Huopakattoremontti vakaalla kokemuksella ja lujalla ammattitaidolla

Huopakattoremontti on helppo ja huoleton, kun valitset yhteistyökumppaniksi Kattokorjauspalvelun! Me remontoimme kaikki huopakatot pitkällä kokemuksella. Oli kattosi bitumikermillä toteutettu huopakatto tai tyylikäs palahuopakatto, saat meiltä aina parasta palvelua ja osaamista kattosi suhteen. Uusimme kaikki asuinrakennusten, kuten omakotitalojen ja rivitalojen huopakatot. Samoin vapaa-ajan rakennusten ja hyötyrakennusten, kuten kesämökkien, piharakennusten ja autotallien huopakatot. Meillä jokainen kattoremontti suunnitellaan ja suoritetaan rakennuksen tarpeita vastaavasti ja asiakkaan toiveita kunnioittaen.

Asiakkaan toiveisiin voivat kuulua esimerkiksi kattoremontin yhteydessä asennettavat uudet kattotuotteita, kuten turvavarusteet eli lumiesteet, kattosillat, ja palotikkaat. Voimme uusia samassa yhteydessä sadevesijärjestelmät, vaihtaa vesikourut ja syöksyputket. Samalla kertaa asennamme myös kaiken muunkin, kuten aurinkopaneelit, kattokuvut, kattoluukut ja niin edelleen. Älä epäröi kertoa toiveistasi ja ajatuksistasi meille, niin katsotaan mitä voimme toteuttaa ja millä hinnalla. Edullisesti saat samassa urakassa vaikkapa erittäin hyödylliset pieneläinesteet, piipun pellit ja lisää energiatehokkuutta yläpohjan eristeitä lisäämällä. Jos vesi on tehnyt tuhoja yläpohjassa, vaihdamme villat ja uusimme lahovaurioiset puuosat.

Kattokorjauspalvelun kattoremontti alkaa kattotarkastuksella, jonka kattoammattilaisemme käy tekemässä kohteessa. Asiakkaan toiveiden kuulemisen ja paikan päällä suoritetun tarkastuksen perusteella teemme huopakattoremontin toimintasuunnitelman ja tarjouksen. Kattoremontti toteutetaan avaimet käteen -palveluna ja takuutyönä. Kun kaikki on tehty, siivoamme paikat. Täyden palvelun huopakattoremonttimme kirjaimellisesti jättää sinulle avaimet käteen, kun katto on valmis. Et joudu etsimään tekijöitä osalle töistä, siivoamaan tai hankkimaan tarvikkeita itse, vaan saat kaiken meiltä yhtenä täyden palvelun pakettina.

Me esimerkiksi tilaamme tarvikkeita suoraan valmistajilta ja ilman ylimääräisiä välikäsiä hinnat pysyvätkin kohtuullisina. Neuvottelemme kanssasi oikeasta katevalinnasta, mikäli remontti sisältää katteen vaihdon. Tarvittaessa autamme sopivimpien tuotteiden valinnassa, sillä esimerkiksi katon jyrkkyys vaikuttaa hieman siihen, mikä huopakate on paras ja toimivin ratkaisu. Tilaamme sitten sovitun katteen ja muut kattoa varten tarvittavat materiaalit suoraa työmaalle tai tuomme ne tullessamme. Sinun ei tarvitse miettiä edes sitä, milloin tarvikkeet kannattaa tila, jotta ne ehtivät ajoissa, mutta eivät loju pihaa tukkimassa kuitenkaan viikkokausia etuajassa. Tämä on vain yksi esimerkki siitä, kuinka meidän kokonaisvaltainen palvelumme toimii.

