Kattohuolto Vantaa – Puhdistusinnollamme on hyvät perusteet

Huollettu katto jaksaa ottaa vastaan kaikki rasitukset, mitkä sitä vuosien varrella ahdistelevat. Kattohuollot saavat aumakaton, tasakaton, taitekaton tai jonkin muun kaltevan katon kestämään paremmin esimerkiksi myrskyjä, sateita, ilmansaasteiden happamuuksia ja kuumana porottavaa aurinkoa. Tilaa kaikki peltikaton, tiilikaton ja huopakaton huollot Vantaalle meiltä, niin kattosi on hyvässä iskussa vielä iäkkäänäkin!

Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla tai Sipoossa tekemämme kattohuollot liittyvät usein vesikaton puhdistamiseen. Suosittelemme, että roskat poistetaan katolta puolen vuoden välein. Samaan syssyyn puhdistamme sadevesikourut tai kattokaivot. Tällainen omakotitalon, kesämökin, paritalon, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön kattohuolto ei ole tarpeen vain siksi, että katto näyttäisi paremmalta ja hoidetummalta. Tässä on kyse myös katon kunnosta, ei pelkästä siivousinnosta, vaikka Marie Kondo onkin tehnyt siivoamisesta ja järjestämisestä trendikästä.

Roskien poisto mahdollistaa katon kuivumisen sateiden jälkeen. Kun kosteus saadaan poistumaan katon pinnalta, ei katon ruostuminen tai sammaloituminen ole niin todennäköisestä. Rännien puhdistus tai rännien sulatus vesihöyryllä palauttaa sadevesijärjestelmän vedon. Jos vesikourut vetävät huonosti tai ovat kokonaan tukossa, voivat ne ruostua. Ruosteen (ja jään aiheuttamien vaurioiden ja vaaratilanteiden) lisäksi voi syntyä kosteusvaurioita. Jos sadevedet valuvat yli rännien, kastelevat ne maaperän, mistä kosteus voi siirtyä aina talon rakenteisiin saakka.

Sammaleiden poisto on astetta isompi kattopuhdistus. Sammaleet tulee poistaa kemiallisesti, ja tällä kattohuollolla voidaan estää jopa ennenaikaiset kattoremontit – niin paljon ei-toivotut kasvustot voivat pientalon tai taloyhtiön kattoa kuluttaa.

Talvella saatat tarvita lumenpudotusta tai jääpuikkojen poistamista. Liukkaalla katolla liikkumiseen liikkuu paljon riskejä, kuten riski liukastumisesta, horjahtamisesta ja putoamisesta. Myös ohikulkijoiden turvallisuus tulee osata ottaa huomioon. Liiat lumet on saatava pois kattoa rasittamasta, mutta ei miten tahansa, sillä kattoa tökkivät lapiot tai lumihakut voivat vaurioittaa sitä.

Tilaa myös lumenpoisto meidän ammattilaisiltamme, muista kattohuolloista puhumattakaan. Yksityisasiakas voi hakea kotitalousvähennystä teetettyään meillä joitain omakotitalon tai kesämökin katon huoltoja, ja rahoituskin on ulottuvillasi. Se löytyy vaivattomasti meidän verkkosivujemme kautta.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Katon puhdistus Vantaalla on täydellinen vasta rännihuollon ja kattotarkastuksen myötä

Etenkin loivalle katolle voi kertyä paljon roskia puolen vuoden aikana. Bitumikatto voi kerätä lehtiä, neulasia ja muuta eloperäistä roskaa jopa muita kattoja enemmän. Kaikki katot tulee puhdistaa puolen vuoden välein, vaikka ne eivät maasta käsin katseltuina olisikaan kovin likaisen oloisia. Katolle kiivettyä huomaa, että roskaa ja siitepölyä voi olla odotettua enemmän. Samalla tulee hoidettua rännien puhdistus ja katon kunnon tarkastuskin, joilla on kauaskantoista merkitystä.

Vähäinenkin määrä roskia hidastaa katon kuivumista vesisateiden tai talven jälkeen. Se, ettei katto kuivu tarpeeksi nopeaksi, voi näkyä sammaleiden kasvamisena sekä ruostevaurioiden syntymisenä. Sammaleiden juuret pyrkivät aina vain syvemmälle, mikä nopeuttaa katon kunnon heikkenemistä. Tiilikatolla tämä voi näkyä aina vain uusina rikkinäisinä tiilinä. Huopakatolla sammaloituminen aiheuttaa muun muassa saumavuotoja, mitkä voivat kastella katon alla olevat vanerit ja villat. Ruostekin pilaa katon, joten ruosteenpoiston ja -torjunnan merkitys on suuri.

Totta kai paritalon, omakotitalon, rivitalon tai vaikkapa ulkorakennuksen katon puhdistaminen vaikuttaa myös siihen, miltä katto näyttää, ja millainen kuva koko rakennuksesta välittyy. Puhtaan katon väri erottuu jo kauas, eikä vihreitä sammaleita tai ruskeita ruostevaurioita ole odotettavissa.

Siihen, miten katto puhdistetaan joka kevät ja syksy, tulee kiinnittää huomiota. Kaikkia kattoja ei voi harjata, vaikka harjaus onkin se paras tapa puhdistaa tiilikatto. Peltikatto voidaan joko harjata tai ilmapuhaltaa, sillä kattopellit tai niiden pinnoitteet kestävät kyllä harjaksiakin. Huopakatto on katto, mitä on paras olla harjaamatta. Mekaaninen puhdistus ei ole kovin suositeltavaa, sillä huopakaton rasituksenkestävyyden ja pitkäikäisyyden salaisuus on sen pinnoitteessa. Jotta harjakset eivät tuhoaisi huopakaton pinnoitetta, kannattaa se harjata vain poikkeustapauksissa, ja silloinkin erittäin kevyesti.

