Huopakaton hinta yläpohjasta piipunhattuun ja kaikkeen siltä väliltä

Huopakaton hinta riippuu katosta ja se voi pitää sisällään kaikkea mahdollista katon lahovauriokorjauksista uusiin kattotuotteisiin. Ei siis ole mahdollista antaa listasta yhtä ja samaa hintaa per neliö, joka osuisi sitten oikeaan ihan jokaisella huopakatolla, jonka uusimme. Paikkansa pitävä hinta voidaan antaa kun olemme aluksi tutkineet katon kunnon ja keskustelleet kanssasi toivomistasi ominaisuuksista. Me emme siis mielellämme arvaile ja heittele hatusta hintoja, jotka eivät joko pidä paikkaansa ja loppulasku paisuu sovittua suuremmaksi. Tai tee työtä sitten huonosti, kun hinta on annettu alakanttiin eikä tällä summalla sitten saadakaan tehtyä, mitä katto vaatisi. Me perehdymme aina kohdekaton kuntoon ja korjaustarpeisiin sekä asiakkaan toiveisiin katon suhteen, ja näiden pohjalta teemme sitten toimenpide-ehdotuksemme ja tarjouksemme. Menettely voi tuntua hieman työläältä, mutta olemme tehneet niin pitkään kattotöitä, että olemme todenneet tällaisen menettelyn toimivan parhaiten asiakkaiden tyytyväisyyden ja kattoon kuntoon saamisen kannalta. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty!

Meillä huopakaton hinta koostuu kaikesta, mikä todellisuudessa katon työmäärään ja materiaalimenekkiin vaikuttaa. Eli muun muassa katolla mahdollisesti olevan vanhan katteen purkamisesta, katon koosta ja kattoprofiilista. Hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat myös rakennuksen korkeus, kattotuotteiden ja läpivientien määrät sekä katon alapuolisten rakenteiden kunto. Kun olemme huomioineet kaiken jo tarjousvaiheessa ja koonneet ne yhteen urakkaan, asiakkaalle ei tule ikäviä yllätyksiä lisäkulujen tai aikataulun venymisen muodoissa.

Menettelymme myötä asiakas pääsee lopulta helpommalla, sillä hän ei joudu hakemaan itse lisäpalveluita ja hoitamaan asioita, kuten roskalavan tilaamista ja jätteiden hävittämistä. Me huomioimme tarjouksessamme kaiken ja yhtenä pakettina säästät kuluissa aina. Ei ylimääräisiä sopimuksia ja laskutuskuluja sinne sun tänne, ei töiden, kuten vaikkapa piipun muuraustyön tai peltisepäntöiden tilauksia muilta tekijöiltä. Meillä kaikki kuuluu hintaan. Tarjouksia mahdollisesti vertaillessa kannattaakin tarkistaa se, että saat varmasti kaiken huomioituna myös muissa tarjouksissa, muutenhan ne eivät ole vertailukelpoisia.

Hintamme pitää siis sisällään täydellisen avaimet käteen -palvelun suunnittelusta toteutukseen ja loppusiivoukseen. Hintaamme kuuluvat aina asiantuntevat kattoasentajat ja taitavat peltisepät tai muutkin osaajat, joiden työpanoksesta kattosi hyötyy. Tarjouksemme kattaa aina ympäristön riittävän suojauksen projektin ajaksi, mahdolliset työskentelytelineet, henkilönostimet ja muut mahdolliset työkoneet. Varsinaisen kunnostustyön jälkeen tapahtuvat purku- ja rakennusjätteen poiskuljetus ja asianmukainen hävitys, sekä loppusiivous ja kattava lopputarkastus kuuluvat meillä myös hintaan.

Katon tarkistaminen ylipäätään kuuluu aina meillä teetettyihin kattotöihin. Riippumatta siitä, onko kyseessä katon uusiminen, paikkaaminen tai vaikkapa puhdistaminen niin tarkistamme katon kunnon aina kun katolle töihin vain kiivetään. Näissä tapauksissa keskustelemme kanssasi katolta mahdollisesti löytyneistä vioista ja niiden korjaamisesta. Samalla jätämme aina kilpailukykyisen tarjouksemme katon korjauksesta. Meillä teetetystä työstä voit hakea kotitalousvähennyksiä omassa henkilöverotuksessa ja tarvittaessa voit hakea kauttamme myös rahoitusta katon kunnostustöihin.

