Rintamamiestalon katon huolto ja korjaus turvaavat vanhan talon kunnon

Rintamamiestalon katon huolto ja korjaus pistää katon kuntoon ja turvaa rakennuksen tulevatkin käyttövuodet. Meiltähän rintamamiestalon kato huolto ja korjaus onnistuvat siinä missä esimerkiksi modernimman omakotitalon tai vaikka sen mummonmökin katon työt. Ainoana poikkeuksena moniin muihin asuinrakennuksiin verrattuna on se mahdollisuus, että katto voi sisältää asbestia. Tällöin kattoa ei saa enää nykypäivänä korjata, vaan se tulee vaihtaa asbestivapaaseen kattoon. Joitain huoltoja voi kyllä toteuttaa, mutta nämäkin vaativat usein suurempaa valveutuneisuutta, kuin muiden kattojen työt. Meidän kauttamme on mahdollisuus hoidattaa sekä asbestikaton uusiminen että muutkin kattohuollot. Tietysti kaikki asbestittomat kattotyöt sujuvat myös ihan pienistä rutiinihuolloista katon kokonaisvaltaisiin saneerauksiin.

Rintamiestaloissa on tiettyjä rakennustapoja ja tyypillisiä materiaaleja, joista asbestipitoiset katot ovat yksi jäänne. On ollut myös hyvin yleistä kunnostaa näitä taloja tietyillä tavoilla. Esimerkiksi kylmä ullakkotila on usein otettu asuinkäyttöön remontoimalla siitä lämmintä tilaa, jolloin muutostyöt usein koskettavat myös kattorakenteita jollain tasolla. Rintamamiestalon katon huolto ja korjaus ovat meille tuttua työtä, käytännön kokemusta siis löytyy runsaasti. Kykenemme ratkomaan rintamiestalojen tyypillisiä ja vähän erikoisempiakin ongelmia sekä saneeraamaan katot rakennuksen vaatimalla tavalla. Vaikka rintamamiestalot ovat yksi rakennustyyppi melko tavallisine rakenne- ja materiaaliratkaisuineen, suhtaudumme silti jokaiseen kattoon yksilönä. Katon kunto tarkistetaan ja työt räätälöidään aina kyseiselle katolle sopiviksi, sillä suhteellisen saman ikäiset ja saman tyyppisetkin rakennukset voivat olla hyvin vaihtelevassa kunnossa. Katonkin kunto riippuu monista eri tekijöistä, lähtien siitä kuinka hyvin katto on alun perin tehty, aina siihen kuinka usein ja millä menetelmillä sitä on puhdistettu ja huollettu.

Tarjoamiimme huoltoihin kuuluu oikeastaan kaikki rintamamiestalon katon ja sadevesijärjestelmän työt, mitä kuvitella saattaa. Monipuolisuus on yksi valttikorttimme, onhan se asiakkaalle helppo ratkaisu, kun yhdestä paikasta saa kaiken tarvittavan takuutyönä. Varsinaisen katon ohessa saat meiltä siis myös muun muassa sadevesijärjestelmän ja kattotuotteet.

Tarkistamme katon kuin katon kaikissa meiltä tilatuissa kattotöissä. Tarkistus kuuluu ainakin suurempien kattohuoltojen osalta jo tarjousvaiheeseen, jolloin pyrimme aina mahdollisuuksien mukaan käväisemään itse paikan päällä nähdäksemme katon, rakennuksen ja sen ympäristön. Kartoitamme aina myös asiakkaan toiveet ja ajatukset katon kunnostukseen liittyen ja näihin perustuen teemme sekä korjausehdotuksemme että tarjouksemme. Joissain tapauksissa saavumme paikalle ilman tarjouspyyntöprosessia. Esimerkiksi silloin, kun tilaat meidät hoitamaan jotain tiettyä korjausta tai kun kyseessä on vaikkapa akuuttihuolto, joka on hoidettava niin pian kuin pystyy. Näissäkin tapauksissa saat katon tarkistuksen, sillä se voidaan tehdä työn ohessa. Mikäli tarkistuksessa löytyy korjattavaa, juttelemme asiasta kanssasi. Ellei lopuista mahdollisesti löytämistämme korjaustarpeista ole sovittu vielä mitään, jätämme tietysti myös hyvän tarjouksen niiden hoitamisesta.

