Kattoremontin tarjouspyyntö

Kattoremontin tarjouspyyntö on kätevin mahdollinen tapa aloittaa kattoremontin valmistelu. Tietysti voit myös soittaa meille tai jättää yhteydenottopyynnön, mutta kaikkein helpoin tapa hankkia tarjous on täyttää tarjouspyyntölomake. Lomake on käytännöllinen, koska voit liittää siihen myös kuvia. Nämä kuvat voivat olla yleiskuvia rakennuksesta kattoineen tai kuvia esimerkiksi katon ongelmakohdista, vesikatteen kunnosta ja vastaavista yksityiskohdista. Kerro lomakkeella mahdollisimman tarkasti remonttikohteesta ja liitä mahdolliset kuvat mukaan. Voit kertoa lomakkeella myös toiveistasi katon suhteen. Jos sinulla on erityistoiveita vaikkapa kattotuotteista tai eristyksen lisäämisestä niin voit kertoa toiveesi lomakkeella ja toiveet tulevat huomioitua jo kattoremonttiprojektin alkumetreillä.

Tarvittaessa saavumme paikan päälle tekemään kuntokartoitusta, erityisesti suurempien saneerausten kohdalla se on usein paras käytäntö. Myös silloin, kun on epäselvää mistä katon ongelmat johtuvat tai kuinka laajoja vaurioita katolla on, pidämme parhaana menettelynä suorittaa kuntokartoituksen ennen varsinaisiin korjauksiin ryhtymistä. Sen avulla voimme tehdä sekä tarkan tarjouksen, että työsuunnitelman. Paikan päällä tarkistamme kohteen kunnon ohessa mahdolliset työhön vaikuttavat sijaintiedot. Huomioitavien asioiden listalla on esimerkiksi rakennuksen sijoittuminen jyrkkään rinteeseen, rantaviivaan tai hyvin tiheän kasvuston kuten metsän keskelle. Tutkimme myös muut mahdolliset kattotyöhön vaikuttavat seikat. Meillähän kuntokartoitus kuuluu muutenkin vakiokäytäntöihin, kattosi tarkistetaan aina pikkukorjausten ja puhdistustenkin yhteydessä ilman erillistä maksua. Saat tilanneraportin ohessa tarjouksemme mahdollisten korjausten tekemisestä.

Merkitse lomakkeelle, mikäli sinulle sopii, että tulemme tutustumaan kohteeseen, vaikka et olisi itse juuri silloin paikalla. Meillä tarkastustyötä tekevät asiantuntijat kiertävät useissa kohteissa päivän aikana. Tarkistuksia tehdään ympäri maata koska palvelumme kattaa suurimman osan maasta. Luvan antaminen kohteen tarkistukseen myös silloin, kun et itse ole paikalla mahdollistaa tehokkaan tarkistuskäyntikierron ilman turhia viivästyksiä. Näin sinäkin saat todennäköisesti nopeammin tarjouksen katon korjauksista.

Kohteeseen tutustumisen ja sinun toiveidesi ja tarpeidesi kartoittamisen jälkeen teemme kirjallisen tarjouksemme. Kauttammehan voit hakea sitten tarjouksen perusteella myös rahoitusta kattoremontin teettämiseen. Tarjouksemme sisältää työselostuksen toteutettavasta työstä, eli tiedät mitä kaikkea olisimme korjaamassa ja missä järjestyksessä. Katon tarkistaminen on hyvä käytäntö, jota suosimme mahdollisuuksien mukaan, sillä se antaa hyvin konkreettista tietoa katon todellisesta korjaustarpeesta.

Pyrimme aina mitoittamaan kattosaneeraukset ja korjaukset oikein eli kattoa korjataan aina siinä mittakaavassa kuin on tarpeen. Tarpeellisia korjauksia ei jätetä tekemättä eikä remonttia myöskään paisutella isommaksi kuin on tarvetta. Suosituksemme korjattavista asioista käsittää aina kaiken ja vain sen, mikä on korjattava, että kattosi saadaan taas ihanteelliseen kuntoon. Emme voi jättää esimerkiksi lahovikaista tai rikkoutunutta aluskatetta ja ruodelaudoitusta uuden vesikatteen alle, sillä siinä ei olisi mitään järkeä. Ihan vastaavasti, jos nämä vesikatteen alaiset kerrokset ovat kunnossa niin emme kajoa niihin. Työmme sisältää aina takuun ja se on myös kotitalousvähennyskelpoista henkilöverotuksessa.

