Tiilikaton hinta muodostuu työn ja tarvikkeiden määrästä

Tiilikaton hinta muodostuu työn ja tarvikkeiden määrästä. Kuitenkin se, montako työtuntia tarvitaan ja kuinka paljon materiaalikuluja kertyy, riippuu täysin katosta. Tiilikaton tarkkaa hintaa ei siis saada selville kertomalla katon pinta-ala jollain euromäärällä, joka kattaisi katon kuin katon kokonaistarpeet. Jokainen katto ja kattoremontti on tietyssä mielessä yksilö sillä tiilikaton asennus voi olla kaikkea tiilien vaihdosta aluskatteen rakentamiseen ja lahovaurioiden korjaukseen. Joskus katon alapuoliset rakenteet ovat niin hyvässä kunnossa, että pelkkä tiilten vaihto riittää. Tällöin tiilikaton hinta on tietenkin alhaisempi. Joskus taas tarvitaan runsaammin työvoimaa, tarvikkeita ja aikaa, jotta saadaan rakennettua huippulaadukas ja toimiva tiilikatto.

Tiilikatteita löytyy markkinoilta useita. Tiiltä löytyy eri materiaaleista tehtyinä ja eri valmistajien tekeminä, katteet ovat eri hintaisia, joten katetuotteen valinta auttaa jo melkoisesti materiaalikustannusten arviointia. Katteen hintaahan voi puolestaan laskea melko kätevästi sillä, että kertoo katon neliömäärän katteen neliöhinnalla. Näin eri katteiden hintojen vertailu onkin helppoa, jos jaksaa nähdä hieman vaivaa. Keskimäärin tiilikatteet kuitenkin ovat hankintahinnoiltaan kalliimmasta päästä, moniin muihin katteisiin verrattuna. Mutta jos hankintahinta suhteutetaan katon käyttöikään, ei katolle loppujen lopuksi niin paljoa hintaa tule.

Katon tarkistus on meillä siis lähtökohta sekä katon korjaustarpeen selvittämiseen että tarjouksen, eli hinta-arvion tekemiseen. Homma etenee niin, että voit ottaa meihin yhteyttä joko soittamalla tai vielä kätevämmin tarjouspyyntölomakkeella. Tarjouspyynnön vastaanotettuamme lähetämme kattotarkastajan vilkaisemaan kattosi kunnon. Kerro meille myös toiveita uuden kattosi suhteen, niin otamme nämä huomioon tekemässämme tarjouksessa. Emme siis heittele hatusta hintoja, joiden paikkaansa pitävyys on lottoarvonnan luokkaa. Voit tietysti alustavia suunnitelmia tehdessäsi veivata kattolaskurillamme suuntia kattosi korjaustöiden hintaluokalle, mutta laskurit eivät kykene huomioimaan läheskään kaikkea, mitä ihminen pystyy havaitsemaan ja päättelemään paikan päällä käydessään.

Kun uusi kattosi koristaa taloa, kannattaa meillä hoidattaa myös jatkohuollot sekä korjaukset. Meillä katon tarkistaminen kuuluu aina kattotöiden hintaan, viis siitä miksi olemme katollesi nousseet. Mikäli katon tarkistuksessa löytyy jotain kunnostettavaa, jätämme tarjouksemme töiden hoitamisesta. Meillä periaatteena kaikissa töissä on avaimet käteen -palvelu. Tarjouksemme sisältää aivan kaiken, mitä kattosi kunnostus vaatii ja sinun hommasi on lähinnä ottaa yhteyttä meihin prosessin aloittamiseksi. Silloin kun haluat kilpailuttaa kattokorjaukset ja tiilikaton hinta pitää saada sen vuoksi selville niin muista tarkistaa, että vertailet samoja palveluita. Meiltä saat kaiken työmaansuojauksista, roskalavasta, rakennustelineistä, materiaaleista ja ammattitaitoisista katontekijöistä lähtien. Lopuksi siivoamme ja hävitämme roskatkin puolestasi. Mikäli joudut tilaamaan, vuokraamaan ja palkkaamaan itse kaikkea mahdollista, loppulasku on aina suurempi, vaikka pelkkä katon asennus jonkun muun tekemänä olisi halvempi.

Meillä teetetystä työstä on aina mahdollista hakea kotitalousvähennys, tietysti siinä on muutamia poikkeuksia, mutta pääosa kattoremonteista ja katon ylläpitotyöstä meillä teetettynä on vähennyskelpoista. Kauttamme on saatavilla myös rahoitus, mikäli katon kunnostus vaatii hieman lisäbudjettia. Kun tiilikaton hinta on tarjouksemme myötä selvillä, on hyvä hetki laittaa rahoitushakemus vetämään.