Tarkistus kuuluu meillä jokaiseen kattokäyntiin. Riippumatta syystä, miksi katolle kiivetään teemme katon kuntokartoituksen ilman erillisistä maksua kaikissa meiltä tilatuissa kattotöissä. Saat tarkistuksen isommissa ja pienemmissä katon korjaustöissä, mutta myös vaikkapa katon puhdistuksen yhteydessä. Näin saat aina ensikäden tietoa siitä, missä kunnossa rakennuksesi katto on. Kun raportoimme sinulle katon kunnosta, ehdotamme mahdollisia korjauksia, mikäli tarkistuksessa siis löydämme jotain, jonka korjauksesta ei olla vielä sovittu mitään. Saat samalla tarjouksenkin korjausten hoitamisesta. Meidän työmme oikeuttaa kotitalousvähennyksiin omassa henkilöverotuksessa. Voit tarvittaessa hakea kauttamme myös rahoitusta huopakattoremontin toteuttamiseen.

Huopakaton hinta täyden palvelun pakettiratkaisuna

Huopakaton hinta voi pitää sisällään katosta riippuen hyvin laajan kirjon erilaisia työvaiheita. Siihen voi sisältyä muun muassa vanhan katteen purkamiseen sisältyvä työaika ja uuden katteen rakentamiseen kuluvat työaika ja materiaalit. Aina vanhaa katetta ei kuitenkaan tarvitse purkaa. Joissain tapauksissa joudutaan puolestaan purkamaan ja rakentamaan uusiksi aivan kaikki yläpohjan puurakenteista uuteen vesikatteeseen ja siinä välillä kaikki eristeistä aluskatteeseen ja jokaiseen katon läpivientiin. Tilanne siis vaihtelee todella paljon kattokohtaisesti, sillä meidän periaatteemme on kunnostaa kate siinä mittakaavassa kuin työn alla oleva katto sitä tarvitsee. Joskus päästään vähemmällä, joskus katto on pistettävä perin pohjin uusiksi, jotta se antaisi taas kunnon suojan rakennukselle eikä palahuopakaton uusiminen olisi taas ihan liian pian edessä.

Meillä ei siis ole yhtä hintaa per neliö, jota voisimme lupailla jokaiselle huopakaton remonttia tiedustelevalle ilman, että olemme aluksi tutkineet katon kunnon. Lisäksi haluamme keskustella kanssasi toivomistasi ominaisuuksista. Kyllähän se katon koko eli neliömäärä tietysti vaikuttaa katon hintaan, sen avulla lasketaan muun muassa uuden huopakatteen menekki. Varsinkin silloin, kun katto selviää pelkällä huovan vaihdolla, voimme tietysti laskea hinnan melko pitkälle myös työn osalta sen neliömäärän mukaan. Mutta työhön kuluvaan aikaan, osin myös materiaalimenekkiinkin vaikuttaa muutama muuttuja, esimerkiksi katon läpivientien määrä on yksi sellainen tekijä. Läpiviennit on syytä tehdä ja tiivistää huolellisesti, niihin menee siis oma aikansa, samoin muun muassa jiirien ja saumausten tekemiseen sekä kattotuotteiden asentamiseen. Huopakaton hintaan vaikuttaa myös kattoprofiili, rakennuksen korkeus ja lähiympäristö sekä rakennuksen sijainti. Myös katon alapuolisten rakenteiden kunto vaikuttaa katon korjaustyön ja materiaalikulujen määrään.

Meiltä saatkin aina tarjouksen, joka on tehty sinun kattosi remontointia ajatellen. Meidän hintamme pitää sisällään täydellisen avaimet käteen -palvelun suunnittelusta toteutukseen ja loppusiivoukseen. Laskemme tarjouksen niin, että hintaamme kuuluvat aina kaikki tarvittavat tekijät ja asiantuntijat kattoasentajista kirvesmiehiin ja muurareista peltiseppiin. Kaikkia heitä ei kaikilla katoilla tarvita, mutta jos juuri sinun kattosi vaatii jonkun asiantuntijan erityisosaamista, saat sen meiltä. Me laskemme budjettiin myös aina ympäristön riittävän suojauksen projektin ajaksi, mahdolliset henkilönostimet ja muut työkoneet sekä työskentelytelineet, jos niitä tarvitaan. Pakettiin kuuluu purku- ja rakennusjätteen poiskuljetus ja asianmukainen hävitys sekä loppusiivous ja kattava lopputarkastus. Kanssamme asioidessasi sinulle ei tule useita urakan eri osien tekijöitä, laskuja vähän joka suuntaan laskutuslisineen, ei yllättäen nousevia kuluja ja venyviä aikatauluja. Ellei kattoa avatessa sitten löydy jotain todella radikaalia, jota ei päällepäin tutkiessa ole voinut havaita ja ottaa huomioon laskelmissa. Aika harvoin tällaisia kuitenkaan tulee vastaan, koska meillä katon käyvät katsastamassa tarjousvaiheessa kokeneet asiantuntijat.

