Jyrkän katon huolto ja korjaus vaativat huolellisuutta turvallisuusasioissa

Jyrkkä katto tuo aina omat haasteensa ja lisää vaikeuskertoimia katon huoltoon ja korjaustöihin. Samat haasteet ovat toki vastassa myös muun muassa puhdistuksissa, ei vain kattoremonteissa. Erityisen tärkeää jyrkällä katolla työskennellessä on huolehtia työntekijöiden riittävästä työturvallisuudesta. Henkilökohtaisista turvatuotteista ei voi tinkiä. Korkealla katolla työskennellessä tarvitaan aina työssä ergonomiset putoamisvaljaat eli turvavaljaat ja köydet. Tärkeää on myös se, että kaikki katon turvatuotteet varmistetaan ennen kuin ihmishenget riippuvat niiden varassa. Pelkät turvavarusteet eivät siis riitä vaan on löydettävä myös jotain, johon turvavarusteet saadaan pitävästi kiinnitettyä. Erityisesti ikääntyvällä katolla on hyvä aloittaa työ sillä, että tutkii katon turvatuotteiden kunnon ja kiinnitykset. Turvatuotteiden tulee olla vankasti kiinnitettyjä ja toimintakuntoisia, ennekuin kattoa ryhdytään huoltamaan. Huoli on aiheellinen erityisesti silloin, kun niitä ei ole tarkistettu ja huollettu aikoihin. Siinä missä katto itsessäänkin kuluu ja hajoaa, niin voi käydä myös katon turvatuotteille, ellei niistä pidetä huolta.

Kattokorjauspalvelusta saat sekä jyrkän katon kattoturvatuotteiden, että itse katon korjaukset ja huollot. Meiltä sujuvat kaikki haastavammatkin työmaat, eli esimerkiksi jyrkät tai laajat katot sekä korkeiden rakennusten katot riippumatta katon mallista tai katemateriaalista. Meillä on valmiina jo kaikki tarvittava, niin että työt sujuvat ammattitaitoisen nopeasti ja turvallisesti kaikilla katoilla. Esimerkiksi turvatuotteet sekä kattoon että siellä työskenteleville henkilöille saapuvat matkassamme työmaalle. Lisäksi meiltä löytyvät tarvittavat koneet, kuten henkilönostimet ja rakennustelineetkin, jotta katto kuin katto onnistuisi. Emme suosittele jyrkälle katolle kiipeämistä tai sen remontoimista itse, sillä se on vaarallista työtä, joka vaatii sekä kokemusta että sopivaa välineistöä. Ellei sinulta löydy kumpaakin, turvaudu ammattilaisiin niin saat kattosi kuntoon ilman turhia vahinkoja.

Teemme katon huolellisen tarkistuksen jokaisen kattosaneerauksen aluksi. Saat itse asiassa tarkistuksen joka kerta, kun katollesi noustaan, oli kyse sitten laajemmista remonttitöistä, pikkukorjauksista tai vaikkapa katon puhdistuksesta. Meillä tarkistus kuuluukin automaattisesti kaikkien töiden hintaan. Jos löydämme katolta jotain korjattavaa, saat korjaustarpeista raporttimme sekä tarjouksemme. Mikäli kattosi korjaustyöt vaativat rahoitusta, voit hakea sitä kauttamme. Muistathan hakea omassa verotuksessasi sitten myös kotitalousvähennykset tekemästämme työstä.

Laitamme kuntoon jyrkänkin katon kaikki yksityiskohdat

Jyrkän katon hyviin puoliin kuuluu se, että katto pysyy puhtaana, koska roska ei kovin helposti jää sinne. Myös vesi pääsee vaivatta alas katolta, eikä se jää mihinkään paikoilleen aiheuttamaan ongelmia, kuten vuotoja. Katon puhtaudesta ja tehokkaasta vedenpoistosta huolehtiminen ovat hyviä keinoja ylipäätään pitää kattoa kunnossa riippumatta sen mallista, jyrkkyydestä tai katteesta. Jyrkkä katto kuitenkin tavallaan huolehtii itse itsestään näiden suhteen. Lisäksi jyrkän katon katemateriaaliksi sopivat useimmat markkinoiden katevaihtoehdoista. Esimerkiksi sen vastakohdalla eli tasakatolla on hyvin suppea valikoima katteita, joita kannattaa edes harkita katon suojaksi. Katon jyrkkyys on usein katon mallia suurempi tekijä katemateriaalin valinnassa. Lähes kaikki katteet toimivat parhaiten katoilla, jotka ovat edes hieman jyrkkiä. Siinä mielessä jyrkkä katto puolustaa kyllä asemaansa kattojen joukossa. Useinhan se on harjakatto tai satulakatto, mutta myös muun muassa mansardikaton alimmat lappeet voivat olla lähes pystysuoran jyrkät. Jyrkkä katto ei siis itsessään ole varsinainen kattomuoto tai -tyyppi, ennemminkin se on useille kattomalleille mahdollinen ominaisuus.

Haittapuolena jyrkän katon puhdistuksen kanssa on se, että jos sinne jostain syystä sitä roskaa sitten jää, sitä on paljon vaikeampi saada pois kuin tasaisemmilta katoilta. Katon puhdistaminen on sitä haastavampaa puuhaa, mitä jyrkemmässä kulmassa katon lappeet ovat. Samat haasteet ovat vastassa puhdistuksen ohessa kaikissa muissakin kattotöissä, kuten katteenvaihdoissa, maalauksissa tai vaikkapa piipun pellityksessä. Käytännössä siis mikä tahansa, mikä vain vaatii katolla liikkumista, aiheuttaa oman vaivansa jyrkällä katolla työskenteleville ihmisille ja kalustolle.

