Katon korjaus Sipoo – Katonkorjaus varmistaa kuivat kattorakenteet

Oikein asennettu katto, minkä alla on tasokas aluskate, on hyvin tiivis. Tiivis katto ei vuoda sateella eikä talvella, joten kattorakenteet saavat pysyvä kuivina. Jos katon alle pääsisi kosteutta, voisivat kattorakenteet lahota, ja tällä voisi olla kauaskantoisia vaikutuksia muun muassa katon käyttöiän pituuteen Sipoossa. Kattovuoto voisi johtaa myös yläpohjan eristeiden kastumiseen, ja jos kastuneita villoja ei ajoissa vaihdettaisi, voisi syntyä ongelmia homeen kanssa.

Aika kuluttaa kattoa. Katto voi tarvita myös myrskyvaurioiden korjausta Sipoossa, Helsingissä, Vantaalla, Keravalla, Tuusulassa, Järvenpäässä, Porvoossa, Pornaisissa tai Mäntsälässä. Kyse on vain ani harvoin siitä, että puu kaatuu katon päälle – kattopeltien ja peltilistojen irtoaminen on paljon tavallisempaa.

Myös lumen paino voi johtaa tarpeeseen tilata jyrkän katon, loivan katon tai tasakaton korjaus. Katon paikkausta saatetaan tarvita myös äkisti alas pudonneiden lumimassojen takia. Lumi voi irrottaa lumiesteet ja tehdä kattoon reikiä matkallaan kohti maata.

Mitä nopeammin vaurioitunut tiilikatto, peltikatto tai huopakatto korjataan, sen parempi. Kun kattoa aletaan paikata ja tiivistää vaurioiden ollessa vielä tuoreita, voi katon vesivahinko jäädä sattumatta. Vaikka tarvitsisit katon vesivahinkojen korjausta, kannattaa katonkorjaus ja katon paikkaus tilata mahdollisimman nopeasti, sillä kosteusvauriot voivat levitä ja pahentua.

Me olemme oikea kattofirma turvaamaan kattosi rakenteiden kuivuuden ja pitkäikäisyyden. Ota yhteyttä, niin tulemme asentamaan tai korjaamaan kattosi – tai tekemään jonkin kattohuollon, mikä parantaa katon rasituksenkestävyyttä. Aina kun uusimme rikkinäisiä tiiliä tai lahoja otsalautoja, paikkaamme kattoreikiä tai tiivistämme katon saumoja, kunnostamme vuotavaa jiiriä tai tasoitamme bitumikaton ilmakuplia, tarjoamme sinulle kaupanpäällisen. Millainen kaupanpäällinen on kyseessä? Kyseessä on koko katon kunnon tarkastus, mikä onkin kerrassaan erinomainen kaupantekijäinen. Ilmaisen kattotarkastuksen ansiosta olet aina kartalla siitä, mitä pulpetti- tai esimerkiksi mansardikattosi tarvitsee. Tiedät myös, mistä mahdollisesti tarvitut lisätyöt kannattaa tilata, sillä annamme mainion tarjouksen kattosi kaikkien tarpeiden täyttämisestä.

Katon paikkauksista voi hakea kotitalousvähennystä, jos on yksityisasiakas. Tuon verovähennyksen hakeminen ei voisi olla enää helpompaa, sillä Verohallinnon verkkopalvelu on käytettävyydeltään erinomainen, ja meidän antamamme lasku on selkeä (ja se sisältää kaikki Verohallinnon vaatimat tiedot). Vuotavan katon korjauksen tai esimerkiksi katon oikaisun voi maksaa yhteistyössä kanssamme toimivan luotonantajan tarjoamalla rahoituksella.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!
 

Huopakaton korjaus Sipoo – Katon kunnostaminen vaatii kokenutta tekijää

Uudessa huopakatossa on hyväkuntoinen pinnoite, mikä suojaa kattoa monenlaiselta kulumiselta ja vaurioitumiselta. Pinnoite saa omakotitalon, paritalon, kesämökin tai esimerkiksi jonkin ulkorakennuksen bitumikaton kestämään paremmin erilaisia rasituksia aina auringon UV-säteistä pakkasrapautumiseen. Pinnoitteesta huolimatta Sipoossa voidaan tarvita satunnaisia huopa- tai palahuopakaton korjauksia ja paikkauksia. Ole silloin yhteydessä tähän kattofirmaan, niin kattosi tulee korjattua, paikattua ja tarvittaessa myös huollettua asianmukaisella tavalla.