Rahoituksen hakeminen on helppoa, voit tehdä sen itse verkkosivujemme kautta, mikäli rintamamiestalosi katon huolto vaatii rahoituksen tuomaa joustoa talouteen. Meillä teetetyt työt käyvät myös kotitalousvähennyksiin omassa henkilöverotuksessasi.

Rintamamiestalon katossa madollisesti oleva asbesti vaikuttaa katon huoltoon

Kaikkia kattoja voidaan kunnostaa ja korjata, mutta joissain tapauksissa edessä on vääjämätön katteenvaihto. Syitä on useita, usein katteen vaihtotarve lähtee katteen ikääntymisestä ja huonokuntoisuudesta. Rintamamiestalon kohdalla tilanne on se, että kattoa ei aina voi tai edes saa korjata, vaan sen kate tulee vaihtaa ja katto saneerata uuteen uskoon. Erityisesti 1970- ja 80-luvuilla pientaloihin oli suosittua asentaa niin sanottu varttikatto. Varttikatot eli mineriittikatot valmistettiin kuitusementtilevystä, joiden valmistuksessa käytettiin sen ajan parasta ja moderneinta kuitua, asbestia.

Aika kuitenkin ajoi asbestimateriaalien ohi, sillä asbesti on sittemmin todettu terveydelle haitalliseksi. Mikäli katossa on asbestia, kyseessä on mineriittikatto. Silloin kattoa ei voida irrottaa korjaamista varten, muitakin huoltotoimia joudutaan asbestin vuoksi toimittamaan hyvin tarkan kaavan mukaan. Jos katossa on asbestia, lopulta ainoa vaihtoehto katon korjaamiselle on uusia koko katto, jotta myrkyllisestä asbestista päästään eroon. Eihän se vesikate siis rakennuksen sisätiloissa ihmisten elämään vaikuta, varsinkaan silloin kun katto ei vuoda vettä suoraan asuintiloihin tai rakennuksen väki rymyä katolla. Suurempi ongelma onkin asbestimateriaalien työstäminen, esimerkiksi kattoremontin yhteydessä. Asbestitöitä säädellään Suomessa lailla, autamme ja neuvomme kuitenkin aina asiakkaitamme oikeassa menettelytavassa, jos katolta löytyy asbestia.

Mikäli olet epävarma siitä, mitkä ovat rintamamiestalosi katolle sopivat toimenpiteet, autamme mielellämme arvioimaan katon korjaus- ja huoltotarvetta. Tarjoamaamme palveluun kuuluvat niin katon kuntokartoitus ja kattoremontin suunnittelu kuin kaikki työssä tarvittavat materiaalit ja työvälineetkin. Tarjouksemme sisältää laadukkaan toteutuksen ja työtakuun, joka käsittää kaikki katolle suorittamamme työvaiheet ja asennukset. Meillä urakkaan kuuluu niin loppusiivous kuin -tarkastuskin. Jokainen katto on yksilö niin vahvuuksiensa kuin haasteidensakin puolesta, ja siksi räätälöimme kattohuollon aina kohteen mukaan. Kun me käymme katollasi, voit olla varma siitä, että kaikki tapahtuu kattosi ehdoilla ja sen parhaaksi. Rintamamiestalon katon huolto ja korjaus Kattokorjauspalvelussa kannattaa, huoleton täyden palvelun toimintatapamme tekee siitä sinulle äärimmäisen helppoa myös silloin, kun katteen asbesti vaatii erityismenettelyitä.