Hyvä vinkki edullisempiin hintoihin on huomioida kattoremonttisesonki. Kiireiseen kesäaikaan on vaikeampi saada sovittua juuri parhaita päiviä oman katon kunnostukseen. Talvella on hiljaisempaa ja helpompi sopia sekä aikataulusta että saada paremmat tarjoukset hinnoista!

Kattoremonttitarjouksen sisältö

Tarjouksemme kattoremontista sisältää siis aivan kaiken, mitä kattosi kunnostus vaatii, mutta ei mitään ylimääräistä tai tarpeetonta. Meillä kattoremontin hinta pitää sisällään täydellisen avaimet käteen -palvelun suunnittelusta toteutukseen. Hintaan sisältyy loppusiivous ja rakennusjätteiden hävittäminen. Se sisältää aina muun muassa kaikki tarvittavat työvälineet, mahdolliset henkilönostinten käytöt ja kaikki ammattitaitoiset työntekijät. Saat työmaallesi myös erityisosaajat, joiden työpanosta tarvitaan parhaan mahdollisen lopputuloksen aikaan saamiseksi.

Me pyrimme tarjouksessa siihen, että se olisi realistinen ja kattava. Eli hinta ei nouse työn edetessä salakavalasti ja loppulasku saa aikaa epämiellyttävää sydämentykytystä. Meidän kanssamme asioidessasi tiedät aika tarkkaankin projektin aikataulun ja kulut jo silloin kuin aloitamme yhteistyön. Emme anna alimitoitettua tarjousta saadaksemme urakan, koska se ei ole ikinä kestävällä pohjalla. Yleensä tämä menettely tietää joko puoliksi hoidettua remonttia tai sovittua suurempaa loppulaskua eikä meitä kiinnosta kumpikaan. Mieluummin teemme kerralla hyvän katon ja tulemme jatkossakin hoitamaan katon kunnossapitoon liittyviä töitä.

Kattoremontin hintaan vaikuttaa useampi tekijä. Kokonaissummasta osa muodostuu työn osuudesta ja siitä osuudesta voit hakea remontin jälkeen myös niitä kotitalousvähennyksiä verotuksessasi. Toinen osuus rakentuu erilaisista materiaalikuluista, kuten katematerialista, puutavarasta ja kiinnittimistä. Katon koko, jiirien määrä ja katon jyrkkyys vaikuttavat moniin eri asioihin. Ne vaikuttavat työn määrään, materiaalimenekkiin mutta myös siihen, millaista turvavarustusta tarvitaan ja onko katteenvaihto eri katetyyppiin mahdollinen. Katemateriaali vaikuttaa kokonaiskustannuksiin sekä vanhan katteen purkamisen että uuden katteen rakentamisen suhteen. Eri materiaalien hinnat vaihtelevat, mutta myös eri katteiden purkutyö ja rakentaminen vievät eri aikoja. Se luonnollisesti vaikuttaa työtuntien määrään. Vanhan huopakatteen purku voi esimerkiksi olla hidasta verrattuna muiden katteiden purkutöihin.

Työmäärään ja osin materiaalikuluihin vaikuttaa myös läpivientien määrä, sillä rakennamme ja tiivistämme niistä jokaisen huolellisesti. Lisäksi voimme kunnostaa ja pellittää mahdolliset savupiiput kattosaneerauksen yhteydessä. Erilaiset piiput, hormit ja ilmastointilaitteiden putket täytyy myös kattaa esimerkiksi piippuhatuilla, ettei niistä pääse sisään mitään ylimääräistä, kuten vettä tai lintuja. Rakennuksen sijainti ja koko vaikuttavat hintaan. Jos tarvitsemme esimerkiksi rakennustelineitä ja henkilönostimia ne vaikuttavat kuljetuksiin ja työn etenemiseen. Otamme nekin huomioon jo tarjousta laskiessamme.

Katon kunto ja asennusten määrä vaikuttavat luonnollisesti kattoremontin kokonaiskustannuksiin. Jos meidän täytyy purkaa kattoa vielä vesikatteen altakin, menee aikaa sekä purkutyöhön että uuden rakentamiseen. Silloin kun pelkän vesikatteen purku riittää, lisäämme tarvittaessa eristeitä ja asennamme uuden vesikatteen. Tällöin työaika on lyhyempi ja materiaali tarvitaan vähemmän. Tällaisessa osittaisessa remontissa onkin usein kyse pelkästä vesikatteen vaihtamisesta uuteen. Joissain tapauksissa vanha vesikate voi jäädä jopa uuden alle, mikäli olemme arvioineet tämän mahdolliseksi rakennuksen kuntokartoituksen perusteella. Aina se ei onnistu mutta tutkimme kyllä aina mahdollisuuden tähänkin vaihtoehtoon.

