Katon korjaus Kuusamo

Vanhan katon korjaus Kuusamossa ei välttämättä ole kannattavaa. Vaikka olemmekin tottuneet korjaamaan ja kunnostamaan huopakattoja, emme mekään saa sitä kestämään yli 40 vuotta. Tässä vaiheessa huopakatto on jo sen verran haurastunut, että katonkorjauksia tarvitaan hyvin tiheästi. Peltikaton korjaustarpeet yleistyvät katon ollessa viisikymppinen, ja se on sitä myöten aika uusia. Yli 70-vuotiaalla tiilikatolla tuntuu olevan enemmän korjattavia tiiliä kuin ehjiä, joten tiilikattoremonttia on aika alkaa harkita.

Jos katto ei vielä ole käyttöikänsä päässä, voidaan katonpaikkauksia ehkäistä ja vähentää monin eri tavoin. Palahuopakatto ja huopakatto vaativat vähemmän saumavuotojen ja kattoreikien korjaustöitä, kun katolle ei anneta kasvaa sammaleita. Myös aurinko voi saada kattohuovan halkeilemaan kuivuuttaan, joten katon pinnoitus on hyvä idea.

Peltikattoa on korjattava vähemmän, jos kattopeltien kiinnitykset tarkastetaan usein, ja katto maalataan niin, ettei se pääse ruostumaan. Kattotiilien halkeileminen johtuu tiilien sisään päässeestä vedestä. Jotta rikkinäisiä tiiliä ei tarvitsisi vaihtaa niin usein, kannattaa huokoistuneet tiilet pinnoittaa, ja kaikki kosteutta keräävät sammalet poistaa.

Kattoa säännöllisesti seuraamalla, voidaan katon korjauksissa päästä Kuusamossa vähemmällä

Koska kattovuoto saattaa yllättää, ei aluskatetta parane jättää korjaamatta, jos se repeää. Aluskate estää villoja kastumasta ja katon alapuolisia rakenteita lahoamasta. Villojen vaihto ja muut yläpohjan korjaustyöt hankaloittaisivat kattovuodon korjausta ja nostaisivat sen kustannuksia. Aluskatteesta huolimatta kannattaa vuotavan katon korjaus tilata nopeasti, sillä aluskatekin voi pettää ja kulua puhki vesimassojen alla. Aluskate auttaa myös silloin, jos jokin katon läpivienti alkaa vuotaa. Piipun juuri, antennin juuri, kattoikkuna tai kattoluukku voivat vuotaa esimerkiksi lumen painon alla, tai jos vanhat tiivisteet ovat hapertuneet liiaksi.

Tilaa kaikki taloyhtiön (siis kerrostalon tai rivitalon) tai kesämökin tai omakotitalon katon kunnostukset meiltä Kuusamossa, Posiolla, Sallassa, Suomussalmella sekä Taivalkoskella. Palvelemme näppärästi myös silloin, jos lumi rikkoo katon ja painaa sen luokalle – tai repii lumiesteet ja kattotikkaat katosta aiheuttaen siihen reikiä.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella Kuusamossa. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää Kuusamossa löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme Kuusamon alueella!