Kattosaneerauksella pitkää ikää katolle ja talollesi

Kattosaneerauksella saat pidennettyä katon ja rakennuksen käyttöikää helposti. Huippulaadukkaat katon saneeraukset ja korjaustyöt, sekä kaikki kattojen puhdistustyöt saat Kattokorjauspalvelusta. Meillä pitkä kokemus ihan kaikenlaisista kattotöistä näkyy työn jäljessä ja palvelun kokonaisvaltaisuudessa. Olemme kohdanneet monenmoisia kattoja ja ihmisiä niiden parissa. Suhtaudummekin katon korjauksiin ja saneerauksiin aina yksilöinä, joille räätälöidään paras korjauspaketti sen tarpeiden mukaisesti. Toimimme näin riippumatta siitä kuinka suuri tai pieni korjaustyö on kyseessä. Kaikki tehdään viimeisen päälle asiantuntemuksella ja parhaiden osaajien työnlaatuun luottaen. Meillähän esimerkiksi palveluun kuuluu se, että katto käydään läpi joka kerta, kun sinne kiivetään muuta kattotyötä tekemään. Saat ilman erillistä maksua katon kuntokartoituksen kaikkien meillä teetettyjen kattotöiden yhteydessä. Meiltä tulee sitten automaattisesti mahdollisista korjauksista tarjous katon kuntoraportin yhteydessä.

Me puhumme toisinaan remontin mitoittamisesta, pidämmekin sitä osana hyvää asiakaspalvelua. Oikein mitoitettu kattoremonttimme huomioi kaiken, mikä täytyy kunnostaa, jotta katto on taas ihanteellisessa kunnossa töiden jälkeen. Oikea mitoitus tarkoittaa myös sitä, ettemme korjata asioita, joita ei tarvitse korjata. Töitä ei ylimitoiteta, silloin kun pärjätään vähän vähemmälläkin.

Kattosaneerauksemme toteutetaan aina palveluna, jossa saat avaimet käteen urakan päätteeksi. Tällä avaimet käteen -vertauksella viittaamme siihen, että saat meiltä ihan kaiken tarvittavan töiden suunnittelusta loppusiivoukseen. Me tarjoamme asiakkaillemme myös rahoitusmahdollisuutta, jota voi hakea kauttamme kattoremontin ja korjausten kuluihin. Jos haluat pidentää maksuaikaa tai jakaa maksun osiin se onnistuu rahoituksen turvin helposti. Tekemästämme työstä esimerkiksi kotisi tai autotallisi katolla voit hakea lisäksi kotitalousvähennystä henkilöverotuksessa. Kotitalousvähennys on rahanarvoinen mahdollisuus, joka kannattaakin aina hyödyntää. Vaikka veroilmoituksen täyttäminen monien mielestä tylsää hommaa onkin, niin kerran se vain kirpaisee, ilmoitus kuntoon ja hyvityksiä odottelemaan!

Saneeraamme kokonaisvaltaisella osaamisella kaikki tiili-, pelti-, ja huopakatot

Meiltähän löytyy osaamista kaikkien ulkokattojen remontoinnista. Kirjaimellisesti, sillä korjaamme, puhdistamme ja saneeraamme kaikkia mahdollisia kattomateriaaleja, kaikkia mahdollisia kattotyyppejä kaikissa mahdollisissa rakennuksissa. Voit siis hyödyntää ykkösluokan palveluitamme riippumatta siitä, onko kattosi vesikate peltiä, huopaa tai tiiltä.

Voimme tehdä myös katteenvaihtoja materiaalista toisen, jos on tullut aika asentaa uusi vesikate. Teemme tarvittavat muutostyöt katon rakenteisiin, mikäli vanha katto ei ole suoraan sopiva eri vesikatteen pohjaksi. Äärimmäisen harvoin voimme jättää siis vanhaa vesikatetta uuden katteen alle. Tosin sekin voi olla mahdollista joidenkin huopakatteiden kohdalla. Vanhat pelti- ja tiilikatot on kuitenkin käytännössä katsoen aina purettava pois uuden vesikatteen alta. Jos sinun huopakatollasi kuitenkin on sellainen mahdollisuus, ettei vanhaa katetta ole pakko purkaa, keskustelemme siitäkin vaihtoehdosta kanssasi jo urakan suunnitteluvaiheessa. Se nimittäin vaikuttaa merkittävästi kattosaneerauksen työmäärään. Tämäkin on yksi syy sille, että käymme mielellämme paikan päällä. Ellet tee vesikattoremontteja työksesi, et ehkä pysty arvioimaan kaikkia työhön vaikuttavia yksityiskohtia kuten me.

