Kattolaskuri on kätevä väline kattoremontin hinta-arvion laskemiseen

Kattolaskurilla saat todella nopeasti suuntaa-antavaa tietoa kattoremonttisi hintatasosta. Kaikenlaiset laskurit esimerkiksi remonttien hintojen laskemiseen ovat käteviä ja niitä löytyy monilta sivuilta. Tällaiset laskurit ovat kuitenkin melko karvalakkiversioita, vääjäämättä kattolaskuri on siis melko yksinkertainen. Se antaa siis hinta-arvion, ei tarkkaa hintaa tai tarjousta siitä, mitä kattosi kunnostus tai uusiminen maksaa. Kattolaskuri sopii hyvin remontin alkuvaiheen kaavailujen tueksi. Sitten kun suunnitelmat alkavat edetä kannattaakin jo pyytää tarjous, sillä sen avulla saat tarkan hinnan, jolla korjaamme kattosi.

Miksi kattolaskuri ei sitten anna tarkkaa hintaa ja tarjousta kattoremontista? Jos myisimme valmiita pakettiratkaisuja taloon kuin taloon piittaamatta siitä, mikä katon todellinen korjaustarve on niin asia olisi yksinkertainen. Tällöin pelkkä neliömäärä ja katemateriaali voisivat antaa jo hinnan uudelle katolle. Tällä periaatteella homma toimisikin niin että riippumatta siitä, miten pientä tai suurta korjausta katto vaatisi, jokaiseen rakennukseen iskettäisiin vain uusi katto paikoilleen. Osa katoista vaihdettaisiin turhaan, sillä aika usein pärjätään pienemmilläkin korjauksilla. Osassa jäisi katon perusta korjaamatta ja uusi katto keikkuisi huonolla pohjalla. Mielestämme se ei ole kovin kestävä tapa toimia, sillä korjaustarve vaihtelee todella paljon. Siksi otammekin huomioon monia asioita jo remonttia suunnitellessa. Erityisesti katon ja sen perustusten kunto on tärkeä selvittää, jotta tiedämme, miten mittava saneeraus on tarpeen.

Meillä lopulliseen hintaan kuuluukin sitten ihan kaikki. Avaimet käteen -periaatteemme takaa sen, että saat aidosti koko kattoremontin meiltä yhtenä, sinun kattosi tarpeita varten räätälöitynä pakettina. Hintaan kuuluu aina kun katolle noustaan, ilman erillistä maksua tehtävä katon kuntokartoitus, ota seuraa työtarjous. Sitten lähdemme tekemään työsuunnitelmaa ja tarvittaessa uuden katon suunnittelua, riippuen remontin koosta. Saat meiltä kaikki tekijät töille, riippumatta siitä millaista erityisosaamista kattosi kunnostaminen vaatii. Palkkalistoiltamme löytyy muun muassa ammattitaitoisia kattoasentajia, puuseppiä, kirvesmiehiä ja peltiseppiä. Tarkistuksen, suunnittelun ja toteutuksen ohessa hoidamme puolestasi myös riittävän suojauksen remonttityömaan ympäristössä. Saat aina samaan pakettiin myös purku- ja rakennusjätteen poiskuljetuksen ja asianmukaisen hävityksen. Pihasi ei jää täyteen palikkakasoja ja jätesäkkejä, kun katto on valmis. Lopuksi siivoamme ja tarkistamme vielä työn jäljen sekä katon kokonaisilmeen.

Saat myös tarvittavat hoito-ohjeet ja voit soitella meille remontin jälkeen, jos herää jotain kysymyksiä vaikkapa uuden katon toiminnasta. Voit tarvittaessa hakea kauttamme rahoitusta, jonka avulla voit jakaa kattoremontin kustannukset useampaan maksuerään. Tai voit halutessasi maksaa kaiken pois kerralla myöhemmin. Meillä teetetyistä puhdistuksista, korjauksista ja saneerauksista kannattaa myös hakea henkilöverotuksessa kotitalousvähennyksiä, sillä työmme on vähennyskelpoista. Kattokorjauspalvelu siis panostaa todellakin täyden palvelun periaatteeseensa niin ettei se jää vain sanahelinäksi vaan tarjoaa asiakkaille kaiken tarvittavan erilaisilla lisäeduilla. Ellet ole ikinä aiemmin teettänyt remonttia niin meidän kanssamme se on helppoa ja sujuvaa silloinkin, kun et itse oikein vielä tiedä kuinka asioilla on tapana edetä ja mikä kaikki kuuluu remontintekijälle ja mikä kaikki tilaajalle.

Laske kattoremontin hinta

Voit laskea oheisella laskurilla kattoremontin alkaen hinnan. Valitse ensin kattomateriaali ja sitten syötä katon koko neliöinä.

