Kattohuolto Porvoo – Huolletun katon kunto ei arveluta

Huolletun katon kunto ei arveluta, sillä kattohuollot ylläpitävät tiilikaton, peltikaton ja tiilikaton rasituksensietokykyä Porvoossa. Huollettu katto kestää paremmin pakkasia, helteitä, sateita, lumitaakkoja ja esimerkiksi ilmansaasteiden happamuuksia. Voit luottaa huoltamamme omakotitalon, autotallin, kesämökin, rivitalon tai esimerkiksi piharakennuksen katon kuntoon myös siksi, että tarjoamme jokaisen kattohuollon yhteydessä kattotarkastuksen. Tuo kattotarkastus kertoo siitä, onko kaikki mallillaan, vai pitäisikö katto tiivistää tai paikata ennakoivasti. Kattotarkastuksien avulla katto pysyy erinomaisessa kunnossa, vaikka vuosikymmenet ja säätilat vaihtelevat.

Me osaamme toteuttaa sekä tiilikattohuollot, peltikattohuollot että huopakattohuollot. Tiedämme, että kattohuolto on suunniteltava ja toteutettava tapauskohtaisesti. Huopakattoa ei voida huoltaa samalla tavalla kuin vaikkapa peltikattoa, sillä huopakattopinnoite menee herkästi pilalle. Sekä metodit, työvälineet että kemikaalit pitää siis valita sen perusteella, millainen katto on kyseessä.

Kaikki katot pitää puhdistaa kaksi kertaa vuodessa Porvoossa, Askolassa, Loviisassa, Myrskylässä, Pornaisissa ja Sipoossa. Roskien poisto katolta on hyvin tärkeää, sillä muuten lika pinttyy kattoon ja roskat estävät katon kuivumisen sateiden jälkeen. Samalla tulee tehtyä kaksi muutakin huoltotoimenpidettä, eli vesikourujen puhdistaminen ja katon kunnon tarkastaminen. Katon kevät- ja syyshuollolla on sekä välittömiä vaikutuksia (katon ulkonäön koheneminen) että välillisiä vaikutuksia. Pitkän tähtäimen vaikutuksia ovat ruostumisen tai sammaloitumisen väheneminen sekä katon pysyminen tiiviimpänä.

Myös lumenpoistolla on välittömiä ja välillisiä vaikutuksia. Lumenpudotus muuttaa talon ympäristön heti turvallisemmaksi. Enää ei tarvitse pelätä lumen äkillistä putoamista katolta! Lumenpudotuksen välillinen vaikutus on se, että kattorakenteet pääsevät eroon ylimääräisestä rasituksesta, joten kattorakenteet pysyvät paremmassa kunnossa. Kattolumi olisi voinut johtaa myös jiirivuotoihin tai kattovuotoihin kattoläpivientien kohdalta, mutta lumenpoiston myötä tällaisiltakin pulmilta voidaan välttyä.

Jääpuikkojen pudotus, rännien sulatus vesihöyryllä ja kaikki muut kattohuoltomme oikeuttavat kotitalousvähennykseen. Muistathan myös rahoituksen, mitä yhteistyökumppanimme tarjoaa asiakkaillemme.

Kokeneelta kattofirmaltamme saat kaikki kattotyöt parhaalla ammattitaidolla ja osaamisella. Katon korjaukset, kattohuollot ja kattoremontit toteutetaan laadukkaalla palvelulla sekä avaimet käteen pakettina. Paikkaamme vuotavat katot ja korjaamme aluskatteet. Saat meiltä kattohuollot aina sadevesikourujen puhdistuksesta, lumenpudotuksiin ja sammaleentuhokäsittelyihin. Asennamme, korjaamme ja uusimme kattoturvatuotteet sekä muut kattotuotteet, kuten kattoikkunat, kattovalokuvut ja kattoluukut. Huopa- ja palahuopakattotöihin meillä on erityisen paljon kokemusta, joten jos tarpeenasi on huopakaton korjaus tai huopakattoremontti, et parempaa tekijää löydä.

