Epäonnistuiko kattoremontti? Saat meiltä avun muiden remonttifiaskojen korjaamiseen

Kattoremontissa voi mennä monta asiaa pieleen ja epäonnistunut kattoremontti voi tuntua maailmanlopulta. On yllättävän paljon asioita ja osaamisalueita, jotka kattoa remontoidessa tulisi ottaa huomioon ja osata. Kokonaisuudenhallinta on tärkeää, taitoa siihen saakin yleensä sekä koulutuksen että työkokemuksen kautta. Meillä esimerkiksi on aina töissä eri osa-alueiden asiantuntijoita. Kokeneet rakennusalan ammattilaiset tekevät kattojen kuntokartoitukset ja työsuunnitelmat, jolloin kokonaiskuva pysyy kasassa. Työssä jokainen osaaja tuo oman erityisosaamisensa, mutta ymmärtää myös laajan kokonaisuuden kannalta oman vastuualeensa. Meillähän kattoremontteihin osallistuu niin asentajia, peltiseppiä kuin kirvesmiehiäkin.

Kattoremontti onkin työtä, jossa hyödytään merkittävästi kokeneiden ammattilaisten työpanoksesta. Vikaan menneen kattosaneerauksen korjaaminen jälkikäteen on aina vaativaa työtä. Korjaus voi olla jopa mahdoton purkamatta kattoa laajasti. Rakennusaiheiset blogit ja netin keskustelupalstat pursuavat ohjeita, kuinka tehdä itse remonttia. On kuitenkin täysin eri asia tehdä sellainen kunnolla ja kaikki asiat huomioiden, kuin lukea sekalaisia ohjeita netin syövereistä. Vaikkapa koko kattoremontin esittelevän blogitekstin lukemisesta voi tulla olo, että työ on helppoa ja hoituu tunneissa ilman kunnon varustusta, kokemusta ja auttavia ihmisiä. Tarkemmin katsottuna ne samat keskustelupalstat ja blogit ovat myös täynnä varoittavia esimerkkejä pieleen menneistä kattoremonteista ja niiden järkyttävistä kustannuksista.

Raha ei edes ole ainoa mittari, sillä epäonnistuneen kattoremontin jälkihoito voi olla raskas kokemus. Jos se on teetetty muilla, voi vastuullinen olla vaikea saada korvaamaan tekosiaan. Ja voiko siihen luottaa, että kerran täysin vikaan mennyt remontti onnistuisi samalta tekijältä uudestaankaan sen paremmin? Jos olet tehnyt korjauksia itse, ei ole heikkoutta myöntää, että taidot eivät riittäneet tai aika loppui kesken. Voit pyytää meidät apuun vaikka kesken remontin. Vahinkojen minimoiminen kannattaa vielä silloinkin, kun asioita on alkanut mennä pieleen. Laadukas ja kerralla hyvin tehty remontti on koko rahan arvoinen investointi. Jos vahinko on jo niin sanotusti tapahtunut niin samaan ei kannata sortua enää toistamiseen.

Kattokorjauspalvelu on korjannut useita pieleen menneitä remontteja sekä keskenjääneillä työmailla että kokonaan uusiksi ottaen. Et siis ole ainoa, joka joutuu käymään läpi saman. Meidän apuumme voit kuitenkin luottaa. Kauttamme voit hakea rahoitusta töiden teettämiseen. Lisäksi meidän työmme on kotitalousvähennyskelpoista henkilöverotuksessasi. Jos työ olisi teetetty pimeänä pikkuserkun kaverin toimesta niin se vaikuttaisi kaikkeen negatiivisesti. Tuotetakuisiin, vakuutuksiin, kotitalousvähennyksiin ja työtakuisiin. Meidän kanssamme asioidessasi kaikki tämä on kunnossa.

