Kattohuolto Pudasjärvi

Jos haluat pitää kattosi pitkäikäisenä ja hyväkuntoisena, huolehdi siitä, ettei katon huolto Pudasjärvellä muutu liian harvinaiseksi. Kesämökin, omakotitalon, rivitalon tai kerrostalon katto tarvitsee huoltotoimenpiteitä ainakin kahdesti vuodessa. Katon kannalta on hyvin tärkeää, että se puhdistetaan kahdesti vuodessa. Peltikaton, palahuopakaton, huopakaton ja tiilikaton puhdistamisen lisäksi katon kevät- ja syyshuoltoon sisältyy katon kuntotarkastus sekä rännien puhdistus. 

Kesällä voidaan toteuttaa monia kattohuoltoja, joiden tarpeellisuudesta kevättarkastus on kertonut. Jos katto on likainen, kannattaa se pestä. Sammalet voidaan poistaa kattoa vaurioittamatta kemiallisen sammaleenpoistokäsittelyn avulla. Peltikatto voidaan maalata, ja tiili- tai huopakatto pinnoittaa.

Voi olla, että taloyhtiön tai yksityisasiakkaan katto tarvitsee huoltotoimenpiteitä myös talvella. Lumenpudotus ja jäänsulatus pitävät huolen piha-alueen turvallisuudesta, sillä kukaan ei halua jäätä tai lunta niskaansa. Lisäksi jää ja lumi voivat aiheuttaa ongelmia katolle, sen rakenteille tai sen yksityiskohdille. Jos sadevesijärjestelmässä on jäätä, on se hyvä sulattaa, ja varmistaa siten rännien tai kattokaivojen veto. Ota yhteyttä kaikkien katon huoltojen tiimoilta myös Iissä, Oulussa, Posiolla, Puolangalla, Ranualla, Suomussalmella, Taivalkoskella ja Utajärvellä!