Ota yhteyttä kaikissa kattotöissä kattopalveluumme!

Katon puhdistus Porvoossa on osa vuoden kiertokulkua

Omakotitalon ja mökin omistajan elämää rytmittävät tietyt toimenpiteet, mitkä toistuvat samoihin aikoihin joka vuosi. Niitä ovat esimerkiksi kiinteistöveron maksaminen, aurauksesta sopiminen, nuohous, pihan haravointi ja ikkunoiden peseminen. Pieniä muutoksia voi esiintyä, sillä kiinteistövero on voinut nousta tai auraaja vaihtua.

Katon puhdistus on osa vuoden kiertokulkua. Katto pitää puhdistaa ja tarkastaa kahdesti vuodessa, olipa se sitten huopakatto, tiilikatto, peltikatto tai vaikka konesaumakatto. Samalla tulee tehdä vesikourujen puhdistus. Jos sadevesikourujen puhdistus jää väliin keväällä, voivat kesän sadevedet tulvia kourujen laitojen yli, ja kosteus voi imeytyä talon ulkorakenteisiin sekä kastella maaperän. Maaperä saattaa kastua niin paljon, että kapillaarinen kosteus saavuttaa mökin, rintamamiestalon tai vaikkapa paritalon rakenteet. Kaupan päälle saat rännien, muiden kattovarusteiden ja koko katon kunnon tarkastuksen. Jos kaikki ei ole kunnossa, annamme hyvän tarjouksen tarvittavista lisätöistä.

Katto pitää puhdistaa Porvoossa, jotta mikään ei estäisi sen kuivumista, ja jotta se näyttäisi paremmalta. Katon puhdistus voi kuitenkin viedä ojasta allikkoon, jos kattohuoltaja ei osaa toteuttaa urakkaa oikealla tavalla. Huopakaton puhdistuksen suhteen pitää olla erityisen tarkka, sillä huopakatot eivät pidä mekaanisesta puhdistamisesta. Jos harjaus jostain syystä olisi välttämätöntä, tulee se toteuttaa hyvin kevyesti, mutta fiksumpaa on puhdistaa huopakatto ilmapuhaltamalla.

Peltikaton huoltajan ei tarvitse olla niin tarkkana sen suhteen, millaisen työvälineen hän ottaa käsiinsä aikoessaan puhdistaa katon. Sen suhteen on kuitenkin oltava tarkkana, ettei katolle jää roskia, mitkä voisivat jouduttaa katon ruostumista. Roskat tulee poistaa myös kattopeltien väleistä, jotta katon alle ei pääse vettä roskien aiheuttamista raoista. Roskat tulee poistaa myös mahdollisen kattoikkunan väleistä ja ympäriltä.

Lehtien ja neulasten poisto katolta on tärkeää myös silloin, kun rakennuksessa on huopa- tai peltikaton sijasta tiilikatto. Tiilikatto on harjattava joka kevät ja syksy, ja samalla tulee pitää silmät auki mahdollisten rikkinäisten tiilien varalta. Kun pidät kiinni tiilikaton säännöllisistä huolloista, voi tämä katto kestää paljon pidempään kuin pelti- tai bitumikatto.

Sammaleen poisto huopakatolta ja tiilikatolta Porvoossa ei ole mitään turhaa askartelua

Kasvaako katollasi sammaleita tai jäkäliä? Kasvustot voivat saada omakotitalon, kesämökin, paritalon tai esimerkiksi rivitalon katon näyttämään todellista ikäänsä vanhemmalta. Sammaloituminen juoruaa ohikulkijoille, ettei kattoa ole vähään aikaan huollettu. Sammaleet antavat myös aiheen epäillä kattovuotoja. Onkin totta, että sammaleinen katto voi vuotaa helpommin kuin katto, mitä on huollettu säännöllisesti. Sammaleet voivat saada katon kunnon heikkenemään niin, että katto pitää uusia kymmeniä vuosia etuajassa.

