Katon korjaus Vantaa

Meidän toteuttamamme katon korjaus Vantaalla johtaa kattoon, mikä ei enää vuoda eikä edes uhkaa vuotaa, sillä tutkimme samalla koko katon muiden epätiiviiden ja siksi ongelmallisten kohtien varalta. Katonpaikkaus voi olla tarpeen uudellakin katolla, joten rivitalon, kesämökin, kerrostalon tai omakotitalon katto on hyvä tarkastaa kaksi kertaa vuodessa. Yksityisasiakas tai taloyhtiö säästää rahaa, kun katto kunnostetaan mahdollisimman pian. Nopean toiminnan ansiosta ei ehkä tarvita lainkaan kattovuodon ja kastuneiden yläpohjarakenteiden korjaamista, vaan pelkkä sauman tiivistys riittää. Teemme kattotarkastukset ja sekä isot että pienet katonkorjaukset myös Vantaan naapurikunnissa Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla ja Sipoossa. 

Suosikkikattomme on bitumikatto, joten olemme aina valmiit tarttumaan huopakattojen tai palahuopakattojen korjaustöihin. Yksinkertaisimmillaan se voi tarkoittaa paikkapalan liimaamista kattoreiän päälle. Kattoreikiä ovat voineet synnyttää esimerkiksi lumen mukana katolta pudonneet kattotikkaat ja lumiesteet. Talvi voi aiheuttaa muitakin ongelmia bitumikatolla, saaden esimerkiksi piipun juuren, kattoikkunan, antennin juuren tai kattoluukun vuotamaan.

Katon korjaus nopeasti ja ammattitaidolla

Läpivientivuodot ovat tavallisia myös muilla katoilla, joten puolivuosittaisten kattotarkastusten yhteydessä kannattaa seurata katon läpivientien tiivisteiden kuntoa. Talvi voi aiheuttaa myös muunlaisia korjaustarpeita tiilikatolla, sillä vanhojen kattotiilien sisään päässyt vesi aiheuttaa pakkasrapautumista jäätyessään. Jos aluskatteen korjaus on hoidettu aikoinaan, estää aluskate kattorakenteiden kastumisen sillä aikaa, että rikkinäiset tiilet saadaan vaihdetuiksi. Onneksi aluskatteiden materiaali on sen verran vahvaa, että niiden korjaustarpeet ovat melko harvinaisia.

Peltikatolta saattaa irrota peltilistoja tai kattopeltejä, jos seudulla puhaltaa oikein voimakas myrskytuuli. Jos joudut korjauttamaan peltikattoa myrskyn jälkeen, saatat saada siihen korvauksia kotivakuutuksesta. Ruostevaurioita, kattovuotoja tai esimerkiksi vääntyneitä rännejä kotivakuutukset eivät pääsääntöisesti korvaa, siksi kattoa kannattaa huoltaa erilaisia vaurioita ehkäisevällä tavalla (esimerkiksi kattomaalauksin).