Kattoremontin hinta on useamman tekijän loppusumma

Kattoremontin hinta koostuu useista eri tekijöistä. Katon kunto ja rakennuksen ominaisuudet vaikuttavat aina remontin mitoitukseen. Eli työmäärään ja materiaaleihin, joista kattoremontin kustannukset suurilta osin muodostuvatkin.

Työmäärähän voi vaihdella melkoisesti eri kohteissa, riippuen rakennuksen koosta, kunnosta ja muista tekijöistä. Materiaalikustannuksiin vaikuttaa tietysti tarvittavien materiaalien määrä. Isompi katto vaatii enemmän materiaalia ja näin materiaalikustannuksetkin ovat korkeammat. Katon alapuolisten rakenteiden uusimistarve vaikuttaa sekä työn että materiaalin määrään ja niin edelleen. Valittu katemateriaali vaikuttaa suoraan kumpaankin kustannuserään, sillä eri materiaalit ovat eri hintaisia ja niiden asennuksiin kuluu eri tavalla aikaa. Myös mahdolliset katon lisävarusteet vaikuttavat kumpaankin kustannuserään.

Kattoremontin hintaan vaikuttavia rakenteellisia tekijöitä ovat esimerkiksi katon jyrkkyys ja lappeiden eli jiirien määrä sekä katon malli. Nämähän vaikuttavat työmäärän lisäksi myös materiaalien valintaan, sillä ihan kaikki katteet eivät ole ihanteellisia ihan kaikille kattomalleille. Teemme myös haastavien kohteiden kattosaneerauksia. Saamme esimerkiksi korkeat rakennuksen saneerattua, mutta niissä tarvittavien erilaisten rakennustelineiden ja henkilönostimien määrä ja tarve vaikuttavat osaltaan työhön. Rakennuksen sijainti voi olla toinen vaikeuskertoimia kasvattava tekijä. Esimerkiksi tiheä metsä, jyrkkä mäki tai saari rakennuksen paikkana tuottavat hieman lisätyötä jo logistisessakin mielessä. Myös vuodenaika vaikuttaa kattoremontin hintaan. Talvella voit kuitenkin saada meiltä paremmat tarjoukset, kuin kuumimpana sesonkiaikana kesällä.

Kattokorjauspalvelun kattoremontti aloitetaan aina ammattilaisen tarkistuskäynnillä paikan päällä. Itse asiassa se ilmainen tarkistus kuuluu meillä ihan kaikkiin kattotöihin. Joka kerralla, kun katolla käydään, se tutkitaan ja saat meiltä tarjouksen mahdollisista korjauksista. Samalla kartoitetaan sinun toiveitasi katon suhteen. Hintaamme kuuluvat aina kaikki tarvittavat ja asiantuntevat työntekijät kattoasentajista parhaisiin pelti- ja puuseppiin. Me huolehdimme myös työkohteen ympäristöasioista jokaisen urakan yhteydessä ilman erillismaksuja. Suojaamme ympäristön aina riittävällä tavalla niin ettei työmaan ympäristölle koidu haittoja tehtiin katolla sitten mitä tahansa. Huolehdimme aina myös purku- ja rakennusjätteen kuljetuksesta ja hävittämisestä asianmukaisesti. Loppusiivous ja kattava lopputarkistus kuuluvat hintaan.

Tarkistukseen perustuvat hinta-arvioit pitävät keskimäärin erittäin hyvin paikkansa ja näin sinun on helppo miettiä esimerkiksi urakan rahoittamista. Kotisivujemme kautta voit hakea myös rahoitusta kattoremontin teettämiseen, mikäli se on tarpeen tai haluat jakaa kustannuksia hieman pidemmälle aikavälillä isomman kertamaksun asemesta. Ja nyt kun nämä raha-asiat tulivat puheeksi niin muistahan sitten hakea remontin jälkeen kotitalousvähennyksiä henkilöverotuksessa. Työmme osuus kokonaiskustannuksista on vähennyskelpoista. Me autamme sinua selkeästi eritellyllä laskutuksella, jonka avulla on helppo hahmottaa mikä osa ilmoitetaan verottajalle kotitalousvähennystä hakiessa.