Hyvin huollettu huopakatto kestää useamman vuosikymmenen

Huopakatto ei ole poikkeus, kuten kaikki muutkin katteet, se vaatii ylläpitoa ja huoltoa elinkaarensa aikana yltääkseen katteen keskimääräiseen käyttöikään tai ylittääkseen sen. Huopakatto nauttii säännöllisesti toteutetuista huoltotöistä ja tarjoaa vastineeksi suojaa katollesi aina 20 vuodesta 40 vuoteen asti. Keskimääräinen käyttöikä vaihtelee siis sen mukaan, mistä katteesta on kyse, huopakatteita on markkinoilla useita erilaisia, niillä on omat ominaisuutensa ja myös omat käyttöikänsä. Huopakaton ikä ei tosiaan ole pisimmästä päästä, mutta toisaalta huovalla on omat hyvät puolensa, kuten sen hiljaisuus. Sillä on myös melko edullinen hankintahinta. Ominaisuuksiensa ansioista huopakatteella on mahdollista kattaa tasaisempiakin kattomalleja, joille muuten olisi hyvin vähän vesikatevaihtoehtoja tarjolla.

Huopakatto on erityisen vaatelias puhdistuksen suhteen, puhdistus on siitä huolimatta tärkeä ylläpitotoimi. Tärkeää on suorittaa huopakatteen puhdistus sirotepintaa irrottamatta. Tämä onnistuu ilmapuhaltamalla tai tarpeen tullen todella pehmeällä harjalla. Valitsemme siis työvälineet aina katteen mukaan, sillä emme halua vahingoittaa kattoa toimenpiteillä, joilla on tarkoitus pitää siitä huolta.

Kun kiipeämme katollesi huoltotöihin puhdistamme samalla sadevesijärjestelmän kourut, sillä roskalla on ikävä taipumus päätyä niihinkin estämään veden kulkua. Samalla tarkastamme kaikkien kattovarusteiden, kuten erilaisten tikkaiden, kulkusiltojen, luukkujen, pieneläinesteiden ynnä muiden kunnon. Unohtamatta savupiippuakaan, jos sellainen rakennuksesta löytyy. Tarvittaessa tarkastamme myös katon alapuoliset rakenteet kaikkien poikkeamien, kuten vaikkapa vuotojälkien tai pilaantuneiden eristeiden, varalta. Jos havaitsemme tarkistuksessa kattovuodon, korjaamme sen vaurioiden vaatimalla tavalla. Silloin kun vuoto on pilannut eristeet, vaihdamme nekin kunnollisiin. Palahuopakaton huolto kannattaa ajoittaa kevääseen tai syksyyn, jotta katto saataisiin ajoissa valmiiksi kestämään tulevan vuodenajan rasitukset. Talvi on rankkaa aikaa katolle kuin katolle mutta kesälläkin huopakatto kohtaa omat haasteensa. Kesän kuumilla ilmoilla huopakatolle ei kannata edes nousta, sillä kate pehmenee ja voi venyä, jopa revetä. Katon huollattaminen osaavilla ammattilaisilla kannattaa, sillä katolla voi saada paljon vauriota aikaiseksi, ellei tiedä varmuudella mitä tehdä ja miten.

Sammaleenpoisto ja katon uudelleenpinnoitus eivät kuulu ihan puolivuosittaisiin huoltoihin, kate pinnoitetaan yleensä kerran, noin puolivälissä katteen keskimääräistä käyttöaikaa. Käytännössä pinnoitustarve kuitenkin riippuu katosta. Esimerkiksi katon katemateriaali, katon puhdistus- ja huoltotiheys, jopa se, kuinka katto on rakennettu vaikuttaa. Pinnoitustarvetta voimme arvioida katon tarkistusten yhteydessä, esimerkiksi silloin, kun kattoa puhdistetaan. Sammaleenpoistoa varsinkin ikääntyvällä katteella voidaan joutua suorittamaan useamminkin, jopa muutaman vuoden välein. Sammaleenpoistokäsittely on tarpeen myös ennen katon uudelleen pinnoittamista.