Älä päästä kattosi kuntoa retuperälle, vaan ota yhteyttä meihin kaikkien tiili- tai huopakattohuoltojen tiimoilta. Jotta sammaleita ja jäkäliä ei alkaisi esiintyä, tilaa meiltä tasakaton tai satulakaton jokakeväiset ja -syksyiset puhdistukset. Kun katto vanhenee, alkaa sen suojapinnoite menettää tehoaan, ja silloin sammaleita esiintyy helpommin. Silloin ei kannata kaivaa esille painepesuria, mikä voisi vaurioittaa kattoa, vaan puhelin. Soita meille ja tilaa sammaleenpoisto katolta Porvooseen. Teemme sammaleentuhokäsittelyn kemiallisesti, joten urakka hoituu nopeasti, tehokkaasti ja kattoystävällisesti.

Sammaleentuhokäsittely ei ole mitään turhaa puuhastelua ja askartelua, sillä sammaleet ovat katon surma, jos tilanteeseen ei puututa ajoissa. Jos katollasi kasvaneet sammaleet ovat jo vaikuttaneet kattokokonaisuuden kuntoon, kunnostamme sattuneet vauriot. Tämä voi tarkoittaa esimerkiksi rikkinäisten kattotiilien vaihtoa tai huopakaton saumojen tiivistämistä. Siinä tapauksessa, että katto on jo ehtinyt vuotaa, korjaamme kattosi alta löytyvät kosteusvauriot.

Tiilikaton harjaus Porvoossa – Kaksi tiedettävää asiaa tiilikattoharjauksista

Tiilikaton harjaus on niin tärkeä kattotyö, että voisimme jutella siitä vaikka koko päivän. Nyt meillä on käytettävissämme vain rajallinen määrä palstatilaa, etkä sinäkään ehkä halua lukea jaarituksiamme kovin kauaa. Yritämme olla ytimekkäitä ja kertoa kaksi tiedettävää asiaa tiilikaton harjaamisesta. Koska luet meidän sivujamme, arvaat varmasti, mistä kehotamme tilaamaan tiilikaton harjauksen. Aivan oikein – kokemukseemme, motivaatioomme ja erinomaiseen hinta-laatusuhteeseemme vedoten rohkaisemme tilaamaan meiltä niin tiilikaton harjaukset kuin kaikki muutkin tiilikattotyöt.

Seuraavaksi kerromme, miksi ja milloin tiilikatto pitää harjata.

Tiilikattohan pitää puhdistaa kahdesti vuodessa, jotta lika ei pinty ja jotta ulkokaton pinta voisi kuivua vesi-, lumi- ja räntäsateiden päätteeksi. Likaiseksi jäävä tiilikatto voi sammaloitua, haurastua, vuotaa ja vaatia ennenaikaista kattoremonttia – puhumattakaan siitä, miltä se näyttää.

Harjaus on paras tapa puhdistaa tiilikatto, sillä se on ekologinen, hellävarainen ja kaikin puolin turvallinen puhdistusmetodi. Harjaus ei esimerkiksi kuluta katon pintaa painepesun lailla, mutta silti se irrottaa pintasammaleet (tilaa tarvittaessa sammaleentuhokäsittely).

Entä koska tiilikatot pitää harjata? Parhaat ajankohdat tiilikaton harjaamiselle (ja sen jälkeen tehtävälle vesikourujen puhdistukselle) ovat aikainen kevät ja syksy. Katto voidaan harjata pian sen jälkeen, kun lumi sulaa pois katolta.

Aina kun teemme tiilikaton harjauksen tai jonkin muun kattotyön Porvoossa, tarjoamme kaupan päälle kattotarkastuksen. Kerromme kaikista havainnoistamme sinulle – esimerkiksi siitä, onko katolla rikkinäisiä tiiliä tai muita ongelmia. Samalla annamme hyvän tarjouksen katon korjaamisesta tai jostain lisähuollosta. Jos kaikki on kunnossa, emme tietenkään tarjoa mitään ylimääräistä huoltoa tai esimerkiksi ehjien tiilien vaihtoa.