Peltikaton asennus tehdään meillä tinkimättömänä laatutyönä

Meiltä löytyy lukematon määrä kokemusta peltikatoista. Peltikaton asennus on vain yksi monista tarjoamistamme kattotöistä. Suomessa on paljon peltikattoja ja materiaalina se sopiikin erinomaisesti täkäläiseen ilmastoon. Pelti onkin yksi suosituimmista katemateriaaleista. Peltikattojen runsaus lieneekin yksi syy työkokemuksemme määrään. Jokainen asentajamme on päässyt työskentelemään peltikatoilla ja kerryttämään kokemusta niihin liittyvistä töistä. Meiltä löytyvät peltikattojen erikoisosaajat. Joukossamme on lahjakkaita kattopeltiseppiä, jotka asentavat viimeisen päälle toimivat ja pitkäikäiset peltikatot kaikkiin rakennuksiin. Teemme kaiken kokoisia kohteita, myös korkeuden ja jyrkkyyden kannalta vaikeammat rakennukset saavat meiltä uuden peltikaton sekä vanhan katon huollot ja puhdistukset ympäri vuoden.

Asennamme niin profiilipeltikatot, lukkosaumakatot kuin erittäin kestävät konesaumakatotkin. Katon peltitöihin liittyy kuitenkin paljon muutakin, kuin pelkkien katepeltien asentaminen. Peltituotteita, kuten erilaisia suojapeltejä voidaan käyttää myös muista katteista tehdyillä katoilla, joten peltisepän osaamisesta on hyötyä lähes katolla kuin katolla. Peltituotteiden monipuolisuus on hyvä asia, sillä lähes kaikille katoille ja kaikkiin makuihin löytyy sopiva peltituote. Vaihtoehtojen puutteen asemesta ongelmana voikin olla ennemmin valinnanvaikeus, vaikka jotkin tekijät vaihtoehtoja hieman rajaavatkin. Esimerkiksi se, että lähes kaikilla katteilla on jyrkkyysvaatimuksia, jotta ne toimisivat ihanteellisesti rakennuksen suojana rajoittaa hieman vaihtoehtojen määrää. Hyödyt avustamme jo katteen valintavaiheessa, voimme esitellä sinulle parhaat vaihtoehdot. Voimme keskustella kanssasi myös mahdollisesti tarvittavista katon muokkaustöistä ja niiden vaikutuksesta parhaisiin katevaihtoehtoihin. Hyödyt osaamisestamme myös siinä, että kaikissa katteissa, myös eri peltityypeillä on omat niksinsä esimerkiksi asennuksen suhteen. Me tunnemme markkinoiden tuotteet asennustapoineen, kiinnikkeineen ja huoltovaatimuksineen erinomaisesti.

Kattotyömme toteutetaan aina avaimet käteen -palveluna, joka tarkoittaa kaikkea suunnittelusta toteutukseen ja rakennusjätteen pois kuljettamiseen. Tämä on sinulle helpoin mahdollinen tapa toimia, vaikka et olisi ikinä korjauttanut tai rakennuttanut mitään. Autamme sinua tarvittavien lupien kanssa ja teemme työsuunnitelmat. Tilaamme tarvikkeet, joita varmasti saamme parempaan hintaan hankittua suoraan tuottajalta, kuin sinä rautakaupasta. Suojaamme työmaan, puramme tarvittaessa vanhaa kattoa ja rakennamme uutta. Saat kaikki tarvittavat työntekijät sujuvasti paikalle, samoin työkalut ja työkoneet, kuten henkilönostimet tai mahdolliset rakennustelineet. Siivoamme työmaan ja kuskaamme jätteet asianmukaisesti hävitettäväksi tai kierrätettäväksi. Pihaasi ei jää pyörimään jätesäkkejä, lautakasoja tai nurmikon seasta löydy nauloja vielä seuraavanakin kesänä. Helppo kattoremontti sinulle ja kaikki kerralla kuntoon. Jos tarvitset rahoitusta, saat haettua sen kauttamme. Voit hakea myös kotitalousvähennystä meillä teetetyistä töistä.

