Kattohuolto Lestijärvi

Niin omakotitalon, kesämökin, kerrostalon kuin rivitalonkin katto vaatii kattohuoltoja Lestijärvellä. Huoltamaton katto on yksi yleisimmistä syistä erilaisille kiinteistövahingoille. Huoltamaton katto ei kestä kovin hyvin sateita, tuulia, sammaleita, ilmansaasteita, ultraviolettisäteilyä, päällä kävelemistä ja kaikkia muita rasituksia, joita taloyhtiön tai pientalon katon olisi tarkoitus kestää. Katon puhdistusten ja muiden kattohuoltojen jättäminen väliin voi johtaa rakenteiden kosteusvaurioihin ja katon elinkaaren lyhenemiseen. Varmista kattosi toimivuus, ja tilaa meiltä sen huoltotoimenpiteet – Lestijärven lisäksi myös Halsualla, Kinnulassa, Kokkolassa, Perhossa, Reisjärvellä, Sievissä sekä Toholammilla.

Katon huolto-ohjelma riippuu siitä, onko kyseessä palahuopakatto, huopakatto, tiilikatto vaiko peltikatto, mutta yhteistä kaikille niille on se, että ne on puhdistettava kahdesti vuodessa. Samalla kun katolta poistetaan roskat, puhdistetaan myös rännit tai kattokaivot, sekä varmistetaan katon yleiskunto. Tällaiset kevät- ja syyshuollot riittävät katon huolloksi useimpina vuosina.

Joinain vuosina tarvitaan myös sammaleenpoistoa katolta. Sammal tuhoaa huopa- ja tiilikatot hitaasti, mutta varmasti. Peltikatot kannattaa suojata ruosteelta maalaamalla. Saat meiltä myös kattojen suojapinnoitukset ja -käsittelyt sekä muun muassa lumenpudotukset.