Bitumikaton asennus, korjaus ja huolto ammattilaisen käsiin

Bitumikaton asennus ammattilaisen tekemänä takaa pitkäikäisen ja toimivan huopakaton rakennukseen kuin rakennukseen. Meiltä Kattokorjauspalvelun väeltä luonnistuvat kaikki bitumikattotyöt asennuksesta huoltoon, korjaukseen ja kokonaisvaltaiseen remonttiin. Tyypillisiä bitumikermitöitä ovat katon uusimiset ja katteenvaihdot, katon puhdistaminen roskasta ja sammaleesta. Sekä erilaiset pienemmät korjaustyöt, kuten saumausten ja läpivientien kunnostaminen tai paikkaukset. Bitumikatto voi vaatia myös uutta pinnoitusta jossain vaiheessa käyttövuosiensa varrella.

Me toimimme avaimet käteen -periaatteella eli asiakkaamme saavat täyden palvelun kaikissa kattotöissä. Tuomme työmaalle aina kaiken tarvittavan, osaavan työvoiman erikoisosaajista, kuten kirvesmiehistä kattoasentajiin. Tuomme kaikki tarvittavat suojausvälineet työmaan varmistamiseksi. Mukanamme tulevat myös kaikki työkalut ja työhön mahdollisesti tarvittavat koneet, kuten henkilönostimet tai vaikkapa rakennustelineet. Tilaamme sovitut tarvikkeet ja autamme vaikka lupa-asioiden selvittelyssäkin, jos se on sinun kattosi kohdalla tarpeen. Kun työ on kokonaisuudessaan ja jokaista yksityiskohtaa myöten huolella suoritettu, siivoamme työmaan, keräämme suojaukset ja purku- ja rakennusjätteet sekä teemme lopputarkistuksen.

Nykyaikainen bitumikermi on todella hiljainen ja moneen tarkoitukseen sopiva katemateriaali. Se on myös yksi ainoista tasakatoille ja muille hyvin loiville kattomalleille sopiva kate. Sopii se tietysti myös jyrkemmillekin katoille, mutta juuri tässä piileekin yksi sen ehdottomista vahvuuksista. Bitumikermi sopii erittäin moniin rakennuksiin ja kattoihin, jopa silloin kun mitään muita vaihtoehtoja ei ole. Se on hyvin muotoiltavaa ja sopii näin myös monimutkaisemmille kattomalleille ilman todella suurta vaivannäköä. Esimerkiksi mansardikattoon sopii bitumikermi, vaikka se on hyvin monikulmainen ja -lappeinen kattomalli verrattuna moniin muihin.

Rullamateriaalina se on suhteellisen nopea asentaa, mutta vaatii osaamista ja tulitöiden hallitsemista. Huoltotöiden tärkeyttä ei voi tälläkään katteella väheksyä, varsinkin säännölliset puhdistukset ovat katon toiminnan ja pitkäikäisyyden kannalta tärkeitä. Jos katto huolloista huolimatta kärsii vaurioita, meiltä saat rautaiset ammattilaiset tekemään korjaustyöt. Hoidamme paikkaukset, saumaukset, tiivisteet sekä pinnoitustyöt kaikille huopakatoille. Mikä parasta, tarkistamme kattosi aina kun sinne kiipeämme. Katon kuntokartoitus kuuluu siis kaikkiin meiltä tilattuihin kattotöihin automaattisesti ja ilman erillistä maksua. Silloin kun tilaat meidät asentamaan uutta bitumikatoa rakennukseesi, lähdemme tarjouspyynnön saatuamme liikkeelle siitä, että käymme paikan päällä katsomassa kattoa ihan omin silmin. Samalla kartoitamme myös sinun toiveesi katon ja töiden suhteen. Laadimme sitten korjaussuunnitelman perustuen näihin, eli katon ja asiakkaan toiveiden kartoitukseen. Näin saammekin laadittua yleensä hyvin paikkaansa pitävän työsuunnitelman, tarjouksen ja aikataulun. Laitamme kaupan päälle sitten täyden työtakuun, joka kattaa kaikki tekemämme työt.

