitaisiin uusia ennen, kuin kattoikkuna, kattoluukku tai antennin juuri vuotaa. Mikäli aluskate on ehjä, ei piipunjuuren tai jonkin muun läpiviennin vuoto tarkoita automaattisesti katon vesivahinkoa. Ehjä aluskate ohjaa vuotovedet pois kattorakenteista, kunnes katto ehditään tiivistää. Muistamme aina tarkastaa aluskatteen kunnon ja tarvittaessa tarjota sen korjaus- tai uusimistöitä.

Omistipa omakotitalon, kesämökin tai olitpa liikkeellä taloyhtiön (kuten kerrostalon tai rivitalon) asioilla, ota yhteyttä Katonkorjaus-palveluun ja tilaa meiltä katon korjaus. Tarkastamme katon, paikallistamme sen vauriot ja teemme tarjouksen kokonaisvaltaisesta kattokorjauksesta. Tarjoamme kattoremonttia vain pakon sanelemana, tuleehan katon korjaaminen kattosaneerausta edullisemmaksi. Ota yhteyttä missä tahansa katon korjauksessa myös Espoon lähikunnista, kuten Vihdistä, Nurmijärveltä, Vantaalta, Helsingistä, Kirkkonummelta ja Kauniaisista.