Kattoremontin neliöhinta riippuu projektista

Neliöhinta on kätevä vertailukohde esimerkiksi eri katemateriaalien välillä. Varsinkin silloin, kun mietitään materiaaliskustannusten vaikutusta koko urakan hintaan, voidaan nelihintoja vertailemalla selvittää helposti eri materiaalien hintaeroja. Tuotteiden neliöhinnat eivät kuitenkaan yleensä sisällä mahdollisesti tarvittavien kiinnittimien, aluskatemateriaalien ja puutavaran hintaa, joita katon saneeraus voi lisäksi vaatia. Eikä katemateriaalin neliöhinta kerro vielä mitään kunkin katteen asennukseen kuluvasta ajasta ja näin työn hinnasta.

Kun katon kustannuksia lasketaan, katteen neliöhinta on vain yksi kokonaishintaan vaikuttava tekijä. Laajemmissa kattosaneerauksissa neliöhinnan merkitys laskee muutenkin. Kattoremonttiin luultavasti kuuluu monenlaisia töitä rakennuksen aluskatteen, eristeiden, yläpohjan, sen tuuletuksen, sadevesijärjestelmien, läpivientien ja turvatuotteiden parissa. Näillehän neliöhintaa ei voida laskea samalla tavalla kuin vesikatteelle. Katon alapuolisia rakenteita me uusimme tarvittaessa, sillä uuden vesikatteen asennus huonolle pohjalle on hölmöläisten hommaa. Vaihdamme lahonneet puuosat, uusimme ja lisäämme eristeitä, parantelemme katon tuuletusta ja kunnostamme tuuletusaukkoja ja asennamme niihin pieneläinesteitä.

Toisinaan puolestaan pärjätään osittaisella kattoremontilla. Tällöin ei ole tarpeen kaivautua katon alapuolisiin rakenteisiin sillä ne on tässä tapauksessa todettu jo tarkistuksessa kunnollisiksi. Esimerkiksi aluskate, eristeet, kattotuolit ja ruode voivat olla ihan moitteettomassa kunnossa ja pelkkä vesikate kulunut ja kärsinyt niin, että sen vaihto on tullut ajankohtaiseksi. Tällöin vaihdamme vain vesikatteen eli uudet pellit, huovat tai tiilet katolle. Totta kai remontin kokonaishinta muuttuu sitten sen mukaan, kuinka laaja saneeraustyö on. Huomioitavaa on kuitenkin paljon ja tässäkin ammattilaisiin turvautuminen antaa parhaan turvan rakennuksellesi. Me mitoitamme remontin aina sen todellisen tarpeen mukaan niin että saat kestävän ja huolettoman katon taas pitkälle tulevaisuuteen.

Pelkän vesikatteen vaihdossa neliöhinnan voi laskea töineen ja materiaaleineen. Jos lähdet kilpailuttamaan kattoremonttia, ole tarkkana, että vertailet kokonaishintaa ja sitä, mitä luvattu hinta oikeasti pitää sisällään. Eli saatko varmasti muiltakin tarjouksen, joka sisältää ihan kaiken luvista siivouksiin. Tarkista myös, että tarjous sisältää ihan kaikki tarvittavat työvaiheet, tarvikkeet ja tekijät erikoisosaamisineen. Näin ei nimittäin kaikissa tapauksissa ole. Vertailukelpoinen hinta syntyy vain sillä, että vertailet samanveroisia palveluita, meiltä esimerkiksi saat räätälöidyn remonttipalvelun, joka sisältää aivan kaiken. Voi olla ikävä yllätys joutua sitten tilailemaan erikoistöihin itse osaavaa tekijää tai päätyä siivoamaan rakennustyömaata ja hävittämään itse jätteitä, kun ne eivät kuuluneetkaan tarjoukseen kuten meillä.