Tiilikaton kustannusten muodostuminen

Tiilikaton hintaan vaikuttaa moni tekijä. On siis huomioitava sekä työmäärään, että materiaalitarpeeseen vaikuttavia muuttujia, jotka totta kai vaihtelevat kattotyömaalta toiselle katon koon, kunnon ja materiaalien perusteella. Me teemmekin hinta-arvion aina kattokohtaisesti. Emme tykkää korjata ehjää, emmekä myydä tarpeetonta. On kuitenkin tarkoituksenmukaista kunnostaa kaikki kunnostusta vaativa, niin ettei esimerkiksi rakenteisiin jää uuden hienon katon alle heikkouksia, jotka vaikuttavat katon kestoon ja lopulta myös sen kokonaishintaan. Tiilikattokin on melko painava katto, joten sen perustukset on hyvä tehdä kerralla kuntoon, niin katto kestää myös talven lumet ja kesän rankkasateet.

Muuttujia, joita me huomioimme tarjousta tehdessämme ovat katon pinta-ala, katon jyrkkyys, ja sen kunto, erityisesti katteen alapuolisten rakenteiden osalta. Myös vesikatteen ja aluskatteen vaihdon tarve arvioidaan, sillä joskus aluskate on moitteettomassa kunnossa eikä koko vesikatettakaan tarvitse vaihtaa. Esimerkiksi myrskyvaurion korjaaminen voi hyvinkin olla pelkän yhden räystäslipan kattaminen uudestaan ehjillä tiilillä. Kattoa tarkistaessamme arvioimme valmiiksi jo sen, tarvitseeko pystyttää rakennustelineet tai käyttää henkilönostimia. Niiden käyttö hidastaa aina työtä, vaikka toisinaan erityisesti jyrkillä, korkeilla tai hyvin huonokuntoisilla katoilla ne ovatkin pakollisia.

Hinta-arviossa otetaan myös huomioon kattoläpivientien lukumäärä, jiirit eli sisätaitteet, lipat ja muut vastaavat yksityiskohdat. Läpivientien ja jiirien rakentaminen on työlästä, mutta ne täytyy tehdä myös erityisellä huolella koska ne ovat yleisimpiä vuotokohtia kaikilla katoilla. Kun työt on alun perin tehty kunnolla, vuotoriski on pieni ja katto pysyy paremmassa kunnossa pidempään. Me varaamme aina kunnolla aikaa näiden tekemiseen. Niitä on sen verran paljon tullut korjattua, että olemme oppineet rakennusvaiheen olevan kriittisen tärkeä koko katon elämän kannalta. Haluamme tehdä työn kunnolla.

Kartoitamme tarjousta varten myös sen, millaisia lisävarusteita katolle asennetaan remontin yhteydessä. Osa varsinkin turvavarusteita on pakollisia, osa vapaavalintaisia. Voit saada katollesi vaikkapa lumiesteet, kattotikkaat, kulkusillat, vesikourut, syöksytorvet, aurinkopaneelit ja vaikka mitä muutakin, jos tarvitset ja haluat. Tietysti tutkimme jo olemassa olevien tarvikkeiden kunnon ja mahdollisuuksien mukaan käytämme niitä myös uudella katolla. Joskus tarvikkeita on kuitenkin pakko päivittää, koska vanha varustus on ollut puutteellinen tai se on jo niin kulunut, ettei maksa vaivaa asentaa niitä enää uudelle katolle. Tutkimme myös savupiipun kunnon ja sen, tarvitseeko piippu pellitystä. Tiedustelemme sinun toiveitasi myös siitä, tehdäänkö katolle samalla energiaremonttia, eli lisätäänkö esimerkiksi yläpohjan eristystä, kun hommiin kerran jo ollaan tulossa.

Tarkan katon hinnan saat pyytämällä meiltä tarjouksen. Kun olemme tutkineet kattosi kunnon ja keskustelleet kanssasi toiveista uuden katon suhteen, annamme hyvän ja kilpailukykyisen tarjouksen kokonaisvaltaisesta avaimet käteen -asennuspalvelustamme.

