Kotitalousvähennys ja kattoremontti

Kotitalousvähennys ja kattoremontti ovat mainio parivaljakko. Kattoremontista ja muista kattotöistä kannattaakin aina hakea kotitalousvähennyksiä, kun niiden aika koittaa. Erilaisten kattotöiden kokonaiskustannukset ovat helposti satoja tai tuhansia euroja, työn laajuudesta ja laadusta riippuen. Vaikka vain työn osa kokonaislaskusta on vähennyskelpoista, kyse on helposti ihan kivasta euromäärästä, jonka mielellään käyttää elämässä johonkin mukavaan tai tarpeelliseen. Kotitalousvähennys on Suomen henkilöverotuksessa siis työn ja palveluiden ostamiseen perustuva verovähennysoikeus.

Kotitalousvähennystä voi saada monien eri palveluiden ostamisesta. Hyvin tyypillisiä töitä, joista ihmiset hakevat kotitalousvähennyksiä ovat muun muassa siivous- ja ikkunanpesupalveluiden ostaminen sekä erilaiset remontti- ja korjauspalvelut. Verovähennyksen saadakseen täytyy olla niin sanottu yksityisasiakas tai yksityistalous. Yrityksenä palveluita ostaessaan yrittäjä voi tehdä puolestaan vähennyksiä arvonlisäverosta yrityksen verotuksessa. Kotitalousvähennys kuuluu siis vain yksityishenkilön verotukseen ja sitä saa arvonlisäverollisen työn osuudesta. Työn tekijän tulee siis olla arvonlisäverokannassa, kuten me olemme. Käytännössä hyvin monet remonttiyritykset ovat siinä, koska arvonlisäveroraja ylittyy kuitenkin suhteellisen helposti, jos työtä tehdään säännöllisesti edes osa-aikaisesti. Laskulla näkyvä arvonlisävero antaa sinulle mahdollisuuden verovähennyksiin kotitalousvähennysten muodossa myöhemmin, eli remonttia seuraavan veroilmoituksen aikaan.

Remonttityöt, kuten kattojen korjaukset, saneeraukset ja lumenpudotuksen kuuluvat näiden verohelpotusten piiriin. Näitä kaikkiahan saat kotitalousvähennyskelpoisina meiltä Kattokorjauspalvelusta. Ihan kaikkea kotitalousvähennyksiin ei voi ilmoittaa kattokorjauksissakaan. Rajoitteita on esim. vapaa-ajan asuntojen, mökkien ja huviloiden suuntaan silloin, kun rakennusta vuokrataan koko kalenterivuodeksi kerrallaan. Eli rakennus on jonkun muun kuin omistajan käytössä. Asuinrakennuksen kattokorjaus sekä sen välittömässä läheisyydessä olevat hyötykäyttöön tehtyjen rakennusten, kuten autotallin ja puuvajankin kattojen korjaukset kuuluvat kotitalousvähennysten piiriin.

Voit siis hakea hyvin monista Kattokorjauspalvelun tekemistä kattokorjauksista kotitalousvähennystä. Palveluummehan kuuluu mahdollisuus hakea rahoitusta meillä teetettäviin töihin, jos kattoremontin raha-asiat muuten mietityttävät sinua. Kannattaa hyödyntää kuitenkin myös Kattokorjauspalvelu tarkistusetu. Tarkistamme kattosi kaikkien töiden, myös puhdistusten yhteydessä ilman erillistä maksua. Saat katon kuntoraportin ja tarjouksen löytyneistä korjaustarpeista myös silloin, kun suoritamme vaikkapa katon paikkausta tai räystäskourun kiinnitystä.

Laske kotitalousvähennys

Kotitalousvähennystä voit saada ammattilaisen toteuttamasta arvonlisäverollisesta työn osuudesta jopa 50%. Laske mitä voisit saada kotitalousvähennyksenä takaisin verotuksessa.

Kattoremontin lisäksi muitakin kattotöitä kotitalousvähennyksen piirissä

Kotitalousvähennystä saa katon laajojen remonttien ja saneerausten ohessa myös silloin, kun teetät meillä muita kattoihin liittyviä töitä. Esimerkiksi kaikki tekemämme kausihuollot, kuten katon syys- ja keväthuollot kuuluvat mahdollisten vähennysten piiriin. Samoin erilaiset kattojen puhdistukset, jotka kuuluvat palveluvalikoimaamme. Voit teettää meillä muun muassa pesun, harjauksen ja sammaleenpoistot sekä erilaiset suojakäsittelyt katollesi. Vastaavasti talvikauden työt, kuten lumenpudotukset ja jäiden sulatukset kuuluvat tähän luokkaan.

Saat meiltä myös rännien puhdistukset ja koko sadevesijärjestelmien korjaukset tai vaihdot ihan samalla kaavalla. Lisäksi erilaiset pienemmät korjaukset, kuten tiilten vaihdot, saumojen ja eristeiden tiivistykset ja vastaavat työt hoituvat meiltä. Katon ehostaminen uusilla pinnoitteilla tai maalilla muun muassa tiili- ja peltikatoille kuuluvat sekä palveluvalikoimaamme että kotitalousvähennysten piiriin. On siis monia töitä, joita voi ulkoistaa alan ammattilaiselle ja saada siitä itse verohelpotuksia.

