Peltikattoremontti – saat edullisen, helppohoitoisen ja pitkäikäisen katon

Kattokorjauspalvelun tekemä peltikattoremontti takaa sinulle huolettoman ja kestävän katon. Remontoimme kaikki peltikatot pitkällä kokemuksella. Oli kattosi profiilipeltikatto, konesaumakatto tai lukkosaumakatto niin saat meiltä aina parasta palvelua ja osaamista kattosi kunnossapidon suhteen. Meiltä löytyy runsaasti tietotaitoa kaikista peltikatteista, niiden rakentamisesta, huolloista ja puhdistuksista. Saat aina kattosi ja valitun mukaan suunnitellut ja toteutetut kattourakat järkevään hintaan järkevällä aikataululla.

Uusimme erilaisten omakotitalojen, rivitalojen, kesämökkien, piharakennusten ja autotallien peltikatot. Kaikki korkeuden ja jyrkkyydenkin perusteella haastavat kohteet, kuten vaikkapa maneesit ja kerrostalot onnistuvat meiltä myös. Kattoremontin yhteydessä voimme asentaa uusia katon turvatuotteita, kuten lumiesteitä, palotikkaita ja kattosiltoja. Asennamme tarvittavat sadevesijärjestelmät, kuten vesikourut ja syöksyputket. Asiakkaan toiveesta asennamme katolle myös aurinkopaneelit ja kattokuvut sekä tarvittaessa vaikkapa kattoluukut, jonka kautta katon yläpohjaan pääsee kulkemaan. Saat meiltä myös pieneläinesteet, jotka tuntuvat herkästi unohtuvan, vaikka niiden asennuksen vaiva ja kulut ovatkin pieniä hyötyihin nähden.

Peltiseppämme tekee piipunpellitykset ja muut peltityöt osana peltikattoremonttia vakaalla ammattitaidolla, niin että katon vuotoriskit saadaan pidettyä matalalla. Katon tarpeen ja asiakkaan toiveiden mukaisesti lisäämme energiatehokkuutta yläpohjan lisäeristyksellä. Jos vesi on tehnyt tuhoja yläpohjassa, vaihdamme villat ja uusimme lahovaurioiset puuosat. Peltikattoremontti käsittää meillä aivan kaiken, mitä katon kunnostus vaatii. Pidämme huolen, että käyntimme jälkeen vesikate, aluskate ja yläpohja ovat ensiluokkaisessa kunnossa, katollasi on toimiva sadevesijärjestelmä sekä kaikki tarvittavat kattotuotteet.

Kattoremontti alkaa kattotarkastuksella, jonka kattoammattilaisemme käy tekemässä. Samalla pyrimme keskustelemaan kanssasi katon käyttökokemuksista ja toiveista uuden katon suhteen. Asiakkaan toiveiden ja katon tarkastuksen perusteella teemme toimintasuunnitelman ja tarjouksen. Eli jokainen tekemämme kattoremontti suunnitellaan ja suoritetaan rakennuskohtaisesti. Me emme mielellään arvaile mitä kaikkea urakkaan voisi kuulua vaan pyrimme jo tarjousvaiheessa selvittämään realistisesti katon ja sen omistajan tarpeet. Totta kai katon korjaussuunnitelma voi elää hieman, kun kattoa ryhdytään korjaamaan. Joskus sieltä löytyy työn kulkuun vaikuttavia asioita vasta kun kattoa ryhdytään avaamaan, myös asiakkaan toiveet voivat tarkentua. Me keskustelemme aina kanssasi tilanteesta ja katon mahdollisuuksista, jos tilanne elää matkan varrella.

Meidän kattoremonttimme toteutetaan avaimet käteen -palveluna ja takuutyönä. Eli saat meiltä täyteen palveluun tähtäävän remontin, jonka kuluessa sinun ei tarvitse tehdä hankintoja, suunnitelmia tai etsiskellä katolle eri töitä osaavia ihmisiä. Meillä aivan kaikki kuuluu hintaan parhaista ammattilaisista ja materiaaleista kaikkiin työssä tarvittaviin työkaluihin, nostimiin ja muihin välineisiin. Takuu tulee jokaiseen meillä teetettyyn työhön. Meillä palveluun kuuluu myös se, että työn valmistuttua, siivoamme paikat, keräämme suojaukset pois ja kuljetamme purku- ja rakennusjätteetkin asianmukaisesti hävitettäväksi.

