Huopakaton asennus onnistuu niin palahuovasta kuin rullahuovastakin

Huopakaton asennus kaikista huopatyypeistä, kuten palahuovasta, rullahuovasta eli bitumikermistä tai vaikkapa kolmiorimahuovasta. Kaikki katot onnistuvat lujalla, vuosien hiomalla ammattitaidolla Kattokorjauspalvelulta. Huopa on katteena erinomaisen monimuotoinen ja mukautuva, se sopii moniin eri rakennuksiin ja moniin erityyppisiin kattoihin. Huopakatot, kuten palahuopakatot ja bitumikermikatot ovat moneen ympäristöön sopivia ja hiljaisia. Moni valitseekin huopakaton koska toivoo ettei katto itsessään kolise eikä sateen ropinakaan kuulu sisälle. Huopakaton kyky vaimentaa ääniä onkin yksi sen suosion syistä. Hiljaisen huopakaton asennus onnistuu meiltä pitkällä kokemuksella asuinrakennuksiin kuten omakotitaloihin ja rivitaloihin, vapaa-ajan rakennuksiin, hyötyrakennuksiin tai vaikka piharakennuksiin.

Huopien ja huopakattojen valikoima on laaja, sillä erityyppisiä huopakatemateriaaleja tulee monilta eri valmistajilta. Kilpailu pitää hintatasonkin kuluttajaystävällisenä. Meillä suositaan useiden laatuvalmistajien tuotteita, kun lähdemme suosittelemaan katemateriaalia, mietimme aina ensin työn alla olevaa kattoa ja sen tarpeita. Totta kai myös asiakkaan mieltymykset ja toiveet huomioidaan katetta valitessa. Esimerkiksi katon ulkonäkö ratkaisee valinnan lähes aina joiltain osin. Katon pitää sointua sekä rakennukseen että sen ympäristöön, kuten maisemaan ja pihapiiriin.

Vaihtoehdoista rullana asennettava bitumikermikate on konstailematon ja koristeeton, mutta sopii moneen. Se on muotoiltavaa ja muokattavaa, sillä saadaan katettua monimutkaisempiakin kattomalleja. Ellei kattoon liiemmin kaivata katteen mukanaan tuomia yksityiskohtia, kuten kuvioita, bitumikermi onkin mainio katevalinta. Palahuopakaton asennuksessa on valittavissa monenlaisia väri-, muoto- ja kuviovaihtoehtoja, sen avulla voidaankin tehdä hyvin ilmeikkäitä kattoja. Värivalikoimasta löytyy hillitympien mustan, ruskean ja harmaan sävyjen lisäksi nykyään vähän villimpiäkin värejä, kuten punaista, vihreää ja sinistä. Muotoinakin on valittavissa vaikkapa suorakulmaiset, kuusikulmaiset ja XL-kokoiset vaihtoehdot.

Monille katoille löytyy myös teknisessä mielessä useita vaihtoehtoja, joista valita. Välillä onkin vaikeampaa saada valittua monista hyvistä vaihtoehdoista, kuin että olisi sellainen ongelma, ettei sopivaa vaihtoehtoa olisi. Kaikilla katteilla, myös huovilla on katon jyrkkyyteen perustuvia vaatimuksiaan. Katon lappeiden siis tulee olla tietyssä kulmassa, että kate toimii ihanteellisesti ja pitää veden poissa rakennuksesta. Rullahuopakate, eli bitumikermi sopii erittäin loiville katoille 1:20. Hitsattava bitumikermi on ainoa katemateriaali, joka takaa täydellisen vesitiiveyden ja siksi se sopii jopa täysin tasakatoisiin rakennuksiin, joihin muuten on vähänlaisesti katteita tarjolla. Palahuopakatto vaatii 1:5 jyrkkyyden, kolmiorima jo noin 1:3 jyrkkyyden.

Saat meiltä huopakaton asennuksen, rullahuovan asennukset tai palahuovan asennuksen laadukkaana avaimet käteen -palveluna. Palvelu sisältää aina kaiken, mitä tarvitaan katon kuntoon saamiseksi. Työntekijöiden, tarvikkeiden ja välineiden lisäksi saat meidän työllemme työtakuun. Urakkamme on valmis vasta sitten, kun olemme siivonneet työmaan ja kuskanneet rakennus- ja purkujätteetkin pois pihaltasi. Parhaiten pääsemme yhteistyön alkuun niin että soitat tai lähetät tarjouspyyntölomakkeen, jonka jälkeen tulemme tarkistamaan kattosi ja juttelemaan toiveistasi. Tämän jälkeen voimme laatia toimenpide-ehdotuksen sekä tarjouksemme. Katon tarkistus kuuluukin aina meiltä tilattujen töiden hintaan. Silloinkin kun saavumme vaikkapa puhdistamaan kattoasi, tutkimme sen ja raportoimme sinulle katon korjaustarpeista tarjouksemme kera. Tarvittaessa saat haettua kauttamme rahoituksen ja töiden jälkeen voit hakea myös kotitalousvähennystä omassa henkilöverotuksessasi.

