Milloin kattoremontti vaatii toimenpidelupaa tai rakennuslupaa?

Toimenpidelupa ja rakennuslupa kattoremontissa mietityttävät monia. Milloin lupia tarvitaan, mikä lupa tarvitaan, kuka sellaisen hankkii ja mistä? Kattokorjauspalvelu auttaa sinua kaikkien tarvittavien lupien kanssa. Koska kattojen remontointi ja saneeraaminen ovat meidän erityisosaamistamme ja kokemusta löytyy runsaasti, osaamme arvioida nopeasti kattosi korjaustarvetta kartoittaessamme, tarvitaanko siihen lupia. Jos niitä tarvitaan, me tiedämme, vaatiiko kattoremontti rakennuslupaa vai onko kyseessä jokin muu lupa. Lupien tarpeen kartoitus ja niissä auttaminen kuuluu meidän avaimet käteen -palvelulupaukseemme. Vaikka sinulla ei olisi minkäänlaista kokemusta remonteista, vaadittavista luvista tai urakan teettämisestä niin meidän kanssamme kaikki sujuu kuin tanssi. Emme oleta, että osaat tai ehdit selvittelemään asioita, jotka ovat meidän työtämme.

Lupatarvehan ei ole mitenkään yksiselitteinen, sillä kattoremontteja on ihan joka lähtöön. Kaikki katotkin ovat tietyssä mielessä yksilöitä, ja sellaisina me niitä kohtelemme. Eli me kartoitamme aina katon kunnon ja mietimme korjausten laajuutta suhteessa sen kuntoon ja sinun toiveisiisi. Näin toimitaan aina kun katolle kiivetään eli saat kattosi tarkistuksen jokaisella käynnillä, riippumatta käynnin syystä. Jos korjattavaa löytyy, annamme tarjouksemme töiden hoitamisesta. Kun remonttitarve kartoitetaan, sen perusteella on mahdollista sanoa, tarvitseeko juuri sinun kattosi vaikkapa toimenpidelupaa vai ei. Vaikka joihinkin kattoremontteihin tarvitaan rakennuslupaa tai toimenpidelupaa niin kaikkiin ei tarvita. Aika usein kattoremontissa pärjätään kyllä ilman rakennuslupaa. Näin on vaikkapa silloin, kun vesikatteen pintamateriaali, kuten pelti vaihdetaan uuteen.

Hyvä muistisääntö onkin korjaustyön laajuuden vertaaminen uuden rakentamiseen. Kattoremontissa todennäköisin skenaario tässä tapauksessa on se, että rakennusta laajennetaan tai kerrospinta-alaa kasvatetaan esimerkiksi uudella kerroksella kattoa kohottamalla. Myös se, että rakennuksen käyttötarkoitus muuttuu, voi vaatia lupia. Selvitämme kaikissa tapauksissa lupatarpeet. On hyvä muistaa, että rakennuslupa ja toimenpidelupa ovat myös hieman erilaisia. Jälkimmäinen on kevyempi tapaus, sillä se koskee lähinnä rakennuksen julkisivuun tehtäviä muutoksia. Esimerkiksi punaisen tiilikaton vaihto mustaan huopakatteeseen voi vaatia kattoremontin toimenpidelupaa, koska rakennuksen ulkonäkö muuttuu merkittävästi uuden katteen myötä. Toimenpidelupaa tarvitaan myös rakennusosaa tai rakennuksen teknistä järjestelmää muuttaessa. Toimenpidelupaa on haettava silloinkin, kun rakennukseen tehdään muutostyö, joka vaikuttaa merkittävästi energiatehokkuuteen.

Meidän täyden palvelu periaatteeseemme kuuluu auttaa kattoremonttiasioiden kaikissa vaiheissa. Voit hakea kauttamme rahoitusta, mikäli se on tarpeen remontin toteuttamiseksi. Voit hakea myös meillä teetetyistä töistä kotitalousvähennyksiä omassa henkilökohtaisessa verotuksessasi, selkeästi eritelty laskutuksemme helpottaa vähennysten hakemista.

Saat meiltä tarvittaessa apua lupa-hakemusten tekemisessä

Autamme mielellämme sinua kaikkien tarvittavien lupien kanssa. Kattoremontin alussa me selvitämme, tarvitseeko sinun kattosi rakennus- tai toimenpidelupaa tai liittyykö siihen muita viranomaisvelvoitteita. Sitten tehdään työsuunnitelma, remontin aikataulu ja ryhdytään hommiin. Meillähän on pitkä kokemus kattoremonttien lupa-asioista, joten voit hyödyntää apuamme hyvällä omallatunnolla. Koemme että se kuuluu ylipäätään asiakaspalveluun. Voimme esimerkiksi kertoa lisää lupa-asioista ja olla tukenasi lupalabyrintissä, jos joudut sinne. Tarvittaessa autamme tulkitsemaan myös lupapäätöksiä.

