Peltikaton hinta koostuu monista tekijöistä materiaalin ja pinta-alan lisäksi

Peltikaton hinta on kaikkien kattotyöhön vaikuttavien tekijöiden loppusumma. Sen hinta ei kerry suoraan vain katon materiaalista ja pinta-alasta yhteen laskettuna, vaikka ne ovatkin kaksi tärkeimmistä loppusummaan vaikuttavista tekijöistä. Työmäärä on kolmas tärkeä muuttuja, johon vaikuttaa useampi tekijä kuin materiaalin määrään. Katon asennus on kokonaisuus, johon vaikuttaa niin katon muoto, jyrkkyys kuin katon yksityiskohdatkin, eli läpivientien määrä ja kattotuotteiden kirjo. Oma merkityksensä on sillä, missä kunnossa vanha katto kokonaisuudessaan on. Eli puretaanko vanha kate pois ja missä kunnossa sen alta paljastuvat, katon alapuoliset rakenteet ovat? Vaatiiko katto uutta aluskatetta, eristeitä ja korjataanko samalla myös yläpohjan rakenteita? Toimiiko yläpohjan tuuletus kunnolla vanhassa katossa, vai olisiko meidän syytä parannella sitäkin hieman ettei kosteutta jatkossa kerry paikkoihin joissa sitä ei tarvitsisi olla?

Tarkan peltikaton hinnan meillä saat pyytämällä tarjouksen. Kun olemme tutkineet kattosi kunnon ja keskustelleet kanssasi toiveista uuden katon suhteen, annamme hyvän tarjouksen kokonaisvaltaisesta avaimet käteen asennuspalvelustamme. Meidän suhtautumisemme kattosi korjaukseen ja katteenvaihtoon on kattava. Haluamme käydä kanssasi läpi kattoturvatuotteet, kuten lumiesteet, kattosillat ja talotikkaat. Jos olet haaveillut siirtymisestä nykyaikaiseen energiatalouteen, voimme asentaa katollesi aurinkopaneelit ja lisätiivistää yläpohjaa. Ehkä eristeidenkin tarkistus auttaa paremman energialuokan saavuttamisessa. Ota ihmeessä puheeksi ideasi ja toiveesi, vaikka olemme melko velhoja kattoasioissa niin ajatuksia emme osaa lukea. Sinun katostasi kuitenkin on kysymys, haluaisimme tehdä siitä juuri toiveidesi ja tarpeidesi mukaisen. Ihan kaikki ei ole mahdollista mutta monet asiat ovat ja me olemme juuri oikea yhteistyökumppani niiden toiveiden ja ideoiden toteuttamiseen. Autamme tuomalla ammattilaisen näkemyksen asioihin ja toteuttamalla laadukkaan katon.

Meidän palveluihimme kuuluu aina katon kunnon tarkistaminen. Teemme kattokatsastuksen veloituksetta silloin, kun kiipeämme katollesi tekemään mitä tahansa työtä. Oli kyse sitten puhdistuksesta tai repsottavien vesikourujen kiinnittämisestä uudelleen räystäslautoihin, tutkimme kattosi kunnon katteen pinnasta läpivienteihin. Tarkistus ei muiden töiden ohessa maksa sinulle mitään. Saat aina käyntimme yhteydessä tarkkaa tietoa kattosi tilanteesta. Jos löydämme katolta jotain korjattavaa, saat saman tien tarjouksemme katon kunnostuksista. Korjausehdotuksemme perustuvat aina katon todellisiin korjaustarpeisiin, kiinnitämme myös huomiota esimerkiksi katteen pinnan kuntoon koska se kertoo tulevasta maalaustyöstä tai lähestyvästä katteenvaihdosta. Saat kaikista töistä siis realistisen ja kilpailukykyisen tarjouksen. Kaikissa meillä teetetyissä kattotöissä sinulla on mahdollisuus hakea kotisivujemme kautta rahoitusta. Lisäksi meillä teetetyistä töistä voi hakea kotitalousvähennystä omassa henkilöverotuksessa.

Peltikatoista löytyy eri hintatasoja ja käyttöikiä

Eri peltituotteiden välillä on hintaeroja ihan materiaalisessa mielessä. Eri katteiden neliöhinnat voivat vaihdella sen mukaan, mistä materiaalista pelti on valmistettu, kuinka se on pinnoitettu, saumattu ja niin edelleen. Katteiden hintoja on kuitenkin kätevä vertailla neliöhinnan perusteella. Kun kertoo neliöhinnan katon neliömäärällä, saa jo suuntaa antavaa viitettä oman katon materiaalikustannuksista. Toki kattoon muutakin tarvitaan kuin peltiä, ostoslistalla on aina ainakin kiinnittimiä, eristettä, sadevesijärjestelmä ja kattotuotteet. Peltikatteissa hintajaottelu menee kyllä melko tarkkaan niin, että mitä kalliimpi kate, sitä varmempi ja pidempi käyttöikä sillä on. Rahalla saa laatua ja kestävyyttä. On kuitenkin mahdollista teettää meillä ammattilaisilla täysin tarpeitasi vastaava, siisti ja kestävä katto myös edullisemmista peltikatteista. Joudut luultavasti vain vaihdattamaan ne aiemmin taas uusiin kuin kalliimmat. Mikään kate ei ole sataprosenttisesti huoltovapaa, kalleimpienkin kattojen kuntoa ja toimintaa on syytä tarkkailla. Kattohan vaatii myös puhdistamista, ellei itse kate niin sadevesijärjestelmä ainakin. Paitsi silloin kun rakennus sijaitsee aivan keskellä peltoa niin, ettei katolle tule mistään mitään roskaa.