Rintamamiestalon kattohuolloilla on iso merkitys katon kuntoon ja toimivuuteen

Katon huoltotoimiin kuuluu laaja skaala eri töitä, joilla varmistetaan katon moitteeton toimivuus vuoden ympäri niin kesän kaatosateissa kuin talven lumimyräkässäkin. Kaikkia töitä ei tietenkään kaikilla katoilla ikinä tule edes vastaan, lisäksi katon katemateriaali vaikuttaa sekä käyttöikään että katon vaatimiin huoltoihin ja työtapoihin. Esimerkiksi katon puhdistukset ja paikkaukset riippuvat aina siitä, mikä vesikate katolta löytyy. Huopaa ja peltiä ei voida kunnostaa ja pitää puhtaana samoilla menetelmillä, voisi jopa käydä niin että se mitä peltikatto vaatii, pilaa huovan vaihtokuntoon. Asiantuntevan ammattilaisen tilaaminen Kattokorjauspalvelusta takaa sen, että kattoa huolletaan aina katteen vaatimilla tavoilla, työvälineillä ja aineilla.

Ehkä kaikkein useimmiten ja uusillakin katoilla vastaan tuleva ruutiinihuolto on katon säännöllinen puhdistaminen. Puhdistustarve varsinkaan irtoroskasta, kuten lehdistä ei riipu siitä onko katto asennettu kaksi kuukautta vai kymmenen vuotta sitten. Roskaa kertyy kaikille katoille, joiden läheisyydessä yhtään mitään puustoa kasvaa. Sinne voi päätyä monenmoista moskaa myös tuulen ja lintujen mukana. Me teemme katon puhdistukset roskista ja lehdistä. Samalla rännien puhdistaminen on hyvä hoitaa pois päiväjärjestyksestä, sillä roska päätyy hyvin herkästi myös räystäskouruihin aiheuttaen siellä jopa kattoa enemmän vaivaa. Katoon eroosio, ruostuminen, sammaloituminen ja vuodot ovat usein seurauksia katon puhdistusten laiminlyönnistä. Samalla kun putsaamme rännit, hoidamme myös niiden kiinnitysten ja kaadon tarkistukset ja kunnostukset. Myös lumityöt ja jäänsulatukset voivat yhtä hyvin koskea uutta tai vanhaa kattoa, saat nekin meiltä aina katteen pintoja ja sadevesijärjestelmää suojellen.

Yleisesti tavallisimpiin rutiinitarkistuksiin ja huoltoihimme kuuluvat katon yläpohjan tutkiminen sekä vesikatteen yksityiskohtien, kuten läpivientien, saumausten sekä jiirien tarkastukset ja tiivistykset. Samoin kattotuotteiden, kuten tikkaiden, kulkusiltojen sekä lumiesteiden kiinnitysten ja toimivuuden tarkistus. Monilla pienemmillä yksityiskohdilla onkin suuri merkitys katon kokonaistoimivuutta ajatellen.

Kaikilla katteilla katteen pinnan kuntoa on tarpeen tarkkailla säännöllisesti, meillähän se kuuluu aina katon tarkistuksiin. Katon yleiskuntoa ja katon kokemia vaurioita on helppo arvioida katteen kunnon mukaan. Jos pinta on kulunut, hapertunut ja pinnoitteet ovat menneet, voi olla pikkuhiljaa aika ryhtyä katon pinnoitustöihin tai peltikaton tapauksessa maalaushommiin. Katteiden pinnat ovat mahdollista uusia, jos katto on muuten kohtuullisen hyvässä kunnossa. Tällä menettelyllä voidaankin saada mukavasti lisää käyttövuosia katolle. Tarvittaessa kattoa puhdistetaan perusteellisemminkin, esimerkiksi ennen pinnoitusta ja maalausta. Huopa- ja tiilikatot voivat vaatia ikääntyessään sammaleenpoisto- ja suojakäsittelyt, näitä suosimme myös ennen katteiden uudelleen pinnoituksia. Nämähän eivät kuitenkaan ihan rutiinihuoltoja ole vaan ne tehdään tarvittaessa. Hetki koittaa usein vasta katteen ylitettyä tyypillisen käyttöikänsä puolivälin, mikä voi katteesta riippuen tarkoittaa jopa kymmeniä vuosia.

