Omakotitalon kattoremontti takuutyönä

Omakotitalon kattoremontti otetaan meillä vakavasti. Kyse on sinun kodistasi ja omaisuudestasi, mielestämme se on ansainnut parhaan mahdollisen kattoremontin. Saat sen meiltä Kattokorjauspalvelusta avaimet käteen -pakettina ja takuutyönä. Meillä omakotitalon kattoremontti suunnitellaan ja toteutetaan kunkin rakennuksen todellisia tarpeita varten räätälöitynä, täyden palvelun pakettina. Kattoremonttimme suunnittelu alkaa kartoituskäynnillä, jolloin tutkimme katon kunnon ja korjaustarpeet paikan päällä. Samalla keskustelemme kanssasi ja kirjaamme toiveesi katon suhteen ylös. Sitten laadimme näihin pohjautuva tarjouksen sekä työsuunnitelman, jota seuraten remontti saadaan sujuvasti hoidettua. Voit tarjouksen pohjalta hakea kauttamme myös rahoitusta remonttikuluihin.

Meillä kaikki kohteet suunnitellaan ja remontoidaan rakennuskohtaisesti. Teemme töitä kaikkien katemateriaalien parissa, meiltä sujuvat niin tiilet, pellit kuin huovatkin kaikissa muodoissaan. Meiltä löytyy hyvä kokemus myös katteesta toiseen vaihdoissa. Jos sinua kiinnostaa vaihtaa kattoosi eri kate kuin vanhassa katossa on, niin keskustelemme mielellämme kanssasi aiheesta lisää. Työskentelemme siis kaikkien mahdollisten kattotyyppien ja -mallien parissa. Oli sinun rakennuksessasi sitten tasakatto, satulakatto tai mitä tahansa niiden väliltä niin me hoidamme sen kunnostukset. Halutessasi voimme neuvotella myös kattomuodon muutoksesta, jos se on sinun toiveissasi.

Kun suunnitelmat on tehty ja aikataulu sovittu, päästään toteuttamaan sinun unelmiesi kattoa. Töiden valmistuttua tarkistamme kokonaisuuden, annamme uuden katon hoito-ohjeet, kasaamme tavaramme ja kuljetamme remontista tulleet roskatkin pois. Täysi palvelu sisältää loppusiivouksen ja jätteiden hävityksen, kun tilaat remonttipaketin Kattokorjauspalvelusta! Remontin jälkeen voit hakea kotitalousvähennyksiä meillä teetetystä työstä omassa henkilöverotuksessasi.

Muistatahan että joka kerralla, kun me käymme katollasi minkä tahansa kattotyön perässä, katsastamme koko katon yleiskunnon. Tarkistus ei maksa mitään edes muun käynnin tai saneerauksen yhteydessä. Laajoissa saneerauksissa tarkistus kuuluu aina lähtökohtaisesti työhömme, koska suunnittelemme koko omakotitalon kattoremontin sen pohjalta. Jos korjattavaa kuitenkin löytyy vaikkapa puhdistustyön yhteydessä, annamme korjausten hoitamisesta hyvän tarjouksen.

Kattoremontin yhteydessä asennamme kätevästi uudet ja päivitämme vanhat kattotuotteet

Kattoremontti tai katon saneeraus on hyvä hetki käydä läpi myös kattotuotteet. Voimme keskustella jo suunnitteluvaiheessa siitä, tarvitaanko uudelle katolle uusia varusteita. Esimerkiksi erilaiset turvavarusteet ovat nykyaikaa ja helpottavat huomattavasti katolla työskentelyä ja katon tarkistuksia. Saat meiltä kaikki haluamasi turvatuotteet samalla, kun kattosi korjataan. Pakollisia tai hyödyllisiä varusteita ovat muun muassa palotikkaat, lapetikkaat, lumiesteet sekä erilaiset kulkusillat esimerkiksi katon harjalla. Voimme keskustella kanssasi nykyajan vaatimuksista sekä markkinoilla saatavilla olevista valikoimista. Juttelemme mielellämme sopivien tuotteiden valinnasta asennuksineen jo saneerauksen suunnittelun yhteydessä.

Jos vanhat kattotuotteet, kuten sadevesijärjestelmä tai vaikkapa palotikkaat ovat kunnossa, voimme asentaa ne takaisin saneerauksen edetessä. Aina ei tarvitse siis hankkia kaikkea uutena. Tällä hetkellä on kuitenkin tarjolla paljon uusia, moderneja ja järkevän hintaisia tuotteita, joita ei esimerkiksi vuosikymmeniä sitten ole edes ollut saatavilla. Kattotuotteita on helppo nyt täydentää ja päivittää. Lisäksi uudenaikaiset aurinkopaneelit, kattovalokuvut ja muut katolle asennettavat yksityiskohdat ovat yhä suositumpia. Meiltä saat siis kaikki nykyaikaiset kattoikkunat ja kattovalokuvut sekä aurinkopaneelit. Näidenkin asennuksia on kätevintä tehdä kattosaneerausten yhteydessä, kun kattoa muutenkin operoidaan. Tietysti teemme kaikkia asennustöitä myös ilman kattosaneerausta, koska asennustarpeita ja -toiveita voi ilmetä pian uuden rakennuksen valmistumisen jälkeenkin.