Katon tarkistus tehdään joka kerta, kun katolle kiivetään. Saat työn hintaan kuuluvan tarkistuksen, ja tarjouksemme mahdollisten korjaustöiden suorittamisesta silloinkin, kun kiipeämme katollesi vaikkapa puhdistustöihin. Rahoitus järjestyy tarvittaessa kauttamme ja kotitalousvähennyskin on haettavissa pääosasta tekemiämme kattohuoltoja, puhdistuksia ja saneerauksia.

Peltikaton monet eri profiilit, saisiko katollesi olla poimulevyä tai tiilikuvioitua pelti?

Peltikattoprofiileja markkinoilla on monenlaisia. Saatavilla on esimerkiksi perinteinen aaltopelti, mutta myös tiilikuvioinen, pystysaumainen ja suoraurainen, poimulevy ja monia muita. Kun työn alla on peltikattoremontti, katetuotteen valinta ei välttämättä olekaan niin helppoa, koska valinnanvaraa riittää. Lisäksi katon malli ja jyrkkyys voivat myös asettaa omia vaatimuksiaan katetuotteen valinnalle. Me voimme helposti vaihtaa peltikatteen minkä tahansa muunkin katteen jälkeen katolle. Esimerkiksi profiilipelti on varteenotettava vaihtoehto uudeksi katteeksi niin erilaisten pelti-, tiili-, kuin huopakatteidenkin jälkeen. Ne ovat järkiään melko kevyitä materiaaleja, joten katon lisävahvistuksia ei katteen painon vuoksi vaadita. Peltituotteista löytyy sopivia vaihtoehtoja kaikkien mahdollisten rakennusten tarpeisiin ja autamme mieluusti oikean katteen valinnassa.

Tiilikuvioitu peltikattoprofiili on Suomen suosituin kattoprofiili, sen valmistusmateriaali on teräspelti. Jotta peltiin on saatu tiiliskiviä muistuttava kuviointi, sitä on taivutettu poikittaissuunnassa pieniltä, säännöllisesti toistuvilta laineilta näyttäväksi kuvioksi. Vaakasuunnassa tiilikuvioitu profiilipeltikatto leikkautuu kapeahkoiksi siivuiksi. Laineeseen viittaava ja pystysuunnassa säännöllisenä toistuva loiva kohouma ikään kuin siivuttaa profiilipeltikaton pystysuunnassa. Vaakatasoon leikkautuva pelti taas siivuttaa profiilipeltikaton vaakasuunnassa.

Aaltopelti ja suoraurainen profiili on materiaalina yleistä ja paljon käytettyä peltikattojen katteena. Aaltopeltikatto on tyypillinen kate esimerkiksi koteihin, ulkorakennuksiin, kesämökeille ja rantasaunoihin. Aaltopeltikatoissa laineita muistuttava aaltokuvio toistuu säännöllisesti, jolloin kattoprofiili näyttää haitarimaiselta. Eri aaltopeltituotteiden välillä on vaihtelua siinä, kuinka terävä aaltokuvion aallonharja on. Toisissa katteissa kuvio toistuu pyöreänä ja lempeänä. Toisissa aalto muodostuu teräväharjaisesta kuviosta. Siitäkin löytyy vaihtoehtoja moneen makuun, usein värivalikoimassakin on useita eri sävyjä. Poimulevyt näyttävät aaltopelliltä, mutta aallot muodostuvat neliönnäköisistä kuvioista. Kuvio muistuttaa viivoittimella piirrettyä aaltoa. Markkinoilla on korkealuokkaisia, esimerkiksi Weckmanin valmistamia poimulevypeltejä. Ne tuovat julkisivuun ryhdikkyyttä ja ilmeikkyyttä.

Kuten kävi ilmi, peltituotteiden valikoima on laaja, eikä ole aina ihan yksinkertaista tehdä valintaa niiden väliltä. Voimme kuitenkin lohduttaa, että useimmat pellit sopivat hyvin monenlaisiin kohteisiin. Harvemmin siis pystyy valitsemaan täysin väärää peltiä ja meidän kanssamme asioidessasi saat aina apua sinun katollesi parhaan katteen valintaan.

