Katon korjaus Helsinki – Vanhakin katto ansaitsee kattotiivistyksen

Tasakatto, aumakatto, mansardikatto tai monimuotoinen katto voi tarvita yhtä jos toista korjausta Helsingissä. Kun kaikki katon paikkaukset tehdään nopealla aikataululla, pysyy katto hyväkuntoisena ja kustannustehokkaana. Ai miten niin kustannustehokkaana? Siten, että mitä varhaisemmassa vaiheessa omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto korjataan, sitä edullisempaa se on. On paljon edullisempaa korjata lumen irrottamista tikkaista kattoon tullut reikä, kuin alkaa korjata pitkään jatkunutta kattovuotoa ja sen aiheuttamaa vesivahinkoa. Katon vesivahinkojen korjaushan voi tarkoittaa esimerkiksi kastuneiden yläpohjavillojen vaihtamista ja lahojen puuosien uusimista.

Vanhakin katto ansaitsee asiantuntevasti tehdyn kattotiivistyksen, jotta sen alle ei alkaisi kehittyä laho- ja homevaurioita. Jos katto on erityisen iäkäs ja katon vauriot ovat paria reikää pahempia, kannattaa pohtia kattoremonttia.

Katonkorjaus ja katon paikkaus parantaa katon kustannustehokkuutta sitenkin, että myrskyvaurioiden korjaus tai esimerkiksi läpivientien tiivistys auttaa pidentämään katon ikää. Jos puu kaatui katon päälle, voi olla parasta aloittaa kattoremontti, mutta muussa tapauksessa katto voidaan saada kestämään vuosikymmenestä toiseen puuttumalla kaikkiin muutoksiin ja puutteisiin ajoissa.

Tasakaton korjaus Helsingissä, Vantaalla, Espoossa tai Sipoossa voi tarkoittaa vaikka vuotavien saumojen tiivistämistä. Sammaleet voivat saada saumat vuotamaan, mutta vesivuotoon voi johtaa myös katon päälle kasaantuva vesi. Jotta tasakatolle ei jäisi vettä, on tärkeää pitää kattokaivot sulina sekä roskattomina.

Aumakaton, mansardikaton tai monimuotoisen katon korjaus voi tarkoittaa vaikka vuotavan piipun juuren tiivistämistä. Harjakatolta on voinut irrota kattotiiliä tai -peltejä. Tiiliä on saattanut myös haljeta. Peltikattoja piinaava ruoste on voinut tehdä kattoon reikiä.

Jotta kattokorjaus osattaisiin toteuttaa silloin, kun se on edullisimmillaan (eli mahdollisimman pian vaurioiden syntymisen jälkeen), kannattaa katto tarkastaa usein. Suosittelemmekin, että palahuopakatto, lukkosaumakatto, kolmiorimahuopakatto ja esimerkiksi betonitiilikatto tarkastettaisiin kahdesti vuodessa. Ensimmäisen kerran katon tiiveys on hyvä tarkastaa talven jälkeen. Toisen kerran kattotarkastusta tarvitaan juuri ennen uuden talven alkamista. Tiesithän, että me teemme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien tiili-, pelti- ja huopakattotöiden yhteydessä? Tässä jälleen yksi hyvä syy tulla asiakkaaksemme. Niitä muita ovat esimerkiksi erinomainen hinta-laatusuhde, ripeä toiminta, voittamaton asiantuntemus sekä kerralla kuntoon -mentaliteetti.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Katon korjaus tärkeää heti vaurioiden havaittua

Jos kyseessä on pitkään jatkunut kattovuoto, voi olla, että kattoremontti on parempi idea kuin kattovuodon korjaus. Pitkään jatkuneen kattovuodon takia ei riitä, että korjaamme pelkän vesikatteen, vaan meidän on korjattava myös aluskate, uusittava lahot puurakenteet ja vaihdettava märät eristeet uusiin. Jos katolla on jo ikää tai yläpohjan korjaustarpeet ovat mittavat, tulemme suosittelemaan katon purkamista ja uusimista.