Meillä on tavoitteena tarjota aina kokonaisvaltainen ja räätälöity kattoremontti. Kyseessä voi olla peltikaton asennus, katon kunnostus tai puhdistustyö. Riippumatta siitä, mitä työtä katollesi kiivetään tekemään, saat katon kuntokartoituksen samaan hintaan. Silloin kun jotain korjattavaa löytyy, saat kattoraporttisi yhteydessä myös tarjouksemme korjausten hoitamisesta. Katon tarkistaminen kuuluu rutiineihin, koska meillä kattotyöt suunnitellaan katon tarpeita vastaaviksi. Kuntokartoituksen yhteydessä keskustelemme mielellämme myös sinun toiveistasi katon suhteen, jotta voimme huomioida myös ne kattotöitä suunnitellessa.

Asennetaanko rakennukseesi lukkosaumakatto, konesaumakatto vai profiilipeltikatto?

Yllä jo sivuttiinkin peltikatteiden huikean laajoja valikoimia, joissa ennemmin vaivana on valinnan vaikeus kuin sopivien vaihtoehtojen puute. Useimmille katoille sopii monia eri katteita, aina ei ole vain yhtä oikeaa vaihtoehtoa. Autamme tarvittaessa katteen valinnassa, sillä se kuuluu työhömme ja asiakaspalveluumme.

Peltikattoja on erilaisia. Esimerkiksi profiilipeltikatot, joista löytyy profiileja tiilikuvioisesta aaltokuvioon ja pystysaumaiseen. Peltikatevalikoimasta löytyvät myös lukkosaumakatto ja konesaumakate. Eri kattotyypeillä on omia vahvuuksia sekä heikkouksia myös silloin, kun vertaillaan keskenään pelkkiä peltikatteita ja jätetään muut katemateriaalit pois valinnasta.

Profiilipeltikatto ruuvataan kiinni ruoteisiin, joten katteeseen tulee reikiä. Pellissähän paras suoja tulee siitä, että isot peltilevyt kattavat yhtenäisesti ison pinta-alan kerrallaan. Profiilipeltikatossa onkin syytä kiinnittää huomiota oikeiden kiinnikkeiden valintaan sekä aluskatteen huolelliseen rakentamiseen, jotta katosta saadaan mahdollisimman hyvä suoja rakennukselle. Me paneudumme tällaisiin yksityiskohtiin aina huolellisesti. Lukkosauma- ja konesaumakatot asennamme ilman näkyviä reikiä, jolloin katteet antavatkin ihanteellisen, yhtenäisen suojan koko katon lappeelle kerrallaan. Saumakattoja vertaillessa niissäkin on eroja, lukkosaumakatto on hiljaisempi kuin konesaumakatto, mutta profiilipeltikaton tavoin sen elinikä on noin 50 vuotta. Konesaumakatto on oikein asennettuna täysin vesitiivis, ja voi kestää jopa vuosisadan, mutta se vaatii asentajalta enemmän vaivaa ja osaamista kuin muut kattotyypit.

Yksi katemateriaalien valinnassa huomioitava seikka on kattomalli tai tarkemmin siis katon jyrkkyys. Kaikki katteet eivät sovi kaikille katoille juuri sopimattomien jyrkkyyksien vuoksi. Tämä pätee kaikkiin muihinkin katteisiin, kuin peltiin. Peltikatteista konesaumakatto sopii loivallekin katolle. Lukkosauma kate vaatii astetta jyrkemmän ja profiilipeltikatto peltikatoista jyrkimmän kattorakenteen. Meillä katon jyrkkyys tarkastetaan aina katemateriaalia miettiessä. Ellet ole varma kuinka jyrkkä kattosi on ja millaisia vaihtoehtoja sille olisi tarjolla, autamme mielellämme kattoremonttisi suunnitteluvaiheessa valitsemaan sopivimman.