Meillä taidetaan kaikki huopakaton huoltojen ja korjausten niksit. Oli kyseessä sitten huopakattoremontti, katon puhdistus, lumenpudotus tai muu ylläpitotoimi, osaamme toimia katetta suojellen. Valitsemme oikeat, kyllin tehokkaat mutta samalla riittävän hellävaraiset keinot kuhunkin työhön. Hyödyt ammattilaisen tekemästä työstä, meillähän hyvin tehdyn työn takeena on aina myös työtakuu. Se onkin mukava myöntää, kun työn laatuun, välineisiin, aineisiin ja materiaaleihin kiinnitetään jokaisessa kattotyössä huomiota. Samat korkeat laatustandardit meillä on kaikelle, se takaakin ensiluokkaisen lopputuloksen ja tyytyväiset asiakkaat.

Uuden katteen valinta, kävisikö kätevä rullahuopa, eli bitumikermi vai ilmeikäs palahuopa?

Huopakattoremontti sisältää usein siis vesikatteen, eli kattohuovan vaihtamisen. Tietysti huopakate voidaan vaihtaa tilalle myös silloin, kun vanha kate on ollut jotain muuta kuin huopaa, eli tiiltä tai peltiä. Huopa on kevyt, joten vaihto muista katteista onnistuu helposti eikä katto vaadi katteen painon vuoksi lisävahvistuksia, vaikka voikin tietysti vaatia rakenteiden kunnostusta muuten, jos niissä on ilmennyt ongelmia tai vaikkapa kosteusvaurioita. Huovasta huopaan vaihtaessa voidaan tietysti vaihtaa myös erityyppinen huopa vanhan tilalle, mutta näissä tapauksissa kiinnitämme aina huomioita katon jyrkkyyteen. Katon jyrkkyys vaikuttaa aina katteen valintaan, sillä eri katetyypit toimivat parhaiten tietyissä jyrkkyyksissä.

Uuden katteen valinta voi olla vaikeaa, sillä valikoimaa riittää. Tuleeko uudeksi katemateriaaliksi siis nopeasti asennettava bitumikermi, astetta työläämpi mutta samalla näyttävämpi palahuopa vai perinteisempi kolmiorimakate? Katteen valinta riippuu paljon omista mieltymyksistäsi, kunhan katon jyrkkyys otetaan huomioon katteen valinnassa. Autamme sinua mielellämme näissä asioissa. Esimerkiksi hitsattavan bitumikermin voi asentaa jopa tasakatolle, kun taas palahuopa ja kolmiorima vaativat jo enemmän kaltevuutta toimiakseen ihanteellisesti rakennuksen suojana.

Eri katteilla on omat ilmeensä ja erityispiirteensä, joiden vuoksi niitä valitaan. Yleisestihän huopaa pidetään hiljaisena katetyyppinä verrattuna varsinkin peltiin, mutta myös tiileen. Se on monille huopakaton valitseville yksi syy valintaan. Mutta erityyppiset huovatkin eroavat toisistaan. Rullahuopa on pelkistetyn ulkonäkönsä vuoksi ympäristöön helposti sointuva. Tämä voi joillekin olla ratkaiseva tekijä valittaessa huopakattoa. Palahuopakatetta taas on saatavilla monissa eri muodoissa ja väreissä. Mustan, ruskean ja harmaan sävyjen lisäksi markkinoilla on nyt muun muassa punaista, vihreää ja sinistä palahuopaa. Muotoina markkinoilta löytyvät muun muassa suorakulmaiset, kuusikulmaiset ja XL-kokoiset palahuovat. Palahuopakatto eli huopapaanukatto on ilmeikäs, vaikka hieman hitaampi tehdä, kuin esimerkiksi rullahuopakatto.

