Katon korjaus Vantaa – Juuri nyt on oikea aika teettää katon paikkaus

Tarvitseeko omakotitalon, kesämökin, autotallin, paritalon, taloyhtiön (kerrostalon tai rivitalon) tai jonkin muun kiinteistön katto korjausta Vantaalla? Juuri nyt on oikea aika ottaa yhteyttä ja tilata katonkorjaus ja katon paikkaus. Parempaa hetkeä ei tulekaan, sillä huonokuntoisen katon kanssa ei kannata jäädä odottamaan, mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Jos katossa on vaurioita, muuttuu tilanne kaiken aikaa huonompaan suuntaan – joskus hitaammin, joskus nopeammin. Jos kattoa ei paikata saman tien Vantaalla, Helsingissä, Espoossa, Nurmijärvellä, Tuusulassa, Keravalla tai Sipoossa, voi se alkaa vuotaa. Kattovuotoon voi johtaa vaikka se, että lumi on katolta pudotessaan irrottanut lumiesteet ja tikkaat, minkä takia talon kattoon on tullut reikiä.

Kattovuoto tarkoittaa sitä, että katon alle pääsee vettä. Jotta tuo vesi ei heti kastelisi ja pilaisi katon alla olevia osia, tulisi vesikaton alta löytyä aluskate. Aluskatekin voi perstua, ja pian edessä on katon vesivahinkojen korjaus. Jos kastuneet yläpohjan eristeet vaihdetaan pian, ei homevaurioita ehdi syntyä. Kattovuodon kastelemat kattorakenteet voidaan saada kuivattua. Jos puuosissa on jo lahoa, on ruvetta purkupuuhiin.

Meiltä sujuu myös katon vesivahingon korjaus, esimerkiksi osana myrskyvaurioiden korjausta. Jos esimerkiksi puu on kaatunut katon päälle, ovat katon alapuoliset osat saattaneet kastua. Aina kun mahdollista, kannattaa pyrkiä välttymään kattovuodoilta, tai ainakin katon vesivahingoilta. Näin katon kunto pysyy tasaisen hyvänä loppuun saakka, ja loppu häämöttää – katemateriaalista riippuen – kenties vasta 50, 70 tai 100 vuoden päässä.

Kattovuodoilta ja katon vesivahingoilta vältytään tarkastamalla tiilikatto, peltikatto tai huopakatto mahdollisimman usein. Pidäthän kiinni ainakin kevät- ja syystarkastuksista. Tasakaton, pulpettikaton tai esimerkiksi harjakaton paikkaustarpeet kannattaa käydä tarkastamassa myös jokaisen isomman rajuilman jälkeen.

Kattotarkastuksen tulisi ulottua myös katon alle, jotta aluskatteen kunnosta ja yläpohjan tuuletuksen toimivuudesta saataisiin selkeä kuva. Jälleen yksi hyvä syy teettää kaikki kattotyöt meillä on se, että tarjoamme ilmaisen kattotarkastuksen niiden yhteydessä. Tuo kattotarkastus sisältää myös aluskatteen, eristeiden ja yläpohjarakenteiden kunnon tarkastamisen, jos kattosi alla pääsee käymään.

Tilaa siis seuraava katonkorjaus meiltä – luvassa on nopeaa ja asiantuntevaa kattopalvelua, kilpailukykyinen ja kotitalousvähennykseen oikeuttava hinta sekä mahdollisuus kattotöiden rahoitukseen.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Huopakaton korjaus Vantaalla saa katon timanttiseen kuntoon

Huopakatot kestävät tuulia ja tuiverruksia erinomaisesti. Ne sietävät myös aurinkoa, sateita, lunta ja jäätä sekä nopeita ulkolämpötilavaihteluita. Jossain vaiheessa voidaan kuitenkin tarvita palahuopakaton korjausta ja paikkausta, tai huopakaton myrskyvaurioiden korjausta. Voi olla, että huopakatto vuotaa, tai ehkä huopakattovuodolta voidaan vielä välttyä tekemällä huopakaton reikien paikkaus Vantaalla.

Omakotitalon, kerrostalon, rivitalon, kesämökin ja esimerkiksi ulkorakennuksen huopakaton kuntoa selvittämään tarvitaan kattotarkastus. Katon kunto jokaista saumaa ja jiiriä myöten on selvitettävä joka kevät ja syksy. Kun tilaat huopakaton kevät- ja syyshuollot meiltä, saat kattotarkastuksen kaupan päälle, ja meidän tarkkojen ammattilaistemme silmät huomaavat jokaisen pienenkin muutoksen katon kunnossa.