Kotitalousvähennys on katon kunnostuksen jälkeen mukava bonus, sillä meillä teetetyistä kattotöistä voi hakea kotitalousvähennystä omassa henkilöverotuksessa. Tämä tapahtuu helposti ja yksinkertaisesti oman veroilmoituksen kautta, kun seuraavan kerran on aika ilmoitus täydentää. Kauttamme on saatavilla rahoitusta kattotöiden teettämiseen, eli rahasta sen ei tarvitse olla kiinni, että katto saadaan kuntoon. Meidät saat kiinni helposti joko puhelimella tai tarjouspyyntölomakkeellamme kun on aika aloittaa bitumikaton asennus tai muu kattotyö.

Bitumikattoremontti nykypäivän tyyliin moderneilla tuotteilla ja uusimmilla menetelmillä

Bitumikattoremontit toteutetaan meillä aina huippuosaamisella, laadukkailla tuotteilla ja varmasti viimeisimpien suositusten, määräysten ja toimivimpien menetelmien mukaisesti. Meiltä löytyy laaja kokemus bitumikatteista asuinrakennuksissa omakotitaloista rivitaloihin ja kerrostaloihin. Onpa niitä tullut asennettua, puhdistettua ja kunnostettua myös monenmoisten kesämökkien ja ulkorakennustenkin katteina. Meiltä siis onnistuvat bitumikattojen työt kaikilla katoilla ja kaikkien rakennusten parissa, myös korkeat ja muuten haastavat kohteet onnistuvat turvallisesti ja varmasti.

Nykyaikaiset bitumikatteet ovat huimasti kehittyneet viime vuosien aikana. Niistä on tullut joustavampia, säänkestävämpiä, pitkäikäisempiä ja tiiviimpiä. Seuraamme tuotekehitystä tiiviisti ja osallistumme materiaalivalmistajien koulutuksiin silloin kun niitä järjestetään. Näin pysymme aina ajan tasalla myös uutuustuotteista ja siitä, kuinka vanhoja materiaaleja, tuotteita ja tuotemerkkejä parannellaan ja edelleen kehitellään. Emme kuitenkaan automaattisesti ajattele, että uutuustuotteet olisivat aina parhaita ja sokeasti luota niihin. Käytämme mielellämme myös tuttuja laatutuotteita, joista meillä on runsaasti hyviä kokemuksia.

Emme käytä vain yhden valmistajan tuotteita, vaan pyrimme aina suosittelemaan ja valitsemaan kullekin katolle juuri sille parhaat ratkaisut ja tuotteet riippumatta siitä minkä valmistajan tuotteita ne ovat. Totta kai tietyt laatumerkit ovat usein suositeltujen listalla, mutta ihan syystä, jos niiden hinta-laatusuhde ja toimitusvarmuus ovat kohdillaan. Eli tuotteet valitaan katon mukaan, uusimman tuotekehittelyn huippukate ei välttämättä ole paras juuri jollekin tietylle katolle vaan jonkin muun valmistajan tuttu tuote voi ajaa sen ohi ominaisuuksissaan. Käytämmekin aina harkintaa ja luotamme pitkään kokemukseen katteen valintaan liittyvissä asioissa. Sama pätee työmenetelmiin, jotka usein kehittyvät materiaalien myötä, tarpeen mukaan opiskelemme uutta ja otamme käyttöön menetelmiä, joista asiakkaat hyötyvät. Jos viranomaisilta tulee uusia määräyksiä, olemme aina ajan tasalla. Meidän asiakkaamme voivat luottaa siihen, että me tiedämme, kuinka kattotöihin liittyviä asioita, kuten vaikkapa asbestipurkuja tai katon turvatuotteita säädellään ja kuinka se vaikuttaa yksityistalouden kattoasioihin.

