Katon korjaus Ranua

Katon korjaus Ranualla onnistuu parhaimmalla mahdollisella tavalla, kun katonkorjaus annetaan Kattokorjaus-palvelun vastuulle. Tarjouksen juuri sinun tai teidän taloyhtiönne tarvitsemista kattotöistä saa ottamalla yhteyttä ja sopimalla arviointikäynnistä. Katonpaikkaus voidaan toteuttaa monella eri tavalla, ja joskus parhaimmaksi tavaksi osoittautuu kattoremontti. Emme halua leikkiä ennustajaa, vaan tulemme aina paikan päälle tutustumaan katon ja sen alapuolisten rakenteiden kuntoon, ja suunnittelemaan katon kunnostuksen sen perusteella.

Huopakaton korjaus – mistä meillä on niin paljon tietotaitoa, että voisimme jaaritella siitä koko päivän – voi tarkoittaa esimerkiksi lumen painon alla vuotamaan ruvenneiden jiirien tiivistämistä. Palahuopakaton korjaustarpeet saattavat liittyä vuotaviin läpivienteihin, sillä aika on saattanut haurastuttaa piipun juuren tiivisteet. Tiivisteet saattavat pettää myös antennin juuressa tai kattoikkunan ja kattoluukun läpiviennissä, jolloin ne voivat alkaa vuotaa. Parasta olisi, jos tiivisteet huomattaisiin vaihtaa jo ennen tarvetta korjata kattovuotoa – tässä auttaa katon tarkastaminen puolen vuoden välein. Jos läpivienti vuotaa pitkään, voi vuotavan palahuopakaton tai esimerkiksi tiilikaton korjaamisen liittyä hintavia yläpohjan korjauksia. Ehkä eristevillat on uusittava, tai lahon vaurioittamat puiset rakenteet vaihdettava.

Korjaamme myös peltikatot, konesaumakatot ja tiilikatot. Vain varttikattoja emme korjaa, sillä laki ohjaa uusimaan huonokuntoiset katot, joissa on asbestia. Peltikaton korjauksista tullee ensimmäisenä mieleen ruostevaurioiden korjaus, mutta tarvetta voi olla myös lumen irrottamien kattotikkaiden ja lumiesteiden kattoon jättämien reikien paikkaamiselle. Tiilikaton tiiviys taataan korjaamalla aluskate ja vaihtamalla rikkinäiset tiilet heti tarpeen tultua ilmi. Näin tiilikatto suojaa omakotitalon, rivitaloa, kesämökkiä tai kerrostaloa jopa seitsemän vuosikymmenen ajan.

Kun tarvitset katon korjaamista tai jotain muuta kattotyötä, aloita ottamalla yhteyttä Kattokorjaus-palveluun – myös Ranuan naapurikunnissa Iissä, Simossa, Tervolassa, Rovaniemellä, Posiolla ja Pudasjärvellä.