Kattoremontti antaa katolle uuden elämän vuosikymmeniksi

Kattoremontti Kattokorjauspalvelun toteuttamana avaimet käteen -palveluna on huolettomin vaihtoehto sinun katollesi. Avaimet käteen -palvelumme tarkoittaa sitä, että sinä saat meiltä kaiken suunnittelusta remontin toteutukseen ja loppusiivoukseen. Sitten kun kasaamme tavaramme työmaalta ja lähdemme seuraavaan kohteeseen, mukana lähtevät roskatkin. Sinulle jää vain valmiista katosta nauttiminen eli melko lailla saat avaimet käteen kattoremontin suhteen. Palvelukokonaisuutemme kattaa niin huopa-, pelti-, kuin tiilikattoisetkin rakennukset mökistä kerrostaloon, rivitalosta pihavajaan ja omakotitalosta ihan vaikka maneesiin. Kattokorjauspalvelun raudanluja kokemus, monipuolisuus ja palveluiden kattavuus selvittävät meidät voittajina maaliin mistä tahansa kattoremontista huipputason asiakastyytyväisyydellä ja kiitettävillä arvosanoilla. Palvelukonseptia on hiottu huippuunsa ja nyt sinä pääset nauttimaan sen eduista! Voit hakea kotisivujemme kautta remonttirahoituksen töiden teettämiseen. Lisäksi esimerkiksi asuinrakennuksen, ainakin osin omassa käytössä olevan mökin tai autotallin kattotyöstähän saa hakea myös kotitalousvähennykset henkilöverotuksessa.

Toteutamme kaikenkokoiset kattoremontit. Jokainen kattotyö meillä alkaa katon kuntokartoituksella, saat sen ilmaiseksi niin laajoja kattoremontteja suunnitellessa kuin erilaisissa pikkukorjauksissa ja puhdistuksissakin. Kartoituksen jälkeen saat tarjouksen mahdollisesti löydettyjen vikojen korjaamisesta. Teemme katoille niin osittaiset kuin täydetkin saneeraukset pikkukorjaukset mukaan lukien. Remontti hoidetaan alusta loppuun yläpohjan kunnostuksesta ja eristevillojen lisäämisestä uuteen vesikatteeseen. Käymme tarvittaessa läpi aluskatteen ja kaikenlaisten lahovaurioiden sekä tuuletusominaisuuksien korjaukset. Samalla saat kaikki tarvittavat kattotuotteet katollesi urakan loppumetreillä. Asennamme kaikki katon turvatuotteet, teemme kattovalukuvut ja kattoikkunat. Älä epäröi esittää toiveitasi, kun ryhdymme miettimään yhdessä kattoremonttisi toteutusta! Uusi katto on rakennuksesi suojana seuraavat vuosikymmenet, meille on kunnia-asia, että katto onnistuu ja tekee tehtävänsä. Siksi työn jokaiseen vaiheeseen panostetaan ja esimerkiksi vesikatteen pohjatyöt tehdään aina erityisellä huolella. Katon toimivuuteen keskitymme erityisellä ajatuksella. Katon tuulettuvuus, sadeveden poisto ja muut tekniset yksityiskohdat toimivat, kun katto on Kattokorjauspalvelun käsialaa.

Remontoimme katon kuin katon riippumatta mallista, rakennuksesta tai materiaaleista

