Katon korjaus Kymenlaakso

Milloin kannattaa tilata kattoremontti eikä vanhan katon korjaus Kymenlaaksoon? Tätä miettii varmasti moni omakotitalon tai kesämökin omistaja, tai taloyhtiön edustaja. Katon ikä antaa jotain osviittaa siitä, milloin rivitalon, kerrostalon tai esimerkiksi ulkorakennuksen katto kannattaa katonkorjauksen sijaan uusia. Huopakaton ja palahuopakaton korjaukset lisääntyvät katon lähestyessä 40 vuoden rajapyykkiä. Jos katossa on koko ajan reikiä, halkeamia ja pieniä kattovuotoja, on se merkki siitä, että kattoremontti olisi tarpeen. Varsinkaan isompia katonpaikkauksia ei kannata tehdä näin vanhalle katolle, sillä ne saattaisivat maksaa likipitäen saman kuin katon uusiminen.

Peltikaton korjaukset kannattaa tehdä niin kauan, kuin niillä voidaan kohtuullisella hinnalla jatkaa katon elinkaarta useammilla vuosilla. Katon korjaukset kuitenkin menettävät tehoaan peltikaton tullessa 50 vuoden ikään, ja silloin on paras uusia vaurioitunut katto. Uusi katto kestää taas 50 vuotta. Tiilikaton korjaukset, mitkä tarkoittavat usein rikkinäisten tiilien vaihtoa, lisääntyvät katon palveltua noin 70 vuotta. Näin vanhoja tiiliä ei kannata enää pinnoittaa tai paikata, vaan parhaan avun vuotoherkälle tiilikatolle tuo kattosaneeraus.

Aluskatteen korjaus kasvaa joskus koko katon vaihdoksi, sillä aluskatteet korjataan lähes aina uusimalla aluskate joko kokonaan tai osittain. Vesikattoa on sen takia purettava, ja jos vesikate on kulunut, ei vanhaa vesikatetta kannata lopuksi asentaa takaisin paikoilleen.

Pienempiä kattokorjauksia, joiden takia kattoa ei tarvitse vaihtaa, ovat vuotavat läpiviennit ja katolta lumen mukana pudonneet lumiesteet ja kattotikkaat, mitkä ovat jättäneet jälkeensä reikiä. Piipun juuresta, antennin juuresta tai kattoluukun tai kattoikkunan kohdalta alkanut kattovuoto on helppo korjata – varsinkin, jos aluskate on ehjä. Aluskatteen ansiosta kattoreiästä tai esimerkiksi vuotavasta läpiviennistä katon alle pääsevä vesi ei aiheuta yläpohjan korjaustarpeita. Tilaa kattovuodon korjaus tai mikä tahansa muu katon kunnostus meiltä niin Haminassa, Iitissä, Kotkassa, Kouvolassa, Miehikkälässä, Pyhtäällä kuin Virolahdellakin!