Huopakaton hinta sisältää meillä kokonaisvaltaisen palvelun

Meillä toimitaan kaikissa kattotöissä täyden palvelun periaatteella. Huopakaton hinta rakentuu siitä työmäärästä ja materiaalimäärästä, joka kuluu katon kunnostamiseen. Työn jälkeen katto on täydessä toimintakunnossa, kestävä ja siisti. Panostamme aina kattoa rakentaessamme ja uusiessamme siihen, että kaikki on tehty pienintäkin yksityiskohtaa myöten kunnolla. Olemme korjanneet paljon kattoja, joissa suurin ongelma on ollut se, että katto on jo rakennusvaiheessa mennyt jollain tapaa vikaan. Liika kiire, mutta myös osaamattomuus tai piittaamattomuus ovat voineet verottaa kattotyön laatua ja se voi heijastella jopa ensimmäisen käyttövuoden aikana sitten katon ongelmissa.

Meiltä tilattu urakka pitää aina sisällään kaiken mitä kattosi kunnostus vaatii. Hinta lasketaan sen mukaan, että katto todellakin ehditään ja voidaan saada kuntoon niillä tarvikkeilla ja työtunneilla, joita tarjoukseen sisällytetään. Kokonaisuus pitää sisällään työt alusta loppuun suunnittelusta siivoukseen, ammattitaitoiset työmiehet. Se pitää sisällään myös kaikki työvälineet, laadukkaat tuotteet, mahdollisen henkilönostinten käytön, telineiden rakentaminen ja muut vastaavat seikat.

Hinta voi sisältää kaikkea yläpohjan eristevillojen vaihdosta lisäeristyksiin ja huonokuntoisten puuosien vaihtoon. Työt räätälöidään kattosi kunnin ja sinun toiveidesi mukaan. Jos toiveenasi on ollut kattoikkuna tai aurinkopaneelit, voimme laskea niiden toteutuksen tarjoukseemme, usein saatkin tällaiset asennukset edullisemmin sisällytettynä yhteen urakkaan, koska asentajat ovat joka tapauksessa jo työmaalla kaikkine työkaluineen ja asennukset saadaan sujuvasti toteutettua muun työn ohessa.

Meillä on aina aikaa kuunnella asiakkaan toiveita katon suhteen, aika monet asiat on myös mahdollista toteuttaa. Annamme asiakkaan toiveista ammattilaisen näkemyksen ja sovitamme ne mahdollisuuksien mukaan kokonaissuunnitelmaan. Periaatteisiimme kuuluu tehdä kunnostukset katon vaatimassa mittakaavassa, siksi käytännössä katsoen räätälöimme kaikki urakat kyseisen katon mukaan ja näin hintakin riippuu katosta. On kattoja, joilla riittää hyvin pelkkä katteen vaihto. Tällöin emme myy asiakkaalle täyttä kattosaneerausta, jossa rakennetaan uusiksi katon alaiset puurakenteet, eristeet ja kaikki muutkin katon osat. Joskus niinkin laaja saneeraus on sitten tarpeen, jos rakennus halutaan pitää käyttökelpoisena. Tällöin perusteellinen kattotyö kuitenkin tulee halvemmaksi, kuin kokonaan uuden rakennuksen rakennuttaminen.