Meillä kattoremontti toteutetaan aina avaimet käteen -palveluna ja asiakasta kuunnellen. Kun pyydät tarjouksen kattoremontista, tulemme katsomaan kattosi nykyisen kunnon. Samalla voimme käydä läpi toiveitasi katon suhteen. Jos esimerkiksi haluat yläpohjaan lisää eristettä talon energiatehokkuuden nostamiseksi, se onnistuu vallan mainiosti. Tai jos kaipaat päivitystä kattotuotteisiin, saat nekin meiltä. Voimme asentaa kattoremontin yhteydessä esimerkiksi kattoikkunoita, pieneläinesteitä tai vaikka aurinkopaneelit. Samalla voimme keskustella myös sopivimpien katteiden ominaisuuksista ja hinnoista, saat täyden asiantuntemuksemme käyttöösi jokaisessa kattotyössä, jonka teetät meillä.

Bitumikaton korjaukset vuotopaikkauksista katon uusimiseen ja katteenvaihtoon

Bitumikatto on tietyssä mielessä ihan samanlainen, kuin muutkin katot. Se vaatii aina välillä kunnostusta ja sekin hyötyy säännöllisestä puhdistamisesta, kuten muutkin katteet. Se vaatii kuitenkin myös ammattilaisen osaamista, sillä myös bitumikatteilla on omat niksinsä ja ongelmansa, joiden tunteminen auttaa hyvän katon rakentamisessa ja katon kunnostuksessa jälleen uuteen kukoistukseen. Katon tarkistaminen on hyvä rutiini, sen voi tietysti ulkoistaa meille, jos tuntuu ettei katolla kiipeilyyn löydy osaamista tai aikaa.

Jos bitumikatteesta paljastuu vaurioita, kuten painumia, reikiä, repeämiä tai kupruilua, käänny meidän puoleemme. Tulemme tutkimaan vaurion ja arvioimme mikä on paras tapa sen korjaamiseen. Voimme esimerkiksi paikata reiän tai jos ongelma on laajempi, voimme vaihtaa huovat uuteen paikallisesti. Tai jos koko katto osoittautuu huonokuntoiseksi, voimme ehdottaa myös katon pinnoitusta tai katteen vaihtoa. Aukeilleet tai halkeilleet saumat ovat selvä merkki välittömästä paikkaustarpeesta, sillä niistä vesi pääsee sisään armottomasti ja vesivahinko on hetkessä todellisuutta. Bitumikaton korjaus paikkaamalla kannattaa jättää ammattilaisen tehtäväksi, sillä se on haastavaa. Taitoa vaaditaan etenkin silloin, jos tarvetta on paikkapalojen liimaukselle tai huovan leikkaamiselle auki esimerkiksi katteen pullistumien takia. Kokenut ja osaava tekijä kykenee suorittamaan paikkauksen ja ratkaisemaan ongelmat niin, että paikkaus myös kestää eikä uusi vuoto samasta kohdasta ole välitön uhka.

Hoidamme kaikki isommatkin bitumikaton korjaustyöt. Tarvittaessa esimerkiksi asennamme uuden pintahuovan vanhan päälle tai ellei se ole mahdollista, asennamme kokonaan uuden huopakatteen. Näissä isommissa saneerauksissa teemme kunkin urakan mukaiset purku- tai tasoitustyöt vanhalle katteelle, ennen uuden katteen asentamista. Bitumikaton korjauksen yhteydessä korjaamme myös vesikaton alapuoliset rakenteet ja uusimme alusrakenteet tarvittavilta osin. Jos kuntokartoitus on paljastanut esimerkiksi irronneen tai muuten hajonneen aluskatteen, lahoja puuosia tai kastuneita villoja, käymme kaiken läpi.

Katon ja yläpohjan kunnostusten yhteydessä varmistamme, että huopakaton tuuletus ja eristys toimivat toivotulla tavalla. Niitähän on oivallinen hetki parannella kattosaneerauksen yhteydessä ennen bitumikaton asennusta. Niissä tapauksissa, joissa myös katon rakenteeseen täytyy tehdä muutoksia, saat lujan osaamisemme käyttöösi suunnittelusta toteutukseen. Tällaisia töitä ovat esimerkiksi katon oikaisu, harjan nostaminen tuulettuvuuden parantamiseksi tai jokin muu vastaava työ. Samassa urakassa uusimme peltilistat, tiivistämme saumat ja läpiviennit ja teemme kaikki muut tarpeelliset bitumikaton korjaustyöt.