Kattoremontin hinta on useamman tekijän summa

Kattoremontin hintaan vaikuttavat useat eri seikat. Tietysti kolme suurinta hintoihin vaikuttavaa tekijää ovat käytetyt materiaalit, työ sekä kohteen koko. Materiaaleissa kohteen koko vaikuttaa menekkiin, eli siihen montako neliömetriä tarvitaan esimerkiksi vesikatetta. Pelkkä katemateriaali on kuitenkin vain yksi osa materiaalikuluista. Tarvitaan erilaisia kiinnittimiä, tiivistettä, lautaa, maaleja ja suoja-aineita. Lisäksi tarpeen voivat olla erikoispalat esimerkiksi tiili- ja peltikaton harjojen ja päätyjen rakentamiseen. Mahdolliset alipainetuulettimet tai koneellinen tuuletus kattorakenteissa ovat oma lukunsa, katon neliömäärä vaikuttaa aina esimerkiksi tuuletustuotteiden määrään. Tästä käykin nyt ilmi, että tarvittavat materiaalit riippuvat siitä, millainen katto on ja millaisia teknisiä ratkaisujen katolle tarvitaan. Et esimerkiksi tarvitse piipunpellityksiä ja piippuhattuja, ellei rakennuksessasi ole savupiippua.

Rakenteellisessa mielessä kokonaishintaan katon neliömäärän ohessa vaikuttavat muun muassa katon jyrkkyys sekä kato lappeiden eli jiirien kappalemäärä. Mitä monimutkaisempi katon malli, sitä enemmän siinä on yksityiskohtia. Ne lisäävät työvälineiden ja mahdollisten nostureiden siirtelytarvetta, saumoja ja pintoja, joihin kuluu sekä materiaalia että aikaa. Konkreettisia tekijöitä, jotka vaikuttavat hintaan ovat siis myös erilaisten henkilönostimien ja rakennustelineiden käyttö. Niiden tuominen paikalla, pystyttäminen, siirtely ja purku luonnollisesti ottavat oman aikansa ja kuljetuskustannuksensa.

Maantieteellisessä mielessä Kattokorjauspalelu toimii koko maassa. Erityisen haastaviin kohteisiin pääsy tai ylipäätään haastavassa ympäristössä toimiminen voi kuitenkin olla hitaampaa ja kalliimpaa esimerkiksi turvallisuussyistä tai logistisesti. Esimerkiksi saaressa venematkan päässä sijaitseva mökki on meille mahdollinen korjauskohde. Saarelle pääsy tarvikkeiden ja työvoiman kanssa voi kuitenkin vaatia enemmän suunnittelua ja vaivannäköä, kuin esimerkiksi maayhteyden päässä olevat kohteet. Jos rakennus on kalliolla, jyrkässä rinteessä, kiinni rannassa tai sen ympäristö on rakennuksen seiniin saakka metsittynyt, vaatii työn suunnittelu ja toteutus hieman lisää suunnittelutyötä. Meillä on kuitenkin pitkä kokemus haastavistakin työkohteista. Meiltä onnistuvat todella monenlaiset kohteet, kun niiden toteutukseen paneudutaan kunnolla.

Sijainnin ohessa vuodenajalla on oma merkityksensä myös hinnan muodostumiseen. Kattokorjauspalvelu toimii ympäri vuoden. On olemassa joitain töitä, joihin vuodenaika vaikuttaa. Esimerkiksi lumenpudotukset, jäiden sulatukset ja lämpövuotojen jäljitykset tapahtuvat talviaikaan. Osa esimerkiksi huopakattojen töistä vaatii taas plusasteita mutta ei kovaa hellettä. Yllättävänkin monia kattotöitä voidaan kuitenkin tehdä ihan vuoden ympäri. Kesä on ehdottomasti kattokorjauksen sesonkiaikaa ja talvikuukaudet hieman hiljaisempia. Kannattaakin kysellä talvihintoja, sillä kiireisimmän sesongin ulkopuolella voit saada hyvän tarjouksen ja sinulle sopivimman aikataulunkin sovittua helpommin.

Vaikka useampi seikka vaikuttaa hinnan muodostumiseen niin ilman erillismaksua meiltä saat aina alan parhaat kattoasentajat ja kattojen puhdistajat sekä maalarit. Saat myös kaikki muut tarvittavat tekijät samassa paketissa. Jos kattosi vaatii esimerkiksi peltiseppää, muuraria tai kirvesmiestä niin heidän työnsä kuuluu pakettiimme. Meillä pakettihintaan kuuluu myös se, että työmaan ympäristö suojataan työn ajaksi niin että ympäristö pysyy siistinä. Kuljetamme pois rakennusjätteet lähtiessämme ja huolehdimme niiden asianmukaisestä kierrättämisestä ja hävittämisestä. Työmaalle tehdään vielä loppusiivous ja -tarkistus, joka kruunaa palvelupaketin.

