Kattoremontit takuutyönä meiltä

Kaikki kattoremontit takuutyönä Kattokorjauspalvelusta. Kaikista ammattilaistemme suorittamista kattoremonteista saat aina reilun asennustakuun. Takuumme koskee vesikatteen ohessa myös kaikkia muita asentamiamme osia katolla. Jos olemme tehneet aluskatteen, asentaneet sadevesijärjestelmän vesikouruineen ja syöksyputkineen ne kuuluvat asennustakuumme piiriin. Tämä työtakuu kattaa myös kaikkien katon turvatuotteiden asennuksen, eli kun asennamme katollesi vaikkapa palotikkaat, lapetikkaat tai lumiesteet ja muut turvallisuutta parantavat tuotteet, saat niidenkin asennustyöstä takuumme.

Takuu kattoremontissa takaa, että tuotteet on asennettu oikeaoppisesti. Eli tuotteen valmistajan asennusohjetta noudattaen, asianmukaisilla kiinnityksillä ja sopivilla tiivistyksillä tehtynä. Lisäksi asennustyössä noudatetaan aina annettuja turvallisuusmääräyksiä. Silloin kun toteutat kattoremontin ammattilaisten eli meidän kauttamme, saat säilytettyä myös katemateriaalin ja muiden tuotevalmistajien valmistajan omat takuut tuotteille.

Asennustakuu on kuitenkin vain yksi asiakkaille tarjoamistamme eduista. Jos tarvitset remontilla rahoitusta, sitä on mahdollista hakea kauttamme. Tämän lisäksi voit hakea meillä teetetyistä töistä kotitalousvähennyksiä henkilöverotuksessasi remontin jälkeen. Kuitenkin yksi parhaista asiakkaille tarjoamistamme eduista on se, että meillä katon täysi kuntokartoitus kuuluu kaikkien tilattujen töiden hintaan. Saat täyden kuntokartoituksen riippumatta sen työn laajuudesta, jota olet meidän tilannut tekemään. Kartoitus auttaa mitoittamaan korjaukset ja saneerauksen juuri sinun kattosi tarpeita vastaavaksi. Meiltä saat kuitenkin tarkistuksen ilman erillistä maksua myös silloin, kun tulemme esimerkiksi tekemään vaikkapa katon maalausta tai jotain puhdistustyötä. Annamme sinulle tarjouksemme korjausten tai huoltojen suorittamisesta, mikäli jotain korjattavaa katolta löytyy.

Kun teetät kattoremontin meillä, saat monia etuja, joista yksi on takuutyö. Me toimimme täyden palvelun periaatteella kaikissa kattoasioissa. Kattoremontti toteutetaan avaimet käteen -palveluna eli saat meiltä kerralla ihan kaiken, mitä kattosi kunnostus vaatii. Tarkistuksen ohessa autamme tarvittavien lupien kanssa ja teemme kattavan työsuunnitelman aikatauluineen. Työn toteuttamiseen paneudutaan erityisellä huolella kaikissa sen vaiheissa. Ensinnäkin tilaamme tarvikkeet puolestasi työmaalle niin että kaikki on valmiina, kun kattoremontti sovitusti alkaa.

Toteutusvaiheen alussa tarvittava työväki ja työvälineet siirtyvät työmaalle. Jos tarvitaan peltiseppää, hän tulee tekemään oman erityisosaamisensa vaatimat työt. Jos tarvitaan kirvesmiestä vaikkapa katon rakenteiden lahovaurioiden korjaamiseen, kirvesmieskin tulee työmaalle meidän kauttamme. Ensimmäisenä työmaa suojataan kunkin urakan vaatimassa mittakaavassa. Silloin kun saneeraus sisältää vanhan katon purkutyön, starttaa remontti siitä purkujätteet samalla huolellisesti talteen keräten. Sitten edetään katon rakenteiden, eristeiden ja vesikatteen kautta kattotuotteiden asennuksiin. Kun katto on valmis siivoamme työmaan, pakkaamme purku- ja rakennusjätteen ja kuljetamme ne oikeisiin paikkoihin käsiteltäviksi. Käytännössä sinun ei muusta tarvitse huolehtia, kuin yhteydenotosta meihin esimerkiksi tarjouspyynnön tai soiton muodossa. Pyrimme aina kokonaisvaltaiseen palveluun, joka kattaa kaiken kokoisten kattoremonttien kaikki vaiheet suunnittelusta loppusiivoukseen sinun toiveitasi kunnioittaen.