Paljonko huopakaton asennus maksaa ja kuinka hinta muodostuu?

Huopakaton hinta koostuu monestakin asiasta, lähtien katolle valitun huopakatteen hinnasta. Eri katehuopien hinnat tietysti vaihtelevat jonkin verran, hintoja on kuitenkin helppo vertailla neliöhintoja vertailemalla. Materiaalisessa mielessä hintaan siis vaikuttaa se, käytetäänkö kattoon rullahuopaa vai palahuopaa. Eri materiaalit vaikuttavat myös työn määrään, sillä erilaisiin asennustapoihin kuluu eri määriä aikaa. Rullahuopa on nopeaa asentaa, palahuopa työläämpää. Huopakattoa uusittaessa on hyvä huomioida myös se, että vanhan katteen purku on usein työlästä, koska huovat ovat sitkaita ja tiiviisti kiinni ruoteessa. Joskus vanha huopa on tosiaan välttämätöntä purkaa pois eikä siitä pääse yli tai ympäri. Mutta me kartoitamme aina myös sen vaihtoehdon, onko vanha huopa mahdollista jättää uuden huovan alle. Sekin vaatii hieman pohjatöitä, kuten katteen puhdistuksen ja tasoituksen. Mutta silloin kun se on mahdollista, on se kuitenkin nopeampi ja helpompi tapa toimia, kuin purkaa vanha kate katolta ensin pois.

Tarvikkeiden menekki riippuu katon pinta-alasta ja sen jyrkkyydestä. Jyrkkyys vaikuttaa myös jonkin verran työaikaan, sillä jyrkällä katolla työskentely on hitaampaa. Muita huopakaton hintaan vaikuttavia tekijöitä ovat muun muassa pakolliset ja asiakkaan valitsemat vapaavalintaiset kattotuotteet. Voimme asentaa katolle takaisin hyväkuntoisia vanhojakin tuotteita, jotka on irrotettu katolta remontin ajaksi. Usein on kuitenkin tarvetta päivittää ja vaihtaa ainakin huonompikuntoisia tuotteita, kuten lumiesteitä ja tikkaita. Samalla voimme asentaa monia muitakin kattotuotteita, mikäli asiakas niitä toivoo. Ehkä haluat uudelle katollesi kattoluukun, pieneläinesteitä tai vaikkapa aurinkopaneelit. Katon uusimisen yhteydessä kannattaa aina pohtia pitkälle tulevaisuuteen. Unelmien katto voi hetken kirpaista lompakossa, mutta makselee itseään takaisin vuosien kuluessa toimivana ja turvallisena kattona.

Tarkkaa katon asennushintaa emme ryhdy arvailemaan perehtymättä käsillä olevaan projektiin. Kun pyydät meiltä tarjouksen, lähetämme kattoammattilaisen vierailemaan katollasi ja tarkistamaan sen nykyisen kunnon. Tarkastuskäynnistä ja toiveistasi muodostuu meille riittävä tietopohja korjaussuunnitelman ja tarjouksen laatimiseen kustannustehokkaasta huopakaton asennuksesta. Me räätälöimme katon korjauksen ja asennuksen aina kohteen mukaan. Huomioimme tarjouslaskelmassa kaiken, myös rakennuksen korkeuden, katon jyrkkyyden sekä rakennuksen lähiympäristö, jos se voi vaikuttaa työn etenemiseen. Näin meidän tarjouslaskelmamme ja aikataulumme ovatkin yleensä aika tarkkoja, koska olemme huomioineet jo valmiiksi lukuisia työn nopeuteen liittyviä tekijöitä.

Meillä katon asennuksen hinta pitää sisällään aina täydellisen avaimet käteen -palvelun suunnittelusta toteutukseen ja loppusiivoukseen. Hintaamme kuuluvat aina asiantuntevat kattoasentajat ja taitavat peltisepät, eli et joudu ikinä meidän kanssamme asioidessasi etsimään tekijöitä ja osaajia osalle töistä. Hintaan sisältyy ympäristön riittävä suojaus projektin ajaksi, etkä näin joudu kärsimään lähtömme jälkeen pihalta löytyvistä ruuveista ja huovanriekaleista. Tuomme mukanamme mahdolliset työskentelytelineet, henkilönostimet ja muut työkoneet, jos niitä tarvitaan, jotta katto saadaan taas kuntoon. Hoidamme myös purku- ja rakennusjätteen poiskuljetuksen ja asianmukaisen hävityksen sekä loppusiivouksen ja kattavan lopputarkastuksen.