Katemateriaali, katon rakenteet ja kattotuotteet hintaan vaikuttavina osatekijöinä

Vesikaton katemateriaali vaikuttaa katon kokonaishintaan kahdella eri tavalla. Ensinnäkin eri materiaalit maksavat eri verran. Myös saman materiaalin erilaisilla ja erimerkkisillä tuotteilla voi olla aika vaihteleva hintahaitari. Vaikkapa huovasta löytyy vaihtoehtoina ruollahuopia, kolmiorimahuopia, bitumikermejä sekä palahuopia eli huopapaanuja. Huopien neliöhinnat voivat vaihdella aika paljonkin. Toinen vaikuttava tekijä on eri materiaalien työstämiseen kuluva aika, eli työkustannukset. Esimerkiksi vanhan huopakatteen, erityisesti bitumikermin purkaminen on hidasta. Uuden huovan asentamiseen kuluva työaika riippuu jälleen siitä, mikä tuote on valittu. Palahuopien asentaminen on hitaampaa kuin ison rullahuovan levittäminen ja saumaaminen laajallekin kattopinta-alalle kerralla. Samankaltaisia erityispiirteitä on kaikissa muissakin materiaaleissa, eli myös työkustannukset eri katetuotteiden välillä vaihtelevat.

Peltikatteissa on uskomaton määrä erilaisia tuotteita, joista valita. Pelti on suhteellisen nopeaa asennettavaa. Se tulee valmiiksi isoina levyinä, joilla asennusvaiheessa kattaa nopeasti isonkin pinta-alan. Toki isojen levyjen liikuttelu sitten vaatii työvoimaa, että levyt saadaan helposti ja turvallisesti katolle. Peltikatteiden välillä yksi sekä materiaalin hintaan että asennustyöhön vaikuttava tekijä on saumaustapa, markkinoilta löytyy konesaumattua sekä lukkosaumallista peltiä. Konesaumattu pelti on peltikatteeksi suhteellisen kallista, mutta se on äärimmäisen pitkäikäinen ja helppohoitoinen vaihtoehto. Konesaumattu pelti voi olla valmistettu esimerkiksi alumiinista tai kuparista, valmistusmateriaali vaikuttaa luonnollisesti katteen hintaan mutta myös sen käyttöikään. Lisäksi markkinoilta löytyy runsaasti erilaisia, hyvin edullisiakin peltikatteita, joiden valmistusmateriaalit ja pinnoitteet voivat vaihdella paljonkin. Tiilikatoltakin löytyy kaksi yleistä vaihtoehtoa, savitiili ja betonitiili, joiden väliltä valita. Kun olet päättänyt katemateriaalin, hinnan laskeminen helpottuu ja tarkentuu huomattavasti.

Muita katon hintaan sekä materiaali- että työkulujen osalta vaikuttavia asioita ovat erilaiset kattotuotteet. Näihin voi laskea sadevesijärjestelmät, aurinkopaneelit, erilaiset luukut ja ikkunat sekä turvatuotteet, kuten tikkaat, lapetikkaat, kulkusillat sekä lumiesteet. Kaikkia tuotteita ei kaikilla katoilla tarvita, joten näistä teemme aina kanssasi tapauskohtaisen suunnitelman. Jos katollasi on esimerkiksi savupiippu ja aurinkopaneeli, voivat erilaiset tikkaat ja kulkusillat olla hyvinkin järkevä ratkaisu, sillä katolla käydään paljon. Jonkinlainen sadevesijärjestelmä on oikeastaan pakollinen osa ainakin asuinrakennusta, mutta senkin toteutus voi vaihdella rakennuksen ja katon mallista riippuen. Vanha sadevesijärjestelmäkin voi olla käyttökelpoinen, vaikka se jouduttaisiin irrottamaan katteenvaihdon tai kattosaneerauksen ajaksi. Neuvomme mielellämme myös sopivan uuden sadevesijärjestelmän kanssa ja hoidamme suunnittelu- ja asennustyöt puolestasi. Katon valukuvut ja muut tuotteet ovat melko lailla sitten kiinni sinun toiveistasi ja tarpeistasi.