Meiltä onnistuu katto kuin katto. Korjaamme, saneeraamme ja rakennamme kattoja kaikista katemateriaaleista. Katteet onnistuvat pellistä, tiilestä ja huovasta. Käytämme useiden eri valmistajien parhaita tuotteita, jolloin sinunkin katollesi löytyy takulla mieluinen vaihtoehto järkevään hintaan. Saat materiaalitkin kauttamme osana täyden palvelun pakettia ja isoja eriä suoraa valmistajilta ja tukuista tilatessamme tuotteiden hinnat pysyvät mukavan alhaalla. Näin voimme varmistua siitäkin, että tarvikkeet ovat työmaalla oikeaan aikaan, eivät viikkoja liian aikaisin tilaa viemästä eikä myöhässä, kun työt olisi pitänyt aloittaa jo. Meillä on hyvä ymmärrys toimitusajoista ja sesonkipiikkien aiheuttamista hidastuksista tavarantoimituksissa. Tiedämme aina, jos tavarantoimittajilla on tarjouksia tai vastaavasti jonoa toimituksissa, joten osaamme ennakoida tarviketilauksia. Jos tarvitset tai haluat mittatilaustavaraa, melko varmasti meidän kauttamme saat kaiken tarvittavan parhaaseen hintaan. Katemateriaalin ohessahan tarvitaan myös kiinnittimiä, puutavaraa, suoja-aineita, maaleja ja monenmoista muutakin tarviketta.

Meiltä sujuu myös minkä tahansa kattomallin työt, oli rakennuksessasi sitten pulpettikatto, tasakatto, satulakatto, harjakatto tai mansardikatto niin me hoidamme. Tai kun haluaisitkin muuttaa rakennuksesi katon eri malliin niin sekin hoituu kyllä! Korjaamme ja saneeraamme kaikki rakennukset pienimmistä kohteista suurimpiin ja haastavimpiin, jos maneesisi kaipaa kattotöitä soittele meille. Hoidamme kotisi, mökkisi, autotallisi, liikerakennuksesi ja navettasikin. Kaikki käy. Monipuolisuus ihan joka suhteessa onkin yksi Kattokorjauspalvelun valttikorteista. Kirjaimellisesti katto kuin katto, oli sitten kyse materiaalista, katon mallista tai rakennuksesta, meiltä löytyy osaamista ja kokemusta.

Kattoremontin yhteydessä kattotuotteiden uusiminen on helppoa ja edullisempaa

Kun kattoa kerran jo korjataan tai saneerataan, voimme asentaa kattotuotteet samalla kertaa katollesi. Olemme joka tapauksessa jo paikan päällä ja näin uusien kattotuotteiden asennus on edullisempi, kuin erillistyönä myöhemmin tehtävät asennukset. Hyvin yleisesti asennamme siis vesikatteen valmistumisen jälkeen sadevesijärjestelmän, kuten vesikourut, syöksyputket ja roskasihdit räystäille. Käytännössä kaikissa, erityisesti asuinkäytössä olevissa rakennuksissa on jonkinlainen sadevesijärjestelmä. Sellainen ei ole välttämätön esimerkiksi heinäladoissa ja leikkimökeissä. Saneerauksen yhteydessä tarkistamme vanhan sadevesijärjestelmän kunnon. Jos se on vielä hyvässä kunnossa, voimme saada irrotettua sen ehjänä ja vääntymättömänä. Tällöin se voidaan puhdistaa ja asentaa kattoremontin loppumetreillä takaisin katolle. Tarpeen mukaan sadevesijärjestelmä voidaan tietysti myös uusia.

Asennamme myös turvatuotteet, kuten palotikkaat, lapetikkaat ja lumiesteet sekä kattosillat. Saneerausta tehdessä vanhat turvatuotteet joudutaankin usein irrottamaan katolta, samalla tarkistetaan niiden kunto. Jos ne ovat moitteettomassa kunnossa, voimme asentaa esimerkiksi vanhat palotikkaat takaisin saneerauksen valmistuttua. Useimmiten turvavarusteet kuitenkin päivitetään laajempien saneerauksien yhteydessä, sillä niiden tarina on yleensä yhtä pitkä kuin katonkin. Ne ovat siis olleet tyypillisesti käytössä jo kymmeniä vuosia, kunto on kärsinyt muun muassa lumikuormien liikkeistä ja eroosioista. Modernit kattoturvatuotteet ovat jo ihan eri luokkaa, kuin muutama vuosikymmen sitten, eivätkä ne saneerauksen tai remontin yhteydessä muodosta mitenkään suurta kuluerää. Ne kannattaakin päivittää kattoremontin yhteydessä tälle vuosikymmenelle.