Tarpeen vaatiessa teemme täydennystä katon perustoimintoihin, kuten eristykseen ja tuuletukseen. Lisäämme eristettä talon energiatehokkuuden parantamiseksi, suojaamme piiput ja hormit hatuilla niin, ettei niihin päädy mitään ylimääräistä elollista tai elotonta. Vastaavasti asennamme tuuletusaukkojen suojaksi verkkoja tai ritilöitä niin ettei niistäkään pääse rakenteisiin mitään asiaan kuulumatonta. Saat meiltä Kattokorjauspalvelusta siis ihan kaiken pienintä yksityiskohtaa myöten.

Paljonko maksaa omakotitalon kattoremontti?

Omakotitalon kattoremontin hinta riippuu aina useista eri tekijöistä. Voit laskea hinta-arvion kattolaskurillamme. Tarkkaa hintaa on kuitenkin mahdotonta antaa tutustumatta kohteeseen ja sinun toiveisiisi siitä, millaisen katon omakotitaloosi tai muuhun rakennukseesi haluat. Kokonaishintaan kaikissa töissä vaikuttaa erityisesti kaksi tekijää, materiaalikulut ja työn hinta. Asia on kuitenkin monimutkaisempi, sillä katon kunto vaikuttaa siihen, kuinka paljon purkamista ja korjauksia meidän on tarpeen tehdä. Huonokuntoinen katto vaatii myös enemmän muun muassa puutavaraa, koska meidän on korvattava huonokuntoiset osat uusilla.

Katon koko vaikuttaa sekä materiaalikuluihin että siihen, kauanko meillä kuluu aikaa katon uusimiseen. Lisäksi sillä on vaikutusta siihen, montako ihmistä tarvitaan työtä tekemään. Valitsemasi katemateriaali vaikuttaa, koska eri materiaaleilla on eri hinnat ja niiden asennuksiinkin kuluu eri aika. Jos olemme vaihtamassa eri vesikatteeseen, voimme joutua muuttelemaan kattoa hieman niin, että katto saadaan toimivaksi ja se suojaa kotiasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Tämän vuoksi meillä kattosaneeraus alkaa aina sillä kuntokartoituksella ja sinun toiveidesi kyselyllä. Näin voimme laskea urakalle realistisen hinnan, kun tiedämme mitä teemme, mistä materiaaleista ja niin edelleen. Sinulle se on etu, sillä laskun loppusumma ei juuri muutu, koska tarjouksemme perustuu tosiasioihin. Vain silloin kun esimerkiksi vanhaa katetta purkaessamme löydämme yllätyksiä, joita emme ole rakenteita avaamatta voineet havaita, voimme joutua tekemään uusia arvioita sekä työn että materiaalin määrästä. Tällöinkin pidämme kanssasi välittömän neuvonpidon siitä, kuinka työtä jatketaan ja mikä on uusi hinta työlle.

Pienemmät yksityiskohdatkin vaikuttavat työn kokonaishintaan sekä materiaalien että työn kautta. Katon pinta-alan ohessa katon mallilla ja sen jyrkkyydellä on merkitystä. Katon yksityiskohdissa ja kunnossa on useita huomiotavia seikkoja, kuten vesikatteen kunto, läpivientien määrä, katteen alapuolisten rakenteiden kunto ja eristeiden kunto. Sadevesijärjestelmä sekä katon turvatuotteet ja muut asennustyöt saneerauksen loppuvaiheessa vaikuttavat kokonaishintaan. Myös savupiipun huolto ja pellitys kuuluvat kattosaneerauksemme työlistaan. Nyrkkisääntö on kuitenkin se, että yhtenä urakkana työt ovat edullisempia, kuin erillisasennuksina. Esimerkiksi katon turvatuotteet kannattaa asennuttaa meillä silloin kun työmaalla jo ollaan, sillä erillinen käynti myöhemmin maksaa erikseen. Myös maksupuolesta on helppo sopia, kun urakoita on vain yksi. Mehän voimme laskuttaa useammassa erässä varsinkin suurempia urakoita, mutta varsinkin silloin kun tarvitset remonttiin rahoitusta, on yksi kaiken kattava rahoitus helpoin ratkaisu.

Omakotitalon kattoremontti onnistuu myös talvella

Meiltä omakotitalon kattoremontin toteutus onnistuu ympäri vuoden, se sujuu ongelmitta myös talvella. Vaikka usein kuvitellaan, ettei ulkoremonttia voida suorittaa talvella niin me olemme hieman eri mieltä. Talvi voi olla jopa helpompaa aikaa kattotöiden tekemiseen, sillä pakkasella ilmankosteus on matala eikä katon rakenteisiin päädy rakennusvaiheessa ainakaan ilmasta kosteutta. Työväki kyllä saadaan suojattua sopivalla talvivaatetuksella melkoisiin pakkasiin asti. Esimerkiksi helteellä työ voi olla työntekijöille paljon vaikeampaa ja vaatia runsaasti taukoja, kun asteet kuumalla kattotyömaalla kipuavat saunaa vastaaviin lukemiin. Pienellä pakkasella työ voi jatkua ilman lämpötaukoja.