Pyydä tarjous myös muista katon ylläpitotöistä, kuten huolloista, korjauksista ja puhdistuksista

Voit jättää tarjouspyynnön myös muista kattoon liittyvistä töistä, kuin kattoremontista tai katon saneeraamisesta. Kattokorjauspalvelusta saat käytännössä kaikki katon ylläpitoon liittyvät työt, kuten erilaiset puhdistukset, pesut, pinnoitukset ja maalaukset. Teemme myös kausihuollot sekä kaikki kattojen pienemmätkin korjaukset.

Talvisin teemme lumenpudotustyöt ja jäänsulatukset katoilta ja ränneistä. Jos alueellasi on tullut runsaasti lunta, voit ennakoida ja tilata meidät lumienpudotuksiin jo ennen kuin viranomaiset alkavat antaa kehotuksia kattojen lumitöistä. Silloin nimittäin kaikki muutkin havahtuvat asiaan. Talvityöt ovat sekä raskaita että vaarallisia, niissä kannattaa turvautua ammattilaisten apuun aina kun mahdollista. Katto ja räystäiden alla liikkuvat ihmiset pysyvät turvassa ja kunnossa, kun lumitöistä pidetään ajoissa huolta. Muihin sesonkitöihin kuuluvat kattojen puhdistukset roskista ja lehdistä sekä rännien puhdistus. Tätä siivoustyötä tehdään erityisesti syksyllä, kun puut ovat jo lehtensä pudottaneet mutta lunta ei ole vielä satanut ainakaan kovin paljoa.

Samalla kun kattoa puhdistetaan, on erittäin helppo tutkia myös sen kunto, koska katto käydään tarkasti läpi joka tapauksessa. Jos katolla on roskaa tai sammalta, puhdistuksen yhteydessä nähdään myös se, mitä niiden alle piilottelee. Tarkistamme kiinnitysten, läpivientien ja saumausten kunnot ja huollamme niitä tarvittaessa. Kun katolla kerran jo ollaan, käydään meidän toimestamme läpi kaikkien kattotuotteiden kiinnitykset ja niiden toimivuuden tarkistus. Tarkistuslistaamme kuuluvat kaikki lumiesteet ja kattosillat. Lisäksi tutkimme tikkaat, kuten palotikkaat, kattotikkaat ja lapetikkaat.

Peltikatolla tehtävälistaamme kuuluvat katteen pinnan tarkastus ja peltien kiinnityksen tarkistus. Tarvittaessa uusimme puuttuvia kiinnityksiä, joskus on tarpeen vaihtaa naulat kateruuveihin tai vaihtaa ehjät ja uudet kateruuvit vanhojen tilalle. Huopakatolla tutkimme saumausten kuntoa ja teemme tarvittaessa uusia saumauksia. Lisäksi tutkimme sammaltilanteen, sillä huopakatto saattaa houkutella sammalkasvustoja erityisesti ikääntyessään. Tiilikatolla tutkimme tiilien kunto, teemme tarvittaessa uusia kiinnityksiä ja vaihdamme rikkinäisiä kattotiiliä.

Minkä tahansa katon ikääntyessä voidaan tarvita pinnoituksia. Esimerkiksi tiili- ja huopakattoja pinnoitetaan uudestaan, vastaava toimenpide peltikatolla on sitten katon maalaus. Nämä ovatkin nopeita ja tehokkaita tapoja ehostaa katon ulkonäköä, mutta auttaa kattoa myös saamaan lisää käyttövuosia. Ainakin pidempään ilman tarkistuksia ja huoltoja olleissa kohteissa on tärkeää tutkia kokonaisvaltaisesti katon kunto. Me käymme aina tarpeen vaatiessa tutkimassa yläpohjaa eli vesikatteen alaisia rakenteita. Jos sinne siis on pääsy, tutkimme siellä rakenteiden kuntoa, aluskatteita ja eristeitä varsinkin vuotojen mutta myös muiden ongelmien varalta. Tarkistaminen, puhdistukset ja säännöllinen pikkuvikojenkin korjaus ennaltaehkäisevät laajoja kattosaneerauksia. Katon eroosio hidastuu, kun siitä pidetään huolta. Mahdolliset ongelmat saadaan ratkaistua ennen kuin ne yhtenä päivänä leviävät käsiin aiheuttaen suuria kustannuksia, pahimmillaan asumiskelvottomia rakennuksia.