Asennamme myös aurinkopaneeleita ja niiden tekniikan tarkkailuun käteviä kattoluukkuja katoille, jos omavaraisempi energiatuotanto uuden katon myötä kiinnostaa sinua. Tarpeen mukaan asennamme myös muun muassa piippupellit ja piippuhatut sekä suojaamme muutkin läpiviennit, kuten ilmastointiin liittyvät putket niin, ettei niihin pääse roskaa, vettä tai eläimiä. Pieneläinesteitä saattaa tarvita myös yläpohjan ilmastointiaukkoihin, puhdistamme aukot ja asennamme tarvittavat uudet esteet yläpohjan ja katon muiden töiden ohessa.

Kattoremontti vuodenajasta riippumatta, meiltä onnistuu katon korjaus myös talvella

Me teemme kattoremontteja ympäri vuoden. Kattoremontin, korjausten ja saneerausten tekeminen onnistuu meiltä siis ongelmitta myös talvella. Vastoin yleistä luuloa, kattoremontti voi olla jopa helpompi ja turvallisempi tehdä talviaikaan, esimerkiksi ilmankosteus on tuolloin matalampi. Silloin kun talon energiatehokkuutta pyritään remontin myötä parantamaan, ovat lämpövuodot myös helppo havaita juurikin talviaikaan kun lämmitys on isolla ja ulkona kylmää. Jos vuotokohdat ovat katolla, on helpompi jäljittää muun muassa sulamisen ja jään perusteella oikeat kohdat. Näin voidaan vaikuttaa nopeasti talon asumismukavuuteen, usein myös lämmityskustannuksiin. Myös ympäristön kannalta talviaika voi olla kätevä, nurmikko ja pihapuut eivät kärsi kattoremontin kulusta, kuten työkoneista ja hetkittäin pihaan tuoduista tarvikekasoista, kun maa on jäässä ja puut lehdettömiä.

Meillä on hyvä rutiinin ja pitkän kokemuksen kautta hiottu tapa toimia talviremonteissa. Esimerkiksi se, että vesikatto puuttuu, ei haittaa rakennuksessa asumista, eikä asukkaiden tarvitse lähteä remontin vuoksi evakkoon muualle. Rakennus pysyy lämpimänä, vaikka vesikate puretaankin. Tarvittaessa vaihdamme yläpohjan eristeitä, mutta teemme sen lämmönhukkaa minimoiden niin, että työ tehdään osissa. Vanhaa eristettä puretaan siis vain pieneltä alalta ja uutta laitetaan tilalle. Vasta sitten siirrytään seuraavan lohkon pariin, eristettä ei siis missään vaiheessa poisteta koko katolta kerrallaan. Näin eristämätön osa katossa on pieni ja vain hetkellisesti ilman suojaa. Aina vanhaa eristettä ei tarvitse edes vaihtaa, joskus lisäämme eristettä, jos näyttää että aiempi eristys on liian vähäinen tai painunut kasaan. Me kuitenkin tarkistamme eristeet aina katon kuntokartoituksessa. Tarpeen tullen vaihdamme tai lisäämme niitä, koska sillä on iso merkitys rakennuksen energiatehokkuuteen.

Kattoremontin eteneminen vaihe vaiheelta: tarkistus, suunnittelu ja purkutyöt

Kattoremontti etenee vaihe vaiheelta. Meillä se alkaa aina sinun yhteydenotollasi, eli tyypillisesti tarjouspyynnöllä. Sitä seuraa tarkistuskäynnin sopiminen ja katon läpikotainen tarkistaminen, jolloin keskustelemme kanssasi myös sinun toiveistasi uuden katon suhteen, sekä kokemuksistasi vanhan katon hyvistä ja huonoista puolista. Teemme tarkistuksen aina parhaiden ammattilaisten toimesta. Tarkistuksen ja sinun toiveidesi pohjalta teemme sitten tarjouksen ja työsuunnitelmat, jotka auttavat kattoremontin läpiviennissä. Kattokorjauspalvelun kattoremontti toteutetaan aina avaimet käteen -palveluna ja takuutyönä. Saat siis meiltä kaiken ja laatutyölle annetaan ilomielin takuu.