Kattomateriaalina perinteinen pelti, kuten vaikkapa monille tuttu tiilikuviopeltikate, on edullisinta asentaa. Materiaalina se on kevyt käsitellä ja nopea ruuvata paikoilleen. Sen käyttöikä on noin 50 vuotta. Lukkosaumapelti ja konesaumapelti ovat huomattavasti kalliimpia vaihtoehtoja. Lukkosaumakate on konesaumakattoa edullisempi, mutta ei välttämättä aivan niin vesitiivis. Lukkosaumakate kestää noin 50 vuotta. Yksi kestävimmistä vaihtoehdoista onkin yksi hintavimmista peltikatoista eli konesaumapelti, joka on täysin vesitiivis ja hyvällä hoidolla kestää jopa 100 vuotta. Jos katon hinnan jakaa tasaisesti käyttövuosille, on konesaumakatto todennäköinen voittaja kisassa.

Ei niin yleisiä mutta ihan mahdollisia peltikattomateriaaleja ovat alumiini ja kupari. Molemmat niistä ovat sangen arvokkaita, mutta myös äärettömän kestäviä katemateriaaleja. Alumiini ja kupari eivät ruostu, vaan ne hapettuvat pinnaltaan. Sekä alumiini- että kuparikatto kirpaisevat hinnaltaan hankintavaiheessa, mutta ne molemmat kestävät kirjaimellisesti sukupolvelta toiselle. Esimerkiksi kuparipeltikatto voi saavuttaa jopa kahdensadan vuoden iän. Näiden materiaalien arvo ei myöskään romahda vaan ne ovat melko todennäköisesti vaikka sadan vuoden kuluttua erittäin arvokkaita romumetallinakin. Eli ne ovat eräänlaisia sijoituksia.

Mitä peltikaton hinta meillä pitää sisällään?

Meiltä tilattu työ ja hinta pitää sisällään täyden avaimet käteen -tyylisen palvelun. Saat siis aivan kaiken tarvitsemasi meiltä. Aloitamme kattosi kunnon ja sinun toiveidesi kartoittamisella, jonka jälkeen saat tarjouksemme ja alustavan työsuunnitelman aikatauluineen. Sitten autamme tarvittavien lupien kanssa. Jos esimerkiksi kattosi katemateriaali tai väri vaihtuu, voimme tarvita toimenpidelupia. Silloin kun tarvitset kattotöihin rahoitusta, voit hakea sitäkin kauttamme tarjouksemme perusteella esimerkiksi tässä välissä. Sitten tilaamme tarvikkeet valitsemaasi kattoon ja ne toimitetaan luoksesi. Todennäköisesti saammekin tehtyä tarvikehankinnat edullisemmin kuin sinä itse saisit niitä, sillä tilaamme muun muassa katteet suoraa niiden valmistajilta hyvillä sopimuksilla.

Kattosaneerauksen alussa katon kunto käydään tarkasti läpi, ettei mitään vain jää korjaamatta. Se onkin helppoa, kun ryhdymme purkamaan vanhaa katetta ja näemme muun muassa aluskatteen ja kattorakenteiden kunnon. Tietysti hintaan kuuluu työmaan huolellinen suojaaminen ja purkujätteiden hävittäminen. Hoidamme siis työt alusta loppuun. Katon kunnostuksen ja uuden vesikatteen rakentamisen jälkeen teemme lopputarkistuksen ja siivoamme työmaan. Hävitämme myös rakennusjätteen asianmukaisesti puolestasi.

Meiltä tulevat töihin kaikki ammattitaitoiset työmiehet, jos vaikkapa peltisepän erikoisosaamista vaaditaan, saat parhaan peltiseppämme katollesi. Tuomme kaikki tarvittavat työvälineet, hintaan kuuluvat myös mahdolliset henkilönostinten käytöt, telineiden rakentaminen ja mitä ikinä kattosi kunnostamiseen tarvitaankin. Laskemme urakan hintaan siis valmiiksi kaiken tarvittavan eikä sinulle tule yllätyskuluja, et joudu etsimään itse työvoimaa tekemään osaa töistä ja maksamaan heille erikseen. Sama siivouksen ja jätteiden kanssa. Emme myöskään odota, että hankkisit tai vuokraisit telineitä tai työkaluja, puhumattakaan katolla työskentelyyn tarvittavista turvavarusteista. Täyden palvelun paketti, avaimet käteen ole hyvä!