Ehkäpä tyypillisempiä katteiden kunnostustöitä myös rintamamiestalojen katoilla ovat katteiden pintojen läpikäynti ja tarvittaessa paikkaustyöt. Peltikatolla kiinnitysten tarkistaminen ja uusiminen, ehkä myös lisääminen voivat olla tarpeellisia toimenpiteitä. Voimme esimerkiksi vaihtaa naulat uusiin kateruuveihin. Kattohuovan tapauksessa tarkistamme rutiinihuolloissa katteen saumaukset, tarvittaessa niitä voidaan uusia tehokkaasti. Tiilikatolla ehkä yleisin tekemämme katteen pinnan työ on hajonneen tiilen vaihto ehjään, kaikessa yksinkertaisuudessaan.

Rintamiestalon katon korjaus voi sisältää kohteesta riippuen vuotopaikkauksia, läpivientien kunnostuksia tai katon puhdistusta

Katon korjaustarpeet vaihtelevat paljon saman ikäisten ja samaa rakennus- ja kattotyyppiä noudattavienkin rakennusten kesken. Kattoa voivat runnella erilaiset sääilmiöt tai muut vahingot, sekä kuluminen ja siitä aiheutuvat viat. Kattokorjauspalvelu huoltaa kaikki rintamamiestalojen katot korjausten mittakaavasta riippumatta myrskyvaurioista pikkuvuotoihin. Kattovaurion yllättäessä saat meiltä esimerkiksi sadevesijärjestelmän kunnostukset, kuten vesikourujen kiinnitysten kunnostamisen sekä kaikki kattojen vuotokorjaukset sekä katteen paikkaustyöt. Vuototapauksissa syyllinen voi kuitenkin löytyä muualta, kuin varsinaisen katteen pinnalta. Silloin voivat olla tarpeen erilaiset läpivientien korjaukset sekä sisätaitteiden eli jiirien tiivistykset. Pitkän kokemuksemme mukaan myös katteen saumojen kunnostaminen vähentää vuotoriskiä.

Jossain vaiheessa kate kuin kate kuitenkin tulee käyttöikänsä päähän. Nuo asbestia sisältävät mineriittikatteet ovat täysin oma lukunsa. Myös pelti-, huopa- ja tiilikatteet on aluskatteineen jossain vaiheessa vaihdettava uusiin, kun korjaaminen käy yhä epävarmemmaksi ja kalliimmaksi työn määrään nähden. Toki hoidamme paikkauksia ja tiilikatolla tiilenvaihtoja, mutta loppuun käytetty katto ei ikuisesti rakennusta suojaa, parhaatkin katot ja materiaalit lopulta kuluvat niin, että tulee aika vaihtaa uutta ja ehjää tilalle. Me saneeraamme katot, tehden uuden katteen mistä tahansa materiaalista ja asentaen uuden vesikaton aisapariksi ensiluokkaiset ja kullekin katteelle tarkkaan valitut aluskatteetkin. Aluskatteen tai vesikatteen korjaus voi onnistua esimerkiksi kattotuoliväli kerrallaan, jos vaikkapa uusi katto vahingoittuu myrskyllä hyvin paikallisesti eikä koko kattoa haluta pistää uusiksi. Usein varsinkin aluskatteiden korjaukset ja paikkaukset muilla tavoin ovat haastavia ja parhaiten kattoa palveleekin uusi ja ehjä aluskate.

Pienempiä rutiinihuoltoja varsinkin peltikatoilla, mutta myös muilla katteilla voivat olla erilaisten irronneiden peltilistojen kiinnitys ja vaihto sekä räystäslautojen ja räystäspeltien sekä päätypeltien kunnostukset ja asennukset. Toisinaan näitä on tarpeen kunnostella sadevesijärjestelmän kanssa yhdessä. Teemme myös seinällenostopeltien ja jiiripeltien korjaukset sekä vaihdot, hormien ja piippujen pellitykset ja piipunhatut. Taitavat peltiseppämme laittavat lisäksi vaikkapa ikkunapellityksetkin samalla kertaa ojennukseen. Ehkäpä savupiiput ja hormitkin vaativat jo pikkuhiljaa kunnostusta, useimmissa rintamamiestaloissa onkin useita tämän tyyppisiä läpivientejä.