Bitumikaton perushuoltoina toimivat puhdistus ja sammaleenpoisto

Katon säännöllinen puhdistus on yksi tärkeimmistä bitumikaton huoltotöistä, se onkin kaikilla huopakatteilla huovan tyypistä riippumatta paras tapa pitää katto kunnossa ja toimivana. Tämä tulisi toteuttaa katolle ainakin kaksi kertaa vuodessa, jotta kaikilta ongelmilta ja katon ennenaikaiselta kulumiselta vältyttäisiin. Mikäli pystyt huollattamaan kattosi vain kerran vuodessa, on syksy lehtien tippumisen jälkeen ja ennen lumia erinomainen hetki huoltaa kattoa kuntoon tulevan talven varalle. Ihanteellisesti kattoa kuitenkin huolletaan myös keväällä, lumien sulamisen jälkeen. Lisäksi kattoa on syytä käydä vilkaisemassa kovimpien myrskyjen jälkeenkin.

Katon puhdistamatta jättämisessä suurin ongelma piilee katolle kertyvän roskan kasaantumisessa. Totta kai katon roskaantuminen riippuu hieman rakennuksen lähiympäristöstä, esimerkiksi runsas määrä lehtiään tiputtavia puita lähistöllä nostaa katon puhdistustarvetta ja puhdistuksen tuomia hyötyjä. Kaikenlainen roska kerää vettä itseensä, eikä katto sen vuoksi pääse kunnolla kuivumaan. Huopakatto on erityisen herkkä kasvattamaan sammalta ja maatunut kostea bioroska tarjoaa sammaleelle erinomaisen alustan rehottaa. Jos katossa on vielä tuore pinnoitus, saadaan sammal poistettua yleensä ihan pelkällä harjalla. Huopakatteet kuitenkin kuluvat ja sirotepinnan menetettyään kate on hauraampi, silloin sammal pääsee tunkemaan juurensa katteen sisään, jolloin tarvitaan sammaleentuhokäsittely. Jos kate on menettänyt sirotepintansa, voimme uudelleen pinnoittaa sen. Pinnoitus onnistuu, mikäli katto muuten vielä on siinä kunnossa, että pinnoitus kannattaa.

Katosta ja katteesta riippumatta vesikourut tulee pitää puhtaina, sillä kesällä rankat vesisateet aiheuttavat helposti tulvimista roskaisissa ränneissä. Roska voi helposti päätyä katolta juurikin ränneihin ja niiden tukkeutumista on vaikea maasta käsin edes havaita kunnolla. Roskan tukkimat räystäskourut ovat kuitenkin ongelma ihan ympäri vuoden, sillä talvella roskan vuoksi patoutunut vesi jäätyy ja jää jo itsessään hajottaa rännejä, koska vesi jäätyessään laajenee. Keväällä sitten lumien alkaessa auringon voimasta katolla sulaa, sulamisvesi ei pääsekään sinne, minne sen kuuluisi mennä. Vesi ei jää odottelemaan, että umpeen jäätyneet räystäät ja poistoputket ehtivät sulamistalkoisiin mukaan vaan valuu sitten alaspäin sieltä, mistä ikinä pääsee. Esimerkiksi seinää pitkin. Sehän ei hyvää tee talon julkisivulle tai rakenteille, jotka voivat kärsiä vesivahingosta, esteettisistä haitoista mutta myös lahoamisesta ja homekasvustoista kosteuden vuoksi.

Talvella on tärkeää seurata lumikuormaa, sillä karheapintaiselta ja toisinaan myös suhteellisen tasaiselta bitumikatolta lumi harvemmin itse tulee alas. Runsaslumisena talvena lumen paino voi kasvaa useaan tonniin rasittaen kattorakenteita, mutta myös katteen pintaa kuluttamalla sirotepintaa ja avaamalla saumauksia. Kun tilaat huoltotyöt meiltä, varmistamme aina samalla, että kattosi on kaikin puolin kunnossa katteen pinnan, läpivientien, kattoturvatuotteiden ja muiden yksityiskohtien osalta.