Kun kattoa ryhdytään remontoimaan, on järkevää käydä läpi kerralla ihan kaikki mahdollinen. Esimerkiksi katon alapuoliset rakenteet on hyvä kunnostaa, sillä ne luovat kestävän pohjan myös vesikatteelle ja näin katon käyttöikä saadaan maksimoitua. Tutkimme katon alapuoliset rakenteet, tilanteen mukaan vaihdamme lahonneet puuosat ja vahvistamme tukipuita. Tarvittaessa samalla tehdään myös esimerkiksi kattotuolien tai katon harjan korotukset parempaa katon tuuletusta varten sekä oikaistaan vinoja tai vääntyneitä rakenteita. Joskus riittää pelkkä aluskatteen tai kattoruoteiden kunnostus eikä katto aina vaadi perinpohjaista saneerausta. Eristeet tutkitaan ja vaihdetaan tarpeen vaatiessa, niitä voidaan parannella myös lisäämällä eristettä.

Pyydä tarjous niin saat selville remontin tarkat kustannukset

Kun haluat saada selville kattoremontin hinnan, pyydä tarjous meiltä. Tarjouksemme ovat yleensä hyvin tarkkoja, koska meidän tarjouksemme perustuu aina katon kunnon perinpohjaiseen kartoitukseen, keskusteluun kanssasi. Selvitämme, millaisia toiveita sinulla on, millaisia ongelmia katolla on ollut tai alkanut ilmetä ajan kuluessa. Jos koet tarpeelliseksi esimerkiksi muuttaa katon mallia tai vaihtaa katemateriaalia, kaikki tämä käydään läpi perinpohjaisesti. Käytännössähän koko kattoremontti alkaa tarjouspyynnöllä, sen starttaaminen vaatii sinulta vain sen, että teet päätöksesi ryhtyä hoitamaan kattoasioitasi kuntoon ja sitten otat yhteyttä meihin. Tämän jälkeen voit luottaa siihen, että teemme kaikkemme kattosi parhaaksi. Keskustelemme kanssasi kaikesta tarvittavasta, jos esimerkiksi katolta löytyy jotain yllättävää, neuvottelemme kanssasi asian ratkaisemisesta enne töihin ryhtymistä. Varsinkin silloin kun vastaan tulee jotain, mikä voi vaikuttaa aikatauluun ja kustannuksiin.

Ainahan remonttitarve ei tarkoita kokonaan uuden katon rakentamista vaan vähemmälläkin pärjää. Erityisesti silloin, kun katon alapuoliset rakenteet, kuten kattoruoteet, -tuolit ja eristeet ovat kunnossa, päästään yleensä vähemmällä. Pelkällä vesikatteen vaihdolla voidaan pärjätä taas pitkälle. Katteenvaihto auttaa kattoa ja rakennusta kestämään pidempään, mutta se on nopea ja kätevä tapa uudistaa myös rakennuksen ilmettä. Remontin hintaanhan töiden mitoittaminen vaikuttaa suoraan. Jos vaihdetaan pelkkä vesikate, hinta on edullisempi, kuin se että rakennettaisiin kokonaan uusi katto. Silloin kun vanha kate on kyllin hyvässä kunnossa saattaa olla mahdollista jättää se purkamatta. Eli vanha kate jätetään näissä remonteissa uuden katon aluskatteeksi ja säästytään useammalta työvaiheelta ja materiaalihankinnoilta. Erittäin hyväkuntoista katettahan ei tarvitse vaihtaa tai korvata rakentamalla uutta päälle. Todella huonokuntoiset katteet on pakko purkaa. Näiden vaihtoehtojen väliin jää vain pieni osa katoista, joissa on mahdollista rakentaa uusi katto vanhaa purkamatta. Me teemme aina yksityiskohtaiset kattotarkistukset, jolloin tämänkin mahdollisuuden olemassaolo arvioidaan kattokohtaisesti. Keskustelemme kanssasi, jos näyttää että katto on siinä rajoilla, kannattaako lähteä uusimaan vai purkamaan.

Kun vanha vesikate on purettu, teemme mahdolliset muutostyöt ja rakenteiden vahvistamiset. Tarpeen vaatiessa korjaamme ja vaihdamme materiaaleja ja rakenteita myös vesikaton alapuolisiin kattorakenteisiin, kuten kattotuoleihin, yläpohjaan tai jopa mahdollisiin välipohjiin. Kun katon perusta on viimeisen päälle kunnossa, on ilo rakentaa sen päälle uusi katto tai vesikate. Sitten teemme valmiiksi mahdollisen uuden sadevesijärjestelmän tai asennamme vanhan puhdistettuna ja kunnostettuna takaisin paikoilleen. Lopuksi tarkistamme kokonaisuuden, teemme loppusilauksen ja siivoukset ja lähdemme. Viemmekin sitten loput rakennusjätteet mukanamme ja suuntaamme kohti uusia haasteita iloisesti vilkuttaen, pitkää ikää uudelle katolle ja mukavaa eloa sinulle sen suojissa!