Säännöllinen huopakaton huolto turvaa katon toiminnan ja pitkän käyttöiän

Kun laadukas huopakatto on asennettu, kannattaa siitä pitää tietysti hyvää huolta. Olet juuri panostanut katon kunnostukseen rahaa ja nähnyt vaivaa kattosaneerauksen järjestämiseksi. Kun katolle on vaihdettu uusi kate, on katteella yleensä myös ihan mukavat tuotetakuut. Ne pysyvät voimassa, kun katosta huolehditaan normaaliin tapaan, eli sitä esimerkiksi puhdistetaan ja huolletaan katteen tarpeiden mukaisesti.

Huopakaton keski-ikä muita katteita hieman alhaisempi, eli noin 20-40 vuotta. Noin puolivälissä käyttöikää kate olisi hyvä myös pinnoittaa, jotta se pysyy vedenpitävänä ja ehjänä. Toisaalta sen asennushinta on usein aika kohtuullinen ja katteella on omat hyvät puolensa, joiden vuoksi se tulee valituksi erilaisille katoille esimerkiksi pellin tai tiilen asemesta.

Huopakatto on erityisen herkkä karhean pintansa vuoksi keräämään roskia ja likaa, se onkin erityisen tärkeää puhdistaa säännöllisesti. Lika ja roska kun taas houkuttelevat sammalta katolle ja sammal tuhoaa huovan nopeasti. Huopakatto puhdistetaan irtoroskasta ja orastavasta sammalkasvustosta ilmapuhaltimella tai todella pehmeällä harjalla. Yhtään pidempään katolla muhimaan päässyt sammal tulee poistaa sammaleentuhokäsittelynä, jonka suoritamme turvallisesti mutta tehokkaasti huopakatteelle suunnitelluilla aineilla. Valitsemme tuotteet aina niin, että ne tuottavat mahdollisimman vähän mitään haittaa ympäristölle. Sammaleentuhoainekin on biohajoava eikä se ole haitallinen muille kasveille tai elämille kuin sammaleelle. Sammaleen juuria on lähes mahdotonta poistaa katolta millään muulla, kuin sammaleentuhokäsittelyllä tai katteenvaihdolla. Sammaleentuhokäsittely tehdään usein myös ennen katteen pinnoittamista uudelleen, sellaisenkin voit tilata meiltä.

Säännölliseen huopakaton huoltoon kuuluvat myös erilaisten katon läpivientien, saumausten ja sisätaitteiden, eli jiirien tarkastukset ja tiivistykset. Näiden kaikkien katon yksityiskohtien rutiininomaisella tarkistamisella ja kunnostamisella ehkäistään ennalta valtaosa huopakattojen vuodoista. Kun kate käydään säännöllisesti, ihanteellisessa tapauksessa kaksikin kertaa vuodessa läpi, erilaiset vuotokohdat saadaan pidettyä ehjinä, ei vuotoja ehdi edes syntyä. Silloinkin kun vuoto syntyy, saadaan se hoidettua alkuvaiheessa eikä katolle ehdi syntyä isompia vesivahinkoja, saati homevaurioita.

Tarkistamme aina kaikilla katolla myös kattotuotteiden kiinnitykset ja niiden toimivuuden. Erityisen tärkeitä ovat katon turvatuotteet, joita ainakin minkäänlaista jyrkkyyttä omaavilla katoilla tulisi olla. Eli esimerkiksi katolla säännöllistä huoltoa vaativiin kohteisiin johdattavat kattosillat sekä erilaiset tikkaat, kuten lapetikkaat ja kattotikkaat. Jos katto vaatii lumiesteitä niin tietysti huollamme nekin kuntoon. Talvisin lumenpudotus on huopakatolla tärkeä toimenpide, sillä lumi tarraa katteen karheasta pinnasta kiinni ja harvoin itse putoaa huopakatolta. Mitä loivempi katto, sen tärkeämpää on lumenpudotus toteuttaa, koska sitä vähemmän lumi katolta koostuu itsekseen muuta kuin sulamalla. Lopulta katon lumitaakka voi painaa tonneja, hajottaa katteen ja notkahduttaa katon.