Jyrkillä katoilla kattoturvatuotteiden kunnosta ja riittävästä määrästä tulee pitää erityisesti huolta, sillä jyrkkyys asettaa monenlaisia vaaroja sekä katolla työskenteleville että alhaalla liikkuville. Esimerkiksi lumiesteiden sijoittelu on hyvin tärkeää. Ne joutuvat usein runsaslumisina kuukausina erityisen koville, kun lumi jyrkältä katolta pakkautuu niitä vasten. Lumi valuukin helpommin alaspäin jyrkältä katolta, varsinkin peltikatteisilla katoilla, kunnes lumiesteet sitten pysäyttävät lumen kulun räystään tuntumassa.

Kattokorjauspalvelusta saat kattavasti kaikki kattosi huolto- ja korjaustyöt kaikenlaisille katoille. Paikkaamme kattovuodot, tiivistämme saumat ja läpiviennit sekä korjaamme vesikourut. Meiltä saat palveluita kaikille kattomateriaaleille, me vaihdamme rikkinäiset tiilet, revenneet ja kupruilevat kattohuovat sekä uusimme ruostuneet kattopellit. Jos kattosi sitä vaatii, uusimme aluskatteet ja parantelemme katon tuuletusta, jotta se pysyisi ihanteellisessa kunnossa. Talvisin tiputamme lumet katolta ja sulatamme jäät vesikouruista. Saat meiltä joko erillisasennuksena tai kätevästi muun kattohuollon yhteydessä kaikki kattoturvatuotteet, kuten lumiesteet, tikkaat ja kulkusillat.

Kaikki mitä kattosi tarvitsee, tulee meiltä täyden palvelun avaimet käteen -pakettina. Haluamme siis tarjota asiakkaillemme kokonaisvaltaisen kattohuollon niin, että asiakas saa aina kaiken tarvitsemansa meiltä yhdessä paketissa Palvelu pelaa samalla periaatteella työn ja työmaan laajuudesta tai laadusta riippumatta. Hoidamme katon kuntokartoituksen, työsuunnitelmat ja autamme mahdollisten lupien kanssa. Sitten tilaamme tarvittavat materiaalit suoraan remonttikohteeseen ja suojaamme työmaan ympäristön, niin ettei sinun tarvitse huolehtia valmisteluistakaan itse. Kun on aika ryhtyä hommiin, tuomme tarvittavat tekijät, työkalut ja koneet paikalle. Jos työ vaatii purkamista, aloitamme siitä. Katon saneeraus suoritetaan parhaiden ammattilaistemme toimesta sovitusta aikataulusta kiinni pitäen. Lopuksi teemme vielä lopputarkistuksen ja -siivouksen sekä hoidamme rakennus- ja purkujätteen hävittämisenkin puolestasi.

Kattoremontissa voimme vaikuttaa katon jyrkkyyteen ja malliin

Katon jyrkkyys tai tasaisuus ei kuitenkaan olen täysin lukkoon lyöty juttu. Jos esimerkiksi ostat muuten kaikin puolin hyvän kodin ja tonttikin on parhaasta päästä, mutta katto ei miellytä sinua yhtä paljon kuin muu kokonaisuus, on kattoa mahdollista myös muokata. Kattoremontin yhteydessä me voimme nimittäin vaikuttaa katon jyrkkyyteen. Tietysti kattomuodon muokkaaminen on hieman suurempi saneeraus, joka tehdään kattorakenteita, kuten kattotuoleja uusimalla. Se voi vaatia myös toimenpidelupia, joiden kanssa me tietysti autamme sinua. Mutta esimerkiksi silloin, kun rakennukseen on joka tapauksessa tulossa laajempi kattoremontti jo muistakin syistä niin kannattaa ehdottomasti ottaa katon muokkaaminen puheeksi kanssamme. Jos aikeissa on remontin yhteydessä uusia myös aluskatteet vesikatteiden ohessa, voi olla järkevää selvittää tarve kattomuodon ja jyrkkyyden muokkaamiseen samalla kertaa. Muutenkin laajemmassa saneerauksessa, jossa katto avataan joka tapauksessa, on suhteessa kohtuullinen vaiva uusia katon muotoa tai jyrkkyyttä samalla. Kattoahan voidaan muokata muulloinkin. Esimerkiksi katon tuuletusta ja toimivuutta voidaan parannella sen jyrkkyyttä muokkaamalla ja harjaa korottamalla, ainakin tasaisempien kattojen kohdalla. Toteuttamanamme hyvin monenlaiset kattojen muokkaukset ovat mahdollisia. Hyvä suunnittelu, pitkä kokemus ja luja ammattitaito auttavat saattamaan katon muokkauksen parhailla arvosanoilla valmiiksi.

Annamme mielellämme ammattilaisen näkemyksen katon muokkausta koskeviin suunnitelmiin. Käymme läpi mahdollisten toimenpiteiden laajuuden, lupa-asiat ja muut kattomuodon muokkaamisen vaatimat erityistoimet. Kattoahan voidaan muokata moneen suuntaan, tyypillistä on saneerata tasakattoiseen rakennukseen jokin hieman jyrkempi kattomalli. Olemme kuitenkin tehneet myös hyvin jyrkkien kattojen madalluksia. Meiltä siis löytyy runsaasti kokemusta myös kattomuotojen muokkaamisesta, tilaamalla urakan meiltä, saat käyttöösi meiltä koko asiantuntemuksemme.