Pyrimme kokonaisvaltaiseen otteeseen kaikissa kattotöissä.

Realistinen tarjous, tarkka katon työsuunnitelma, laadukas toteutus, katon kokonaisvaltainen tarkastus ja loppusiivous kuuluvat kaikkiin kattotöihimme. Puhumme myös kotitalousvähennyksistä, remontin rahoittamisesta, tarvittavista luvista kun suunnittelemme kanssasi kattotöitä. Ymmärrämme että kattoremontti ei kaikkine juonenkäänteineen ole sinulle yhtä tuttua puuhaa kuin meille. Kun olemme tarkistaneet kattosi ja käyneet läpi myös muun muassa lupa-asiat, vastaan tulee harvoin mitään suuria yllätyksiä, jotka vaikuttaisivat urakan lopulliseen hintaan tai kestoon.

Yksi kattoremonttialaa riivanneista ilmiöistä on ollut turhien remonttien ja liian isojen urakoiden myyminen asiakkaille, joskus kyseenalaisin keinoin. Toisinaan myös kesken jääneet ja hutiloiden tehdyt työt kalvavat ihmisten mieliä, eipä ihme, kun kyse on omasta kodista tai mökistä. Silloin eivät kotitalousvähennysten mahdollisuudet paljon lämmittäisi mieltä. Me Kattokorjauspalvelussa suosimmekin tapaa, jossa asiakkaan kanssa keskustellaan, katon korjaus tai puhdistus perustuu myös sen tarkkaan tutkimiseen. Näin saamme toteutettua oikeinmitoitetun remontin tai katon siivouksen ilman turhia kuluja ja riskejä. Kotitalousvähennyksetkin jäävät vain harvoin hakematta, kun muistutamme niistäkin asiakkaitamme.

Kotitalousvähennyksen hakeminen on sinulle helppoa

Kotitalousvähennyksen hakeminen on aika yksinkertainen toimenpide, säästä tositteet eli laskut ja saamasi kuitit. Näin sinulla on saatavilla tarvittavat tiedot veroilmoitusta varten, kun sen aika koittaa. Kun remontin, katon puhdistuksen tai jonkin muun meillä teetetyn työn jälkeen koittaa seuraava verotuskausi, saat postissa esitäytetyn veroilmoituksen. Tähän ilmoitukseen voit täyttää omaan sarakkeeseen kaikki kotitalousvähennyksiin oikeuttavat työt, joita olet ostanut yrityksiltä tai yrittäjiltä.

Saat verotuspäätöksen myöhemmin sekä postissa että Omavero -palvelussa netissä, kun verottaja on tehnyt omat laskelmansa ja päätöksensä. Kotitalousvähennysten hakeminen kannattaa. Varsinkin isompien saneerausten loppulasku on aina sen kokoinen, että hyödyt huomattavan rahasumman siitä, että jaksat ilmoituksen tehdä. Paperisen veroilmoituksen ohessa nykyään on helppo asioida myös verkossa, vero.fi -sivustolla. Omavero -palvelussa voi hoitaa myös kotitalousvähennyksiin liittyvät asiat ja sieltä löytyykin paljon ajantasaista tietoa muun muassa remonttitöihin liittyvistä veroasioista. Veroilmoituksen mukana postissa tulee myös vuosittain päivitetty ohjeistus veroilmoituksen täyttämisestä. Tuosta vihkosesta löydät lisätietoa myös kotitalousvähennyksistä, kun veroilmoituksen täyttäminen on käsillä. Verottajan palvelunnumeroon soittamalla saat aina ajankohtaiset neuvot, mikäli jokin veroihin liittyvä asia askarruttaa mieltäsi tai haluat apua ilmoituksen täyttämisessä.

Me teemme kotitalousvähennyksen hakemisen omasta puolestamme helpoksi. Erottelemme laskutuksessamme aina selkeästi ne kulut, joista ei voi hakea vähennyksiä ja ne, joista voi hakea. Esimerkiksi materiaali- ja tarvikekulut eivät ole henkilöverotuksessa vähennyskelpoisia mutta työn osuus on. Erittelyssämme näet kertavilkaisulla sen, mitä verovähennyskelpoinen työn osuus loppusummasta maksaa.

Kotitalousvähennyslaskurilla nopeasti tieto vähennyksistä

Jos haluat suunnitella tarkkaan remonttisi raha-asioita ja olet kiinnostunut kotitalousvähennysten määrästä, niin käytä laskuriamme. Kotitalousvähennystä voit saada kattoremontissasi ammattilaisen toteuttamasta urakasta, jolloin vähennyskelpoinen osa laskutuksessa on arvonlisäverollisen työn osuus. Kotitalousvähennystä voi saada tuosta arvonlisäverollisestä työn osuudesta jopa 50%. Laske siis mitä voisit verotuksessa saada takaisin koitalousvähennyksinä.