Katon malli ja jyrkkyyttä on myös mahdollista muokata, teemme myös katon mallin muutoksia kaikille katoille. Se on hieman mittavampi kattosaneeraus, jonka tekemiseen yleensä on sitten muitakin syitä, kuin jokin tietty kate joka katolle haluttaisiin. Rakennuksen ilmettä voidaan haluta muuttaa tai rakennusta laajennetaan kerroksella korottamalla kattoa ja samalla katon muotoa voidaan tietysti muokata. Hyvin tyypillistä tämän mittaluokan saneerauksissa on jyrkentää tasaisia kattomalleja, jotta katon toimivuus paranee ja katon ominaisuudet muuttuvat. Mutta katon muokkaaminen voi olla suhteellisen helppoa esimerkiksi silloin, kun katolle on sen mallista riippumatta joka tapauksessa tehtävä laajempi saneeraus. On suhteellisen helppoa muokata kattoa myös mallin ja jyrkkyyden osalta silloin, kun esimerkiksi vesikate, aluskate, eristeet ja yläpohjan rakenteitakin on menossa uusiksi. Oli syy sitten mikä tahansa ja muutos millainen vain niin kaikki kattojen muutostyöt onnistuvat meiltä kyllä. Kerro rohkeasti toiveistasi ja ajatuksistasi kattosi suhteen niin mietitään yhdessä, mikä on paras ratkaisu ja kuinka saamme sen toteutettua.

Peltikatto moniin eri rakennuksiin ja kattomuotoihin

Pelti sopii niin omakotitaloon, rivitaloon, kerrostaloon kuin piharakennuksenkin kattomateriaaliksi. Katon muoto vaikuttaa jonkin verran vaihtoehtoihin. Kovin loivalle katolle sopii konesaumakatto, joka vaatii 1:10 jyrkkyyttä ja lukkosaumakate, jonka jyrkkyysvaatimus on vähintään 1:8. Profiilipeltikate vaatii jo jonkin verran jyrkkyyttä, muotokatteiden eli profiilikatteiden jyrkkyysvaatimus on 1:5 luokkaa. Tästä voikin jo suuntaa-antavasti päätellä, mikä peltikate olisi paras oman rakennuksen katolle, ellet ole varma katon jyrkkyydestä niin voimme auttaa asian selvittämisessä ja sopivien katetyyppien listaamisessa.

Peltikatto on monikäyttöisyytensä, keveytensä ja helpon asentavuutensa vuoksi suosittu katemateriaali. Sen käyttö onkin yleisempää ja monipuolisempaa kuin esimerkiksi huopa- ja tiilikatteiden. Kaikilla katteilla on omat ominaisuutensa, joiden vuoksi niillä voi olla erityisen sopivia käyttökohteita. Esimerkiksi bitumikermi huopakatteista on yksi ainoista tasakatoille sopivista katteista ominaisuuksiensa ansioista. Tiili on puolestaan kattona painava ja suhteellisen hintava, sen käyttö on yleisintä asuinrakennuksissa, sillä esimerkiksi hyvin laajoissa katoissa se muodostasi liian suuren taakan suhteessa rakennuksen rakenteiden kestoon. Se on kuitenkin kaunis ja ymmärrettävästi haluttu kate esimerkiksi tietyntyyppisiin asuinrakennuksiin.

Pelti on katetyypeistä kuitenkin monikäyttöisin ja siitä löytynee myös laajin valikoima erilaisia katetuotteita, jotka sitten monimuotoisuudessaan sopivat lähes mihin tahansa, kun tuote vain valitaan oikein. Peltiä käytetään niin korkeissa kuin matalissakin rakennuksissa ja lähes kaikissa kattomuodoissa. Se on tavallista asuinrakennuksissa, mökeillä ja autotalleissa. Sitä käytetään paljon suhteellisen edullisena, helppohoitoisena ja nopeasti asennettavana katteena myös navetoissa, varastohalleissa ja liiketilojen katoissa. Se ei ole liian painavaa edes maneesin tai korkean viljasiilon katolle nostettavaksi. Pelti sopii hyvin Suomalaiseen vaihtelevaan ilmastoon. Monet eri syyt vaikuttavat siihen, miksi pelti on niin yleinen ja suosittu materiaali.

Mikä on peltikaton hinta ammattilaisen laatuasennuksena?