Kattoremonttimme on aina räätälöity sinun kattosi tarpeisiin sopivaksi. Puhumme remontin mitoittamisesta, eli me korjaamme kaiken mitä täytyy korjata, mutta emme enempää kuin tarvitsee korjata. Mitoitamme toimenpiteet katon kunnon ja asiakkaan toiveiden mukaisesti. Aina välillä isompikin saneeraus on välttämätön, mutta me emme lähde purkamaan kattoa yläpohjaa myöten, ellei sille ole todellisia perusteita. Teemme myös osittaiset saneeraukset, eli esimerkiksi vesikatteen vaihdot ilman että kaikkia rakenteita pistetään uusiksi. Totta kai korjauksiin kuuluu aluskatteen, eristeiden ja muiden yksityiskohtien huolto, jos niille on tarvetta, mutta selvitämme tilanteen aina kattokohtaisesti.

Tarvittaessa kattoremontti sisältää vanhan vesikatteen purkamisen. Samalla puretaan myös läpiviennit ja kattovarusteet. Käyttökelvoton purkujäte toimitetaan meidän toimestamme kierrätykseen, ellet tarvitse itse sitä johonkin. Puramme myös huonokuntoiset ja lahovaurioiset puuosat pois. Jos katolla on kosteusvaurioita, kannattaa vain antaa meidän hävittää varsinkin kaikki puuaines sillä sitä ei voi käyttää enää oikeastaan mihinkään.

Kattoremontin eteneminen vaihe vaiheelta: uuden katon ja kattotuotteiden asentaminen ja loppusiivous

Kun ryhdymme rakentamaan uutta kattoa, oli se sitten katto kaikkine rakenteineen tai se uusi vesikate, huolehdimme eristeiden yläpuolisen tuuletustilan ja tuulettuvan yläpohjan rakentamisesta. Niiden avulla katto pidetään kuivana ja terveenä. Ennen vesikatetta rakennamme tai kunnostamme myös aluskatteen ja teemme aluskatteen läpiviennit. Tässä vaiheessa teemme usein myös erilaisia puutöitä, kuten tuuletusrimoituksia, pääosin meillä käytetyt ruodelaudoitukset ja aluslaudoituksetkin ovat puuta. Ennen vesikatteen asennusta teemme tarvittaessa puusta vielä jiirien sisätaitteet ja oikaisemme katon vinoumat, notkahtaneet kohdat ja muut riskejä aiheuttavat rakenteelliset ongelmat.

Tutkimme aina eristeiden kunnon, tarvittaessa eristeitä voidaan uusia kokonaan, näin voimme joutua toimimaan esimerkiksi kosteusvaurioiden kohdalla. Vanhemmissa kohteissa voi myös olla paloarkaa eristettä, jonka korvaamme turvallisemmilla vaihtoehdoilla. Joskus pärjätään myös eristeen lisäämisellä mutta toisinaan vanhat eristeet ovat täysin käyttökelpoiset eikä niille tarvitse tehdä mitään. Lopuksi asennamme uuden vesikatteen, joka voikin sitten olla huopaa, peltiä tai tiiltä. Katon kunnostustöihin liittyvät myös erilaiset laudoitukset, kuten otsa- ja räystäslaudoitukset sekä pohjalaudoitukset, joita teemme tarpeen mukaan.

Rakennus- ja asennustöiden loppumetreillä asennamme sadevesijärjestelmä ja katon turvatuotteet, aurinkopaneelit ja muut lisävarusteet. Viimeistelytöihin kuuluvat myös erilaisten läpivientien pellitystyöt, hyvin tyypillisenä työnä piippujen ja hormien pellitykset ja hatut sekä muut peltisosien asennustyöt ammattitaitoisen peltiseppämme toimesta. Kun loputkin yksityiskohdat on viimeistelty, teemme loppusiivouksen ja -tarkistuksen. Sitten pakkaamme syntyneet purku- ja rakennusjätteet ja kuljetamme ne asianmukaisesti hävitettäviksi tai kaatopaikalle, jätteen laadusta riippuen.

