Katon korjaus Porvoo – Katon paikkaukset pitävät katon kunnossa

Katonkorjaukset ja katon paikkaukset pitävät katon kunnossa. Tilaa katon tiivistys Askolassa, Loviisassa, Myrskylässä, Pornaisissa, Sipoossa tai Porvoossa heti kun huomaat, ettei kaikki ole kohdallaan. Pieniinkin reikiin tai halkeamiin kannattaa puuttua saman tien. Sama koskee repsottavia saumoja, ilmakuplia tai vaikka ruostevaurioita. Tilaa kattokorjaus meiltä, niin kesämökin, omakotitalon, kerrostalon, paritalon tai vaikka ulkorakennuksen katto on tuota pikaa kunnossa.

Jotta mikään vaurio ei vaikuttaisi kattokokonaisuuden kuntoon likaa, kannattaa katto tarkastaa kaksi kertaa joka ikinen vuosi. Ensimmäisen kerran tasakaton, aumakaton, mansardikaton tai vaikka pulpettikaton kunto kannattaa tarkastaa keväällä – mieluiten heti, kun katto on paljas lumesta. Jos lumi on irrottanut lumiesteet jättäen kattoon reikiä, huomataan se kiipeämättä katollekin. Pienemmät vauriot huomataan vasta lähietäisyydeltä. Tiiliä on voinut mennä rikki, tai katto on saattanut alkaa vuotaa kattoikkunan kohdalta. Siksi kattotarkastajan tulee kiivetä katolle ja kävellä siellä pitkään. Jos suinkin mahdollista, tulee kattotarkastajan käydä myös katon alla, jotta katon vesivahinkojen korjaus ei lykkääntyisi.

Katon alla voi olla kosteutta, vaikka katto olisi tiivis. Kyse on tuolloin kondenssivedestä, mitä voi syntyä katon alle pääsevästä lämpimästä ja kosteasta ilmasta. Kosteusvaurioiden korjauksella ja yläpohjan kastuneiden eristeiden vaihtamisella on kiire. Seuraavaksi tulee tehdä kaikki ne muutokset, joilla kondensio-ongelmasta voidaan päästä eroon. Vastaus voi olla esimerkiksi katon tuuletuksen parantaminen.

Seuraavan kerran katto on hyvä tarkastaa loppusyksystä, sillä Porvoossa voidaan tarvita esimerkiksi katon myrskyvaurioiden korjausta. Jos puu on kaatunut katon päälle, huomaa asian jo useiden metrien päästä, mutta hienovaraisemmat vauriot huomaa vasta katolle kiivettyään. Katolla voi olla muitakin pulmia. Ne kaikki kannattaa kunnostaa, ennen kuin lämpötila laskee ja katolle sataa uutta lunta.

Me tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen kaikkien kattotöidemme yhteydessä, ja tämä koskee myös katon säännöllisiä huoltoja (kuten keväthuoltoa). Kattotarkastuksen jälkeen annamme hyvän tarjouksen katon mahdollisesti tarvitsemista huolloista tai korjauksista. Olipa kyse painuneen katon oikaisusta, rikkinäisten tiilien vaihtamisesta tai vaikka irronneiden kattopeltien vaihtamisesta, saat varsin kilpailukykyisen tarjouksen. Töiden osuus on yksityisasiakkaalle kotitalousvähennyskelpoinen, ja koko urakan voi maksaa yhteistyökumppaniltamme haettavalla luotolla. Kattotöiden rahoitusta saa sopivan summan myös isompia urakoita varten.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Huopakaton korjaus Porvoo – UV-säteet voivat aiheuttaa vaurioita

Auringon UV-säteet koettelevat huopakattoja. Huopakatot kuluvat myös sammaleiden, ilmansaasteiden ja kosteuden takia. Palahuopakaton korjaus ja paikkaus voi johtua myös ulkolämpötilavaihteluiden aiheuttamasta rasituksesta tai lumen painosta. Tilaa huopakaton reikien paikkaus meiltä, niin omakotitalon, kesämökin tai esimerkiksi kerrostalon katto saadaan kerralla kuntoon. Meiltä saa nopeaa palvelua, olipa kyse irronneista paanuista tai siitä, että huopakatto vuotaa piipun juuresta. Korjaamme myös isommat vauriot, joten ota yhteyttä myös silloin, jos kattosi on lähtenyt tuulen mukaan (mikä on melko epätodennäköistä) tai silloin, jos puu on kaatunut katolle. Korjaamme myös laho- ja homevauriot, joita pitkään jatkunut huopakattovuoto on voinut aiheuttaa Porvoossa.