Peltikaton asennuksen hinta on kiinni kokonaisuudesta. Hintaan vaikuttaa siis useampi tekijä, jotka muodostuvat pääosin materiaalikuluista ja työajasta. Näihin kumpaankin osa-alueeseen vaikuttaa kuitenkin useampi pienempi muuttuja. Kattomateriaalien lisäksi katon hintaan vaikuttavat katon koko ja ominaisuudet. Esimerkiksi rakennuksen korkeus, katon malli sekä sijainti ja katon kunto vaikuttavat työn etenemiseen. Työmaaksi tulevan rakennuksen sijainti on meille siinä mielessä merkityksellinen, että joudumme miettimään, kuinka lähelle tarvikkeet saadaan kuljetettua. Toinen vaikuttava tekijä on se, että pystymmekö nostamaan tarvikkeet katolle koneiden avulla. Kapean mökkitien varrelle tai järven keskellä olevalle saarelle on haastavampaa kuljettaa tarvikkeita ja työvoimaa, kuin aukealle alueelle tai yleisten teiden varsille. Kaikki onnistuu, mutta osa kohteista vaatii meiltä hieman enemmän suunnittelua ja vaivannäköä.

Kun hintaa lähdetään hahmottamaan, meillä katon korjaussuunnitelma perustuu aina sekä kohteen tarkastuksessa ilmi tulleisiin korjaustarpeisiin, että asiakkaan toiveisiin. Kun me tulemme kartoittamaan kattosi korjaustarvetta ja toiveitasi katon suhteen, huomioimme monia muuttujia, joihin esimerkiksi sivuiltamme löytyvä kattolaskuri ei kykene pureutumaan. Se on hyvä apuväline tehdä suuntaa-antavan arvion kattoremontin hintaluokasta. Mutta meiltä saa tarkan tarjouksen kustannustehokkaasta laatutyöstä tarjouspyynnön ja tarjousprosessin kautta. Hintamme sisältää aina asiantuntevat kattoasentajat ja taitavat peltisepät. Teemme ympäristön riittävän suojauksen koko projektin ajaksi. Laskemme tarjoukseen mukaan mahdolliset työskentelytelineet, henkilönostimet ja muut työkoneet. Sekä tietysti purku- ja rakennusjätteen poiskuljetuksen, asianmukaisen hävityksen sekä loppusiivouksen ja kattavan lopputarkastuksen.

Kun käymme tarkistamassa kattosi, otamme huomioon muun muassa katon jyrkkyyden ja muodon, rakennuksen korkeuden ja sijainnin. Jos katto on kovinkin jyrkkä, on siinä työskentely haastavampaa ja hitaampaa. Tämän lisäksi voidaan tarvita lisäkalustoa, kuten henkilönostimia jotka tietysti vaikuttavat muun muassa kuluvaan aikaan ja logistiikkaan. Katon muoto vaikuttaa muun muassa saumojen määrään ja saumojen kohdalla työ on hitaampaa, koska meillä ne tehdään aina viimeisen päälle hyvin. Mansardikatossa ja aumakatossa on enemmän lappeita, joka tarkoittaa enemmän työtunteja, sillä katteet täytyy tehdä lape kerrallaan ja saumata erityisellä huolella. Läpivientienkin määrä vaikuttaa, sillä nekin on syytä tehdä ja eristää yhtä huolella kuin katon saumatkin.

Lisäksi tarkistamme katon nykyisen kunnon, purkamistarpeet ja kartoitamme katon toivomasi ominaisuudet sekä kattotuotteiden tarpeen. Nykyisen katon kunto, erityisesti katteen alapuolisilta osin, vaikuttaa peltikaton asennuksen hintaan. Jos nykyinen katto on päästänyt vettä lävitseen ja katon alapuoliset rakenteet ovat kastuneet, voi edessä olla lahovaurioiden korjaus sekä eristysten vaihto vesikatteen asennuksen ohessa. Jos kaikki katon kerrokset laitetaan uusiksi aluskatetta myöten, on työmäärä jo eri kuin kattopeltien asentaminen uudiskohteeseen. Huomioimme siis kaikki työhön vaikuttavat muuttujat, kaikki tarvittavat purku- ja rakennustyöt sekä asennukset.

Meillä kattoremontti räätälöidään juuri sinun katollesi sopivaksi. Kattotuotteet, kuten sadevesijärjestelmä, katon turvallisuustuotteet kuten lumiesteet, tikkaat ja kulkusillat kartoitetaan aina huolellisesti. Jos vanhat tuotteet ovat käyttökelpoisia, asennamme ne katolle takaisin, kun se on kunnostettu. Joskus on kuitenkin tarpeen tehdä lisäyksiä, päivityksiä tai vaihtaa uutta ja ehjää vanhojen tilalle. Lisäksi huomioimme muidenkin kattotuotteiden asennukset, jos esimerkiksi olet halunnut katollesi kattoluukkua tai aurinkopaneeleita saat nekin samaan urakkaan. Tästä käykin jo ilmi, kuinka kattokohtaista katon korjaaminen on, siksi myös tarkan hinta-arvion antaminen kohteeseen tutustumatta on lähes mahdotonta.