Mikäli rakennuksesi katto on vuotta 1994 vanhempi, tutkimme tarvittaessa myös materiaalien asbestipitoisuudet ilman että sinun tarvitsee selvitellä itse asiaa erikseen jonkun muun kanssa. Yleensä kattotöissä asbesti tulee vastaan lähinnä mineriitti- eli varttikatteiden osalta. Jos sellainen kate katoltasi löytyy niin me osaamme toimia senkin kanssa kuten laki vaatii. Asbestipurkutyö vaatii oman menettelynsä, niin ettei siitä koidu haittaa ihmisille tai ympäristölle. Kattotöissä asbesti on huomioitava kaikissa purku-, pesu-, ja saneeraustöissä, eli lähes kaikessa mitä katolla tehdään.

On helpompi hoitaa kaikki lupa-asiat kuntoon ennen töiden aloittamista. Yleensäkin on työlästä ja tuskastuttavaa selvitellä asiaa jälkikäteen, kun remontti on jo tehty. Tai jopa keskeyttää työt puuttuvien lupien vuoksi, mikä hidastaa saneerauksen etenemistä ja pahimmillaan nostaa urakan kulujakin. Tämän vuoksi me pyrimmekin aina huolehtimaan luvista etukäteen ja auttamaan asiakkaitamme, lopultahan se on kaikkien etu, että työt saadaan hoidettua eikä jälkipyykkiä tarvitse viranomaisten kanssa puida. Sen sijaan pääset nauttimaan suoraan uuden katon ylellisyydestä, kun se valmistuu.

Kun lupa-asiat ovat kunnossa, voimme aloittaa laadukkaan kattoremontin tekeminen

Kattoremontti toteutetaan Kattokorjauspalvelussa täydellisenä avaimet käteen -palveluna, joka käsittää kaiken suunnittelusta toteutukseen ja loppusiivoukseen. Tähän kuuluvat kaikki alkuvaiheen kartoitus- ja lupatyöt. Remontin jälkeen myös purku- ja rakennusjätteen pois kuljettaminen kuuluu palveluumme. Rakennusjätteet eivät jää pyörimään sinun vastuullesi eikä niitä dumpata mihinkään tienposkeen vaan kaikki viedään oikeisiin paikkoihin hävitettäväksi tai uusiokäyttöön. Muutenkin pyrimme aina huolehtimaan työmaan ympäristöstä. Käytämme vaivaa ympäristön suojaamiseen ennen töiden aloittamista, remontin lopuksi keräämme suojaukset ja roskat pois.

Täyteen palveluumme kuuluvat aina työnsä osaavat kattoasentajat ja parhaat kirvesmiehet, peltisepät ja muut osaajat. Jos kattosi vaatii jonkun erityisosaajan työpanosta ollakseen käyntimme jälkeen uutta vastaavassa kunnossa, saat hänen työnsä meiltä. Et siis joudu itse etsiskelemään tekijöitä eri töiden hoitamiseen vaan saat meiltä kaiken samaan pakettihintaan.

Tarpeen mukaan teemme myös erilaisia kattopesuja, suojakäsittelyitä, pinnoituksia ja maalauksia sekä kaikkia pienempiä korjaustöitä. Saat meiltä siis kaiken mitä kattosi ylläpito vaatii pysyäkseen hyvänä ja yltääkseen ihanteelliseen käyttöikäänsä. Me pyrimme aina kunkin katemateriaalin ihanteellisimpaan puhdistustapaan. Esimerkiksi harjaaminen on kätevä, vedetön ja kemikaaliton tapa mekaanisesti poistaa katolta sekä roskaa että sammalkasvustoja, harja valitaan aina katteen mukaan. Esimerkiksi huopakatolle valitsemme todella pehmeän harjan tai vaihtoehtoisesti puhdistus suoritetaan puhaltimella. Tiilikatto ja pelikatto pitävät myös harjaamisesta, mutta niiden pinta kestää kovempaakin harjaa.

Annamme ilomielin takuut laadukkaasta työstämme. Tarjouksemme ja remontin suunnittelun yhteydessä juttelemme mielellämme lisää kanssasi myös asennustakuistamme. Panostamme aina kate- ja kattotuotteiden laatuun. Keskustelemme tarvittaessa kanssasi myös sinun katollesi parhaiden materiaalien valinnoista ja markkinoilta löytyvistä vaihtoehdoista. Me opastamme tarvittaessa myös tuotetakuuasioissa, jos asennetuissa materiaaleissa, kiinnikkeissä tai vastaavissa tarvikkeissa ilmenee ongelmia. Ammattiasentajien käyttö auttaa sinua kuitenkin myös tuotetakuissa. Noudatamme aina valmistajien asennusohjeita, jotka yleensä ovatkin ehtona tuotetakuiden saamiselle. Jos tuote on asennettu väärin, voi takuu raueta siihen.