Kattoremontin neliöhinta – kattoremontin hinnan laskeminen per neliö

Kattoremontin neliöhinta voidaan laskea parillakin eri tavalla. Yksinkertaisimmillaan voidaan tehdä laskelma, jossa kattoremontin loppusumma jaetaan vain katon neliömäärällä. Lopputulos kertoo neliöhinnan kaikkine materiaaleineen, töineen ja veroineen. Tällöin voisimmekin puhua katon kokonaisneliöhinnasta. Aika yleistä on myös laskea pelkän katteen neliöhintaa silloin kun vertaillaan esimerkiksi eri katemateriaaleja keskenään. Näin saatkin suhteellisen helposti vertailukelpoisen hinnan eri katemateriaalien väliseen vertailuun. Tieto voi olla käytännöllinen esimerkiksi silloin, kun suunnittelet vielä materiaalin valintaa. On hyvä kuitenkin huomioida katteen hintaa vertaillessa myös kunkin katteen kiinnityksiin ja muihin yksityiskohtiin liittyviä materiaalikuluja. Pääosa katteistahan kiinnitetään ruoteeseen jotenkin, esimerkiksi ruuveilla tai nauloilla.

Yksi neliöhinnan näkökulma on kuitenkin suhteessa katon käyttöikään ja sen huoltotarpeeseen. Katon käyttöikää tarkastellessa ne asennusvaiheessa kalleimmat, mutta käytössä pitkäikäisimmät ja helppohoitoisimmat katteet voivat kuitenkin tulla lopulta halvimmiksi. Jos rakennuksen käyttöikä olisi esimerkiksi teoreettinen sata vuotta, tulisi parikymmentä vuotta kestävää katetta vaihtaa rakennuksen eliniän aikana neljä kertaa sen rakentamisen ohessa. Jos kate puolestaan kestäisi viisikymmentä vuotta selvittäisiin yhdellä ainoalla katteenvaihdolla. Jos valittaisiin jokin kaikkein pitkäikäisimmistä vaihtoehdoista, katetta ei tarvitsisi ikinä vaihtaa. Totta kai tälläkin laskuopilla täytyy huomioida katon huoltokulut, eli paljonko huoltoihin ja ylläpitoon keskimäärin kuluu rahaa.

Kun Kattokorjauspalvelu lähtee tekemään tarjousta kattoremontista, huomioimme tarjouksessamme kaiken. Hinta siis pitää sisällään täydellisen avaimet käteen -remonttipalvelun. Se sisältää kaiken tarvittavan aina suunnittelusta toteutukseen ja kattavaan loppusiivoukseen. Meidän hintaamme sisältyvät katon tekijät ammattitaitoisista asentajista taitaviin peltiseppiin. Huolehdimme, että remonttityömaan suojaus on hoidettu kunnolla ja töiden loputtua purku- ja rakennusjäte viedään asianmukaisesti hävitettäväksi. Tuomme osaavan työvoiman lisäksi mukanamme kaikki työkalut, mahdolliset nostimet ja telineet niin, ettei sinun tarvitse huolehtia itse yhtään mistään ylimääräisestä.

Katon tarkistus kuuluu jokaiseen käyntikertaan. Tutkimme kattosi kunnon myös puhdistusten ja muiden tilaistöiden yhteydessä ilman erillistä maksua. Tarkistus kuuluu siis kaikkien töiden hintaan automaattisesti. Jos katolta tarkistuksessa löytyy puutteita, saat niiden korjaamisesta tarjouksen. Voimme sitten yhdessä suunnitella ongelmien ratkaisua ja aikataulua. Tarvittaessa saat haettua kauttamme rahoitusta remonttikuluihin, voit myös hakea meillä teetetyistä töistä kotitalousvähennystä henkilöverotuksessasi. Esimerkiksi omakotitalosi, ainakin osan vuotta omassa käytössäsi olevan kesämökin tai vaikkapa autotallisi kattokorjauksien työstä voit saada kotitalousvähennystä.

Meillä yleensä erinomaisesti paikkaansa pitävän tarjouksen laativat alan parhaat ammattilaiset. Remontin alkajaisiksi tehdään kattava katon tarkistus ja sinun toiveidesi kartoitus. Huomioimme hinnassa työn ja materiaalikustannukset, joiden määrät saamme arvioitua katon kunnon perusteella. Kuntohan vaikuttaa oleellisesti työmäärään ja materiaalimenekkiin, samoin katon yksityiskohtien, kuten jiirien määrä. Myös katemateriaali, katon koko ja jyrkkyys sekä läpivientien määrä vaikuttavat katon kunnostuksen hintaan. Kartoitamme toiveesi ja tarpeesi katon varustelun suhteen. Huomioimme senkin kokonaistarjouksessa niin, ettei sinun tarvitse erikseen ostaa vaikkapa katon turvatuotteita ja asennuksia uuden katteen valmistuttua. Huomioimme myös työmaan sijainnin ja maaston, mikäli ne vaikuttavat työn vaikeustasoon sekä laskemme mukaan kaikkien telineiden ja nostimien käyttötarpeen.