Joskus pärjätään pelkällä kattotiilien vaihdolla

Tiilikattoahan ei aina tarvitse uusia alusrakenteista lähtien. Jos katto on muuten aluskatetta myöten kunnossa, riittää että vaihdetaan pelkät kattotiilet. Tällöin työhön kuuluu vanhan tiilikatteen purkaminen ja uuden rakentaminen. Tällöin tiilikaton hinta muodostuu purkuun ja rakennukseen käytetystä työajasta ja uuden katteen materiaaleista sekä tyypillisistä oheiskuluista. Katon yksityiskohdat ja työympäristön olosuhteet vaikuttavat yleensä kunkin kattoremontin työaikaan.

On kuitenkin hyvin tavallista, että aluskatteen ikä menee käsi kädessä tiilikatteen kanssa. Niiden korjaus siis yleensä erääntyy yhtä aikaa ihan luontaisestikin. Pelkän katteenvaihdon asemesta tehdään tällöin sekä vesikatteen että aluskatteen vaihto ja näin saadaankin aikaan sangen pitkäikäinen ja kestävä katto taas vuosikymmeniksi eteenpäin. Joskus voi olla tarve pureutua myös katon alapuolisiin rakenteisiin ja eristeisiin sekä kunnostaa katon tuuletusta, mutta nämä arvioidaan aina tapauskohtaisesti.

Aina joskus vastaamme tulee tilanteita, että katon huoltoa on laiminlyöty jolloin kattotiilet ovat kärsineet pahoin, mutta katon alapuoliset rakenteet eivät. Joskus myrskyn kaatama puu hajottaa pelkkiä tiiliä isolta alalta kattoa ja kaikki muu säilyy ehjänä. Samoin jos talon asukas kyllästyy muutenkin jo ikääntyvien tiilien väriin, voi olla helpompaa vaihtaa tiilet kuin alkaa vanhojen tiilien maalausoperaatioon. On monia syitä, miksi voidaan päätyä pelkkien tiilien vaihtoon eikä sen isommalle urakalle ole tarvetta. Meidän periaatteemme on se, että jos tiilenvaihdolla pärjätään, niin sitten vain ne tiilet vaihdetaan.

Mitä meillä sisältyy tiilikaton hintaan?

Meiltä tilattu työ ja hinta pitää sisällään aina täyden palvelun avaimet käteen -paketin. Tarjouksemme hinta sisältää katon kuntokartoituksen ja työsuunnitelman aikatauluineen. Autamme tarvittaessa erilaisten lupien kanssa ja kauttamme voi tässä vaiheessa hakea myös sen rahoituksen, jos kattokorjaus sitä vaatii. Tilaamme sovitut tarvikkeet ja esimerkiksi ne uudet kattotiilet toimitetaan luoksesi oikeana ajankohtana, me tilaamme tarvikkeet suoraan valmistajilta ilman välikäsiä, joten hinnat ovat maltillisia.

Kun työ alkaa toimitamme työmaalle kaikki tarvittavat tekijät ja erityisosaavat jos kattosi heidän työpanostaan vaatii. Tuomme kaikki tarvittavat työkalut ja työvälineet, myös tarvittavat henkilönostimet, rakennustelineet, suojapressut sekä työntekijöiden turvavarusteet. Sitten suojaamme työmaan ja ryhdymme töihin. Kaikki tarvittavat purkutyöt hoidetaan nopeasti ja tehokkaasti, purkujäte kerätään talteen ja toimitetaan hävitettäväksi. Sitten toteutamme uuden katon pienintä yksityiskohtaa myöten huolella. Kun katto läpivienteineen, saumoineen ja jiireineen on valmis, teemme kattotuotteiden asennukset ja katon lopputarkistuksen. Sitten keräämme suojaukset pois ja toimitamme jätteet asianmukaisesti hävitettäväksi. Saat meiltä katon hoito-ohjeet, mutta tulemme mielellämme jatkossakin huolehtimaan kattosi kunnosta esimerkiksi lumenpudotusten merkeissä.

Yksi asiakkaille tarjoamamme etu on työtakuu. Koska panostamme aina laadukkaisiin materiaaleihin, hyvään suunnitteluun, osaavaan työvoimaan ja kestävän katon aikaansaamiseen haluamme antaa kaikelle työllemme työtakuun. Lähes aina se myönnetään täytenä takuuna kaikkiin tekemiimme työvaiheisiin. Mutta esimerkiksi silloin, kun tulemme korjaamaan jonkun muun tekemää vikaan mennyttä remonttia tai emme pääse yhteisymmärrykseen katolle tehtävien toimenpiteiden mitoituksesta, voimme myös sovitella työtakuun tapauksen mukaan. Lähtökohtaisesti se kuitenkin kuuluu kaikkeen tekemäämme työhön.