Kattoremontin kesto

Kattoremontin kesto on riippuvainen saneerauskohteen laajuudesta tai korjaustöiden määrästä ja koosta. Myös katon tekniset yksityiskohdat vaikuttavat. Katon malli ja jyrkkyys vaikuttavat katolla työskentelyn vaikeustasoon ja esimerkiksi nostimien käyttötarpeisiin, jotka voivat hidastaa työn etenemistä. Kattoremontti voi kestää siis ihan muutamasta päivästä muutamiin viikkoihin. Todella harvoissa kohteissa saadaan kulumaan pidempään, ellei kohde ole esimerkiksi aivan valtavan kokoinen. Toinen pidempi operaatio on koko pihapiirin rakennusten läpikäyminen. Tällöinkään emme yhdellä katolla viivy viikkokausia, vaan työn kesto riippuu yksittäisten kattojen lukumäärästä.

Kattoremontin kestoon vaikuttavat katon koon lisäksi siinä käytetty katemateriaali, ja läpivientien määrä. Lisäksi remontin kestoon vaikuttavat katon kunto, sekä se, mitä kaikkea asennettavaa katolle uuden katteen lisäksi on. Silloin kun kattoremontti vaatii aluskatteenkin uusimista, kattoruoteiden vaihtamista tai sieltä löytyy kosteusvaurioita, jopa hometta, remonttiaika kasvaa hieman. Voimme kuitenkin luvata, että meidän tekemämme kattoremontin aikana talossa voi asua koko ajan. Melua voi hetkittäin työaikoina olla, mutta se tuskin tulee yllätyksenä remontin tilaajalle.

Kattoremontin hinta

Kattoremontin hinta riippuu remonttiajan tavoin useista tekijöistä. Katon koko ja jyrkkyys ovat suuria tekijöitä molemmissa. Samoin katemateriaali ja se, kuinka laajoja korjauksia ja materiaalien uusimisia katon kunnostus vaatii. Kattotuotteiden, kuten tikkaiden ja lumiesteiden mutta myös läpivientien määrä vaikuttavat sekä materiaalikustannuksiin että työn määrään. Vaikkapa savupiippu voi vaatia kunnostusta ja suojaustöitä kattoremontin yhteydessä. Laskemme hintaan mukaan jiirien tai sisätaitteiden määrät, erilaiset räystäslippojen ja päätyräystäiden työt materiaaleineen. Katon monimutkaisuus siis lisää erillisiä työvaiheita, mutta myös materiaalimenekkiä muun muassa saumauksissa ja laudoituksissa.

Hinta-arviossamme pyrimme huomioimaan aivan kaiken, niin ettei sinulle tule varsinkaan enää saneerauksen jälkeen yllätyksiä laskun loppusummassa. Mikäli esimerkiksi kattoa avatessa löytyy yllätyksiä, joiden korjaaminen nostaa kuluja, asiasta keskustellaan aina kanssasi. Näin käy onneksi aika harvoin, mutta se on mahdollisuuden rajoissa. Huomioimme tarjouksessamme sen, onko työmaalle tarvetta pystyttää rakennustelineitä tai käyttää henkilönostimia. Huomioimme myös sen, onko kohteen sijainti tai välitön ympäristö jollain tapaa haastava, niin että joudutaan tekemään erikoisjärjestelyitä. Esimerkiksi saneerauskohteen sijainti tiettömällä saarella, jyrkässä rinteessä tai rakennukseen saakka yltävässä tiheässä metsässä eivät ole esteitä, mutta ne vaativat hieman enemmän aikaa ja välineistöä.