Peltikatteen tyyppi vaikuttaa katon hintaan ja käyttöikään

Peltikaton tyyppi, eli onko kyseessä profiilipeltikatto, konesaumakatto tai lukkosaumakate, vaikuttaa aina sekä työhön että materiaalikustannuksiin. Se vaikuttaa kuitenkin myös katon kokonaishintaan, kun hinta suhteutetaan katon vaatimiin huoltoihin ja katon käyttöikään. Profiilipeltikaton peltikaton purkaminen ja asentaminen on suhteellisen nopeaa, joten siksi se on useimmiten alkupanostukseltaan edullisin ratkaisu. Se on siis suhteellisen pienen budjetin vaihtoehto. Vaikka katto vaatiikin pellin lisäksi kiinnitysruuvit ja erityisen huolellisesti tehdyn aluskatteen sekä aina toimivan sadevesijärjestelmän. Profiilipeltikaton käyttöikä hyvällä hoidolla on yleensä noin 50 vuoden luokkaa, se vaatii kuitenkin käyttöikänsä aikana muun muassa puhdistusta ja yleensä ainakin pari maalauskertaa, riippuen katon ylläpidosta, lähiympäristöstä ja muista tekijöistä.

Lukkosaumakate on profiilikattoa arvokkaampaa ja hitaampi asentaa. Näin sen hinta on korkeampi sekä työtunneissa että materiaalin hinnassa laskettuna. Lukkosaumakatteen hyötyleveys on kapeampi, joten saman pinta-alan kattaminen vaatii useampia peltejä. Lukkosaumakaton takuuajat ja kesto ovat samaa luokkaa profiilipeltikaton kanssa. Se ei kuitenkaan vaadi samalla tavalla kikkailua kiinnikkeiden ja ruuvinreikien kanssa, joten se on vuotovarmempi, kuin perinteinen profiilipeltikate. Sekin vaatii kuitenkin hyvän aluskatteen muun muassa kondenssiveden vuoksi.

Konesaumakatto, joka tehdään laadukkaasti ja saumat puristetaan kiinni miesvoimin, on jo astetta työläämpi ja siksi myös arvokkaampi. Hyvin tehty ja säännöllisesti huollettu konesaumakatto voi kestää yli 100 vuotta. Se onkin yksi ehdottomasti parhaista katteista vertasi sitä muihin peltityyppeihin tai mihin tahansa muihin katemateriaaleihinkin. Sen kokonaishinta suhteessa käyttöikään, huoltotarpeisiin ja vuotovarmuuteen on lopulta edullinen, mutta kertahankintana se ei siis ole mikään halpa katto.

Meiltä saat sekä osittaiset että täydet kattoremontit

Aina kattoa ei tarvitse laittaa aluskatetta myöten uusiksi. Jos puurunko, aluskate, kattoruoteet ja muut yksityiskohdat ovat kunnossa, riittää pelkkien kattopeltien vaihto. Eli toteutamme osittaisen kattoremontin. Joskus kattopeltien vaihto voi olla jopa edullisempaa ja järkevämpää kuin hieman huonompikuntoisten ja pintaruostetta kerryttäneiden peltien ruosteenpoisto ja maalaus. Kun työvaiheiden, työtuntien ja materiaalikulujen hinta vertautuu katon saamiin lisävuosiin, voi uusi kate näyttäytyä huomattavasti kannattavampana ratkaisuna. Näin voi olla silloinkin, kun katteenvaihto hankintahinnaltaan tulisi hieman kalliimmaksi kuin vanhan kunnostus. Eli jos sen huolletun tai korjatun katon oletettu elinikä kustannuksiin nähden uhkaa jäädä matalaksi, ovat uudet laadukkaat kattopellit ja ammattilaisen huolella tekemä peltikaton asennus vastaus katon pulmiin.