Rahansäästöä ja pitkää ikää katolle hyvällä huollolla

Tiilikatto on ylevä ja kestävä katto, mutta sekin vaatii huoltotoimia osakseen. Näinhän se on lopulta ihan jokaisen katteen kohdalla, jotain hommaa on aina, tarpeelliset toimenpiteet ja tyypilliset vaivat kuitenkin vaihtelevat eri katteissa, välillä samankin katteen eri katoilla. Kunnossapito kuitenkin pidentää katon käyttöikää ja ehkäisee esimerkiksi vuotoja ja niistä aiheutuvia suurempia korjaustarpeita. Säännöllinen katolla käyminen helpottaa myös kattotöiden ennakointia ja esimerkiksi pinnoitustyön tarve on yleensä jo hyvissä ajoin selvillä. Näin korjaustöihin on helpompi varautua vaikkapa taloudellisesti.

Varsinkin katon ja vesikourujen puhdistus on tärkeä rutiini, sillä tiilikaton vitsaus on sitkeästi juurensa tiiliin iskevä sammal. Voi kestää vuosikausia, ennen kuin sammal onnistuu kapuamaan uudistetulle tiilikatolle, mutta sitten kun se sinne pääsee, onkin jaksettava huolehtia katon sammaleenpoistosta. On kuitenkin mahdollista hidastaa sammaleen tuloa tiilikatolle pitämällä sitä yksinkertaisesti vain puhtaana säännöllisesti. Kaikenlainen katolle ja sieltä myös sadevesijärjestelmän tukkeeksi päätyvä bioroska edesauttaa sammaleen taivalta katon valtiaaksi, joten voit pysyä oman kattosi herrana pitämällä moskat poissa.

Sitten kun sammal on päässyt hiipimään katolle sitä ei oikein kannata sinne jättää. Tarvittaessa sammal tulee poistaa harjaamalla tai sammaleentuhokäsittelyllä. Me teemme tuhokäsittelyn ekologisesti ja ympäristöystävällisillä tuotteilla. Se on hyvin tehokas tapa nollata katon sammaltilanne ja hyvin usein se on syytä tehdä ennen tiilikatteen pinnoitusta. Pinnoitus on vastassa jossain vaiheessa katosta riippuen, noin puolivälissä katteen käyttöikää. Sammaleenpoistoa voi toki tarvittaessa tehdä ilman katon pinnoitusta useammankin kerran katon käyttövuosien varrella.

Tiilikaton muihin huoltoihin kuuluvat aika yleisellä tasolla samat kunnostukset ja tarkistukset, kuin minkä tahansa muunkin katteen osalta teemme. Käymme läpi katon saumaukset, jiirit ja läpiviennit, tarvittaessa niitä tiivistetään ja kunnostetaan. Tutkimme kattotuotteiden kiinnitykset kaikissa rutiinitarkastuksissa, eli käytännössä aina, kun katolle kiivetään. Osin siksikin, että itsekin työskentelemme katolla erilaisten tikkaiden ja kulkusiltojen varassa. Samallahan siinä sitten käydään läpi kaikki muutkin kattotuotteet, kuten aurinkopaneelit, lumiesteet ja vastaavat.

Syksyisin puhdistamme katon lehdistä ja muusta roskasta ja valmistamme katon talvea varten. Talvella teemme kaikki lumenpudotukset ja jäänsulatukset katolta sekä ränneistä. Keväällä voi ilmetä myös puhdistustarvetta, jos kevätmyrskyt, puiden kukinnat ja muut luonnonilmiöt ovat tuoneet katolle roskaa. Keväällä erityisesti tutkitaan, kuinka katto selvisi menneestä talvesta eli ainakin kattotiilien kunnon tarkistus ja tarvittaessa rikkinäisten tiilien vaihto. Eivät sitten kesäsateet pääse aluskatteelle, kun vesikate on kunnossa. Toki katteen kunto tutkitaan ja kate kunnostetaan aina tarpeen mukaan, keväällä varsinkin runsaslumisen talven jälkeen se kuitenkin on erityisen tärkeää. Myrskyjen jälkeen on hyvä myös tehdä ainakin tarkistus, että kaikki katolla on kunnossa. Meiltähän saa aivan kaiken tämän ja kaiken muunkin katon pitämiseksi kunnossa.