Neliöhinta koostuu sekä materiaalista että työstä

Katon neliöhinta muodostuu aina lopulta sekä materiaalien että työn osuudesta. Kattomateriaaleja ovat muun muassa pelti, huopa ja tiili, joista jokaisesta löytyy vielä useampi kuin yksi vaihtoehto. Peltikatteet ovat yleensä nopeita purkaa. Eli jos saneerauksessa vaihdamme vanhan peltikate uuteen, purkutyö on suhteellisen nopeaa. Se on näin myös edullisempaa kuin esimerkiksi sitkaan bitumikermin repiminen irti uuden katteen tieltä. Materiaalit vaikuttavat ostohintojensa ohessa myös työmäärään. Työaika vanhojen materiaalien purkamisessa ja uusien asentamisessa riippuu täysin siitä mitä puretaan ja mitä rakennetaan.

Vaikkapa peltituotteissa lukkosaumapelti on kalleimpia vaihtoehtoja niin materiaalikuluissa kuin asennustyössäkin mitattuna, se on kuitenkin myös kestävimpiä ja vähiten huoltoa vaativia peltituotteita. Usein sen pitkä ja huoleton käyttöikä maksaakin hankintakustannukset takaisin. Se ei edes vaadi samalla tavalla kiinnittimiä, kuin osa muista peltikatteista, joten materiaalikustannukset muodostuvat etupäässä pelkästä katteesta. Peltiäkin voidaan tehdä useista eri materiaaleista, esimerkiksi kuparipelti on äärimmäisen kestävää vaikkakin kallista katetta. Toinen vaihtoehto on konesaumapelti, joka ei ole yhtä kestävä ja vedenpitävä vaihtoehto vaikka hankintahinta onkin edullisempi. Peltituotteiden asennuksessa on huomioitavaa se, että pääosa vaatii kiinnittimiä, kuten ruuveja. Kiinnittimet lasketaan myös mukaan materiaalikuluihin.

Profiilipeltikate on puolestaan helppo asennettava, se pärjää myös suhteellisen kevyellä hoidolla. Tiilikuviopeltikatto on yksi edullisimmista kateratkaisuista, materiaalina se on edullinen ja nopea asentaa. Nimensä mukaisesti sen pinta muistuttaa tiilikatetta varsinkin kauempaa tarkasteltuna. Toisin kuin tiilikate, se muodostuu kuitenkin yhtenäisistä, isoista peltilevyistä.

Peltikaton elinikä vaihtelee valitun peltituotteen mukaan, keskimäärin peltikatto kestää hyvällä huollolla noin viisikymmentä vuotta. Poikkeuksena konesaumakatto, jonka käyttöikä voi olla satakin vuotta, jos siitä pidetään riittävästi huolta. Kuparista ja alumiinista valmistettu peltikatto voi yltää vielä pidempiin käyttöaikoihin. Kirjaimellisesti ne säilyvät sukupolvelta toiselle sillä ne voivat kestää parikin sataa vuotta. Ne ovat siis todellisia investointeja, vaikka hankintahinta onkin korkea. Peltikaton huoltoon kuuluu sen maalaaminen noin kymmen tai viidentoista vuoden välein, voimme myös puhdistaa sitä harjaamalla ja pesemällä. Muita tyypillisiä huoltotöitä ovat kateruuvien tarkistukset ja vaihdot.

Huopakatteessa on myös erilaisia vaihtoehtoja, kuten peltikatteissakin. Rullahuovasta saamme tehtyä nopeasti katteen isollekin alalle. Se on siis nopea rakentaa mutta hidas purkaa. Joissain tapauksissa voimme kuitenkin jättää vanhan huovan uuden katteen alle, jolloin työaikaa säätyy huomattavasti. Erilaiset palahuovat vievät puolestaan enemmän aikaa myös rakennusvaiheessa, koska kokoamme katteen pienistä osista. Elinikäodote on alle viisikymmentä vuotta. Tyypillisiä huoltoja ovat sammaleentuhokäsittelyt, saumaamiset ja paikkaukset.

Sitten on vielä tiilikate, joka on hyvin kestävä ratkaisu katolle. Se jotakuinkin arvokasta asentaa, koska työ on hidasta. Markkinoiden tavallisimmat vaihtoehdot ovat nykyaikainen betonitiilikate sekä perinteisempi savitiili. Betonitiilen elinikä noin seitsemänkymmentä vuotta ja savitiilikaton jopa yli sata vuotta. Tiilikatteen huoltoihin kuuluu puhdistus, erityisesti sammaleenpoisto on ajan myötä tarpeen. Uutta pinnoitusta se kaipaa noin kolmenkymmenen vuoden välein.