Kiipeämme katollesi töihin riippumatta siitä, onko se tasakatto, satulakatto, mansardikatto, harjakatto vai pulpettikatto. Aivan kuten katteenvaihdoissa niin teemme myös kattomuodon saneerauksia. Eli jos haluat saneerata tasakattosi johonkin muuhun malliin niin meiltä onnistuu sellainenkin paketti suunnittelusta toteutukseen. Emme nirsoile myöskään sen suhteen, millaisen rakennuksen katolle tilaat meidät. Päätä eivät huimaa kerrostalot tai maneesit, eli kaikki esimerkiksi korkeutensa vuoksi haastavat kohteet hoituvat Kattokorjauspalvelulta. Mutta matalammat ja pienemmätkin kohteet ovat lähellä sydäntämme, teemme kattotyöt mökeille, asuinrakennuksiin, rivitaloihin ja vaikka autotalliinkin.

Päivitä kattotuotteet tälle vuosikymmenelle kattosaneerauksen mukana

Katon päivittämisen ohessa voimme päivittää myös katon turvatuotteet ja muut tarvikkeet tälle vuosikymmenelle yhden urakan periaatteella. Saat asennukset sujuvasti ja edullisemmin kattosaneerauksen yhteydessä, kun me olemme joka tapauksessa jo kiivenneet katollesi. Vielä joitain vuosikymmeniä sitten kun useimmat nyt saneerattavat katot on rakennettu, ei kattotuotteita ollut edes saatavilla kuten nykyään. Tyypillisimmin katolle asennettiin tuolloin palotikkaat, välillä ovat muodissa olleet myös kattovalokuvut.

Nykypäivänä tarvikevalikoima ja vaatimukset ovat kuitenkin melko eri tasolla. Katoille asennetaan turvatuotteista palotikkaiden ohessa lapetikkaita, kulkusiltoja, lumiesteitä mutta myös kaiteita ja turvaköysien kiinnitystelakoita. Tuotteiden hintatasot ovat maltillisia, eikä valmiiden laatutuotteiden paikoilleen asentaminen ole kummoinenkaan kuluerä niiden hyötyihin nähden. Nykyään myös esimerkiksi aurinkopaneelit ovat suosittu lisä katolla. Myös kattovalokuvut ovat jälleen nousemassa suosioon.

Kartoitamme katolle asennettavien tuotteiden eli sadevesijärjestelmän sekä turvavarusteiden, kuten tikkaiden ja kattosiltojen tarvetta jo tarkistuskäynnillä. Lisäksi kartoitamme erilaisten ikkunoiden, kattovalokupujen, kattoluukkujen sekä aurinkopaneelien asennustarpeet ja -toiveet tarjouksen yhteydessä. Kaikki nämä onnistuvat meiltä samassa urakassa ja usein onkin edullisempaa keskittää myös asennukset saneerauksen yhteyteen, kun paikalla jo ollaan työväen ja varusteiden kanssa. Sadevesikourut ja syöksyputket ovat yksi tyypillisimmistä kattoremontin loppuvaiheen asennustöistämme. Jos katolla ja sadevesijärjestelmällä on jo ikää, voi olla näidenkin päivittämisen aika, kun kattoa muutenkin uusitaan. Samaan luokkaan kuuluvat piippujen pellitykset ja hatut, joita saat myös meiltä osana täyden palvelun pakettiamme.

Onnistuuko kattosaneeraus keskellä talvea?

Yllättävän yleinen kysymys on se, että voimmeko tulla korjaamaan kattoa talvella. Varsinkin silloin kun katolle tapahtuu jotain, saattaa kattokorjausten terve yllättää ihan mihin vuodenaikaan tahansa, myös keskitalvella. Meidän vastauksemme on kyllä, voimme tulla korjaamaan myös talvella. Teemme kattokorjauksia vuoden ympäri ja aika monia töitä voidaan tehdä kesät ja talvet.