Ota siis yhteyttä ja pyydä meidät käymään. Meillä katon tilanteen yksityiskohtainen tarkistus kuuluu aina työn hintaan, kun töihin ollaan ryhtymässä. Näin tiedämme, että kaikki tarvittava tulee korjattua varmasti. Teemme tarkistuksen aina, kun katolle noustaan. Eli myös puhdistusten ja pikkukorjausten tai asennustöiden yhteydessä saat katon kuntokartoituksen. Teemme samalla tarjouksen mahdollisten ongelmien ratkaisemisesta. Meidän tarjouksemme ja työsuunnitelmamme perustuvat aina katon todellisiin korjaustarpeisiin.

Kattoremontin lyhyt oppimäärä: mitä kaikkea voi mennä vikaan kattoremontissa?

Kattoremontissa on lopulta uskomattoman monta asiaa, jotka voivat mennä pieleen. Osa niistä voikin tuntua täysin mitättömiltä pikkujutuilta tekovaiheessa, jos niitä edes huomaa silloin. Väärä kateruuvi ei tunnu kummoiseltakaan ongelmalta. Se voi kuitenkin myöhemmin viedä sinulta tuotetakuun, jos kattomateriaaleissa ilmenee jotain ongelmia. Katteiden tuotetakuut ovat normaalisti pitkiä mutta ne vaativat oikeaa asennustapaa ja kunnossapitoa. Jotkut muutkin näennäisen pienet asiat voivat muutaman vuoden kuluttua olla jo syynä uuden kattoremontin tarpeeseen.

Vanhan katteen purkaminen tehdään usein hätiköiden ja ympäristöä suojaamatta. Teräviä esineitä, kuten kateruuveja, pellinpaloja ja tiilensälöjä löytyy ympäri tonttia vielä vuodenkin kuluttua. Pahimmillaan ne löytyvät ruohonleikkuristasi tai jalkapohjastasi. Me suojaamme aina ympäristön jo purkutöiden ajaksi ja keräämme purkujätteet tehokkaasti pois, niin ettei niistä koidu jälkikäteen haittaa.

Toinen tavallinen ongelma on se, ettei katon rakenteita tarkasteta kunnolla tai lainkaan. Tietysti ongelma voi olla sekin, ettei remontintekijä tiedä, mitä rakenteissa pitäisi tutkia ja kunnostaa. Lahonneiden tai vahingoittuneiden rakenteiden jättäminen uuden vesikatteen alle kostautuu herkästi. Ylipäätään katetta vaihtaessa me huolehdimme aina siitä, että rakenteet kestävät uuden katteen painon. Erityisesti katteesta toiseen vaihdettaessa painorasitus huomioidaan meillä aina. Aluskatteen väärä asennus aiheuttaa myös nopeasti ongelmia, sillä sen tulisi olla sopivan napakka. Helposti se jää liian löysäksi tai liian kireäksi tai kondenssipinta tulee ylöspäin, vaikka sen kuluisi olla alapinnalla.

Töitä nopeuttaakseen voi helposti tulla mieleen, ettei katto tarvitse työvaiheessa mitään suojausta. Rakennetaan vain katto umpeen nopeasti niin sinne ei ehdi päästä vettä. Säästetään aikaa ja rahaa pressujen ja muiden suojien hankinnassa, vuokraamisessa ja asettelussa. Paitsi jos työt alkavatkin venyä ja katto on auki pidemmän aikaa, kosteusvahinkojen riski kasvaa hälyttävää vauhtia. Kattoa tehdessä me varaudumme aina suojaamaan avoimet rakenteet ja varmistamaan, ettei vesi pääse yläpohjaan tai seinärakenteisiin. Kosteudenhallintaan kuuluu myös salaojituksen kuormittuvuuden huomioiminen, varsinkin jos kaikki vesi päätyy samaan paikkaan.

Silloin, kun kattoremontti sisältää yläpohjan villoitusta, puurakenteiden kunnostusta ja katon tuuletuksen parantelua, riskit tehdä virheitä kokemattomuuttaan tai huolimattomuuttaan kasvavat. Kaikissa on omat niksinsä, usein kyse on vain muutaman sentin heitoista, joidenkin lähes identtisten tuotteiden väliltä valitsemisesta ja useiden pikkujuttujen yhteisvaikutuksesta. Yksi tyypillisimmistä ongelmista on uuden vesikatteen asennuksessa vaurioitunut aluskate. Siinä ei nimittäin reikiä saisi olla, muutenhan vesi pääsee kattorakenteisiin ja homevaurion riski räjähtää käsiin.