Ilmakupliin ja ryppyihinkin kannattaa puuttua, jotta niistä ei syntyisi sen suurempia ongelmia. Tasoitamme ilmakuplat pitkällä kokemuksella. Ammattitaitoa löytyy myös kattoreikien paikkaamiseen, repsottavien saumojen sekä huonokuntoisten jiirien tiivistämiseen sekä vuotaa uhkaavien kattoläpivientien korjaamiseen tai uusimiseen.

Kattotarkastus voi kertoa myös tarpeesta huoltaa huopa- tai palahuopakattoa. Kattohuoltoja tehdään siksi, että katto kestäisi paremmin aikaa ja muita rasituksia – eli sen takia, ettei kattoa tarvitsisi kovinkaan usein korjata tai uusia. Kattohuolto, millä on vaikutusta huopakaton kuntoon, voi olla vaikka sammaleenpoisto. Sammaleet sitovat kattoon kosteutta, minkä lisäksi niiden juuret voivat alkaa availla huopakaton saumoja. Kulahtanut huopakatto voidaan saada lähes ennalleen pinnoittamalla se. Meidän ei kuitenkaan kannata pohtia tulevaa kattokorjausta ja/tai kattohuoltoa sen tarkemmin, ennen kuin olemme nähneet katon. Vasta sitten tiedämme, miten tasakatto, pulpettikatto, aumakatto, harjakatto tai esimerkiksi taitekatto sillä kertaa laitetaan kuntoon.

Peltikaton korjaus Vantaa – Katon paikkaustarpeet otettava vakavasti

Peltikaton korjaukseen tulee suhtautua yhtä vakavasti kuin kaikkien muidenkin asuntojen korjaamiseen, vaikka peltikaton alla onkin aluskate. Aluskate voi hiutua ja vaurioitua, jos peltikatto vuotaa kovin pitkään. Siinä vaiheessa peltikaton alla olevat rakenteet kastuvat, ja niihin voi syntyä lahoa. Yläpohjan villoihin voi syntyä hometta, minkä vaikutukset sisäilmalle voivat olla merkittävät.

Se, onko peltikatossa paikkaamista odottavia reikiä, kannattaa tarkastaa usein. Myös tarve korjata peltikaton aluskatetta Vantaalla kannattaa varmistaa säännöllisesti. Parhaassa tapauksessa katon kunto käydään tarkastamassa kaksi kertaa vuodessa, eli jokakeväisten ja -syksyisten kattoharjausten yhteydessä.

Kattopeltien vaihto on yksi mahdollinen tapa puuttua omakotitalon, kerrostalon, rivitalon tai vaikkapa kesämökin peltikaton ongelmiin. Ruostevauriot voidaan vielä alkuvaiheessa kunnostaa, mutta jos peltikatossa jo on runsaasti reikiä, on kattopelti aika uusia.

Kattopelti voidaan vaihtaa myös siksi, että tuuli on irrottanut kattopellit tai peltilistat, eikä vaurioituneita peltejä kannata enää asentaa takaisin katolle. Jotta kattopellit pysyisivät paikoillaan kovista tuulista huolimatta, voimme asentaa lisäkiinnityksiä kattopelteihin Vantaalla.

Myös se, että ylös puusta kohonneet kattopeltien naulat korvataan kateruuveilla, auttaa välttymään kattopeltien irtoamisen kaltaisilta myrskyvaurioilta. Samalla estetään se, että sade- ja sulamisvedet löytäisivät tiensä katon alle naulanreikien kohdalta – tällainenkin pieni kattovuoto voisi aiheuttaa kosteusvaurioita katon alla. Myös kateruuvien kuntoa kannattaa seurata, sillä niiden tiivisteet eivät ole immuuneja ajan hampaalle. Jossain vaiheessa tiivisteet voivat olla jo niin kuluneet, että vettä pääsee katon alle. Ruuvit tulisi vaihtaa jo ennen tätä pistettä.

Puolivuosittainen kattotarkastus antaa paljon hyödyllistä tietoa aaltopeltikaton, lukkosaumakaton tai esimerkiksi tiilikuvioisen peltikaton kunnosta, joten ota yhteyttä katon tarkastuksen tiimoilta. Voit myös tilata meiltä jonkin muun kattotyön, kuten juuri katon harjauksen, ja saada siten kattotarkastuksen kaupan päälle.