Ehkä kattosi on huollon tarpeessa? Silloin annamme tarjouksen huopakattohuollosta, minkä avulla tasakatto, harjakatto tai aumakatto saadaan pysymään paremmassa kunnossa. Huopakatto kestää paremmin erilaisia rasituksia, jos sen pinnoite voi hyvin, ja huopakattopinnoite voidaan uusia kertaalleen.

Sammaleet voivat aiheuttaa kattoon reikiä. Sammaleet voivat olla syypäinä myös repsottaviin saumoihin. Puolivuosittainen puhdistus ehkäisee sammaloitumista tehokkaasti, mutta jos katolla jo kasvaa sammaleita, tarjoamme sammaleentuhokäsittelyä.

Mistä tiedämme, mitä bitumikatto tarvitsee? Tiedämme sen siksi, että olemme kokeneita huopakattoammattilaisia, joille on tärkeää saada asiakkaan katto kerralla kuntoon. Tiedämme sen myös siksi, että tarjoamme kattotarkastuksen ilmaiseksi jokaisen huopakattotyön yhteydessä.

Peltikaton korjaus Porvoo – Yleisimmät peltikaton paikkaukset liittyvät ruosteeseen

Peltikaton korjaus liittyy usein ruosteeseen. Ruostetta syntyy erityisen paljon, jos katto on likainen, eikä sen maalipinta ole hyvässä kunnossa. Tarvittaessa teemme tarjouksen katon harjaamisesta, kattopesusta, naarmujen paikkamaalaamisesta tai koko katon huoltomaalaamisesta. Riippuu tapauksesta, kuinka usein koko peltikatto on maalattava. Pisimmillään voi kulua jopa noin 25 vuotta, ennen kuin katto on maalattava.

Jos tilanne on se, että katossa on ruosteen tekemiä reikiä, anna meidän hoitaa peltikaton reikien paikkaus Porvoossa. Joskus se onnistuu tiivistysaineella, joskus reikäiset kattopellit pitää vaihtaa.

Niin kauan kuin katossa on reikiä (tai esimerkiksi huonokuntoisia läpivientejä), peltikatto voi vuotaa. Siksi peltikatteen alle tarvitaan aluskatetta. Aluskate asennetaan yhtä aikaa peltikatteen kanssa, ja se kannattaa tarkastaa samalla kertaa kuin ulkokattokin (eli kahdesti joka vuosi). Näin peltikaton aluskate saadaan korjattua hyvissä ajoin, eikä mahdollisesti alkava peltikattovuoto (tai katon alle kondensoituva kosteus) kastele katon alla olevia rakenteita. Ehjä aluskate ohjaa kosteuden pois pitäen yllä kattorakenteiden ja koko kattokokonaisuuden kuntoa, kunnes ongelmat huomataan ja korjataan.

Ongelmia voi aiheuttaa vaikkapa myrskytuuli, mikä voi irrottaa kattopellit tai peltilistat. Tätä voidaan estää kattopeltien lisäkiinnityksien avulla. Myös kattopeltien törröttävien naulojen vaihto kateruuveihin auttaa pitämään kattopellit paremmin paikoillaan, vaikka ulkona tuulisi oikein olan takaa. Samalla ehkäistään kattovuotoja, sillä on melko tavallista, että katto vuotaa törröttävän naulan juuresta.

Myös vanhat ja kuluneet kateruuvit kannattaa korvata uusilla kateruuveilla, sillä katto voi vuotaa, jos ruuvissa ei ole hyväkuntoista tiivistettä. Katon kunto on joskus pienestä kiinni! Me tiedämme tähän, emmekä siksi väheksy yhtään peltikattokorjausta tai peltikaton huoltoa. Ota yhteyttä, niin taitavat ammattilaisemme saapuvan paikan päälle laittamaan aaltopeltikattosi, tiilikuvioisen peltikattosi tai esimerkiksi lukkosaumakattosi kuntoon. Koska meidän joukossamme on myös pätevääkin pätevämpiä kattopeltiseppiä, kannattaa meiltä tilata myös kaikenlaiset konesaumakattotyöt rivisaumaton peltikaton uusimisesta sen huoltoihin ja paikkauksiin.