Mitä aikaisemmassa vaiheessa kerrostalon, rivitalon tai esimerkiksi piharakennuksen katossa olevat vauriot havaitaan, sitä edullisemmin ne ovat paikattavissa. Pienikin kattoreikä kannattaa tiivistää ajoissa. Katot kannattaakin tarkastaa kahdesti vuodessa siltä varalta, että katolla on rikkinäisiä tiiliä, tai että jonkin läpiviennin tiivisteet ovat haurastuneet, ja läpivienti vuotaa vettä katon alle. Tiivisteiden haurastuminen on yleinen syy sille, että piipun tai antennin juuri vuotaa, tai että kattoikkunan tai kattoluukun kohdalta pääsee vettä katon alle. Kattovuotojen aiheuttamia vesivahinkoja voidaan ehkäistä ehjän aluskatteen avulla. Ota siis yhteyttä, jos kattosi aluskatteessa on jotain vikaa, ja pyydä tarjous sen uusimisesta. Katon kuntotarkastus auttaa ehkäisemään myös lumiesteiden tai vaikka tikkaiden irtoamisesta aiheutuneet kattoreiät, sillä tarkastuksen ansiosta kiinnikkeet osataan kiristää ajoissa, eikä lumi saa irrotettua kattotarvikkeita katosta.

Huopakattojen ja palahuopakattojen korjaaminen on meille mieluisaa, sillä pidämme kovasti noista monikäyttöisistä, erittäin vesitiiviistä ja aina yhtä tyylikkäistä katoista. Ota yhteyttä myös silloin, jos tarvitset korjaajaa tiilikatolle tai peltikatolle.

Huopakaton korjaus Helsingissä tuottaa tiiviit jiirit ja saumat

Vuotavan huopakaton tiivistys tai myrskyn runteleman palahuopakaton korjaus ja paikkaus Helsingissä kannattaa teettää meillä. Me olemme huopakattoasiantuntijoita, joilla on vastaus kaikkiin bitumikaton pulmiin. Tiedämme, miten huopakaton reikien paikkaus kannattaa tehdä, eli milloin reikä voidaan tiivistää tiivistysaineella ja milloin se on peitettävä paikkapalalla. Näemme heti senkin, jos vuotaa ei enää kannata korjata, vaan se on paras uusia. Joissain tapauksissa on paras unohtaa koko kattokorjaus ja siirtyä suoraan kattoremonttiin, mutta mahdollisuuksien mukaan tarjoamme katon paikkausta ja tiivistystä.

Katto voitaneen korjata, vaikka huopakatto jo vuotaisi Helsingissä. Selvitämme, miten saamme katon jiirit, saumat tai läpiviennit mahdollisimman tiiviiseen kuntoon. Kartoitamme katon alle syntyneet kosteusvauriot (ellei aluskermi ole estänyt niitä syntymästä) ja vaihdamme märät eristeet sekä vanerit.

Meiltä saat parasta palvelua silloinkin, jos katto on kärsinyt kovassa myrskyssä tai katolla liikkuneiden jäisten lumimassojen takia.

Muistathan tarkastuttaa bitumikaton joka kevät ja syksy – sen ansiosta mahdollisiin ongelmakohtiin voidaan puuttua ajallaan. Katon tarkastuksen saa ilmaiseksi teettäessään meillä vaikka katon puhdistuksen. Huopakaton puhdistusta tarvitaan niin ikään joka kevät ja syksy, voivathan katolla makaavat roskat nopeuttaa katon kulumista altistaen sen vesivuodoille.