Remonttikohtaisen takuun sopiminen

Meillä niin kutsuttu työtakuu eli asennustakuu kattaa tekemämme asennustyöt. Vastaavasti tuotevalmistajilla on sitten omat takuunsa erilaisille kattotöissä käytettäville materiaaleille, kuten katemateriaaleille ja kiinnittimille. Meillä takuun pituus ei aina ole tiukasti määrätty, vaan voimme soveltaa sitä myös remonttikohtaisesti urakasta riippuen. Silloin kun teemme remontin tai muun kattotyön alusta loppuun asti, on takuu yleensä vakio. Mutta, me suhtaudumme jokaiseen kattoon ja kattoremonttiin yksilöinä. Lähtien siitä, että katto tarkistetaan aina kunnolla, jotta remontti saadaan varmasti toteutettua juuri kyseisen katon tarpeita vastaavassa laajuudessa. Sama pätee sitten myös takuuseen, joskus kattoremontin luonne vaatii joustoa ja räätälöintiä kuten työn toteutuskin.

Tyypillisiä syitä takuun joustoihin ovat asiakkaan omat toiveet toteuttaa remontti jossain määrin eri tavalla kuin me alan ammattilaisina työn tekisimme. Esimerkiksi asiakas haluaa päätä halvemmalla ja sen vuoksi haluaa teettää osittaisen remontin, vaikka katto vaatisi kattavaa saneerausta. Vaikkapa aikansa eläneen aluskatteen uusimatta jättäminen on tällainen työvaiheen yli hyppääminen, johon emme tietenkään ketään voi pakottaa, vaikka se kuinka tarpeen olisi katon ihanteellisen kunnon ja käyttöiän saavuttamiseksi. Toinen vastaava työvaiheen ylihyppääminen on rakenteiden vahvistamatta jättäminen silloin kun ne ovat syystä tai toisesta heikentyneet ja vaatisivat kunnostusta ennen vesikatteen rakentamista. Mehän todennäköisesti ehdotamme aluskatteen uusimista ja rakenteiden vahvistamista, mutta asiakas tekee lopulliset päätökset. Säästyyhän näissä oikoteissä työaikaa ja materiaalia, vaikka niitä kulkiessa katon elinikä tuskin tulee meidän työpanoksestamme huolimatta olemaan ihanteellinen.

Olemme käyneet myös korjaamassa useita tavalla tai toisella joko kesken jääneitä tai pieleen menneittä kattoremontteja. Esimerkiksi tee-se-itse remppaajan taidot ja into ovat yksinkertaisesti loppuneet kesken. Joskus myös aikataulu on pettänyt niin pahasti, että katto on saatava valmiiksi vaikkapa ennen lumia. Lopulta meidät on pyydetty apuun, jotta remontti saadaan kunnialla päätökseen. Joskus olemme huomanneet virheitä rakentamisen laadussa, mutta aina sen rakentajan ylpeys ei ole antanut periksi myöntää mokia emmekä ole saaneet korjattua tilannetta tyydyttävällä tavalla. Myös jollain muulla teetetyn, usein jo kalliiksi tulleen ja pieleen menneen kattosaneerauksen korjaaminen voi olla melkoista tasapainoilua tyydyttävän lopputuloksen aikaan saamiseksi siedettävillä kustannuksilla.

On myös tilanteita, joissa joudumme yksinkertaisesti kieltäytymään tarjotusta työstä. Jos katsomme, ettei katto tule kestämään niillä korjauksilla, joita meidän sallittaisiin tehdä, emme aina voi tarttua työhön. Myös silloin, kun katossa on isoja ja selviä puutteita, joihin talon omistaja ei anna meidän puuttua, emme todennäköisesti suostu ottamaan kattoremonttia tehtäväksemme. Pyrkimyksemme on kuitenkin aina tehdä hyvä katto, joka tulee kestämään pitkään. Jos toteamme, että pystymme tyydyttävästi toteuttamaan kattoremontin erikoisemmissakin olosuhteissa tai erikoisempaankin kohteeseen, voimme tällöin antaa sovitellun asennustakuun.

Periaatteisiimme ei kuulu korjata ehjiä asioita ja myydä turhaa. Remontoimme kattoja, jotka tarvitsevat korjausta, siinä mittakaavassa kuin on tarpeen korjata. Ihanteemme on katon virheetön toimintavarmuus. Ammattiylpeytemme perustuu korkeaan onnistumisprosenttiin sekä remonteissa että asiakastyytyväisyydessä ja se vaikuttaa aina päätöstemme taustalla.

