Katon korjaus Iisalmi

Katon rakenteiden ikääntyminen tarkoittaa sitä, että katon korjaukset Iisalmessa lisääntyvät. Vanhat ja kuluneet rakenteet eivät enää pidä niin hyvin vettä kuin ennen. Tyypillinen katonkorjaus vanhalla tiilikatolla on rikkinäisten tiilien vaihto, sillä vuosien mittaan kosteus ja ulkolämpötilan vaihtelut saavat tiilet murenemaan. Vanhalla peltikatolla esiintyy ruostetta, ja se näkyy paitsi värimuutoksina, myös peltien ohenemisena ja reikiintymisenä. Jos ruostevaurioita on paljon, ei peltikattoa enää kannata korjata, vaan se on paras uusia. Uudet kattopellit pitävät luotettavasti vettä. Vanhaa huopakattoa kiusaavat varsinkin sammalet. Sammaleiden tekemien reikien ja sen aiheuttamien saumavuotojen korjaus onkin melko yleinen kunnostustarve huopakatolla tai palahuopakatolla.

Katonpaikkausta tarvitaan toisinaan myös uudenkarheille katoille. Lumi voi irrottaa lumiesteet, kattotikkaat tai muut kattotarvikkeet katosta, ja tästä jää kattoon reikiä. Lumi voi myös saada kattoikkunan tai kattoluukun vuotamaan. Kevättarkastus saattaa paljastaa myös sen, että piipun tai antennin juuresta vuotaa vettä katon alle. Jos aluskate on ehjä, ei vuotava läpivienti ole maailmanloppu. Aluskate estää yläpohjan rakenteita kastumasta, joten läpiviennistä tai jostain muusta kohtaa alkaneen kattovuodon korjaus sujuu näppärästi. Jos aluskatteen kunto ei ole seurattu ja sitä ei näin ollen ole osattu korjata ajoissa, tulee meidän ehkä vaihtaa märät eristeet ja uusia kastuneita puurakenteita. Tämäkään ei vielä ole maailmanloppu, mutta tokihan se nostaa taloyhtiön tai yksityisasiakkaan katonkorjauskustannuksia.

Ennakointi kannattaa – näin katon korjaukset Iisalmessa tulevat edullisemmiksi

Olipa kyseessä omakotitalo, kesämökki, rivitalo tai kerrostalo, muista tarkastaa sen katto kahdesti vuodessa siltä varalta, että katossa on jotain kunnostettavaa. Saat kattotarkastuksetkin tästä osoitteesta – myös Kiuruvedellä, Lapinlahdella, Kuopiossa, Pielavedellä, Sonkajärvellä tai Vieremällä! Erityisen hyviä olemme huopakattoasioissa, mutta tiilikatto tai peltikattokin tulee varmasti laitettua kuntoon, kun me olemme asialla – onhan meillä huopakattoammattilaisten lisäksi töissä esimerkiksi peltiseppiä ja myös tiilikattoihin perehtyneitä kattoammattilaisia.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Iisalmessa. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Iisalmessa löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme Iisalmen alueella!