Kattoremontti on kätevä talvella myös siksi, että maa on jäässä. Nurmikkosi pysyy hyvänä tarvikkeiden ja mahdollisten nostureiden tai rakennustelineiden siirtelystä huolimatta. Vesikaton puuttuminenhan ei elämää talossa haittaa remontin kuluessa. Saamme työt yleensä tehtyä korkeintaan viikoissa, joten kattosi ei ole missään tapauksessa auki kuukausia. Vesikatehan ei asuintilan lämpöä juuri eristä vaan eristys tapahtuu sen alla. Ellei vanhoissa eristeissä ole mitään ongelmia niin mehän emme vesikatesaneerauksissa niitä edes poista. Pidämme tarpeellisena vaihtaa eristettä lähinnä vanhan kärsittyä vesivahingoista tai muista sen laatua heikentävistä tuhoista. Myös vaihto moderneihin, paloturvallisiin eristeisiin on toisinaan perusteltu.

Voimme lisäksi rakentaa aluskatteita ja muita vesikatteen alaisia rakenteita ilman että asumismukavuus kärsii. Silloin kun joudumme vaihtamaan eristeet, voimme poistaa vanhaa eristettä vain pienen osan kerrallaan Sitten asennamme uudet eristeet poistettuun kohtaan ja aloitamme vasta sitten seuraavan osion eristeiden poistamisen. Näin lämpöhävikki minimoidaan myös silloin, kun eristeet täytyy vaihtaa kokonaan. Talvellakin koti pysyy kattoremontin ajan täysin asumiskelpoisena ja lämpimänä isommissakin kattosaneerauksissa. Lähes kaikki pikkuhuollot voidaan suorittaa ihan kuten milloin tahansa muulloinkin. Lumenpudotuksen ammattilaisina saamme kyllä katolla mahdollisesti olevat lumet ja jäät sieltä pois remontin tieltä.

Säännölliset kattohuollot, kunnostukset ja puhdistukset meiltä myös kattoremontin jälkeen

Katon saneeraushan ei poista tarvetta pitää huolta katosta. Päinvastoin, uutta kattoa kannattaa jopa pitää tarkemmin silmällä ja huolehtia sen kunnosta koska siihen on juuri sijoitettu rahaa. Uudistettu katto nostaa rakennuksen arvoa ja hyvin pidettynä katto antaa suojaa kodillesi, omaisuudellesi, harrastuksillesi, jopa elinkeinollesi taas vuosikymmeniksi.

Uudistetun katon kunnossapito kannattaa myös tuotetakuiden suhteen. Niiden ehtona on usein se, että kattoa ylläpidetään tietyin, tuotteen valmistajan määrittäminen tavoin. Yksi syy ammattiasentajien käyttämiseen kattoremonteissa on myös se, että he noudattavat kunkin tuotteen virallista asennusohjetta. Asennusohjeen noudattaminen on yleensä ehtona tuotetakuulle, mutta sen noudattaminen myös edesauttaa katon kunnossa pysymistä. Tuotetakuu voi tuotteesta riippuen olla vuosikymmeniäkin. Takuuehdot voivat kuitenkin sisältää kohtia, jotka velvoittavat sinua huolehtimaan tietyistä asioista katon kunnossa pysymiseksi ja tuotteen käyttöiän maksimoimiseksi.

Me emme jätä sinua oman onnesi nojaan remontin valmistututtuakaan. Saat meiltä jatkossakin kaikki katon kunnossapitoon liittyvät työt laadukkaasti ja asiantuntemuksella toteutettuna. Saat meiltä tilaamalla kaikki katon ylläpitotyöt, kuten tarkistukset, lumenpudotukset, jäänsulatukset, sammaleenpoistot ja paikkaukset. Yleensä kattosaneerauksen jälkeen ensimmäisinä ylläpitotöinä vastaan tuleekin säännöllinen tarkistusrutiini ja erilaiset puhdistustyöt kuten rännien tyhjentäminen keväisin ja syksyisin. Korjaamme myös mahdolliset myrskyvahingot ja talven aiheuttamat tuhot, sillä niiltä ei aina uudenkaan katon turvin voida täysin välttää. Sitten pikkuhiljaa alkaa tulla vastaan erilaisia muita korjaustöitä, kuten paikkauksia, saumausten tiivistyksiä, eristeiden täyttöjä, läpivientien kunnostamista ja vastaavaa. Sammal kasvaa aika hitaasti, sen poisto ei yleensä ihan tuoreella katolla tulekaan vastaan. Mutta vuosien vieriessä sammalkin osaa välillä yllättää ja ottaa valtaansa isojakin länttejä katteesta vähän kuin huomaamatta.