Tavanomaisiin kunnostustöihimme kuuluvat myös muun muassa lumiesteiden, lapetikkaiden, kattosiltojen ja muiden kattotuotteiden korjaukset sekä kiinnitysten parantelu. Elleivät kattotuotteiden kiinnitykset ole kunnossa, voivat esimerkiksi lumiesteet myös irrota hajottaen kattoa samalla. Ylipäätään erilaiset kattotuotteet turvatuotteista kattoikkunoihin ja aurinkopaneeleihin sujuvat kyllä meidän asentajiemme käsissä. Voimme kunnostaa vaikkapa kattoikkunan tai vaihtaa ja tiivistää sen taas uutta vastaavaan kuntoon.

Harvinaisempia, mutta ei mahdottomia puuseppiemme suorittamia töitä rintamamiestalojen katoilla ovat erilaiset katon yläpohjan lahovaurioiden korjaukset tai puuosien vaihdot. Yläpohjasta käsin teemme usein myös painuneen katon oikaisutyöt. Tarvittaessa myös katon eristeiden vaihto tai lisäeritys hoituu meiltä juuri yläpohjan kautta.

Rintamamiestalon katto hyötyy käynneistämme ja palkitsee omistajan pitkällä iällä

Sen lisäksi, että saat meiltä osaavaa ja ammattitaitoista katon huoltoa kaikissa korjaustöissä, mietimme aina palveluamme kokonaisuuden näkökulmasta. Kun olemme suorittaneet tilatun paikkauksen, tarkistamme samalla reissulla, löytyykö samalta katolta muutakin paikattavaa. Sopimuksen mukaan voimme hoitaa kaikki paikkaukset kerralla, niin ettei sinun tarvitse soitella meitä taas ensikuussa samoihin hommiin. Tarkistamme toki katon aina, joten paikkaustarpeet kyllä ovat meidän käyntikerroillamme hyvin selvillä.

Palvelumme on kattosi hyvinvoinnin kannalta aina kokonaisvaltainen. Esimerkiksi se katon tarkistus kuuluu kaikkiin kattotöihin, joita teemme. Aina kun kiipeämme katollesi, oli kyseessä sitten rännien tyhjennys tai kattotiilen vaihto, katsastamme samalla kattosi koko yleisilmeen ilman erillistä maksua. Kokeneet työntekijämme löytävät helposti katoltasi piilevätkin ongelmat, jotka voisivat yllättää hieman myöhemmin jo paljon suuremmilla korjaustarpeilla, mikäli ne jäisivät huomaamatta ja huoltamatta. Jos löydämme jotain korjattavaa tai muuta huomautettavaa katoltasi, saat myös näiden ongelmien hoitamisesta edullisen tarjouksemme. Säännöllinen katon tarkastus mahdollistaa nopean reagoinnin ongelmiin ja säästäen sekä kattoasi että kukkaroasi.

Tällä tarkistusmenettelyllä haluamme varmistaa, että kattosi pysyy hyvässä kunnossa. Totta kai katon korjaaminen on meidät työtämme, kuten sen tarkistaminenkin. Ei meidän tarkoitusperiämme kuitenkaan palvele se, että kattoon jää käyntimme jälkeen vikoja ja ilmiselviä riskitekijöitä. Toisinaan pikkuvikojen ruotiminen tuottaa meille hieman lisää töitä ja tuloja juuri sillä hetkellä. Toisin päin ajateltuna vuoden kuluttua voisimme samassa paikassa saada tehtäväksemme jo täyden kattosaneerauksen ja urakan hintalappu olisikin jo aivan eri kokoluokkaa, kun vesivaurio on päässyt rauhassa syntymään ja katto on pilalla. Emme kuitenkaan näe tällaista kestävänä tapana toimia. Se suurempikin kattosaneeraus todennäköisesti tulee vastaan jokaisella katolla ennemmin tai myöhemmin. Mieluummin me hoidamme katon pikkuhuollot hyvällä asiakaspalvelulla niin ettei yllätyksiä pääse syntymään, kunnes katto on palvellut loppuun ja on aika rehellisin keinoin vaihtaa uudet katteet.

