Katon korjaus Lapinlahti

Läheskään aina ei ole pakko uusia kattoa, vaan voidaan tilata katon korjaus Lapinlahdelle. Lisäksi toimimme myös Iisalmessa, Kuopiossa, Rautavaaralla, Siilinjärvellä sekä Sonkajärvellä. Katonkorjaus on halvempaa kuin katon purku ja vaihto, joten suosittelemme katonpaikkausta taloyhtiöille ja yksityisasiakkaille aina, kun mahdollista. Ota yhteyttä ja kerro tarpeesta suorittaa kattovuodon korjaus tai jokin muu kesämökin, omakotitalon, rivitalon tai kerrostalon katon korjaus, niin tulemme paikan päälle arvioimaan katon kunnon. Tämän arvioinnin perusteella osaamme kertoa, miten tiilikatto, huopakatto, palahuopakatto tai peltikatto kannattaa korjata – vai ollaanko siinä pisteessä, että kattosaneeraus on sittenkin se kannattavin ja taloudellisin ratkaisu.

Nyrkkisääntö on, että mitä nuorempi katto on kyseessä, sitä todennäköisemmin se kannattaa korjata. Selviät vielä todennäköisemmin pelkällä katon osittaisella korjaamisella, kun tilaat vuotavan läpiviennin korjaamisen tai muun katon paikkauksen mahdollisimman nopeasti. Näin yläpohjan korjaustarpeet ovat pienimuotoiset, tai niitä ei ehkä lainkaan tarvita. Pahat home- tai lahovauriot voisivat johtaa kattoremonttiin katon iästä piittaamatta.

Huopakattojen ja palahuopakattojen korjaaminen on meille erityisen tuttua, joten muista meidät aina, kun omakotitalon, kesämökin, kerrostalon tai rivitalon bitumikatto on asiantuntevaa korjaajaa vailla. Kunnostamme ammattitaitoisesti myös tiilikatot ja peltikatot, mitkä eivät pidä vettä aivan yhtä hyvin kuin huopakatot. Tästä johtuen korostuu aluskatteen korjaamisen merkitys. Aluskate pitää kosteuden pois katon puurakenteista ja eristeistä, jos katto alkaa vuotaa esimerkiksi vielä vaihtamattoman, rikkinäisen tiilen kohdalta – tai vaikka läpiviennistä. Läpivientivuodot ovat yleinen ongelma kaikilla erilaisilla katoilla. Vältä kattovuoto piipun tai antennin juuresta, ja tarkkaile niiden tiivisteiden kulumista. Jos katolla on kattoikkuna tai kattoluukku, seuraa myös sen tiivisteiden kulumista. Kattotikkaiden tai esimerkiksi lumiesteiden kiinnikkeet voivat kaivata kiristämistä, jotta lumi ei irrottaisi niitä katosta jättäen jälkeensä pelkät reiät – muista siis tarkastaa myös kattotarvikkeiden kunto.