Tiilikaton korjaus Vantaalla voi johtua vääränlaisesta kattohuollosta

Tiilikattohuollot tehdään siksi, että katto pysyisi paremmassa kunnossa pidempään. Esimerkiksi tiilikaton harjaus, lumenpoisto ja tiilien pinnoitus kohentavat katon kuntoa. Rikkinäisten kattotiilien vaihtoa tarvitaan vähemmän, kun tiilet ovat likaa, vettä ja sammaleita hylkiviä. Tiilikaton korjaus ja paikkaus voi johtua myös siitä, että katolla on ollut liikaa lunta. Talonomistajan on hyvä tarkkailla myös lumen koostumusta ja jakaantumista, onhan suojalumi pakkaslunta pahempi rasite. Lumen epätasainen jakaantuminen on kattorakenteille tasaista lumivaippaa pahempi haaste – muista siis varmistaa, ettei jiirin päälle ole kinostunut suurta määrää lunta.

Joskus tiilikaton korjaus- ja paikkaustarpeet Vantaalla johtuvat siitä, että kattoa on huollettu väärällä tavalla. Tiilikatto voi jopa vuotaa epäonnistuneen kattohuollon seurauksena. Jotta kattohuollot onnistuisivat parhaalla tavalla, on ne hyvä tilata ammattilaisiltamme. Me tunnemme tiilikatteen ja niiden erityisvaatimukset. Meiltä sujuisi myös tiilikaton aluskatteen korjaus, jos tuo olennaisen tärkeä kattokokonaisuuden osa paikkaamista tarvitsisi.

Tiilikattohuollot tarkoittavat usein samaa kuin katon puhdistaminen. Tiilikaton peruspuhdistus tehdään harjaamalla, eikä se kuluta tiiliä tai niiden pintaa. Vanhalla tiilikatolla pitää tietenkin liikkua varovasti, koska harha-askel voi rikkoa tiilen johtaen kattovuotoon.

Sammaleenpoistoa ei tule tehdä painepesurilla, sillä kova vedenpaine vie mennessään paitsi kasvustot, myös tiilien pinnoitteen. Tämän seurauksena kattotiilet alkavat hajota yksi toisensa jälkeen. Pinnoite pitää betonitiilet koossa vuosikymmenestä toiseen, koska se estää tiiliä imemästä vettä ja keräämästä epäpuhtauksia. Kun katto on keski-iässä, voidaan tiilikatto pinnoittaa uudelleen.

Lumenpoistokin voi vaurioittaa omakotitalon tai esimerkiksi paritalon tiilikattoa. Jiiri tai jokin läpivienti voi alkaa vuotaa, ja katolta voi lumen ohella tippua myös tiiliä. Lumenpudotukseen liittyy muitakin riskejä, kuten riski katolta putoamisesta tai siitä, että joku sivullinen jää katolta putoavan lumikuorman alle.

Tilaa meiltä niin tiilikaton kattolumityöt, sammaleentuhokäsittelyt kuin kaikki tiilikaton paikkauksetkin – me pidämme tiilikattosi ensiluokkaisessa kunnossa pakkastalvista ja kaatosateista huolimatta.

Katon läpiviennin, kattoikkunan, kattovalokuvun ja kattoluukun korjaus – Näin ylläpidetään villojen kuivuutta

Yläpohjan villat kastuvat, jos kattoa ei ajoissa korjata viemärintuuletusputken kohdalta Vantaalla. Kastuneet villat alkavat varsin pian kasvaa hometta, ja katon alla leviävä home voi vaikuttaa sisäilman laatuun sekä asukkaiden terveyteen.

Katon korjaus ilmanvaihtoputken tai savupiipun kohdalta ylläpitää myös kattorakenteiden kuntoa. Vuotava katto voi kastella kattorakenteet. Ne eivät homehdu: niitä uhkaa laho. Laho tekee puuosista hauraat ja lopulta käyttökelvottomat. Lahot puut eivät kelpaa edes takkaan, saati sitten kannattelemaan omakotitalon, piharakennuksen tai kerrostalon kattoa.

Katto kannattaa korjauttaa myös TV-antennin kohdalta, voihan tuonkin läpiviennin kohdalta päästä kosteutta katon alle. Kosteus saa aluskatteen kulumaan, vaikkei niin saisi tapahtua. Jos aluskate pääsee kulumaan ja perstumaan liikaa, ei siitä ole suojaamaan kattorakenteita kosteudelta. Silloin katto pitäisi korjata kattoluukun kohdalta ihan saman tien, jotta kattorakenteet eivät kastuisi. Aluskatteen ansiosta talonomistajalla on hieman enemmän pelivaraa, sillä aluskate voi suojata kattorakenteet esimerkiksi seuraavaan kattotarkastukseen asti. Kattotarkastus kannattaa tehdä puolivuosittain, jotta katon korjaus kattoikkunan tai vaikka kattovalokuvun kohdalta osattaisiin aloittaa riittävän pian.