Peltikaton hinta ammattiasennuksena

Perinteinen peltikatto on helppo ja nopea asentaa ja siksi se perus peltikatto on yksi edullisimmista kattovaihtoehdoista moniin eri rakennuksiin. Peltikatteista löytyy kuitenkin hyvin monenlaisia vaihtoehtoja, myös huomattavasti hintavampia ja hitaampia tehdä, kuin perinteinen peltikatto. Esimerkiksi ukkosaumakatto ja konesaumakatto ovat työläämpiä asentaa, mutta toisaalta niiden etuna on se, että niitä ei kiinnitetä kateruuvein. Pelteihin ei tule reikiä ja kate pysyy yhtenäisenä vettä läpäisemättömänä pintana tavalla, johon yltää ehkä vain hitsattu bitumikermi. Materiaalikuluja laskiessa voidaan siis unohtaa kateruuvien hinta. Konesaumakatto on sekä vuotovarma että erittäin pitkäikäinen kate. Se kestää jopa pidempään kuin pitkäikäisimpinä pidetyt tiilikatteet. Hinta on siis tietyssä mielessä suhteellinen käsite. Jos puolta halvempi katto kestää puolta lyhyemmän ajan niin onko se lopulta halvempi vai kalliimpi, kuin kallis mutta pitkäikäinen kate, jonka huoltoon ei juuri rahaa kulu? Joka tapauksessa, katteen valinta selventää katon hintakysymystä sekä materiaalin hinnan suhteen, kuin työhön kuluvan ajankin kautta.

Peltikaton hinta koostuu kaikesta katon työmäärään ja materiaaleihin liittyvästä. Eli katteen koosta, kattoprofiilista, kattotuotteiden ja läpivientien määrästä ja katon alapuolisten rakenteiden kunnosta. Katon tarkkaa hintaa ei voi sanoa, ennen kuin kohde on käyty katsastamassa. Tarkistuksen jälkeen katon tämänhetkinen kunto, huoltotarve ja muut yksityiskohdat, kuten rakennuksen korkeus sekä sijainti ovat selvillä. Nekin nimittäin vaikuttavat työn kulkuun. Kattoremonttimme aloitetaankin aina tarkastuskäynnillä. Samalla kuuntelemme asiakkaan toiveet sekä tarpeet ja työt suunnitellaan niihin pohjautuen. Emme siis mielellämme arvaile töiden hintoja vaan perustamme tarjouksemme tosiasioihin.

Tarjouksessamme lukeva hinta pitää sisällään täydellisen avaimet käteen -palvelun suunnittelusta toteutukseen ja loppusiivoukseen. Hintaamme kuuluvat aina asiantuntevat kattoasentajat ja taitavat peltisepät sekä muu tarvittava ja pätevä työvoima. Meiltä saat ympäristön riittävän suojauksen koko projektin ajaksi, niin että pihasi pysyy siistinä ja turvallisena. Meiltä tulevat tarpeen vaatiessa mahdolliset työskentelytelineet, henkilönostimet ja muut tarvittavat työkoneet ja kaikki työkalut. Lisäksi tarjoamme purku- ja rakennusjätteen poiskuljetuksen ja asianmukaisen hävityksen, sekä loppusiivouksen samassa paketissa. Kaikkiin töihin kuuluu kirsikkana kakun päällä vielä kattava lopputarkastuskin.

Jos kilpailutat kattoremontin niin tarkista, että vertailet saman tasoisia palveluita keskenään. Jos joudut sen varsinaisen katon lisäksi itse muun muassa siivoamaan ja hävittämään jätteet tai teettämään osan työvaiheista eri tekijöillä, eivät palvelut ole vertailukelpoisia keskenään. Lukuisten pienempien laskujen yhteissumma nousee helposti korkeammaksi kuin se, että saat yhdellä laskulla yhdestä paikasta aivan kaiken tarvittavan kattosi kunnostamiseen.

Peltikaton ikä vuosikymmenistä jopa sataan vuoteen

Peltikatolla pitkän iän salaisuus on aina säännöllisesti tehdyt huollot. Kaikki katot tarvitsevat puhdistusta ja huoltoa, osa enemmän ja osa vähemmän. Katon huoltotiheys ja tarvittavat toimenpiteet riippuvat katteesta, samoin työtavat, käytettävät pesuaineet ja niin edelleen. Mutta mikään katto ei kestä vuosikymmentä tai paria pidempään, jos se on esimerkiksi jatkuvasti roskien peitossa ja näin altistuu jatkuvalla kosteudelle ja kulutukselle. Paraskin peltikate lopulta ruostuu ollessaan jatkuvasti kosketuksissa veden kanssa. Ihanteellisesti katto toimii vettä poistavana ja eteenpäin johtavana suojana rakennukselle. Ihan vastaavasti silloin kun läpivienti pääsee vuotamaan rauhassa ja pitkään, on yleensä luvassa vain lahovaurioita ja homeitiöitä.