Peltikaton korjaus Helsingissä – Ensimmäinen askel on yhteydenotto

Olipa kyseessä lumi-, ruoste- tai myrskyvaurioiden korjaus, ota yhteyttä tähän peltikattojen korjaamisesta kaiken tietävään kattofirmaan. Peltikaton korjaus voi antaa katollesi jopa kymmeniä vuosia lisää käyttöikää, joten älä anna saumojen repsottaa ja peltikaton vuotaa. Saumoista voi päästä vettä läpi etenkin silloin, jos niihin on kertynyt roskia.

Peltikatto voi tarvita myös reikien paikkausta. Reikiä tekee ruoste, mutta toki niitä syntyy silloinkin, jos tuuli tai lumi irrottaa kattoturvatuotteet paikoiltaan. Tuuli voi irrottaa myös kattopellit tai peltilistat, mihin voidaan varautua kattopeltien lisäkiinnityksillä tai vaihtamalla peltikattonaulat tai vanhat kateruuvit uusiin kateruuveihin.

Kattopeltien vaihto on yksi tapa puuttua ruosteisiin ja epäluotettaviin kattopelteihin. Voimme vaihtaa vain pari kattopeltiä, tai kaikki kerralla. Pelkkien kattopeltien vaihtoa kutsutaan osittaiseksi kattoremontiksi, eikä se ole mahdollinen läheskään joka kerta. Nyrkkisääntö on, että vesi- ja aluskate kannattaa uusia yhtä aikaa. Täytyy olla hyvät perusteet, jos jättää aluskatteen uusimatta.

Peltikaton aluskatetta voidaan korjata kesken omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai esimerkiksi luhtitalon katon elinkaaren. Aluskatteen ehjyys on todella tärkeä asia, sillä peltikatto ei ole koskaan sataprosenttisen tiivis. Tämä tarkoittaa sitä, että aina on olemassa pieni mahdollisuus sille, että peltikatto vuotaa Helsingissä. Aluskate estää katon vesivuodon, vaikka katon alle pääsisi vettä harjapellin tai esimerkiksi jiirin kohdalta.

Aluskatetta voidaan paikat, tai se voidaan uusia osittain. Peltikaton aluskate voi tarvita osittaista uusimista vaikka jiirin, kattoikkunan, kattovalokuvun tai piipunjuuren kohdalta. Meiltä löytyvät ratkaisut ja toimintamallit kaikkiin peltikattotöihin, myös aluskatteen tai rännien korjaamiseen!

Tiilikaton korjaus Helsingissä silloin, kun katto on vanha

Tiilikaton korjaukset ja paikkaukset ovat harvassa niin kauan kuin katto on nuori. Uudet kattotiilet hylkivät vettä, likaa ja sammaleita. Mikään ei siis uhkaa kattotiilien kuntoa. Ammattilaisten asentamat kattoläpiviennit ovat tiiviitä, eikä niistä tipu kondenssivettä. Kattotikkaat, kattosillat ja muut kattoturvatuotteet ovat kunnolla kiinni, joten tuuli ei saa niitä irti. Ensimmäiset vuodet riittää, että tiilikatto tarkastetaan ja puhdistetaan kaksi kertaa vuodessa.

Vaikka ei olisi syytä epäillä, että tiilikatto vuotaa Helsingissä, kannattaa katon kunto käydä läpi joka kevät ja syksy. Myös tiilikaton aluskatteen korjaus- ja paikkaustarpeet on hyvä selvittää. Käytännössähän tämä tarkoittaa välikatolla käymistä.

Kun tiilikatto vanhenee, heikkenee sen suojapinnoite. Myös läpivientien tiivistykset ja suojapellitykset kuluvat. Seuraus voi olla kattovuoto.

Puolivuosittain tehtyjen tarkastusten ansiosta rikkinäisten kattotiilien vaihto tai vuotavan läpiviennin tiivistys voidaan tehdä hyvissä ajoin. Katto saadaan paikattua kenties ennen katon vesivahinkoa, miltä aluskate suojaa. Aluskatteen on hyvä olla aina reilassa siltä varalta, että tiilikato vuotaa.