Myös kattavat saneeraukset onnistuvat vuodenajasta riippumatta, joskus jopa paremmin talvella kuin kesällä koska ilmankosteuden taso on pakkasen ansioista matalampi. Itse asiassa vain muutamat kattotyöt todella vaativat lämpöasteita onnistuakseen. Kovalla pakkasella on vaikea tehdä pesuja ja maalauksia, sekä joitain huopakattojen töitä. Mutta lähes mitä tahansa muuta voimmekin tehdä vuodenajasta riippumatta. Talvella voimme pudottaa lumet katolta töiden tieltä ja voimme vaihtaa työvaatteet vastaavasti kylmempien kelien varusteisiin. Usein se on jopa niin päin, että talvella voimme kyllä pukea lisää ja lämpimämpiä vaatteita, mutta kesällä voimme vähentää vain rajallisen määrän varustusta työmaalla.

Talvi on armollisempaa aikaa työntekijöiden ohessa myös nurmikolle ja puutarhalle, kattotyöt vaativat usein tavaran siirtelyä, telineitä ja nostimia. Jäinen maa helpottaa meidän työtämme mutta suojelee myös nurmikkoa mainiosti. Voit saada saneerauksesi jopa kesän ruuhkahuippuja edullisemmin ja aikataulut helpommin neuvoteltua, jos päätät ryhtyä remonttitöiden teettämiseen talvella. Vaikka töitä tehdessä olisi pakkasta, voimme vankan kokemuksemme perusteella suorittaa työt lämpöhukkaa minimoiden. Pidämme huolen, että voit asua talossasi ihan koko remontin ajan.

Kuinka etenee katon saneeraustyö?

Katon saneeraustyö etenee parhaimmillaan askel askeleelta kohti valmista ja huoletonta kattoa. Kun työ on suunniteltu hyvin ja tekijät ammattitaitoisia kuten meillä, ei ole tarvetta sivuaskeliin tai peruutuksiin. Tällöin työ etenee suunnitelman mukaisesti yhteydenottosi ja katon kuntokartoituksen jälkeen tarjouslaskelmaan ja työsuunnitelmaan. Tarkistus meillä kuuluu aina kattosaneeraukseen ilman erillisiä kuluja, sillä siihen pohjautuu koko saneerauksen mitoittaminen, tarjouksemme sekä työsuunnitelma. Samalla keskustelemme kanssasi, jotta sinun toiveesi tulevat myös kirjatuiksi korjaussuunnitelmiin. Näin lähtee käyntiin kattoremontti, joka toteutetaan täydellisinä avaimet käteen -pakettina.

Katon saneeraus voi lopulta sisältää todella monia eri työvaiheita. Meillä saneeraus pohjautuu aina katon yksilölliseen kuntokartoitukseen. Saneeraamme sinun katollasi vain sen, mitä on tarpeen saneerata. Näin saneeraus tai remontti voi olla osittainenkin, jolloin kattoa korjataan vain tarpeellisin osin. Täyssaneerauksenkin teemme aina mittatilaustyönä kohteen tarpeiden mukaisesti. Remonteistamme tuleekin vääjäämättä melko yksilöllisiä.

Tekemämme saneeraus voi sisältää katon eri osien purkutöitä. Esimerkiksi vanha vesikate puretaan melko tyypillisesti pois. Lisäksi kaikki vaurioituneet ja vesivahinkoja kärsineet puuosat korvataan uusilla ja kastuneet eristeet poistetaan niin että tilalle tuodaan uudet ja puhtaat eristeet kun on niiden asennuksen vuoro. Purkutarvetta voi olla ruode- ja aluslaudoituksissa, yleensä vanhat läpiviennit ja niiden tiivisteteet puretaan myös. Luonnollisesti sadevesijärjestelmä irrotetaan, samoin kattotuotteet. Joskus vanhat tuotteet ovat käyttökelpoisia vielä uudellakin katolla, mutta ne on kuitenkin purkuvaiheessa irrotettava töiden tietä.