Kattoremontti ja lupa-asiat – toimenpidelupa ja rakennuslupa

Useimmat kattoremontit hoituvat ilman rakennus- tai toimenpidelupia. Lupia ei tarvita esimerkiksi silloin, kun pelkästään katon vesikate eli pintamateriaali uusitaan, eikä rakennuksen ilme tai muoto sen ihmeemmin muutu. Hyvä nyrkkisääntö on pelkistettynä sellainen, että rakennuslupaa tarvitaan silloin, kun rakennukseen tehtävä muutos tai korjaus vertautuu uuden rakentamiseen. Eli vaikkapa katon korotus uuden tai puolittaisenkin asuinkerroksen aikaan saamiseksi muuttaa rakennuksen kokoa eli kerrospinta-alaa niin paljon, että se vaatii rakennusluvan. Samoin se, että rakennusta laajennetaan johonkin suuntaan tai vaikkapa autotalli muutetaan asuinkäyttöön. Eli rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu korjaustyön myötä. On hyvä selvittää etukäteen tarve luville, me voimme tehdä selvityksen sinun puolestasi.

On hyvä kuitenkin huomata, että rakennuslupa ja toimenpidelupa ovat kaksi eri lupaa, jälkimmäinen on kevyempiin muutostöihin ja ennemmin muodollinen lupakäytäntö. Eli toimenpidelupa on ajankohtainen silloin, kun rakennuksen julkisivu eli ulkonäkö muuttuu. Esimerkiksi vanhan huopakaton muuttaminen tiilikatteiseksi muuttaa rakennuksen ulkonäköä reippaasti ja vaatii yleensä toimenpidelupaa. Toimenpidelupa koskee siis rakennuksen julkisivun muuttamista, rakennusosan tai teknisen järjestelmän muuttamista. Katon osalta luvanvaraisia asioita ovat siis kattomuodon, katon värityksen sekä katemateriaalin vaihdot ja muutostyöt. Myös rakennuksen energiatehokkuuteen merkittävästi vaikuttavat työt vaativat toimenpidelupia. Saat meiltä aina apua lupa-asioissa, jos niille on tarvetta.

Säännöllinen laatuhuolto meiltä myös uuden katon turvaksi

Kun kattosi on valmis, me jatkamme mielellämme yhteistyötä tulevissakin kattoasioissa. Esimerkiksi lumenpudotukset voivat tulla nopeasti ajankohtaisiksi uudellakin katolla, sillä hyvin runsaslumiset talvet rasittavat kaikkia kattoja niiden iästä riippumatta. Lumenpudotus edesauttaa katon käyttöiän maksimoimisessa. Muuta kattoa ylläpitävää toimintaa ovat katon säännölliset tarkistukset, pikkuhuollot ja tarvittavat lisäasennukset.

Vaikka uusi katto onkin huoleton pitkään, on katon puhdistaminen yksi säännöllisesti vaivannäköä vaativa osuus katon ylläpidossa. Puhdistuksissa käymme katot läpi kunkin materiaalin vaatimalla tavalla. Pelti- ja tiilikatto on kätevää puhdistaa harjaamalla. Huopakatto pysyy puolestaan hyvänä, kun se puhdistetaan puhaltimella. Puhdistuksissa käydään läpi myös räystäskourut, ettei katolta irronnut roska tuki sadevesijärjestelmää. Tarpeen mukaan teemme myös pesuja, sammaleenpoistoja ja sammaleentuhokäsittelyitä. Paljon myöhemmin on edessä peltikaton ehostus maalaamalla ja tiili- ja hupakattojen osalta pinnoitukset. Puhdistusten ja pinnoitusten yhteydessä on aina helppoa tarkistaa katon läpiviennit, kattotuotteiden kiinnitykset ja kunnot, sekä vesikatteen paikkaustarpeet. Laitamme uudet tiivisteet, paikkaamme reiät, vaihdamme rikkinäiset tiilet ja kiinnitämme repsottavat räystäskourut takaisin paikoilleen. Täysi palvelu Kattokorjauspalvelusta tarkoittaa kaikkea tätä.

Kattoremonttiin liittyviä aiheita sivuillamme:

Meiltä saat kattoremontit ja muut kattotyöt koko Suomen alueella