Huopakaton reikien paikkaukseen voidaan nimittäin yhdistää erilaisia huopakattohuoltoja, kuten vaikka huopakaton pinnoitteen uusiminen. Pinnoite on tarkoitus uusia vain kerran, ja tuo kattohuolto on tarkoitus ajoittaa siihen, kun katto on noin parikymppinen. Uusi pinnoite tekee katosta upean näköisen, samalla kun se palauttaa huopakatteen elastisuuden ja rasituksenkestävyyden. Nyt on entistäkin epätodennäköisempää, että huopakatto vuotaa!

Huopakattovuodosta voidaan selvitä kuivin jaloin. Tarkoitamme kuivia jalkoja sekä kirjaimellisesti että kuvainnollisesti. Ota yhteyttä heti, kun huomaat bitumikattosi vuotavan – tai jos sinulla on syytä edes epäillä sitä, että huopakatto on alkanut vuotaa. Aikaisessa vaiheessa korjattu läpivientivuoto, jiirivuoto tai vaikka saumavuoto on ammattilaisillemme niin sanotusti helppo nakki. Huopakaton tiivistys on nopeasti ohi, eikä siitä peritä kuin pieni korvaus. Tilanne muuttuu, jos huopakatto vuotaa pitkään, ja kosteus alkaa lahottaa huopakaton rakenteita. Pitkään jatkunut kattovuoto huopakatolla voi johtaa vaikka ennenaikaiseen kattoremonttiin, vaikka pidämmekin katon osittaista korjausta aina sinä ensisijaisena vaihtoehtona.

Peltikaton korjaus Sipoossa – Kattokorjauksen tarve voi yllättää, mutta me käymme toimeen muitta mutkitta

Normaalista ikääntymisestä ja kulumisesta johtuvat peltikattovuodot eivät tule yllätyksinä, jos peltikaton kunto on tarkastettu säännöllisesti. Läpivientien tiivisteiden kulumisen ja ruostevauriot huomaa ajoissa kevät- ja syystarkastusten ansiosta. Ota yhteyttä, niin tulemme tarkastamaan aaltopeltikattosi, lukkosaumakattosi tai vaikka tiilikuvioisen peltikattosi ehjyyden ja tiiviyden Sipooseen. Käymme samalla myös katon alla, voihan peltikaton aluskate tarvita korjausta – tai ehkä linnut ovat käyneet sotkemassa lämmöneristevilloja (jolloin eristeet pitää uusia osittain, eikä lintuverkkojen asentaminenkaan ole huono idea).

Jotkin peltikaton korjaustarpeet tulevat kuin salama kirkkaalta taivaalta. Myrsky voi rikkoa omakotitalon, kesämökin tai vaikka paritalon peltikattoa monin tavoin. Myrsky voi esimerkiksi irrottaa kattopellit ja peltilistat, jolloin peltikatto voi vuotaa.

Ota silloinkin yhteyttä tähän kattourakoitsijaan, niin kattosi saadaan kuntoon nopealla tahdilla. Jos aluskate säilyi ehjänä, ei katon alta löydy kosteutta, joten peltikaton korjaus Sipoossa etenee varsin sujuvasti.

Meiltä saat myös ne normaalista kulumisesta johtuvat peltikattopaikkaukset, kuten peltikaton reikien paikkauksen tai ruosteisimpien kattopeltien vaihdon. Joskus voidaan tulla siihen tulokseen, että kaikki kattopellit kannattaa vaihtaa kerralla. Tällainen voi toimia vaikka peltikaton maalaamisen vaihtoehtona – etenkin silloin, jos peltikaton väriä halutaan vaihtaa. Mikäli aluskatetta ei uusita, kutsutaan urakkaa peltikaton osittaiseksi vaihtamiseksi.

Peltikaton huoltomaalaus on yksi niistä tavoista, joilla ruostevaurioita voidaan ehkäistä ennalta. Lumen aiheuttamia vaurioita voidaan ehkäistä varustelemalla peltikatto lumiesteillä, sekä tilaamalla peltikaton lumenpudotus ajoissa. Tilaa kattolumityöt meiltä, niin homma hoituu rakenteita rikkomatta.

Myrskyvaurioita voidaan torjua asentamalla kattopeltien lisäkiinnitykset paikoilleen, ja me teemme tällaisenkin kattotyön muitta mutkitta. Tarvittaessa vaihdamme kattopeltien naulat tai kateruuvit uusiksi kateruuveiksi. Etenkin sellaiset naulat, mitkä ovat nousseet pois paikoiltaan, kannattaa korvata ruuveilla. Ruuvienkaan kuntoa ei kannata jättää seuraamatta, sillä aika saa ruuvien tiivisteet haurastumaan. Ruuvien tiivisteiden haurastumisesta voi seurata kattovuoto peltikatolla.