Tiilikaton korjaus Porvoossa auttaa välttymään lahovaurioilta

Tiilikaton korjaukset ja paikkaukset kannattaa priorisoida. Omin päin niitä ei tarvitse tehdä, eikä kattoa ehkä kannattaisikaan korjata itse. Ota mieluummin yhteyttä meidän tiilikattospesialisteihimme, jotka laittavat kuntoon tiilikaton kuin tiilikaton. On tärkeää, että omakotitalon tai esimerkiksi kesämökin katto on mahdollisimman tiivis, sillä muussa tapauksessa sade- tai sulamisvettä voi päästä katon alle. Kastuneet kattorakenteet voivat lahota, ja eristeisiin saattaa ilmestyä homevaurioita, eikä tällainen lupaa hyvää. Lahot kattorakenteet ovat hauraat, eikä niiden kantokykyyn voi luottaa. Eristeissä kasvava home voi vaikuttaa talon sisäilman laatuun ja sitä kautta asukkaiden terveyteen. Sillä on suuri merkitys, millaista ilmaa me hengitämme. Siksi kannattaa tuulettaa usein ja siivota säännöllisesti (myös ne yläpölyt). Jotta liika kosteus ja esimerkiksi hajut saataisiin ulos myös silloin, kun ikkuna on kiinni, tarvitaan erilaisia ilmanvaihtohormeja ja -venttiilejä.

Jotta katon alle ei pääsisi kosteutta, kannattaa katto tarkastaa usein – näin rikkinäisten kattotiilien vaihto tai tiilikaton aluskatteen korjaus saadaan tehtyä pian tarpeen ilmaannuttua. Aluskatteen on oltava ehjä, koska sitä tarvitaan aina, kun tiilikatto vuotaa. Näin voi käydä useampaankin kertaan tiilikaton jopa 70-vuotisen elinkaaren aikana. Kyse on vain harvoin mistään isommasta kattovuodosta. Usein puhutaan yksittäisistä rikkinäisistä tiilistä, joiden kohdalta pääsee kosteutta katon alle. Aluskate ottaa kosteuden vastaan vieden sen heti pois katon alta, minkä lisäksi aluskate suojaa kattorakenteita myös mahdolliselta kondenssivedeltä.

Jotta tiilet pysyisivät mahdollisimman ehjinä Porvoossa, kannattaa tiilikattoa huoltaa, mikä tarkoittaa muun muassa roskien poistoa katolta. Tiilikatolle voi kertyä puolen vuoden aikana paljon lehtiä, neulasia ja muita roskia, ja ne kannattaa poistaa harjaamalla. Näin katto pääsee kuivumaan nopeasti jokaisen sateen jälkeen sen sijaan, että katto alkaisi sammaloitua ja tiilet imisivät kosteutta. Mitä enemmän tiilien sisällä on kosteutta talven tullen, sitä enemmän tiilet voivat kärsiä pakkasrapautumisesta. Rapautumista voidaan torjua myös pinnoittamalla tiilikatto sen saavutettua keski-iän. Lumen painokin voi rikkoa kattotiiliä, joten tilaa lumenpudotus ajoissa!

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus onnistuu aina yhtä hyvin meidän toimestamme

Millaisia läpivientejä sinun katollasi on? Koska ne on edellisen kerran tarkastettu? Kaikki kattoläpiviennit kannattaa tarkastaa usein, koska niiden tiivisteet ovat voineet kulua, ja silloin katto saattaa alkaa vuotaa. Katon korjaus viemärintuuletusputken tai ilmanvaihtoputken kohdalta ei ehkä kuulosta kovin tärkeältä, mutta sitä se kuitenkin on. Jos kattoa ei ajoissa korjata, voi katon alle päästä kosteutta, ja se voi johtaa kattorakenteiden lahoamiseen sekä yläpohjan eristeiden homehtumiseen.

Katto voi tarvita korjausta myös savupiipun kohdalta, mikä on itse asiassa melko yleistä. Piipun juuri kannattaakin tarkastaa erityisellä huolella aina, kun tekee omakotitalon, mökin tai vaikka saunarakennuksen katon kuntotarkastusta. Jos tilaat kattotarkastuksen meiltä, muistamme kiinnittää huomiota savupiippuusi. Muistamme tarkastaa myös sen, tarvitseeko kattoa korjata TV-antennin kohdalta Porvoossa.

Jos tarvitset katon korjausta kattovalokuvun, kattoikkunan tai vaikka kattoluukun kohdalta, ota yhteyttä meihin, sillä meillä on kaikki se tietotaito, mitä katon korjaaminen edellyttää. Tiedämme, milloin kattoikkuna pitää uusia, ja milloin riittää vesikatteen sekä kattoikkunan liitoskohdan tiivistys. Tarkastamme myös sen, pitääkö aluskatetta korjata kattoläpiviennin kohdalta.