Katon kevät- ja syyshuollot Vantaalla täydennetään puhdistamalla sadevesikourut. Ensin poistamme neulaset katolta, sitten vasta sadevesijärjestelmästä. Vesikourujen puhdistus pitää yllä sadevesijärjestelmän toimintaa, kun taas roskien tukkimat kourut voivat alkaa tulvia reunojensa yli. Jos räystäs vuotaa, on tilanne periaatteessa yhtä kehno kuin silloin, kun rännejä ei ole olemassakaan. Perustusten viereen päätyvä vesi voi aiheuttaa vaikka kosteusvaurioita.

Tiilikaton, huopakaton, peltikaton ja palahuopakaton puhdistukseen kuuluu ilmainen kattotarkastus. Ilmaisen kattotarkastuksen saa toki muidenkin kattotöidemme yhteydessä, ja sitä tarvitaan katon korjaus- tai paikkaustarpeiden havaitsemiseksi jo alkuvaiheessa (eli silloin, kun katon korjaaminen on edullisimmillaan). Katon kuntotarkastus voi kertoa myös tarpeesta jollekin muulle kattohuollolle, kuten esimerkiksi sammaleentuhokäsittelylle.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Vantaa – Biohajoava aineemme tappaa myös kasvustojen juuret

Jos sammaleet poistetaan katolta pelkkien harjojen avulla, voi katto olla taas kohta sammaleiden peitossa. Sammaleiden juuriahan ei saa pois tiilikaton harjauksen tai huopakaton ilmapuhalluksen avulla. Painepesukaan ei välttämättä poistaisi tiilien välissä ja niiden sisällä majailevia sammaleita. Sen sijaan tiilikaton pinta voisi vaurioitua, ja huopakaton painepesu voisi saada jopa purkukuntoon.

Eli painepesuriakaan ei kannata käyttää sammaleenpoistoon katolta Vantaalla. Mikä neuvoksi?

Paras tapa saada sammaleet, jäkälät ja muut kasvustot pois katolta (juurineen päivineen) on ehdottomasti tekemämme sammaleentuhokäsittely. Sammaleentuhokäsittely tarkoittaa sitä, että levitämme tasakatolle, pulpettikatolle, aumakatolle tai vaikka harjakatolle sammaleentuhoainetta. Se saa vaikuttaa katolla on niin kauan, että sammaleiden juuretkin kuolevat.

Aineemme on biohajoavaa, eikä siitä ole haittaa tiilikatteelle tai bitumikatteelle. Me teemme sammaleenpoiston katolta avaimet käteen -pakettina, joten sinun ei tarvitse kuin ottaa yhteyttä ja pyytää tarjous kesämökin, rivitalon tai vaikkapa omakotitalon katon sammaleiden poistosta. Samalla voimme toteuttaa muita tarpeellisia toimenpiteitä, kuten vaikkapa uusia rikkinäiset kattotiilet tai paikata huopakaton reiät. Veloitukseton kattotarkastus paljastaa, tarvitseeko katto mitään muuta, vai onko kaikki kunnossa.

Tiilikaton harjaus Vantaalla jättää omakotitalon tai paritalon tiilikaton hyvään kuntoon

Tiilikaton puhdistamisesta kannattaa pitää kiinni, sillä roskien poisto katolta ehkäisee sammaleita ja niistä syntyviä ongelmia (kuten pahenevaa pakkasrapautumista). Tiilikaton harjaus Vantaalla on teko myös rakennuksen ulkonäön eteen.

Kaikki epäpuhtaudet kannattaa poistaa nimenomaan harjaamalla, sillä harjakset jättävät tiilet sekä niiden pinnoitteen hyvään kuntoon. Painepesuripesulle näytämme punaista valoa, sillä se kuluttaa katon pintaa voiden jouduttaa tiilikattoremonttia.

Harjaaminen on hellävarainen ja turvallinen tapa tehdä omakotitalojen tai vaikka paritalojen tiilikattojen kevät- ja syyspuhdistukset. Harjaa heiluttavat ammattilaisemme saavat irrotettua myös pintasammaleen, mutta sitkeämmin kattoon tarttuneet kasvustot tarvitsevat sammaleentuhokäsittelyämme.

Kun tiilikatto on saatu harjattua Vantaalla, puhdistamme vesikourut. Jos roskia on päässyt syöksyputkiin, avaamme tukkeutuneet syöksyputket. Saat myös kattotarkastuksen. Tarkastamme kattosi, kattotarvikkeesi ja kattosi alapuoliset osat siltä varalta, että joillekin toimenpiteille olisi tarvetta. Tarvittaessa tuletkin saamaan tarjouksen rikkinäisten tiilien uusimisesta, rännien kaatojen korjaamisesta, kattotikkaiden kiinnitysten kiristämisestä tai aluskatteen osittaisesta uusimisesta savupiipun kohdalta. Arvioimme myös tarpeen muille tiilikattohuolloille sekä sen, ovatko kattovarusteet kunnoltaan ja määrältään riittävät. Jos tiilikattosi on kovin vanha, saatamme kehottaa varautumaan tiilikattoremonttiin, mutta ensisijainen vaihtoehto on toki aina kattokorjaus ja/tai tiilikattohuolto.