Aaltokuviopeltikaton sekä muiden vastaavien profiilikattojen, sekä lukkosaumakaton käyttöikä hyvällä hoidolla on yleensä noin 50 vuoden luokkaa. Hyvin toteutettu ja säännöllisesti huollettu konesaumakatto voi kestää jopa 100 vuotta. Tämä kuitenkin vaatii sitä, että katosta huolehditaan sen vaatimalla tavalla ja kyllin usein niin, ettei kate pääse liian huonoon kuntoon esimerkiksi ennen uutta pinnoitetta. Peltituotteidenkin välillä on eroja siinä, kuinka usein ne tulisi puhdistaa perusteellisesti ja pinnoittaa maalaamalla, mikä onkin aika tyypillinen kunnossapitotyö peltikatolla. Materiaalista, olosuhteista ja katon ylläpidosta riippuen huoltomaalausta voi ryhtyä miettimään 10-15 vuoden kuluttua katteen asentamisesta. Paras tapa päätellä katteen huoltomaalauksen lähestyvän on säännöllinen katon tarkistaminen ammattilaisen toimesta. Ellet oikein tiedä missä kunnossa kattosi on tai et pysty itse huolehtimaan sen puhdistuksesta niin soita meille. Meiltä saat aina nopealla aikataululla katon puhdistukset ja läpivientien tiivistykset sekä katon kokonaisvaltaiset tarkistukset. Saat samalla ammattilaisen arvion katon kunnosta ja korjaustarpeista tarjouksemme kera, näin tiedät välittömästi myös sen, mitä katon työt maksavat ja minkä mittakaavan kunnossapitotyötä kattosi toiminta vaatisi.

Peltikaton huolto ja korjaus meiltä parhaiden ammattilaisten työnä

Katon huoltorepertuaariimme kuuluvat kaikki peltikattojen, tiilikattojen ja huopakattojen työt puhdistuksista korjauksiin ja täysiin kattosaneerauksiin. Huolehdimme katon ja rännien puhdistuksesta, kun niihin on kertynyt roskia ja lehtiä, samalla teemme myös vesikourujen kiinnitysten ja kaadon tarkistukset. Talvella meiltä voit tilata turvalliset lumenpudotukset ja jäänsulatukset. Talvitöissä huolehdimme aina sekä katon että vesikourujen kunnossa pysymisestä, että ihmisten turvallisuudesta sekä katolla että sen alapuolella.

Katolle kuin katolle kiivetessämme silmäilemme läpi kaikkien katon saumausten, läpivientien ja jiirien kunnon. Tarvittaessa teemme niiden kaikkien tiivistyksetkin. Näillä toimenpiteillä katon vuotoherkimmät kohdat saadaan pidettyä kunnossa ja katto toimivana. Seuraavana tarkistus- ja huoltorutiinissa ovat kattotuotteiden kiinnitysten ja toimivuuden tarkistus. Katsomme siis läpi katon kaikki tikkaat, kuten lapetikkaat, kattotikkaat ja palotikkaat. Myös kattosillat käydään läpi ja lumiesteiden kunto ja kiinnitys varmistetaan. Kattotuotteiden kunnossapito on tärkeää, sillä katon omistaja yleensä vastaa omasta kukkarostaan esimerkiksi lumen ja jään tuhot, ne eivät yleensä siis kuulu vakuutuksiin. Kun kaikki katolla on kunnossa, on siellä turvallista työskennellä, mutta myös katon alla kaikki on turvassa. Lisäksi katto pysyy paremmassa kunnossa, sillä joskus muun muassa lumi repii huonosti kiinni olevia kattotuotteita tuhoten vesikatetta, joskus aluskatettakin.

Peltikattoremonttimme sisältää juuri tälle katteelle tyypillisiä tarkistus- ja huoltotöitä. Peltikaton pinnan tarkastus tehdään joka kerta kun kattoa tarkistamme, ja tarvittaessa teemme ruosteenpoisto sekä huoltomaalauksen, jotka yleensä tulevat vastaan vasta vähän myöhemmin, noin kymmenen käyttövuoden jälkeen. Tarkistamme peltikatolla aina peltien kiinnitykset. Tarvittaessa teemme naulojen vaihdon kateruuveihin tai kateruuvien vaihdon uusiin ruuveihin, jotta pelti pysyy kunnolla kiinni ruoteessa eikä ongelmia synny. Joskus myös lisäkiinnitykset voivat olla tarpeen. Tyypillisimmät peltikaton korjaukset ovat erilaiset vuotopaikkaukset sekä myrsky- ja lumivaurioiden korjaustyöt, joiden laajuus voi vaihdella paljonkin. Tuuli voi irrottaa peltejä ja lumi repiä kattotuotteita ja läpivientejä. Kate voi ruostua mutta myös katekiinnittimien peltiin tekemät reiät voivat vaatia tiivistämistä.