Kun vaihdettavat materiaalit, rikkinäiset tai lahonneet osat ja pilalle menneet eristeet on saatu purettua, voidaan ryhtyä rakentamaan uutta tilalle. Tässä vaiheessa huolehditaan muun muassa katon vinoumien ja notkahdusten oikaisuista. Tarvittaessa korotetaan kattotuoleja tai katon harjaa paremman tuuletuksen aikaan saamiseksi. Rakennamme yläpohjan tuulettuvat rakenteet, eli eristeet ja niiden yläpuolisen tuuletusvälin, jotta katto pysyy ihanteellisessa kunnossa pitkään. Sitten rakennetaan uusi aluskate ja asennetaan uudet läpiviennit. Uutta rakentaessa tehdään myös tarvittavia puutöitä. Niihin voi kuulua aluslaudoitusten ohessa ruoteiden tekeminen, tuuletusrimojen asentaminen, jiirien pohjalaudoitukset sekä erilaiset räystäiden laudoitukset.

Sittenhän päästäänkin jo tekemään uudenkarheaa vesikatetta valitsemastasi materiaalista. Pian vuorossa sen jälkeen ovat läpivientien rakentaminen, tiivistykset ja pellitykset sekä mahdollisen savupiipun kunnostus. Sitten asennetaan sadevesijärjestelmä, tikkaat, kulkusillat ja lumiesteet. Pääpiirteittäin katto onkin jo loppusilausta vaille valmis, teemme loppusiivouksen ja tarkistamme työn jäljen. Sitten kasaamme työmaalta kaiken ylimääräisen ja viemme sen mukanamme kaatopaikalle tai asianmukaiseen kierrätykseen.

Saneeraustyön ajallinen kesto

Katon saneeraus ja muidenkin korjaustöiden aikataulut riippuvat työn laajuudesta, suurin ajalliseen kestoon vaikuttava tekijä onkin se, kuinka perusteellisesti kattoa korjataan ja missä kunnossa se on. Myös katon koko, monimutkaisuus, varusteiden määrä sekä valitut katemateriaalit vaikuttavat aina työn kestoon, sillä suurempi työmäärä vie enemmän aikaa. Työmaan koosta riippuen kattosaneeraus vie aikaa siis muutamasta päivästä muutamaan viikkoon. Meidän remonttityömme aikana voit kuitenkin asua talossasi riippumatta siitä, tehdäänkö saneerausta kesällä vai talvella.

Suurimmat työmäärään vaikuttavat seikat katon koon ohessa ovat mahdolliset kattoruoteen ja aluskatteen uusimiset, eristeiden vaihdot ja muut vesikaton alaiset työt. Lisäksi työaikaan vaikuttavat katon jyrkkyys ja katemateriaali. Esimerkiksi isoilla peltilevyillä tekee uuden vesikatteen nopeasti verrattuna suhteellisen pienen alan kerrallaan kattaviin kattotiiliin tai palahuopiin. Läpivientien ja lopuksi asennettavien kattotuotteiden määrä vievät myös oman aikansa.

Tietysti myös maantieteelliset tekijät vaikuttavat. Esimerkiksi vaikeat kulkuyhteydet voivat lisätä työaikaa. Ellei kohteeseen pääse esimerkiksi ajamaan autolla, täytyy tilanne miettiä ja suunnitella aina tapauskohtaisesti niin että tarvikkeet ja työvälineet saadaan tuotua paikalle ja kattoasentajat pääsevät hommiin. Mikäli saneerattava rakennus on vaikkapa jyrkässä rinteessä tai siihen on kasvanut kiinni puita, joita ei saa kaataa, hidastuu työtahti vääjäämättä.

Saat meiltä aina katon kuntokartoitukseen ja sinun toiveisiisi pohjautuvan tarjouksen. Teemme näiden alkutöiden pohjalta myös saneerauksen toteuttamissuunnitelman, johon kuuluu eri työvaiheiden aikataulutus sekä arvio koko saneeraustyön kestosta. Tarjouspyynnön ja kuntokartoituksen kautta voimme siis arvioida hinnan ohessa myös työn keston.

Kattosaneerauksen hinnan arvioiminen ja laskuri

Työajan tavoin kattoremontin hinta on monen tekijän summa. Remontin kuluista kaksi suurinta yksittäistä osa-aluetta muodostavat materiaalikustannukset sekä työn kustannukset. Materiaalit vaikuttavat kuitenkin työaikaan, sillä esimerkiksi eri katteiden asennuksiin kuluu eri aika, eri katteet ovat eri hintaisia neliöhinnoiltaan ja niin edelleen. Kattosaneerauksen hinta-arvion voi tarkista kattolaskurin avulla, mutta ihan tarkan tarjouksemme saat vain tarjouspyynnön kautta. Laskuri ei kykene arvioimaan kovin monimutkaisia asioita, eikä se kykene huomioimaan monta todelliseen hintaan vaikuttavaa muuttujaa, kuten ihminen.