Katemateriaalin ohessa materiaalikustannuksiin vaikuttavat myös muut tarvikkeet kiinnikkeistä sadevesijärjestelmän uusimisiin. Osa oheistarvikkeista on enemmän tai vähemmän pakollista. Esimerkiksi sadevesijärjestelmä vesikouruineen, syöksyputkineen ja kiinnikkeineen on aika pakollinen osio, senkin yksityiskohdat kuitenkin riippuvat katon mallista. Osa korjauksista ja niihin kuluvista tarvikkeista ovat sitten rakennuskohtaisia. Jos talosta löytyy vaikkapa yksi tai useampi savupiippu, voivat piiput vaatia kunnostusta, pellityksiä ja piipunhattuja suojikseen. Ellei rakennuksessa ole minkäänlaista tulisijaa niin silloinhan tällaisia yksityiskohtia ei tarvitse huomioida. Juuri näiden seikkojen vuoksi meillä onkin tapana käydä ihan paikan päällä heti alkuvaiheessa.

Valinnan vaikeus, huopakatto, peltikatto vai tiilikatto?

Useimmille katoille on mahdollista valita eri katemateriaaleja ja vain esimerkiksi tasakatoissa vaihtoehdot voivat jäädä käytännössä yhteen eli bitumikermiin. Pääsääntöisesti voit siis valita esimerkiksi peltikaton tai huopakaton väliltä, samalle katolle voi käydä myös tiilikate. Katon malli ja jyrkkyys vaikuttavat katevalintoihin, joita me suosittelemme katollesi. Esimerkiksi hyvin loiva kaato, kuten satulakatossa tyypillisesti on, rajoittaa hieman suositeltavien materiaalien käyttöä.

Eri katemateriaaleilla on omia erityispiirteitään, jotka voivat myös ratkaista lopullisen valinnan. Muun muassa tiilikaton hyviin puoliin kuuluu helppohoitoisuus ja helppo puhdistettavuus. Huopakatto sopii lähes katolle kuin katolle. Kun tuote vain valitaan oikein, sillä voi kattaa niin loivemmat kuin jyrkemmätkin katot sekä tasakatot. Se onkin hyvin muotoiltava ja monimuotoinen kate. Huovassa houkuttelee myös sen hiljaisuus ja kyky vaimentaa ympäristön, kuten sateen ja tuulen ääniä. Tiilikattoa suositaan ekologisista ja esteettisistä syistä. Se on pitkäikäinen, suhteellisen hiljainen ja kaunis vaihtoehto, joka sopii hyvin eri ikäisiin ja erityylisiin rakennuksiin sekä pihapiireihin. Tiilikattojen vaihtoehdoissa on eroja, siinä missä edullisempi betonitiili kestää hyvällä pidolla noin viisikymmentä vuotta niin savitiili voidaan saada vastaavalla vaivannäöllä kestämään tuplasti pidempään, vaikka sen hankintahinta onkin korkeampi.

Remonttimielessä materiaaleilla on myös omia erityispiirteitään. Esimerkiksi vanhaa huopakatetta voi olla erittäin työläs irrottaa katolta mutta toisinaan se voidaan jättää kuitenkin aluskatteeksi uuden katon alle, joka voi olla myös eri katteella toteutettu. Käytännössä kaikki muut katemateriaalit on pakko purkaa uuden katon alta pois, huovassakin se riippuu vanhan katon kunnosta. Peltikatto ja tiilikatto on aika näppärää myös purkaa tarpeen vaatiessa.

Kuparipelti on äärimmäisen kestävä materiaali myös katolla. Se on hintava verrattuna muihin vaihtoehtoihin, mutta käyttöikää vertaillessa se voittaa kaikki muut katteet jopa kahdensadan vuoden kestävyydellään. Kuparin hinta tuskin tulee romahtamaan. Jos kuparipeltisen katon joskus joutuu purkamaan, saa siitä varmasti hyvän hinnan vielä purkutavaranakin. Kuparia käytetään myös esimerkiksi katon lumiesteiden materiaalina. Vaikka peltiä esimerkiksi pidetään yleisesti halpana kattomateriaalina, on hintavaihtelu melkoista eri tuotteiden välillä. Vaikkapa konesaumakaton asennus on hintavampaa kuin muiden peltituotteiden, mutta se haukkuu hintansa käyttövarmuudessa ja huoltovapaudessa. Sillä saadaan tehtyä hyvin kestävä katto. Tavallisempi lukkosaumakatto on edullisempi tekovaiheessa. Se kuitenkin vaatii enemmän huoltoa ja tarkkailua, sillä se ei ole aina täysin vesitiivis varsinkaan ajan tehdessä tehtävänsä. Katevalintaa ja kattoremontin kustannuksia on hyvä vertailla myös aikaperspektiivissä, sillä katon täyssaneeraus vaikkapa parinkymmenen vuoden välein tulee todella paljon kalliimmaksi loppupeleissä kuin yksi sata vuotta kestää katto, jonka ylläpitoon riittää puhdistus ja pienet kunnostustyöt silloin tällöin.