Mitoitamme ja räätälöimme kattojen korjaustyöt aina kohteen mukaan. Meillä ei ole tapana myydä turhaa roinaa ja teetättää tarpeettomia korjauksia. Korjaamme kaiken sen, mikä täytyy korjata, jotta katto taas toimii. Mutta mielellämme me myös säästämme kaiken, mikä on ehjää ja hyvää. Esimerkiksi hyvät eristeet voidaan jättää kattosaneerauksessa jatkaman töitään, voimme myös asentaa ehjät ja kunnolliset kattotuotteet takaisin katteenvaihdon jälkeen.

Vaihdamme varttikatot ja saneeraamme kuluneet katot uuteen kukoistukseen

Kattokorjauspalvelun tekemä rintamamiestalon kattoremontti toteutetaan aina avaimet käteen -palveluna ja takuutyönä suunnittelusta toteutukseen sekä loppusiivoukseen. Pyrimme siis yhdessä urakassa tarjoamaan aivan kaiken, mitä katon kuntoon saaminen edellyttää, oli se sitten materiaalia, osaajia ja muuta työvoimaa, työvaiheita tai työvälineitä niin kaikki tulee meiltä. Palvelukokonaisuudestamme pääsevät nauttimaan niin pelti-, tiili- kuin huopakattoisetkin rakennukset. Toteutamme niin osittaiset kuin täydelliset kattoremontit alusta loppuun, yläpohjan eristevillojen uusimisesta, lahovaurioiden korjaamiseen, aluskatteen rakentamiseen ja vesikatteen asentamiseen kaikkine kattotuotteineen. Täyden palvelun periaatteen ohessa valttikorttimme on myös se monipuolisuus. Me sekä haluamme että pystymme hoitamaan hyvin monenlaisia kohteita. Myös haastavammat sijainnit, korkeudet, jyrkkyydet tai asbestityöt sujuvat meidän kauttamme. Tietysti pitkä ja monipuolinen käytännönkokemus auttaa hyvin monissa kattoihin liittyvissä töissä.

Joskus ihmiset lykkäävät kattoremontin tilaamista, koska pelkäävät prosessin työläyttä ja hintaa. Osa esimerkiksi tietää, että katolla voi olla asbestia ja ymmärtää, ettei työ aina ole niin suorasukaista, jos katteesta se asbestipitoisuus löytyy asiaa tutkittaessa. Toisinaan katto on muuten vain jäänyt hieman kuin oman onnensa nojaan tai sitä on huollettu itse vaihtelevalla menestyksellä. Sitten ammattilaisen tilaaminen tuntuu vaikealta, vaikka takaraivossa kaihertaakin ääni, joka kehottaa toimimaan ennen kuin on myöhäistä. Ei ole virhe myöntää, että omat taidot ja kattoon käytettävissä oleva aika voivat olla rajallisia eikä katto saa tarvitsemaansa hoitoa. Kattoammattilaisina voimme kyllä todeta, että se takaraivossa nalkuttava ääni on oikeassa, jos katolla on ikää, siinä on vikoja tai se on ollut jo vuosikausia vailla huoltoja, kannattaa reippaasti tarttua toimeen. Riskinä on aina vielä mittavampi kunnostustyö kalliilla hinnalla, jopa rakennuksen käyttökelvottomuus. Kattokorjauspalvelu saapuu paikalle ja auttaa sinua, emme moralisoi emmekä kauhistele vaan ryhdymme hommiin ja autamme talosi pois pinteestä. Emme mekään melko todennäköisesti osaa ja ehdi tehdä sinun töitäsi, vaikka kaikki katot meiltä hoituvatkin.