Toinen vastaavan tason ongelma on läpivientien tekeminen. Tiiviiden läpivientien toteuttaminen on vaativaa työtä, johon me paneudumme aina erityisellä huolella. Ne nimittäin ovat hyvin tyypillisiä vuotokohtia katoilla. Läpiviennit voikin nähdä katon kriittisimpinä kohtina, joissa pienikin virhe voi aiheuttaa isot tuhot kosteuden ja sen myötä kehittyvän homeen seurauksena. Jos kattoremonttisi on epäonnistunut tai siinä on sattunut virheitä, eikä sinulla ole varaa enää uuteen fiaskoon niin me autamme. Teemme tarvittavat korjaukset ja muutokset, jotta katostasi saadaan pitkäikäinen ja toimiva.

Meiltä saat onnistuneen kattoremontin, jonka kaikki vaiheet toteutetaan huolella

Kattokorjauspalvelu paneutuu huolella jokaiseen kattoremonttiin pienimmistä korjauksista laajoihin saneerauksiin. Meillä vesikattoremontti toteutetaan aina avaimet käteen -palveluna. Kaikille tekemillemme töille saa työtakuun. Täyden palvelun kattoremonttimme sisältää kaiken. Liikkeelle lähdetään asiantuntijan tekemästä kuntokartoituksesta ja juuri sinun kattoasi varten tehdystä, räätälöidystä työsuunnitelmasta. Tarvittaessa autamme rakennus- ja toimenpidelupien kanssa, jos kartoituksemme myötä käy ilmi, että niitä tarvitaan sinun kattosi töissä.

Ideamme on yksinkertainen. Katon korjaus perustuu katon kuntoon. Korjaamme vain sen, mikä on korjattava, jotta kattosi toimii jälleen ihanteellisesti ja kestää pitkään. Emme myöskään jätä mitään rikkinäistä korjaamatta, ne lahonneet tai kärsineet rakenteet vesikatteen alla vaihdetaan aina. Työt toteutetaan parhaiden ammattilaisten tekemänä. Kun tulemme tekemään kattoasi tuomme paikalle riittävästi osaavaa työvoimaa niin että työt saadaan hoidettua laadukkaasti ja sovitussa aikataulussa.

Mehän tuomme mukanamme ihan kaiken muunkin tarvittavan, kuten markkinoiden parhaat kattotuotteet, joita saamme hankittua järkevään hintaan suoraan valmistajilta. Tuomme kaikki tarvittavat työkalut ja koneet naulaimista maaliruiskuihin ja henkilönostimista suojauksiin. Emme odota, että sinulta löytyisi mitään valmiina vaan huolehdimme kaikesta tarvittavasta. Työhömme sisältyy myös lopputarkistus, siivous sekä purku- ja rakennusjätteiden hävittäminen. Emme jätä sinun kontollesi edes roskia. Voit soitella myöhemminkin, jos sinulle herää kysymyksiä vaikkapa katon kunnossapidosta, autamme sinua myös saneerauksen jälkeen. Jos tarvitset lumenpudotuksia, katon puhdistuksia tai muita kattotöitä, saat meiltä kaiken jatkossakin.

Perinpohjainen suunnittelu, suojaukset ja muut vaiheet voivat kuulostaa työläiltä ja hitailta toteuttaa. Meillä on kuitenkin hyvä rutiini kaikesta remontointiin liittyvästä. Hyvä suunnittelu helpottaa ja nopeuttaa kaikkea tekemistä, sillä voimme edetä järjestyksessä työvaiheesta toiseen. Me emme hötkyile, vaan teemme tehokkaasti kattoremontin katolle kuin katolle. Meillä riittää kertakäynti, huolehdimme että työt tehdään kunnolla. Sinun ei siis tarvitse pelätä, että vuoden kuluttua katosta vuotaa vettä ja kaikki alkaa taas alusta.