Meillä ei ole tapana purkaa vanhaa ja rakenna uutta tilalle, ellei siihen ole perusteita. Jos katteenvaihto riittää vaihdamme pelkän katteen. Mikäli vanha katto on kauttaaltaan heikossa kunnossa, saneeraus suunnitellaan sen mukaisesti niin, että vesikatteen lisäksi vaihdetaan aluskate, eristeet ja korjataan yläpohjaakin. Tyypillisestihän me saneeraamme kattoja myös niin, että vaihdamme katolle eri vesikatteen, kuin siellä aiemmin on ollut. Vanhan katteen purku vie oman aikansa ja siinäkin materiaali vaikuttaa, huopakatteet ovat hitaita purkaa, pelti on nopeampaa.

Kattokorjauspalvelun periaatteisiin kuuluu työn räätälöinti kohteen mukaisesti mutta myös se, että työt mitoitetaan järkevästi. Urakkaa ei vaihtelevista syistä paisutella tai vähätellä vaan pyritään korjaamaan ja vaihtamaan se, mikä korjausta ja vaihtoa vaatii. Rahan säästämisen ohessa säästyy myös luontoa, kun ennemmin korjaamme vanhaa ja käytämme kelvollisia osia uudestaan. Esimerkiksi silloin kun vanhat kattotuotteet tai vaikka vesikourut ovat kunnossa niin emme näe syytä myydä sinulle uusia tilalle, ellet halua esimerkiksi rakennuksen ulkonäön vuoksi tilanne uutta.

Jatkamme yhteistyötä katon huoltopalveluilla, kun uusi peltikatto on asennettu

Emme jätä sinua ja kattoa oman onnen nojaan uuden peltikaton asennuksen jälkeenkään. Haluamme jatkaa hyvin alkanutta yhteistyötä tarjoamalla jatkossakin laadukasta kattopalvelua huoltotöiden merkeissä. Meiltä saat aivan kaikki peltikaton työt, kuten puhdistukset, maalaukset ja korjaukset. Uusikin katto tarvitsee säännöllistä huoltoa pysyäkseen vuosikymmeniä kunnossa. Yleensä uuden katon asennuksen jälkeen ensimmäisiä vastaantulevia töitä ovat erilaiset puhdistukset ja lumenpudotukset. Tietysti on mahdollista, että myrskyt ja lumikuormat tekevät tuhoja uudellakin katolla, jolloin teemme tietysti kaikki asiaan kuuluvat vahinkokorjaukset.

Katon puhdistaminen on tärkeää, useinhan se mielletään vain esteettiseksi toimenpiteeksi, eli roskat ja moskat pidetään poissa, jotta katto näyttää siistiltä. Peltikatolla ja sadevesijärjestelmässä on kuitenkin aina olemassa ruosteriski. Kun kosteus muhii vuodesta toiseen samoissa kohdissa esimerkiksi pihapuun lehtien sitomana, katteen pinta ei pääse missään vaiheessa kuivumaan, sen pinnoite kuluu ja ruoste alkaa kukkimaan.

Muistathan, että käydessämme katollasi minkä tahansa huoltotyön merkeissä, teemme koko katolle yleistarkistuksen. Silmäilemme katteen pinnan, käymme läpi läpiviennit ja kattotuotteiden kiinnityksen. Kurkkaamme myös yläpohjaan jos sinne on esteetön pääsy. Katon säännöllinen tarkistaminen kannattaa aina, riippumatta katon iästä. Se auttaa pysymään selvillä katon kunnosta ja korjaustarpeista. Tämä auttaa puolestaan pitämään katon paremmassa kunnossa pitkään, sillä alkaviin ongelmiin voidaan puuttua ajoissa, ennen kuin ne ehtivät tehdä suurempaa tuhoa rakennukselle. Tarkistaminen ja pikkukorjaukset ovat myös edullisempia, kuin koko katon saneeraukset esimerkiksi vuototapausten yhteydessä, jos vuoto on päässyt rauhassa tekemään kunnolla tuhoa katon rakenteissa huomaamatta. Kun katto tarkistetaan ja huolletaan säännöllisesti, vuodot tai muut viat eivät pääse vastaaviin mittaluokkiin kasvamaan.