Aina ei tarvita kuuta kuin kattopeltien vaihto

Ainahan peltikaton uusimiseen ei tarvita muuta kuin kattopeltien vaihtoa. Jokaisella katolla ei ole vastassa suuria korjaustarpeita ja katon tarkistuksen myötä voimmekin välillä ehdottaa pelkkää katepellin uusimista. Samalla tietysti kunnostamme läpiviennit, sadevesijärjestelmän ja kattotuotteet. Ne on yleensäkin irrotettava tai ne muuten osuvat töiden keskelle niin että joudumme niitäkin joka tapauksessa käsittelemään. Meiltä niiden huolto ja uudistukset käyvät kätevästi siinä samalla kun uusimme katetta. Aina ei tarvita edes uusia tuotteita tai ainakin osa vanhoista on käyttökelpoista tavaraa vielä uudelleen katolle asennettavaksi. Katon korjaustarvehan on pitkälle kiinni siitä, missä kunnossa katto yleisesti on. Jos katon alapuoliset rakenteet toimivat moitteettomasti ja aluskate kunnossa, on peltien vaihto edullinen ja nopea ratkaisu uudistaa katto.

Jos kattorakenteet vaativat korjausta, tarkoittaa se automaattisesti yleensä myös aluskatteen uudelleen rakentamista, jolloin työ on tietenkin suurempi. Voimme joutua pukamaan aluskatteen erinäisistä syistä, esimerkiksi siksi että sen alapuolella on korjattavaa. Mutta myös itse aluskate voi olla vaurioitunut, jopa täysin pilalla. Aluskatetta harvemmin voimme korjata täysin luotettavasti, varsinkaan silloin kun rikkinäisiä kohtia on useita. Kaikenlaiset teipit ja muut kikkakonstit ovat lyhytaikaisia ratkaisuja, ne voivat sopia ensiavuksi mutta mikään teippi ja muovinpalat eivät pidä kosteutta aisoissa vuosia. Niitä ei kannata ainakaan mihinkään uuden vesikatteen alle jättää muhimaan. Uuden aluskatteen teettäminen meillä uuden peltikatteen kanssa samalla kertaa ei ole mitenkään järjetön kuluerä. Varsinkaan verrattuna operaation hyötyihin pitkällä tähtäimellä. Uusi vesikate, uusi aluskate ja tarkistettu, hyvin tuulettuva yläpohja antavat verrattoman suojan rakennuksellesi ja pitävät kosteusvauriot ja homeet poissa. Meillä kiinnitetään aina huomiota siihen, missä kunnossa juuri työn alla oleva katto on ja millaisilla korjauksilla siitä saadaan jälleen toimiva ja varma suoja koko rakennukseen.

Peltikatto pysyy kunnossa säännöllisellä huollolla

Peltikatto on edullinen myös huoltokustannuksiltaan verrattuna muihin katteisiin. Perushuoltoon riittää todella hyvin perus puhdistus. Eli harjaamme irtoroskat katolta ja tyhjennämme vesikouruja, ettei niihin pääse kertymään liikaa tuketta ja painoa. Samalla voimme pitää katon kuntoa kätevästi silmällä ja tarkistaa esimerkiksi keväisin, onko lumi tehnyt tuhoja, joita tarvitsisi korjailla. Vuosikymmenen käytön jälkeen on hyvä seurata jo tarkemmin peltikaton tilannetta, josko katto kaipaisi huoltomaalausta ja kateruuvien lisäämistä tai vaihtoa. Riippuen tietysti siitä, millainen pelti katolla on. Kunnollinen konesaumattu pelti ei välttämättä odota vielä ensimmäisen kymmenen vuoden kuluttua mitään maalauksia.

Riittää kun muistat pyytää meidät puolivuosittaiselle kattohuolloille, niin tiedät aina missä kunnossa kattosi on ja pystymme nopeasti reagoimaan kaikkiin ongelmatilanteisiin. Säännöllinen tarkistaminenhan on katon paras turva. Jos katolla käydessämme huomaamme, että läpivienti vuotaa, peltien kiinnityksissä olisi parantamisen varaa tai naakat ovat päässeet pesiytymään katon sisäosiin, autamme sinua kaikissa näissä ongelmissa. Talvella tulemme pudottamaan lumet ja sulattamaan rännit höyryllä hellävaraisesti, mutta tehokkaasti.

Katon säännöllinen tarkistaminen ja puhdistaminen on kaikkien kattojen parasta ylläpitoa, näin myös peltikatoilla. Kun katon kunto ja tilanne ovat selvillä, sinun on helppo ennakoida isompia korjauksia kuten sitä huoltomaalausta. Pienemmätkään viat eivät pääse yllättämään ja kasvamaan huomaamatta vaan saamme ratkaistua kaikki ongelmat, kun ne ovat vielä pieniä. Liian yleistä on se, että päädymme laajaan kattosaneeraukseen siksi, että sen hoitoa on laiminlyöty. Sen seurauksena esimerkiksi pikkuvuodoista on kasvanut täysimittainen vesivahinko ja katekin on pilaantunut ennenaikaisesti.