Katemateriaalin valmistajan omat tuotetakuut

Katemateriaalien valmistajat mainostavat usein jopa vuosikymmenien tuotetakuitaan. Hyvin monilla, oletusarvoisesti pitkään kestävillä tavaroilla ja materiaaleilla tosiaan on valmistajien itsensä antamia tuotetakuita. Katteiden lisäksi omat tuotetakuunsa tai materiaalitakuunsa ovat tietysti myös muun muassa sadevesijärjestelmillä, kattojen turvatuotteilla ja muilla kattojen rakentamiseen käytettävillä tuotteilla. Osa takuista on vapaaehtoisesti myönnettyä, osa kuluttajasuojalain määräämää. Hyville tuotteille on kuitenkin helppo myöntää pakollista pidempiä takuita, sillä niiden tiedetään kestävän. Tavallaan se on myös markkinointikeino. Ihmiset tietävät, että tuotteen on pakko olla laadukas, jos sille saa pitkän takuuajan. Tuotevalmistajilla takuut voivat vaihdella aika paljon eri valmistajien mutta myös eri tuotteiden kesken.

Tavallisesti katemateriaaleissa takuu on jaettua vielä kahteen osa-alueeseen eli tekniseen ja esteettiseen takuuseen. Esteettinen takuu kattaa katteen ulkonäköön liittyvät seikat. Esimerkiksi pinnoitteen ennenaikaiset muutokset, kuten hilseily tai halkeilu, mutta myös värin merkittävä muuttuminen voivat oikeuttaa tuotetakuun täyttymiseen. Se on yleensä huomattavasti lyhyempi kuin tuotteen tekninen takuu. Katemateriaalista ja valmistajasta riippuen katteelle voi saada kymmenen tai kahdenkymmenen vuoden takuun, parhaimmillaan se kattaa jopa kaksikymmentäviisi vuotta.

Tekninen takuu on yleensä esteettistä takuuta pidempi. Vaikkapa peltikatteelle voi saada jopa viidenkymmenen vuoden teknisen takuun, tiilikatolle kolmenkymmenen vuoden ja huopakatteellekin kahdenkymmenen, jopa kolmenkymmenen vuoden takuun. Tekninen takuu käsittää katteen laatuvirheet ja valmistusvirheet, joiden vuoksi katto rapistuu selvästi ennen aikojaan myös hyvin huollettuna. Toki katon olosuhteet voivat vaikuttaa takuuseenkin.

On kuitenkin hyvä muistaa, että materiaalitakuilla on omat ehtonsa. Materiaalitakuut eivät kata kaikkia mahdollisia vaurioita, sillä oletus on, että kattoa hoidetaan ja käsitellään asianmukaisilla tavoilla. Esimerkiksi puutteellinen huolto ja laiminlyödyt puhdistukset voivat vaikuttaa tuotetakuuseen. Samoin väärin tehty aluskate tai sen ongelmat ylipäätään voivat estää tuotetakuun saamisen, sillä se on näissä tapauksissa todennäköisesti syy myös katteen ongelmiin. On huolehdittava siitä, että katteet ja muut tuotteet asennetaan aina valmistajan ohjeita noudattaen, oikeaoppisilla kiinnittimillä. Lisäksi kattoa tulee sekä rakennetaan että huoltaa katetta vahingoittamatta. Vaikkapa huolimaton liikkuminen, henkilönostimella törmäily ja muut vastaavat katetta vahingoittavat toiminnat eivät kuulu enää tuotetakuun piiriin.

Takuu on tyypillisesti voimassa niin sanotuissa tavanomaisissa käyttöolosuhteissa. Tämä tarkoittaa sitä, että kattoa tarkistetaan ja huolletaan säännöllisesti. Esimerkiksi katteiden kiinnitykset ja tiivistykset pidetään kunnossa. Lisäksi kattoa on tarpeen mukaan puhdistettava. Kattoa voidaan kuitenkin kunnostaa ja ylläpitää vielä pitkään tuotetakuun päätyttyäkin muun muassa uusilla pinnoitteilla. Meiltähän saat kätevästi kaikki mahdolliset katon ylläpitoon liittyvät työt. Teemme rakennukseesi uuden katon, mutta huollamme ja puhdistamme sekä uusia että vanhoja kattoja työt asiantuntevasti suoritettuina. Vaikkapa lumenpudotukset sekä syys- ja kevätpuhdistukset sopivat uudenkin katon ylläpitoon. Uusi katto onkin hyvä pitää puhtaana ja kunnossa koska siihen on juuri pistetty rahaa. Uudella katolla kaikki tuotetakuutkin ovat vielä voimassa.