Kattoremontin hintaa arvioidessa eri muuttujien huomioiminen on tärkeä muistaa. Esimerkiksi erilaisten materiaalien asennuksiin kuluu erilaisia aikoja, jolloin materiaali vaikutta asennukseen kuluvaan työaikaan ja vaikuttaa näin kattoremontin loppusummaan. Kaikissa katteissa on omia hyviä puoliaan. Katolle halutut ominaisuudet ja ilme vaikuttavat teknisten seikkojen, kuten katon rakenteiden ja kattotyypin lisäksi valintaan. Pelkkä hinta on huono peruste katteenvalinnassa. Yleisimpiä vesikatteita meillä ovat tiili, huopa ja pelti. Kaikista katemateriaaleista löytyy useita eri valmistajien vaihtoehtoja, joiden neliöhinnat voivat vaihdella aika paljon. Esimerkiksi moderneista huopakatteista löytyy erilaisia ruollahuopia, kolmiorimahuopia, bitumikermejä sekä palahuopia eli huopapaanuja. Niidenkin neliöhinnat ja asennustavat voivat vaihdella keskenään paljonkin vaikuttaen uuden katon kokonaishintaan. Katteiden neliöhintoja on kuitenkin helppo vertailla keskenään ja runsaat valikoimat takaavat sen, että löydät varmasti mieluisen katteen rakennukseesi. Voimme auttaa katteen valinnassa sinua. Katteen valinta selventää sekä materiaalikuluja että työtuntien määrää nopeasti.

Kattoremonttiin tarvittavat luvat- Rakennuslupa tai toimenpidelupa

Monesti kattoremontti onnistuu ilman rakennuslupaa tai toimenpidelupaa. Aina ei tarvita muitakaan lupia, mutta tilanne on hyvä kartoittaa ennen töihin ryhtymistä. Mikään ei nimittäin ole niin tympeää kuin keskeyttää työt tai jälkikäteen selvitellä viranomaisten kanssa sitä olisiko pitänyt vai eikö olisi pitänyt hakea lupia. Pahimmillaan puuttuvista luvista on syntynyt vuosikausien selkkauksia. Me autamme täyden palvelun lupauksen mukaisesti sinua kaikissa tarvittavissa lupa-asioissakin. Emme halua, että joudut selvittelemään asiaa enää jälkikäteen, vaan pääset suoraan nauttimaan valmiista katosta, kun me lähdemme työmaalta.

Rakennuslupaa ei tarvita katon pikkukorjauksiin eikä vielä silloinkaan, kun esimerkiksi vesikate vaihdetaan uuteen. Varsinainen rakennuslupa tarvitaan vain silloin, kun saneeraustyön mittakaavaa voi verrata uuden rakentamiseen. Eli jos rakennusta vaikkapa laajennetaan tai siihen tavalla tai toisella rakennetaan uusi asuinkerros, meidän näkökulmastamme siis kattoa korottamalla, rakennuslupa tarvitaan. Myös rakennuksen käyttötarkoituksen muuttaminen voi vaatii lupaa.

Toinen tyypillinen lupa on toimenpidelupa, joka on rakennuslupaa kevyempi mutta yleensä samasta paikasta asuinkunnassa tai kaupungissa haettava lupa. Toimenpidelupaa tarvitaan pienempiin muutoksiin, kuten rakennusosan, julkisivun, tai teknisen järjestelmän muutoksiin. Eli vaikkapa katon muodon vaihtaminen, katemateriaalin muuttaminen radikaalisti erilaiseen ja muiden vastaavien töiden tekeminen voi vaatia toimenpidelupia. Samoin mahdollinen muutostyö, joka vaikuttaa merkittävällä tavalla rakennuksen energiatehokkuuteen. Saat tarvittaessa meiltä lisätietoa myös asbestitöistä ja niiden menettelyistä, jos ne koskettavat sinun rakennustasi.