Mitä vanhemmaksi ja hauraammaksi tiilikatto muuttuu, sitä lähempänä ollaan kattoremonttia. Kun tiilistä iso osa on huonokuntoisia ja pienet kattovuodot ovat arkipäivää, on paras tehdä kattosaneeraus. Ei kannata odottaa katon teknisen käyttöiän loppumista, jos katon kunto on romahtamisillaan. Ota yhteyttä meihin, niin saat edullisen tarjouksen tiilikattoremontista (tai mistä tahansa tiilikaton paikkauksesta).

Tarjoamme juuri sinun kattosi vaatimia korjauksia, emme enempää tai vähempää

Meillä pysyvät isojenkin kattourakoiden kaikki langat tiukasti hyppysissä, joten uskallat antaa käsiimme kattokorjauksen kuin kattokorjauksen. Emme tarjoa mitään sellaista, mitä peltikattosi, tiilikattosi tai huopakattosi ei oikeasti tarvitse. Sinun ei siis tarvitse pelätä, että alkaisimme uusia mitään sellaista, minkä voi korjata – tai että alkaisimme korjata mitään sellaista, mikä ei korjaamista tarvitse.

Teemme aina alkukatselmuksen, minkä perusteella suunnittelemme ja toteutamme tulevan kattokorjauksen Helsingissä. Katon tarkastus kertoo, mistä kiikastaa, ja mitä vaurioita on jo ehtinyt syntyä.

Omakotitalon katon korjaus viemärintuuletusputken kohdalta voi pitää sisällään myös aluskatteen korjauksen tai osittaisen uusimisen. Jos aluskate ei ole ehjä ja oikealla tavalla asennettu, voi mikä tahansa sauma- tai läpivientivuoto johtaa katon alla olevien rakenteiden kastumiseen.

Siinä tapauksessa ei riitä, että omakotitalon tai esimerkiksi rivitalon katto korjataan ilmanvaihtoputken kohdalta. Silloin meidän on kunnostettava myös kattorakenteet ja uusittava yläpohjan eristeet.

Katon korjaus savupiipun tai kattoluukun kohdalta voi periaatteessa laajentua kattoremontiksi, mutta silloin katossa on usein jotain muutakin vikaa. Myös katon korjaus TV-antennin kohdalta voi edetä katon uusimiseksi, mutta todennäköisesti kyseessä on hyvin vanha katto, mikä saattaa vuotaa jo monista muistakin kohdista. Jos kyse on vain kattovuodosta läpiviennin kohdalla, voidaan katto kunnostaa korjaamalla se osittain.

Katon korjaus kattovalokuvun tai kattoikkunan kohdalta voi sisältää myös höyrynsulkujen ja eristeiden korjauksen tai uusimisen. Koska periaatteemme on kerralla kuntoon, toteutamme kaikki katon tarvitsemat toimenpiteet. Kattohan saattaa tarvita jotain huoltoakin, kuten kattopesua ja katon huoltomaalausta. Tiilikatto voi olla vailla sammaleiden poistoa. Huopakatto saattaa tarvita uutta suojapinnoitetta, tai ehkä sen sadevesijärjestelmä (joko kattokaivot tai katon reunalla olevat rännit) on täynnä roskia.

Aina kun teemme jonkin kattokorjauksen, saat kaupan päälle koko katon kunnon tarkastuksen. Tuo kattotarkastus on tarpeen siksi, että kattoikkunat, kattovalokuvut, antennin ja piipun juuret sekä erilaisten hormien läpiviennit osattaisiin korjata ajoissa. Ihanteellisessa tapauksessa kattoläpiviennit päästään tiivistämään jo ennen, kuin katon alle pääsee kosteutta. Kattotarkastus kertoisi myös jiirien ja saumojen korjaustarpeista sun muista huolista.