Katon korjaus Toivakka

Joskus katon korjaus Toivakassa onnistuu pikaisella ja edullisella katonpaikkauksella, kuten vaihtamalla rikkinäinen kattotiili uuteen tai tiivistämällä vuotava läpivienti. Joskus tarvitaan isompaa katonkorjausta – esimerkiksi sellaisessa tilanteessa, jos aluskatetta ei ole asennettu tai korjattu. Aluskate estää kosteutta pääsemästä katon alle, jos katto vuotaa rikkinäisen kattotiilen tai esimerkiksi kattoikkunan, kattoluukun, antennin juuren tai piipun juuren kohdalta. Näin kattovuodon korjaamisen yhteydessä ei tarvitse kuivattaa kattorakenteita tai uusia märkiä eristeitä. Jos aluskate ei suojaa katon alle olevia osia, saattaa sinne syntyä laho- ja homevaurioita.

Taloyhtiöiden tai kotitalouksien kattoja on korjattava isommin myös silloin, jos lumi tai myrsky ovat vaurioittaneet niitä. Kesämökin katto voi painua lumen alla notkolle, ja piharakennuksen katto saattaa sortua jopa kokonaan. Kerrostalon katolta alas putoava lumi saattaa repiä irti niin ilmanvaihtohormeja, kattotikkaita kuin lumiesteitäkin, mikä tietenkin aiheuttaa kattoreikiä. Rivitalon katon saumat tai esimerkiksi läpiviennit saattavat alkaa vuotaa lumen painon kuormittamina. Saumavuotojen ja kattoreikien korjaukset ovat kuitenkin läpihuutojuttu verrattuna sortuneen katon korjaamiseen – tai esimerkiksi tuulen mukaan lähteneen omakotitalon huopakaton korjaamiseen.

Koska olemme pitkän linjan huopakattoammattilaisia, osaamme korjata kaikenlaiset huopakatot ja palahuopakatot, ja meiltä saat parhaat ratkaisut myös tuulen mukaan lähteneen bitumikaton aiheuttamien vaurioiden kunnostamiseen. Onneksi katot lähtevät harvoin tuulen mukaan, eikä puitakaan kaadu kattojen päälle joka myrskyllä. Olipa kyse huopakaton, palahuopakaton, tiilikaton tai peltikaton myrskyvaurioiden korjaamisesta, on paljon tavallisempaa joutua korjaamaan irronneita kattotarvikkeita ja niiden aiheuttamia repeytymiä katossa. Peltikatosta saattaa lisäksi irrota kattopeltejä ja peltilistoja, ja tiilikatolle lentelevät oksat voivat irrottaa muutaman kattotiilen. Iso tai pieni katonkorjaus, ota sen tiimoilta yhteyttä meihin – myös Toivakan ympäristössä eli Hankasalmella, Joutsassa, Jyväskylässä, Kangasniemellä, Laukaassa ja Muuramessa!