Ellet tiedä vielä, minkä huopatyypin ja -tuotteen katollesi haluaisit niin me autamme sinua. Meillä se kuuluu asiakaspalveluun, että kerromme asiantuntijoina esimerkiksi kattosi jyrkkyyden ja mallin mukaan, mitkä katteet olisivat ihanteellisimpia vaihtoehtoja. Voimme tehdä yhdessä myös hintavertailua, sillä erityyppisten huopakatteidenkin neliöhinnat vaihtelevat jonkin verran, samoin työmäärä, joka kunkin katteen asennukseen kuuluu. Huopakattoremontissa hinta voi siis muodostua aika pitkälle valitun katetuotteen mukaan, varsinkin niissä tapauksissa, joissa selvitään pelkällä vesikatteen vaihdolla eikä kuluja juuri muista työvaiheista tai materiaaleista tule.

Huopakaton korjaus ja paikkaus osaavalta ammattilaiselta

Huopakatto voi osoittaa kulumista ja korjaustarvetta monin eri tavoin. Huopa voi pikkuhiljaa menettää joustavuutensa ja alkaa halkeilemaan. Katon sirotepinta voi kulua pois ja paljastaa bitumikerroksen, joka lopulta antaa myös periksi ja reikiintyä puhki. Myös huopakatteen saumaukset voivat aueta, tämä tapahtuu usein pikkuhiljaa ja salakavalasti muun muassa katteen kulumisen, sen joustavuuden häviämisen, mutta myös lumen, jään ja sammaleen seurauksena.

Halkeillut, reikiintynyt ja saumoistaan aukeileva katto voi alkaa vuotamaan. Erittäin todennäköisesti se myös alkaa vuotamaan, ellei katon ongelmille tehdä mitään. Meiltä saat kaikki katon korjaustyöt vuotopaikkauksista, katon suoristamiseen ja lahovauriokorjauksiin sekä katteenvaihtoihin. Räätälöimme työt aina kunkin kohteen mukaan, eli korjaamme sen mitä korjata täytyy ja jätämme katon ehjät ja käyttökelpoiset osat rauhaan tarkistuksen ja mahdollisen puhdistuksen jälkeen. Katon huoltoihin liittyen saat katon puhdistukset, saumausten tiivistykset, kattotuotteiden kiinnitykset, sammaleenpoistot ja uudelleenpinnoitukset yhdestä osoitteesta Kattokorjauspalvelusta. Jos katolla alkaa ilmetä ongelmia tai epäilet jo vuotoa, älä jää odottelemaan vaan ota heti yhteyttä niin saamme minimoitua vahingot.

Katon säännöllinen puhdistaminen ja huoltaminen on katon kannalta paras toimintatapa, sillä mikään vaiva tai vika ei pääse salakavalasti pahenemaan. Esimerkiksi useimmat katon vuotokohdat havaitaan ja saadaan korjattua jo ennen, kuin ne varsinaisesti päästävät vettä läpi katon rakenteisiin. Jo vuodonkin satuttua, seuraukset ja kulut saadaan minimoitua sillä, että ongelma ratkaistaan mahdollisimman pian sen syntymisen jälkeen. On helpompi paikata huopakatossa reikä, josta vettä on päässyt vasta aluskatteeseen, joka ehjänä pysäyttää veden ja suojaa rakennusta kuin ryhtyä saneeraamaan pitkään olleen kattovuodon aiheuttamia kosteusvaurioita, jopa hometta sieltä kattorakenteista. Vaikka kattosi olisi jäänyt vähälle huomiolle ja huollolle niin sen tarkistaminen ja kunnostaminen kannattaa aina. Katto ei aina vuoda kuluneenakaan, mutta vuodon mahdollisuus kasvaa hetki hetkeltä, mitä kuluneempi ja likaisempi katto on. Lika ja roska edesauttavat katon eroosioita muun muassa sitomalla katolle kosteutta ja mahdollistamalla sammalkasvustoja. Hoida katto kuntoon kauttamme niin voit jatkaa huoletonta eloa rakennuksesi suojissa!