Tiilikaton korjaus Sipoossa hoituu meiltä riippumatta siitä, pitääkö uusia tiilet vaiko räystäslaudat

Tiilikattokin voi tarvita korjausta ja paikkausta Sipoossa, vaikka se onkin painava, kustannustehokas ja pitkäikäinen katto. Tiilikaton kunto on hyvä tarkastaa puolen vuoden välein, sillä näin mikään vaurio ei ehdi vaikuttaa kattokokonaisuuden kuntoon ainakaan puolta vuotta pidempään – siis jos vaurioita ylipäätään on. Katon ehjyyttä ei kuitenkaan kannata jättää pelkkien arvailujen tai mutu-tiedon varaan, joten tarkasta tai tarkastuta kattosi kunto usein. Saat katon kunnon tarkastuksen meiltä ilmaiseksi aina, kun tilaat jonkin tiilikattotyön Sipooseen – oli se sitten tiilikaton aluskatteen korjaus tai vaikka tiilikaton keväthuolto.

Tiilikaton korjaaminen voi tarkoittaa rikkinäisten kattotiilien vaihtoa, sillä tiiliä hajoaa muun muassa pakkasrapautumisen, myrskyvaurioiden ja taitamattomasti tehtyjen tiilikattohuoltojen takia. Huonokuntoinen tiili pitää nimenomaan vaihtaa, sillä mikään pikaliima ei antaisi tarpeeksi kestävää lopputulosta. Aluskate on olemassa siksi, etteivät kattorakenteet kastuisi sinä aikana, kun katolla on rikkinäisiä tiiliä. Kuten edellä todetaan, voi mennä noin puoli vuotta, ennen kuin katon paikkaustarpeet saadaan selville (puolivuotistarkastuksen yhteydessä). Tiilikatto voi vuotaa tuona aikana, mutta aluskate ohjaa ulkokaton läpi valuvat vedet heti alaräystäille. Näin kattorakenteet eivät pääse kastumaan lainkaan kattovuodosta huolimatta, eikä laho ala vallata puuosia.

Jos laho saa otteen puurakenteista, tulee vaurioituneet puuosat purkaa ja uusia. Laho on siitä viheliäinen kaveri, että se leviää leviämistään, ellei kaikkia jo lahonneita puuosia saada poistettua. Siksi myös räystäslaudat pitää vaihtaa, jos ne alkavat lahota roiskevesien takia. Jos tilanteeseen ei puututa, voivat lahovauriot ulottua ennen pitkää myös kattorakenteen muihin osiin.

Tilaa kaikki tiilikaton paikkaukset meiltä, niin voit luottaa lopputuloksen laatuun. Korjaamme tai uusimme myös tiilikaton varusteet, kuten lumiesteet, vesikourut ja alastuloputket sekä kattoturvatuotteet. Meiltä saat myös kaikki ne tiilikattohuollot, joiden avulla esimerkiksi paritalon tiilikatto säilyttää ulkonäkönsä ja ehjyytensä. Tällaisia katon huoltoja ovat muun muassa tiilikaton harjaus, lumenpudotus ja tiilikaton pinnoitus.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus – Kattoläpivienti kuin läpivienti kannattaa korjata ajoissa

Paritalon, kesämökin, omakotitalon, autotallin, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katon korjaamisella ei ole välttämättä mitään tekemistä katon saumojen, kiinnikkeiden tai jiirien kanssa. On melko tavallista, että katto vuotaa jonkin läpiviennin kohdalta, joten kattotarkastuksen aikana kannattaa selvittää huolella esimerkiksi se, pitääkö kattoa korjata viemärintuuletusputken kohdalta. Kun katto korjataan ajoissa esimerkiksi ilmanvaihtoputken kohdalta, voidaan Sipoossa välttää monet kattovuodot ja niistä mahdollisesti koituvat kosteusvauriot.

Esimerkiksi vääntyneet suojapellitykset ja kuluneet tiivisteet kertovat siitä, että kattoa on korjattava savupiipun kohdalta. Läpivientien tiivisteet kuluvat vuosikymmenten saatossa, ja jos läpivientiä ei ajoissa tiivistetä, on kattovuoto jo aivan nurkan takana.

Katon korjaus TV-antennin tai esimerkiksi kattoluukun kohdalta ei ole iso tai hintava urakka, mutta sen avulla voidaan välttyä monelta murheelta. Tärkein syy korjata katto kattoikkunan, kattovalokuvun tai esimerkiksi myrskyn tekemien vaurioiden kohdalta on pitää kattorakenteet kuivina. Jos kattovuoto kastelee katon alla olevat asiat, voi edessä olla jo isompi remontti.