Jos katolle halutaan vapaavalintaisia lisäosia, kuten kattoikkunoita, aurinkopaneeleita, kattovalokupuja, antenneja tai kattoluukkuja niin ne onnistuvat kyllä. Niidenkin tarve huomioidaan urakan suunnittelussa yksilökohtaisesti. Katon turvatuotteet ovat käteviä, nekin saa meiltä vastaavalla periaatteella eli tarvittavat tikkaat, lapetikkaat ja kulkusillat saadaan yhden urakan mukana turvallisesti kiinni katollesi.

Hintalaskurilla arvio ja tarjouspyynnöllä tarkka hinta kattoremontin kustannuksista

Kattolaskurimme on yksinkertainen hintalaskuri, jolla voit remonttiajatusten herätessä tarkistaa, minkä hintaluokan remontista olisi sinun katollasi kysymys. Hyvä kuitenkin huomata, että laskurit antavat aina hinta-arvion. Saat siis kattolaskurillamme suuntaa-antavan tiedon kattoremonttisi hintaluokasta, mutta laskuri ei osaa huomioida kaikkia remonttitarpeeseen mahdollisesti vaikuttavia tekijöitä. Eli laskuri on yksinkertainen, eikä siihen voi syöttää kaikkia kattokohtaisia muuttujia ja kokonaistyön määrä voi näin vaihdella aika paljonkin kohteen mukaan.

Todellinen kattoremontin hinta selviää aina tarjouspyynnön kautta. Meillä tarjous lasketaan katon kuntokartoituksen mukaan. Sen perusteella voimme erittäin realistisesti arvioida remontin mitoituksen, mahdolliset haastavat ja työhön vaikuttavat sijainnit tai maastot sekä keskustella kanssasi katemateriaalin valinnasta. Kate vaikuttaa kokonaishintaan, mutta aina esimerkiksi toivomasi kate ei sovi kattotyypille joka katollasi on. Katteenvaihto voi vaatia myös laajempia pohjatöitä, joita laskuri ei osaa huomioida samalla tavalla kuin itsenäiseen ajatteluun kykenevä ihminen. Kuten on käynyt jo ilmi, kattoremontin hinta on asia, johon vaikuttavat lukuisat muuttujat.

Paikalla käymiseen ja yksityiskohtaiseen katon läpikäyntiin perustuva tarjous on hyvä tapa toimia, sillä tämän menettelyn avulla vältytään useimmiten ikäviltä yllätyksiltä remonttikuluissa. Tarkistus kannattaa hyödyntää erityisesti siinä tapauksessa, ettei kattoasi ole tarkistettu ammattilaisen toimesta aiemmin tai aiemmasta tarkistuksesta on jo jonkin aikaa. Se on rahanarvoinen etu, joka auttaa pitämään katon kunnossa ja ennakoimaan tulevia korjauksia. Vain harvoin työmäärä kasvaa remontin edetessä. Joskus kuitenkin käy niin, että löydämmekin rakenteista yllätyksiä, joihin on ollut mahdotonta tutustua ennen rakenteiden avaamista. Näin ei onneksi käy läheskään jokaisessa kattoremontissa. Jos sinun katoltasi löytyy yllätyksiä, keskustelemme tietysti kanssasi heti ja kerromme löydösten vaikutuksesta urakan kestoon ja kuluihin.