Emme myy turhaa tai suurentele korjaustarpeita isompien urakoiden siintäessä mielessä. Pyrimme ekologisesti ja taloudellisesti korjaamaan kaiken sen mikä täytyy korjata ja säästämään puolestaan sen, mikä on vielä käyttökelpoista. Usein esimerkiksi vanhalla katolla olevat, saneerauksen tieltä irrotettavat kattotuotteet, kuten vaikkapa tikkaat voivat olla vielä ihan käyttökunnossa. Ne onkin mahdollista asentaa takaisin, kun katto on kunnostettu. Aina ei tarvitse siis ostaa uusia kattotuotteita tai edes sadevesijärjestelmää. Tietysti näidenkin kunto tarkistetaan ja arvioidaan tilannekohtaisesti, kestävätkö tuotteet kyllin pitkään uudistetulla katolla lisäkuluja aiheuttamatta vai olisiko aika uusia rännit ja tikkaatkin samalla.

Ole ajoissa liikkeellä niin pääset pienemmillä töillä ja kuluilla

Oikeaan aikaan toteutetut kattotyöt, kuten huollot, korjaukset kuten suuremmat remontitkin ovat aina helpompia ja nopeampi toteuttaa, kun ne tehdään ajoissa. Kattoremonttia on turha odottaa siihen pisteeseen, että huopa on kuin emmentaljuustoa ja vesi on päässyt tunkeutumaan katon rakenteisiin kastellen puuosat ja villat. Pahimmassa tapauksessa viivyttely takaa talonlaajuisen homevaurion.

Huopakatolla ensimmäinen ja paras kunnossapitotapa on yksinkertaisesti pitää katto puhtaana. Meiltä saat asiantuntevat katon puhdistustyöt ja rutiinihuollot, kuten kevät- ja syyshuollot. Tai vuosihuollot katon puhdistuksella. Myös kaikki katon ylläpitotyöt voidaan räätälöidä katon tarpeisiin sopiviksi. Jos rakennuksen lähellä esimerkiksi on runsaasti lehtipuita, joista kertyy katolle paljon lehtiä, voi säännöllinen katon ja sadevesijärjestelmän puhdistaminen lehtiroskasta olla paras tapa huolehtia katosta. Meillähän katon tarkistaminen kuuluu myös puhdistustöihin.

Huopakatteella tyypillisiä ongelmia ovat sammal, saumausten aukeaminen ja huopakatteen sirotepinnan kuluminen hitaasti mutta vääjäämättömästi. Kun kattoa puhdistetaan ja kunnostetaan säännöllisesti, saumat ja läpivientien tiivisteet eivät pääse huomaamatta vuotamaan katon rakenteisiin. Myös katteen pinnan kuntoa voidaan pitää silmällä ja ennakoida jo hyvissä ajoin tulevaa katteen pinnoitusta tai jopa katteen vaihtoa. Ennakointi auttaa tekemään kattotyöt suunnitellusti, jolloin hätäkorjauksiin on tarvetta vain äärimmäisissä tapauksissa, kuten myrskyn kaataessa puun katon päälle. Tällöinkin kyllä hyvin pidetty katto kestää paremmin ja pienemmillä vaurioilla, kuin huonoon kuntoon päässyt ja heikko katto.

Ennakointi auttaa talouspuolella monin eri tavoin. Kun katon huolloista ei tingitä, lykkääntyvät katon suuremmat saneeraustarpeet. Katto saadaan kestämään ihanteellisen käyttöajan tai jopa pidempään. Pikkukorjaukset säännöllisestikin suoritettuina tulevat halvemmiksi, kuin katon täyssaneeraus vaikkapa vajaan kymmenen vuoden välein, johon voidaan päätyä, jos katto jää täysin oman onnensa nojaan. Huopakatolla lumenpudotuskin on hyvä muistaa. Jos lunta alkaa kertymään katolle niin huopakatoltahan se ei niin helposti itsestään tule alas. Lumitilannetta seuraamalla ja pudotustarvetta ennakoimalla säästytään katon notkahduksilta, huopakatteen kulumiselta ja vuodoilta, joita huopakatolla sangen herkästi keväällä tapahtuu lumen alkaessa sulamaan. Sulamisvettä on sitten katteen ja lumen välissä ja paksu lumitaakka pusertaa veden jokaiseen koloon avaten saumauksia. Kun tilaat meidät ajoissa tiputtamaan lumet huopakatoltasi, säästyt monilta lumitaakan aiheuttamilta ongelmilta.